X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoveLove wrote:
    Ja pracowałam kiedyś w USC i tam sie kwiatków nasluchalam. Ludzie mają niesamowitą fantazję co do imion. Nie zapomne jak przyszedł jeden nieświeży tatuś i na wniosku napisał imię "Sózana", więc sie uprzejmie pytam jakie imię nadaje córce, a on "no Sózana, jak z tej piosenki, żonie sie podoba". Więc pełna profesjonalizmu mówię, że to pewnie o Zuzanne chodzi, a on, że może być ;)
    Sikam ha ha ha ha ha ha ha :D

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam jak moja pani od geografii z podstawówki mówiła, że miała na studiach koleżankę o nazwisku Szmata i wyszła za mąż za gościa który nazywał się Ścierka :D

Bizonka, Vlinder, Cukierniczka, Antonina38 lubią tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Bizonka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    2ec4407f6edf5e8bmed.jpg
    98ac2bf1c7a21bf6med.jpg
    Mój brzuszek z dzisiaj, 9 miesiąc... Jutro rano USG prenatalne aaaaaa :)

WoW! u mnie nic nie widać, piękny brzuszek :)

31 lat // starania od 2014 // pierwsza ciaza TP-- OM 29.09.2018-- USG 22.09.2018
    w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia piękny brzuch!! super wygladasz!!
    A jutro trzymam kciuki!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2018, 20:11

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Pamiętam jak moja pani od geografii z podstawówki mówiła, że miała na studiach koleżankę o nazwisku Szmata i wyszła za mąż za gościa który nazywał się Ścierka :D
    O matko, z deszczu pod rynne...

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Tasia86 Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Ani dla chłopca ani dla dziewczynki nie mamy imienia. Już jak z synem byłam w ciąży to był problem bo mój mąż upierał się na Szczepana, a ja nie mogę tego imienia z dzierżyć no nie mogę i tyle, nie podoba mi się całkowicie. Mi podobał się Tadeusz ale mąż nie bardzo, więc został synuś Tymoteusz. A teraz już mi mężulek gdera, że pierwszego nazwałam po swojemu(jemu też się spodobało to imie ale teraz twierdzi inaczej) to drugiego on nazwie po swojemu=Szczepan... No będzie problem.... Nadal żyje nadzieją, że może jednak dziewczynka się okaże

Przepraszam, to nie moja sprawa, ale jeśli Ci się to imię nie podoba to nie zgadzaj się na imię Szczepan. To imię jest straszne :( Dziecko będzie miało przerąbane w szkole, a Ty też nie będziesz zadowolona jak całe życie będziesz tak do niego wołać. Wytłumacz mężowi, że to jest też Twoje dziecko i to imię musi Ci się chociaż trochę podobać. A mąż tak na serio z tym Szczepanem? Może żartuje sobie tylko :P

Synek ur. w 2016 :)
    zud3gzu3sbje76xe.png
  • Bianka* Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia wow! A myślałam, że ja mam duży brzuch ;) :D

aLunia lubi tę wiadomość

w57vkrnt52z8506i.png
    dqprj44j7fvgc606.png
    08.09.2017 [*] 8tc
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    O matko, z deszczu pod rynne...
    Znan małżeństwo, ona Matyjas, on Śledzik, po ślubie mają podwójne nazwisko ;)

Tasia86, Rucola, Vlinder lubią tę wiadomość

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tasia86 wrote:
    Przepraszam, to nie moja sprawa, ale jeśli Ci się to imię nie podoba to nie zgadzaj się na imię Szczepan. To imię jest straszne :( Dziecko będzie miało przerąbane w szkole, a Ty też nie będziesz zadowolona jak całe życie będziesz tak do niego wołać. Wytłumacz mężowi, że to jest też Twoje dziecko i to imię musi Ci się chociaż trochę podobać. A mąż tak na serio z tym Szczepanem? Może żartuje sobie tylko :P
    Albo powiedz męzowi, ze szczepan to zlepek 2 wyrazów, szcze-pan i wystarczy dodać pytajnik :P Moze to emkowi obrzydzi to imię :P
    Edit to nie miało być do Ciebie Tasia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2018, 20:28

Av lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi imię Szczepan kojarzy się z pijakiem spod budki z piwem, przepraszam ;)

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    2ec4407f6edf5e8bmed.jpg
    98ac2bf1c7a21bf6med.jpg
    Mój brzuszek z dzisiaj, 9 miesiąc... Jutro rano USG prenatalne aaaaaa :)
    piękny brzusio, ale jaki duży... :)
    ja jutro zrobię zdjęcie swojego hehe bo ja swój chyba ugniatam że go nie widać

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja nie wiem skąd wzięłam ten brzuch, zawsze płaski a tu nagle taka piłka i to tak szybko, już w 8 tc było widać.

agaafabka, Vlinder lubią tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Bizonka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie staniki sobie na teraz pokupowałyście? Bo na mnie już czas a chce kupić przez neta- takie sportowe czy miekkie czy normalne?

31 lat // starania od 2014 // pierwsza ciaza TP-- OM 29.09.2018-- USG 22.09.2018
    w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tasia86 wrote:
    Tak tak też myślałam, że żartuje ale niestety nie. Co wiecej to imię podoba się całej jego rodzinie i połowie mojej a mi no ni cholery no! To jest nie do przejścia i po moim trupie. Jakby mi tak dziecko zapisał to bym pojechała je zmienić, bo dla mnie to tak samo jak nazwać dziecko Brajan(u siostry w przedszkolu jest dwóch takich i właśnie tak zapisanych plus jedna Dżesika-no masakra)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola i reszta, uwierzcie mi ja calusią pierwszą ciążę walczyłam z nim o to imię, mówiłam, że jak żul spod sklepu, że ktoś podejdzie i "szcze pan czy nie szcze" a on nic! Czaicie! Jemu nadal się podoba i upiera sie, że jak chłopak to on decyduje tym razem i będzie Szczepan.no masakra... Dlatego boje się co to będzie jak się potwierdzi, że jednak chłopak :(

• Av Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizonka wrote:
    Jakie staniki sobie na teraz pokupowałyście? Bo na mnie już czas a chce kupić przez neta- takie sportowe czy miekkie czy normalne?
    Ja muszę mieć fiszbiny, mam za duży i za ciężki biust na miękkie szmatki. Zamówiłam sobie jeden na próbę z zalando, jutro powinien dojść, to dam znać :)

Rucola lubi tę wiadomość

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizonka wrote:
    Ja mam normalny, z fiszbina, dobrany przez braffiterke, w pierwszej ciąży popełniłam ten błąd i chodziłam w sportowych długi czas, biedne moje piersi :( myślę, że wyglądalyby milion razy lepiej gdybym posłuchała się mądrzejszych od początku

Av lubi tę wiadomość

• Av Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Rucola i reszta, uwierzcie mi ja calusią pierwszą ciążę walczyłam z nim o to imię, mówiłam, że jak żul spod sklepu, że ktoś podejdzie i "szcze pan czy nie szcze" a on nic! Czaicie! Jemu nadal się podoba i upiera sie, że jak chłopak to on decyduje tym razem i będzie Szczepan.no masakra... Dlatego boje się co to będzie jak się potwierdzi, że jednak chłopak :(
    To może niech ma na drugie Szczepan a na pierwsze jakoś normalniej? :) Mi się Szczepan bardzo kojarzy z kościołem, co może być plusem albo minusem :)

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • Bizonka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Ja mam normalny, z fiszbina, dobrany przez braffiterke, w pierwszej ciąży popełniłam ten błąd i chodziłam w sportowych długi czas, biedne moje piersi :( myślę, że wyglądalyby milion razy lepiej gdybym posłuchała się mądrzejszych od początku

Czyli fiszbiny?

w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiszbiny fiszbiny, dobrze dobrany biustonosz jest niewyczuwalny a robi cuda z biustem, to najzdrowsza opcja!

Bizonka, Av, OctAngel lubią tę wiadomość

‹‹ 474 475 476 477 478 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ