X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • zuza88 Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Najgorzej jest po nocy jak juz cudem zasne bo kaszle wiadomo to rano wstaje z taka klucha w gardle. No jest to obrzydliwe. Pije wode i sie zaczyna od poczatku...

Aaaa i postaraj się pić więcej wody. Ja zaczęłam pić więcej i mam wrażenie jakby ta wydzielina była rzadsza i łatwiej mi się żyje :P

p19uyx8dfb3tjm5a.png
  • zuza88 Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Jesteśmy w drodze do Lublina na prenatalne. O 10:45 trzymajcie kciuki, żeby było wszystko dobrze. Nie spałam już od 3.45, a zasnęłam. 3 godziny snu za mną, ah ten stres.

Trzymam kciuki, nie denerwuj się :)

p19uyx8dfb3tjm5a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuza88 wrote:
    Daj znać jak uda Ci się coś ustalić. Ciekawa jestem co powie Twój lekarz i co zaleci, bo co lekarz to inaczej :/ Kiedy masz wizytę?
    Za tydzien w srode. To i tak szybko bo do tego laryngologa na 3 tyg do przodu minimum wizyty ale sie wczoraj zwolnilo i szybko sie zapisalam.Podejrzewam ze u mnie to alergiczne bo kiedys mialam tez z tym problem bralam steryd i bylo swietnie. Pytanie co teraz mi zaproponuje w ciazy... :/

• CzterolistnaKoniczyna Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Jesteśmy w drodze do Lublina na prenatalne. O 10:45 trzymajcie kciuki, żeby było wszystko dobrze. Nie spałam już od 3.45, a zasnęłam. 3 godziny snu za mną, ah ten stres.
    Trzymam kciuki! :)

4a013c5b60.png
    V Leiden hetero (trombofilia wrodzona), KiR AA (accofil)
    Aniołek 02.2020 8tc.
    Aniołek 10.2020 15tc.
    CB 05.2021
    Synek 9.2018 ❤🍀
    Ja: potwierdzony PCOS, niedoczynność tarczycy
    12.2017 laparo-histero ->ok; kauteryzacja
    M: obniżona koncentracja, HBA-ok, Fragmentacja-ok
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:

Kciuki!

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • monika_86 Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:

Kciuki. Powodzenia!

zrz6qtkfujjdexc2.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Ja mam to samo ! Bo ten kaszel mam wlasnie przez te wydzieline z zatok bo mi splywa do gardla i to poteguje odruch kaszlowy i wymiotny. Robilas cos z tym ? Jakies domowe sposoby ? Ja za tydzien w srode ide do laryngologa bo juz sobie z tym nie radze. A nie wiem czy u mnie to nie jedt kwestia alergii bo czytalam ze tez tak moze byc.

Ja mam to samo. Też chciałam polecić irigasin. Cos cudownego, mozna jakoś żyć po tym.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego Naj Kobietki :* oby nasz dzieciaczki wszystkie byly zdrowe i urodziły sie w terminie :*
    Kciuki za wizyty :)

CzterolistnaKoniczyna, monika_86, Vlinder, natalinka, OctAngel, jatoszka lubią tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie, życzę wszystkiego dobrego, spokoju ducha, uśmiechu, nudnych ciąż i zdrowych ślicznych bobasków :)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

natalinka, OctAngel lubią tę wiadomość

bhywvcqgxdl0na75.png
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem po prenatalnych. Przyzierność i przepływy ok, kość nosowa jest, wszystkie narządy na miejscu. Lekarka stwierdziła, że nie widzi niczego niepokojącego. Zrobiłam też pappa, ale na wyniki muszę poczekać tydzień.
    Trochę kamień z serca :)

Deseo, Vlinder, zuza88, Av, CzterolistnaKoniczyna, OctAngel, Left_ie, natalinka, Tasia86, monika_86, Bianka*, RusałkaPL, Antonina38, Amy333, matkapatka, Marzena782, promyczek 39, asese, DoveLove, sylvi, Paulla89, JustynaG, Natalia1984, jatoszka, Herbata lubią tę wiadomość

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • Deseo Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ufff udało się nadrobić ;)

Na dzień dobry życzenia: zdrowych, pulchnych dzieciaczków, lekkich w terminie porodów, mało kg +, duuuuużo energii i zdrowia :) Nam kobietom po tych wszystkich przejściach- należy się!

Vlinder, Av, CzterolistnaKoniczyna, OctAngel, natalinka, veritaserum, monika_86, matkapatka, Marzena782, Zuzlo, promyczek 39, asese, sylvi lubią tę wiadomość

Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
  • Deseo Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj odebrałam wyniki moczu: i znów mam bakterie i leukocyty i jakieś azotyny wyszły... Mam zrobić posiew i brać unofuraginum i żurawit. Eh

No i p. doktor namawia mnie na pappe- ponoć wszystkim kobietom w ciąży zaleca jej zrobienie. Więc musimy z mężem przemyśleć czy stać nas na taki wydatek jednego dnia: pappa+usg- 400zł; wizyta 150zł i cytologia 25zł- czyli 6 stówek pójdzie...
    Czasem żałuję, że nie robię tego wszystkiego na nfz :/

Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
  • KasW91 Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny :)

Najlepsze życzenia z okazji Dnia Kobiet! Przede wszystkim dużo zdrowia dla Was i Maluchów <3

Vlinder, OctAngel, natalinka, zuza88, monika_86, Deseo, Antonina38, Marzena782, promyczek 39, Rucola, sylvi lubią tę wiadomość

3jgxrjjge9czjwa2.png
    2 lata starań
    18.06.2016 - Aniołek :*
    24 cykl - szczęśliwy :) oby tak pozostało
  • Bizonka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deseo wrote:
    Ja wczoraj odebrałam wyniki moczu: i znów mam bakterie i leukocyty i jakieś azotyny wyszły... Mam zrobić posiew i brać unofuraginum i żurawit. Eh

No i p. doktor namawia mnie na pappe- ponoć wszystkim kobietom w ciąży zaleca jej zrobienie. Więc musimy z mężem przemyśleć czy stać nas na taki wydatek jednego dnia: pappa+usg- 400zł; wizyta 150zł i cytologia 25zł- czyli 6 stówek pójdzie...
    Czasem żałuję, że nie robię tego wszystkiego na nfz :/

Mamy identyczne kminy, ale po doświadczeniach na nfz...

31 lat // starania od 2014 // pierwsza ciaza TP-- OM 29.09.2018-- USG 22.09.2018
    w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego wszystkim, szczególnie dla małych kobietek w drodze ;)

Mnie dziś wszystko boli, staram się rozciągać, ale chyba muszę jakiś porządny program cwiczeń wdrożyć, bo inaczej skończę jako niepełnosprawna...

Co do kosztów wizyt itp to właśnie sobie myślałam, że dużo ciężej by nam było nawet te 5 lat temu, kiedy zarabialiśmy co prawda i tak dobrze, ale wydanie kilku stów ot tak z dnia na dzień na jedno badanie by jednak było zauważalne w budżecie. Nie mówiąc już o takich wydatkach jak Nifty i w perspektywie kupno wózka, fotelika itp...

Vlinder, Rucola lubią tę wiadomość

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Czemu nie dostalas skierowania na darmowe prenatalne i Pappa ? Ja dostalam mimo, że mam 25 lat i zadnych wskazan (Nawet na Pappa, którego i tak z własnego wyboru nie zrobiłam) Lekarz zaznaczyl na kartce, ze cos wzbudzilo jego podejrzenie na usg ( mimo,że tak nie było) i w takim przypadku przysluguje darmowe. A do ginekologa tez nie chodzę na nfz.

Chcialam zacytowac Deseo a zacytowalam sama siebie :o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2018, 11:11

• OctAngel Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krasnalowa, hehe, kalafior ciążowy ;)

Co do skierowania na prenatalne na nfz, jak lekarz coś tam wpisuje, że niby nieprawidłowy obraz na usg, to jaka ja byłam szczęśliwa jak mi teraz nie wypisał tylko musiałam płacić, bo poprzednie dwie stracone ciąże miałam właśnie takie "udawane nieprawidłowości" no i nie doczekałam tych prenatalnych. Ale jak ktoś nie jest przesądny to warto pytać lekarza czy nie wypisze skierowania.

A te koszty są przerażające, ja muszę brać lutinus i utrogestan do końca 16tc, na stałe clexane, kosz miesięczny wszystkiego to 850 (kupuję u lekarza leki i tak taniej niż w aptece), a wizyty co 2 tygodnie 200. tak jak Av napisała, jeszcze kilka lat temu byłoby dużo ciężej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2018, 11:20

3jvzwn15td2p4lbx.png
  • Deseo Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Czemu nie dostalas skierowania na darmowe prenatalne i Pappa ? Ja dostalam mimo, że mam 25 lat i zadnych wskazan (Nawet na Pappa, którego i tak z własnego wyboru nie zrobiłam) Lekarz zaznaczyl na kartce, ze cos wzbudzilo jego podejrzenie na usg ( mimo,że tak nie było) i w takim przypadku przysluguje darmowe. A do ginekologa tez nie chodzę na nfz.

Bo leczę się w prywatnej klinice Gamecie- i tam preferują wszystkie badani, które są i tak płatne. Mogę dostać skierowanie, ale i tak muszę za to wszystko płacić.
    No nic, tyle kasy poszło na 2 IVF to porównując- to są grosze ;)

Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OctAngel wrote:
    Krasnalowa, hehe, kalafior ciążowy ;)

Co do skierowania na prenatalne na nfz, jak lekarz coś tam wpisuje, że niby nieprawidłowy obraz na usg, to jaka ja byłam szczęśliwa jak mi teraz nie wypisał tylko musiałam płacić, bo poprzednie dwie stracone ciąże miałam właśnie takie "udawane nieprawidłowości" no i nie doczekałam tych prenatalnych. Ale jak ktoś nie jest przesądny to warto pytać lekarza czy nie wypisze skierowania.

A te koszty są przerażające, ja muszę brać lutinus i utrogestan do końca 16tc, na stałe clexane, kosz miesięczny wszystkiego to 850 (kupuję u lekarza leki i tak taniej niż w aptece), a wizyty co 2 tygodnie 200. tak jak Av napisała, jeszcze kilka lat temu byłoby dużo ciężej.
    Ja zdecydowanie nie jestem przesadna:-)Praktycznie wszystkie koleżanki, z ktorymi rozmawialam dostawaly takie "przeklamane" skierowanie. Lekarza to nic nie kosztuje a dla nas to zawsze kilka stowek oszczednosci.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajcie spokój z tymi kosztami. Ja ostatnio po wizycie 300 zł, poszłam do apteki po dupka,luteine, witaminki (140 zł), pozniej z mężem na obiad 60 zł poszło za jednym razem 500 zł...
    Absolutnie nie narzekam, chociaż zarobki w państwowej służbie zdrowia są no koszmarne. Na szczęście mąż zarabia więcej to sobie radzimy, bez szału ale radzimy.

‹‹ 479 480 481 482 483 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ