X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak z innej beczki mnie chyba trafil jakis wirus. Bylam wczoraj tak slaba , spalam caly dzien , wymiotowalam , nic nie jadlam , czulam sie jak na poczatku ciazy. Stan podgoraczkowy 37,6 ale nic nie zbijalam , tylko babcine sposoby typu woda z miodem i cytryna. Dzisiaj jest znacznie lepiej. Tylko kaszel zostal.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzterolistnaKoniczyna wrote:
    Jutro mam badania prenatalne i od wczoraj trzęsę portkami. Dziś miałam koszmar, śniło mi się, że Pappa wyszło bardzo źle :/ Mam nadzieję, że czas do jutra szybko zleci a badania wyjdą dobrze.

Też mam jutro...też stresior jest...jeszcze w nocy miałam bóle i biegunki. Moje wrzodziejace jelito się uaktywniło...

• matkapatka Przyjaciółka

Wysłany: 8 marca 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Kobietki :*

Wszystkiego najcudowniejszego z okazji naszego święta! <3

zuza88, monika_86, promyczek 39, Vlinder, natalinka, Antonina38, Marzena782 lubią tę wiadomość

• zuza88 Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Tak z innej beczki mnie chyba trafil jakis wirus. Bylam wczoraj tak slaba , spalam caly dzien , wymiotowalam , nic nie jadlam , czulam sie jak na poczatku ciazy. Stan podgoraczkowy 37,6 ale nic nie zbijalam , tylko babcine sposoby typu woda z miodem i cytryna. Dzisiaj jest znacznie lepiej. Tylko kaszel zostal.

Ja zmagałam się długo z zatokami, kaszlem, jakąś flegmą w gardle... bleee... prawie cały pierwszy trymestr. Na szczęście kaszel zanika i mam nadzieję, że całkiem zniknie bo czasem aż ciągnie mnie z jego powodu na wymioty.

p19uyx8dfb3tjm5a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuza88 wrote:
    Ja zmagałam się długo z zatokami, kaszlem, jakąś flegmą w gardle... bleee... prawie cały pierwszy trymestr. Na szczęście kaszel zanika i mam nadzieję, że całkiem zniknie bo czasem aż ciągnie mnie z jego powodu na wymioty.

Ja mam to samo ! Bo ten kaszel mam wlasnie przez te wydzieline z zatok bo mi splywa do gardla i to poteguje odruch kaszlowy i wymiotny. Robilas cos z tym ? Jakies domowe sposoby ? Ja za tydzien w srode ide do laryngologa bo juz sobie z tym nie radze. A nie wiem czy u mnie to nie jedt kwestia alergii bo czytalam ze tez tak moze byc.

• natalinka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla wszystkich Dużych i tych Malusich Kobietek!

monika_86, Vlinder, Av, Antonina38, matkapatka lubią tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • monika_86 Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Monika86 na wyniku grupy krwi powinnas miec adnotacje o przeciwcialach bo to zazwyczaj robi sie standardowo. Nie masz ? Cos w styli " alloprzeciwcial do antygenow krwinek czerwonych nie wykryto ".

Tak miałam to badane i naszczęście zostały nie wykryte. Dzięki :-)
    Ja to jestem przewrażliwiona.

veritaserum lubi tę wiadomość

zrz6qtkfujjdexc2.png
  • Bianka* Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Ja mam to samo ! Bo ten kaszel mam wlasnie przez te wydzieline z zatok bo mi splywa do gardla i to poteguje odruch kaszlowy i wymiotny. Robilas cos z tym ? Jakies domowe sposoby ? Ja za tydzien w srode ide do laryngologa bo juz sobie z tym nie radze. A nie wiem czy u mnie to nie jedt kwestia alergii bo czytalam ze tez tak moze byc.
    Miałam to samo, fuuuujjj. Przez tydzień płukałam irigasisem i jest o niebo lepiej. Choć samo płukanie nieprzyjemne :/

veritaserum, zuza88 lubią tę wiadomość

w57vkrnt52z8506i.png
    dqprj44j7fvgc606.png
    08.09.2017 [*] 8tc
  • Bizonka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi leci wszystko prosto do gardła. Ja uruchomiłam nawilżacz powietrza

31 lat // starania od 2014 // pierwsza ciaza TP-- OM 29.09.2018-- USG 22.09.2018
    w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • zuza88 Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:

Szczerze Ci powiem, że nic nie pomagało :( stosowałam domowe sposoby typu cytryny, miód, syrop malinowy itp. Lekarz kazał mi odstawić miód bo powiedział, że może uczulać i od czasu do czasu pozwolił pić wapno musujące. Powiedział, też że czasami taka uroda kobiet w ciąży i winą mogą być estrogeny. Pojawia się więcej śliny, wydzieliny i u niektórych taki skutek.
    Nie wiem czy to alergia czy nie, czasami jeszcze coś czuję, że w tych zatokach jest :(
    Do lekarzy się nachodziłam, w końcu dostałam antybiotyk ale mój ginekolog stwierdził po badaniu CRP z krwi, że nie mam bakterii i żebym nie brała antybiotyku. W sumie za jakiś czas zaczęłam coraz mniej kaszleć.
    Ale daj spokój to jakiś koszmar, uczucie jakbym się krztusiła...a czasem aż się duszę od tego kaszlu.

veritaserum lubi tę wiadomość

p19uyx8dfb3tjm5a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka* wrote:
    Miałam to samo, fuuuujjj. Przez tydzień płukałam irigasisem i jest o niebo lepiej. Choć samo płukanie nieprzyjemne :/
    Dziekuje bede probowac. Chociaz nigdy nie plukalam zatok.

• monika_86 Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Tak, oboje mamy +. Ale i tak jestem zla,ze moj lekarz znaiedbal kolejne badanie, o ktorym musze sie sama dowiadywac. Dzieki!

Mam wyrzuty sumienia, że przeze mnie nie potrzebnie się martwiłaś tym odczynnikiem Coombsa :-( Przepraszam.

zrz6qtkfujjdexc2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuza88 wrote:
    Szczerze Ci powiem, że nic nie pomagało :( stosowałam domowe sposoby typu cytryny, miód, syrop malinowy itp. Lekarz kazał mi odstawić miód bo powiedział, że może uczulać i od czasu do czasu pozwolił pić wapno musujące. Powiedział, też że czasami taka uroda kobiet w ciąży i winą mogą być estrogeny. Pojawia się więcej śliny, wydzieliny i u niektórych taki skutek.
    Nie wiem czy to alergia czy nie, czasami jeszcze coś czuję, że w tych zatokach jest :(
    Do lekarzy się nachodziłam, w końcu dostałam antybiotyk ale mój ginekolog stwierdził po badaniu CRP z krwi, że nie mam bakterii i żebym nie brała antybiotyku. W sumie za jakiś czas zaczęłam coraz mniej kaszleć.
    Ale daj spokój to jakiś koszmar, uczucie jakbym się krztusiła...a czasem aż się duszę od tego kaszlu.
    To jest tragedia a ja jestem przewrazliwiona tez bo jak kaszle to napinam brzuch itp wiadomo a po takim ataku wlasnie mi ten krwiak pekl wtedy. No ale nic. Chyba mimo wszystko do laryngologa pojde i sie skonsultuje bo rodzinny to pewnie nic mi nie pomoze.

• Natalia1984 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy w drodze do Lublina na prenatalne. O 10:45 trzymajcie kciuki, żeby było wszystko dobrze. Nie spałam już od 3.45, a zasnęłam. 3 godziny snu za mną, ah ten stres.

Bizonka, zuza88, CzterolistnaKoniczyna, OctAngel, monika_86, natalinka, nadulek, paulka86, aLunia, veritaserum, promyczek 39, Vlinder, Deseo, RusałkaPL, Marzena782, asese, sylvi, agaafabka lubią tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_86 wrote:
    Mam wyrzuty sumienia, że przeze mnie nie potrzebnie się martwiłaś tym odczynnikiem Coombsa :-( Przepraszam.
    Przestan! Ja sie wszystkim martwie :-) ciesze sie, ze sie od Was dowiaduje co powinno być zrobione. Moj lekarz jakis widac nie do konca wszystko pilnuje

• zuza88 Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka* wrote:

Mi niestety nie pomogło płukanie :(

p19uyx8dfb3tjm5a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorzej jest po nocy jak juz cudem zasne bo kaszle wiadomo to rano wstaje z taka klucha w gardle. No jest to obrzydliwe. Pije wode i sie zaczyna od poczatku...

• natalinka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam post i oczywiście skasowalo. Ja całe życie walczę z uciążliwą flegmą, to coś w rodzaju błony, która się unosi i opada. Kilka lat temu byłam z tym u laryngologa, powiedział, że jest to osobna jednostka chorobowa, ale może być to też wynik alergii bądź refluksu. Przepisał mi leki na alergię i krople ze sterydami, ale musiałam je odstawić już przed pierwszą ciążą. Teraz wspomagam się wodą morską, ale flegma nadal jest i powoduje czasami ogromne duszności. Czuję, że nie mogę oddychać i nie mogę przełknąć śliny. Może czasami w ciąży być to wynikiem naszej zgagi bądź wzmożonego refluksu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2018, 09:35

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Bianka* Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Dziekuje bede probowac. Chociaz nigdy nie plukalam zatok.
    Ja też robiłam to po raz pierwszy, bo tak to pewnie wzięłabym Ibuprom zatoki i po sprawie ;) Pierwszy raz najgorszy, miałam wrażenie, że się utopię :D Trzeba się uspokoić i nauczyć oddychać ustami. Kolejne razy już coraz lepsze ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2018, 09:37

w57vkrnt52z8506i.png
    dqprj44j7fvgc606.png
    08.09.2017 [*] 8tc
  • zuza88 Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    To jest tragedia a ja jestem przewrazliwiona tez bo jak kaszle to napinam brzuch itp wiadomo a po takim ataku wlasnie mi ten krwiak pekl wtedy. No ale nic. Chyba mimo wszystko do laryngologa pojde i sie skonsultuje bo rodzinny to pewnie nic mi nie pomoze.

Daj znać jak uda Ci się coś ustalić. Ciekawa jestem co powie Twój lekarz i co zaleci, bo co lekarz to inaczej :/ Kiedy masz wizytę?

p19uyx8dfb3tjm5a.png
‹‹ 478 479 480 481 482 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ