WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Izabelle wrote:Dzień dobry. Nasz Maluszek dziś się nam pokazał, 4mm człowieczka Lekarka mówiła,że jest serduszko. . Suwaczek nawala,musze go zmieniç,dziś jest 6+2
Ciekawe czy u mnie będą też takie dobre wieści -
To moje samopoczucie jest wprost proporcjonalbne do ilosci pochlonietego jedzenia.
Lekarz zabrobil mi zajadania nudnosci bananami niby poki co stracilam 2 kg na wadze, ale teraz przez mdlosci mialabym ochote jesc co chwile.
Postanowilam sobie notowac przez kilka dni co jem i w jakich ilosciach. W przyszlym tygodniu ide zrobic badania m.in. glukoze ale wyniki beda w karcid wiec dowiem sie za 3 tygodnue jak to z tym cukrem jest i czy musze cos zmienic w diecie czy nie.
Ale nie planuje tez popasc w paranoje i rezygnowac z owocow. Juz wole ciastkow nie jesc
Kciuki za dzisiejsze wizyty
P.s. dzis byl u nnie pan ktory ma zrobic nam regal w sypialni. W kobcu jrst szansa, ze moj pokoik dzieciecy przestanie byc magazynkiem -
Izabel, wow, ale super gratulacje
A i jak szukslam informacji na temat prawidlowego tetna u takiego kropka tk natknelam sie na informacje, ze prawdopodobienstwo poronienia wsrod kobiet ktore uslyszaly juz bicie serca dziecka spada ponizej 1%Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 10:52
-
Isabelle gratuluję-super wiadomość
Mam nadzieję,że też będę mogła się taką informacją podzielić w przyszłym tygodniu
emka29 czekamy na dobre wieści
-
Ja jednak nie wytrzymuje i regularnie podczytuje co dzieje się na grupie. U mnie dziś termin @,jutro zrobię jeszcze jeden rest dla pewności. Ogólnie jestem w szoku że udało nam się w 1 cyklu bo o córkę staraliśmy się 2 lata. Oby wszystko było dobrze choć ja wychodzę z założenia że na niektóre rzeczy nie mamy wpływu i są onezapisane nam z góry. A wszystko jest po to by czegoś nas nauczyć.
Ustaliłam już wizytę na 23.01 będzie to dopiero 5t3d i zdaje siebie sprawę że nie będzie widać serduszka ale moja przyjaciółka w 5tc dowiedziała się że ma krwiaka i musi leżeć więc myślę że warto iść na pierwszą wizytę wcześniej by sprawdzić ogólnie czy wszystko ok.
Powiem Wam też że ciąża mając malucha już w domu jest dla mnie zupełnie inna. Nie ma się czasu żeby zbyt dużo rozmyslacMalgonia, Antonina38 lubią tę wiadomość
-
Malgonia wrote:Izabel, wow, ale super gratulacje
A i jak szukslam informacji na temat prawidlowego tetna u takiego kropka tk natknelam sie na informacje, ze prawdopodobienstwo poronienia wsrod kobiet ktore uslyszaly juz bicie serca dziecka spada ponizej 1%
Małgonia, mi gin w poprzedniej ciąży powiedział że każdy wynik tętna dziecka powyżej 100 jest prawidłowy. Jeśli o to Ci chodziłoMalgonia lubi tę wiadomość
-
Marlena wrote:Małgonia, mi gin w poprzedniej ciąży powiedział że każdy wynik tętna dziecka powyżej 100 jest prawidłowy. Jeśli o to Ci chodziło
niby tak, ale ja jestem mega panikara i najchetniej bym poszła do 5 lekarzy to potwierdzićMarlena lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, nasze szczęście ma już 5mm :)Jest serduszko.
Gin stwierdził, że dobrze wyliczyłam i jest to początek 7tygodnia.
Kolejna wizyta 9 lutego. Karty ciąży mi nie założył, nie zlecił żadnych badań.
Malgonia, Majka86, promyczek 39, Antonina38, Rucola, 100krotka30 lubią tę wiadomość
-
JustynaG super wiadomość-gratuluję
Dziwne,że nie zlecił żadnych badań-chyba,że już robiłaś jakieś podstawowe...
A ja dalej czekam na objawy hmmm i chyba się nie doczekam... -
Miałam zrobioną morfologię ale o tym nie wiedział.
Jedynie pokazałam mu wyniki bet.
Pewnie taka polityka, jak już będzie 11 tydzień to dostanę skierowanie na badania. Wtedy już będzie mniejsza szansa na niemiłe niespodzianki.
Dzielę się naszym dzisiejszym zdjęciem
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/da6b9a8e1112.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 13:13
MamaIgi, Enii, Raga Tulip, Mum2b, Antonina38, Izabelle, Vlinder, 100krotka30 lubią tę wiadomość
-
JustynaG wrote:Miałam zrobioną morfologię ale o tym nie wiedział.
Jedynie pokazałam mu wyniki bet.
Pewnie taka polityka, jak już będzie 11 tydzień to dostanę skierowanie na badania. Wtedy już będzie mniejsza szansa na niemiłe niespodzianki.
Dzielę się naszym dzisiejszym zdjęciem
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/da6b9a8e1112.jpg
Justyna, przecudna wiadomosc ! Gratulacje kochana!!!!
Córka Igusia 13.03.2014 - 4 latka -
Justyna, rewelacja piekne sa takie zdjecia
Amy nie denerwuj sie, choć wiem ze łatwiej się mówi niż robi,
Mum być może jeszcze u Twojej kropeczki było za wcześnie na serduszko, jeśli to było 2 dni temu to miałaś 5t+5 to mogło jeszcze usg go nie wyłapać. w tym okresie 2 lub 3 dni to jest wręcz przepaść jeśli chodzi o możliwości diagnostyczne. na pewno następnym razem już zmierzy.
Lady Dior, objawy sa uspokajające to prawda, ale serio te mdłości są upierdliwe (choć póki co też się z nich cieszę). Mam nadzieję, że zaliczasz się do tych co szczęsliwie rodzą bez żadnych niedogodności po drodze.Raga Tulip lubi tę wiadomość
-
JustynaG ale śliczne maleństwo Taki kropeczek hihi
Badałaś sobie już Tsh ? Wiem,że po zajściu się powinno skontrolować ale ja tu nie mam jak,także czekam aż za 2tyg.pojadę do Pl i tam zrobię wszystko co trzeba na teraz.Toxo i cytomegalii nie muszę raczej,bo moje wyniki sprzed 4.5lat świadczą o tym,że kiedyś przechorowałam ale posiew moczu na pewno zrobię,Tsh,Ft4 ...
Malgonia mam nadzieję,że tak będzie.Jeśli tylko w środę okaże się,że jest dzidzia i serducho-to przestanę się doszukiwać jakichkolwiek objawów P.S jak Ci idzie misiu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 13:27