X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Deseo Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chce wskoczyć na rower stacjonarny. Póki co robi za choinkę na pranie :D

Av, Rucola, Vlinder lubią tę wiadomość

Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
  • Bizonka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meghan wrote:
    U mnie juz prawie nie ma mdłości ale dalej jestem słaba chciałam sie zapisać na jakas gimnastykę dla ciężarnych bo prawie 3 miesiące bez ćwiczeń to dla mnie masakra , ale chyba jeszcze nie jestem na siłach . Któraś chodzi na jakies zajęcia ? Choć pewnie za szybko pytam bo większość jeszcze w 1 trymestrze a ćwiczenia polecane od 2 giego.

Ja straciłam 4 kg mięśni, na które pracowałam cały rok, więc też będę czegoś szukać, jak znajdziesz coś ciekawego daj znać, ja nie wiem co w ogóle w ciązy można robić

31 lat // starania od 2014 // pierwsza ciaza TP-- OM 29.09.2018-- USG 22.09.2018
    w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiłam sobie 3 pary spodni ciążowych z zalando. I jeden biustonosz na wypróbowanie. Ciekawa jestem, jak będzie z rozmiarami. Dzisiaj jest promocja na przecenione artykuły - dodatkowe -15%, więc jeśli coś planowałyście zamawiać, to może być dobry moment :)

Deseo, Rucola lubią tę wiadomość

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizonka wrote:
    Ja straciłam 4 kg mięśni, na które pracowałam cały rok, więc też będę czegoś szukać, jak znajdziesz coś ciekawego daj znać, ja nie wiem co w ogóle w ciązy można robić
    Polecana jest joga (ale ja nienawidzę ) dla
    Ciężarnych , pilates , jest sporo klubów które maja w ofercie specjalne ćwiczenia dla ciężarnych przynajmniej w Warszawie. Ja myśle o czymś naprawdę łagodnym tak z dwa razy w tygodniu

• Bianka* Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak poczuje się lepiej, to będę chodzić na zajęcia dla ciężarnych na basen plus gimnastyka w ogrodzie i mój 2-latek, więc powinno być ok. :D Na szczęście nie tyje dużo, w pierwszej ciąży przytyłam 11,5 kg. A jak po 6 tygodniach weszłam na wagę u ginekologa, to było już -15kg. Teraz mam na plusie dopiero niecały kilogram ;)

w57vkrnt52z8506i.png
    dqprj44j7fvgc606.png
    08.09.2017 [*] 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba za bardzo bym sie bala zapisac na jakies ćwiczenia. Po tych wszytskich problemach z krwiakami, plamieniami juz jakos mi zostal nawyk ograniczonego wysilku. Szczególnie ze na razie mam nisko lozysko. Dzisiaj tak mnie boli pachwina ( chyba więzadło) że leżę i umieram. Juz tak miałam z 2 tygodnie temu i po kilku godzinach przeszlo

• Amy333 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Ja tez ciagle czuje sie zle, mam mdlosci. Nie wiem czy to duphaston nie wzmaga tych dolegliwosci, najchętniej byn go odstawila, ale lekarz powiedzial ze do 20 tygodnia bede brac

Mi lekarka mówiła, że może nasilać mdłości. Ja właśnie wychodzę już z dupka. Brałam 3x1, przez ostatnio tydzień 2x1 i mam już na dniach zostawić. Troche się obawiam, ale mam nadzieje że będzie wszystko ok:)

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wy tez macie tak problem z wyborem imienia? Ja z racji tego, ze pracuje w przedszkolu mam dostęp do najswiezszych trendow:-) i podoba mi sie tak malo imion. Albo kojarzy mi sie z kims kogo nie lubie albo jest zbyt popularne ( tak jak obecnie Zosie, Zuzie i Julki na pierwszych miejscach), albo za krotkie albo za dlugie. A jeszcze zeby pogodzic to z tym co sie podoba mojemu mezowi to juz cud.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Mi lekarka mówiła, że może nasilać mdłości. Ja właśnie wychodzę już z dupka. Brałam 3x1, przez ostatnio tydzień 2x1 i mam już na dniach zostawić. Troche się obawiam, ale mam nadzieje że będzie wszystko ok:)
    I juz nic nie bedziesz brala? Zadnej luteiny poza tym nie bierzesz? No ja właśnie tez chetnie bym odstawila, ale jakos tak bezpieczniej sie z nim czuje:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dwie ciąże stracone, serduszka przestały bić. Przyczyna nieznana. Po pierwszym poronieniu sama się oczyściłam, a w drugim łyżeczkowanie.
    Mam również dwójkę dzieci co mają 9 i 6 lat.
    Teraz czekamy na kolejne maleństwo. I odetchnęłam z ulgą, że najgorszy etap za nami tzn. czas kiedy poroniłam tam te ciąże.

Rucola lubi tę wiadomość

• Deseo Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Czy Wy tez macie tak problem z wyborem imienia? Ja z racji tego, ze pracuje w przedszkolu mam dostęp do najswiezszych trendow:-) i podoba mi sie tak malo imion. Albo kojarzy mi sie z kims kogo nie lubie albo jest zbyt popularne ( tak jak obecnie Zosie, Zuzie i Julki na pierwszych miejscach), albo za krotkie albo za dlugie. A jeszcze zeby pogodzic to z tym co sie podoba mojemu mezowi to juz cud.

Taaaaak też mamy ten problem. Dla dziewczynki jakoś sprawnie poszło, ale dla chłopca... ja sama nie jestem przekonana więc nie mam co przekonywać męża.
    Stwierdziliśmy, że poczekamy do usg i jeśli się czegoś dowiemy odnośnie płci- to usiądziemy i na spokojnie przewertujemy całą księgę imion :D

Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
  • Bizonka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my juz mamy listę i ustalone, ale nie zostajemy przy jednym, bo mój mówi, że jak zobaczymy dziecko imię się może zmienić :)

31 lat // starania od 2014 // pierwsza ciaza TP-- OM 29.09.2018-- USG 22.09.2018
    w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • Herbata Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalova, zastanów się nad odrobiną ruchu, wzmocnieniu nóg i mięśni pleców to podobno bardzo pomaga przy tak wielkim wysiłku jakim jest poród

Z wyborem imienia dla chłopca raczej nie mieliśmy problemów, co prawda jeszcze nie przesądzam na 100%, że będzie Henryk, ale raczej wszystko wskazuje, że tak. Z dziewczyną mieliśmy więcej spięć. Mąż uparł się na Emilię, mi poczatkowo to imię się bardzo nie podobało, ale się osłuchałam i zaakceptowałam. Ja proponowalam Anielę ale upór męża był większy.

Dla chłopców to mamy jeszcze dwa Jerzy i Tadeusz, więc mogą nam się rodzić sami chłopcy, w tym się zgadzamy.

16udvfxmgcokvnrf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbata wrote:
    krasnalova, zastanów się nad odrobiną ruchu, wzmocnieniu nóg i mięśni pleców to podobno bardzo pomaga przy tak wielkim wysiłku jakim jest poród

Z wyborem imienia dla chłopca raczej nie mieliśmy problemów, co prawda jeszcze nie przesądzam na 100%, że będzie Henryk, ale raczej wszystko wskazuje, że tak. Z dziewczyną mieliśmy więcej spięć. Mąż uparł się na Emilię, mi poczatkowo to imię się bardzo nie podobało, ale się osłuchałam i zaakceptowałam. Ja proponowalam Anielę ale upór męża był większy.

Dla chłopców to mamy jeszcze dwa Jerzy i Tadeusz, więc mogą nam się rodzić sami chłopcy, w tym się zgadzamy.
    Mi sie tez podoba Aniela :-) a myslalam ze takie malo popularne, ze nikt na nie nie wpadnie :-)

• Amy333 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Ja mam taki problem z imieniem dla chłopca, dla dziewczynki szybko poszlo, bo od dawna mieliśmy upatrzone:)

Zuzlo lubi tę wiadomość

3i49hdgeac44oma5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z narzeczonym więcej imion mamy dla dziewczynki, niż chłopczyka. Bardzo nam sie podoba Helenka, Hania i Michalina, a dla chłopca gorzej, bo w naszej rodzinie prawie same chłopaki sie rodzą i wszystkie imiona zajęte :( jedynie myślimy o Tymku albo Ludwik.
    Dla dziewczynki jeszcze mi sie podoba imię Eleonora, ale mojemu nie :D

• Amy333 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    I juz nic nie bedziesz brala? Zadnej luteiny poza tym nie bierzesz? No ja właśnie tez chetnie bym odstawila, ale jakos tak bezpieczniej sie z nim czuje:-)
    Nic, luteiny w ogóle nie brała, byłam na samym dupku. Biore jeszcze tylko ze względu na IO metforminę, ale już tez mam powoli odstawić. Zostaje sam kompleks witamin:)

Rucola lubi tę wiadomość

3i49hdgeac44oma5.png
  • Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do starań to my o pierwsze dziecko stararalismy sie 5 miesiecy o drugie 9 miesiecy .Problemy sa po mojej stronie najpierw jako nastolatce zanikl mi okres najprawdopodobniej odchudzanie zanim okres mi wrócił brałam dwa lata hormonalną terapie zastępczą po której okres powrócił potem byłam przez pół roku leczona clo i luteiną lub duphastonem i wszystko wróciło wmiare do normy choć wyniki estradiolu i progesteronu nie są idealne do tego mam hiperprolaktymie,niedoczynnosć tarczycy i hashimoto ,torbiele piersi.A te schorzenia podobno zwiększają szanse poronień ale u mie na szczeście się ta statystyka nie sprawdza.Pamiętam jak mój gin powiedział żebym nie przejmowała się statystykami bobstatystyki statystykami a życie życiem i potrafi nas zaskakiwać . W trakcie starań o dzieci brałam inofem i bromegeron używałam też żelu conceive plus .

Co do aktywności to ja jeżdze z małą na basen i chodzimy na spacery.

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie maz zgodzil sie na Nataniela, Ignasia niestety od razu odrzucil a do Aurelki tak o podchodzi. Ale mysle ze jakos sie dogadamy :)

Czy sa tu dziewczyny ktore palily papierosy? Ja juz rowno 6 tygodni jak rzucilam. Rzucanie trwalo 5 dni :D
    Musialam sie pochwalic bo pale od 18rz. I rzucalam wczesniej raz przy synu w okolo 12 tc az ale sie udalo.

86Monia, Tasia86, Vlinder, Ithildin lubią tę wiadomość

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak wygląda kwestia z kwasem foliowym? Lekarka mówi, że ok. 16 tc odstawić. Z tego co widzę póki co wszystkie preparaty dla kobiet w ciąży mają kwas foliowy. Co Wy bierzecie od tego 16 tc?

Corka - 2018
    Syn - 2021
‹‹ 468 469 470 471 472 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ