WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
JustynaG wrote:Zuza88 Troszkę dziwna sprawa. Zakładam, że test zrobiłaś w okolicach terminu @.
Od wigilii minęło ponad 2,5 tygodnia czyli na oko - kobiety co teraz są w 4t4d miały owulacje przed Wigilią. A mając owulacje nie wysikasz dwóch kresek.
Czy źle liczę?
Robiłaś betę?
JustynaG test robiłam 24 grudnia wyszła blada kreska, powtórzyłam 28 i wyszła mocniejsza i tego dnia byłam też na becie, która wyniosła 748.
Owulkę miałam na pewno około 15 grudnia bo używałam testów owu.
Zaczynam się martwić -
Alunia to według Usg masz 6t6d i tylko pęcherzyk ? A zarodka jeszcze nie widać. ?
Ja mam wizytę 15 - tego owulacje miałam 13 grudnia to będzie 7tydz( 6t 5d) i według BBF od 14 już powinno bić serduszko .
Hmm czy raczej kest możliwość ze jak byłam na pierwszej wizycie 2 tyg temu i było ciałko żółte to ze na tej wizycie może tak być ze jeszcze nic nie będzie ?4,5 roku starań
Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
-
dziewczyny to ja Wam napisze jak to u mnie wyglądało. 14dpo wieczorem test ciążowy pozytywny, 15dpo beta 467,5, 19dpo pierwsze usg 2 pęcherzyki po 4,5mmx5mm i wczorajsze usg zarodek 2,7mm odpowiadający 5tyg i 6dzień i dokładnie ten dzień miałam wczoraj. Nie wiem jak wygląda kwestia serduszka, ale zarodek chyba musisz mieć jakąs określoną wielkość, myślę, ze powyżej 3 mm.
Co do liczenia tygodnia ciąży to skasowałam swój kalendarz na belly bo wiek ciąży wyliczał mi na podstawie pierwszego dnia miesiączki i przez to, zawyżał wiek dzidziusia o 5 dni. Ja owulację miałam w 19 dc a nie jak to belly sobie liczy w 14 dc, dlatego uczulam Dziewczyny zeby nie ufać temu kalkulatorowi, bo owulacja rzadko kiedy jest w 14 dc i potem jest niepotrzebny stres. Gdybym patrzyła na kalendarz, to wczoraj miałabym 6tydzien i 4ty dzień i serduszko już powinno być widoczne, a ginekolog nie mówił, ze coś widzi. Dlatego uczulam jeszcze raz na wyliczenia z pierwszego dnia miesiączki. Najlepiej liczyć tygodnie od dnia owulacji i dodać 14 dniWiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 16:55
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Rucola wrote:dziewczyny to ja Wam napisze jak to u mnie wyglądało. 14dpo wieczorem test ciążowy pozytywny, 15dpo beta 467,5, 19dpo pierwsze usg 2 pęcherzyki po 4,5mmx5mm i wczorajsze usg zarodek 2,7mm odpowiadający 5tyg i 6dzień i dokładnie ten dzień miałam wczoraj. Nie wiem jak wygląda kwestia serduszka, ale zarodek chyba musisz mieć jakąs określoną wielkość, myślę, ze powyżej 3 mm.
Co do liczenia tygodnia ciąży to skasowałam swój kalendarz na belly bo wiek ciąży wyliczał mi na podstawie pierwszego dnia miesiączki i przez to, zawyżał wiek dzidziusia o 5 dni. Ja owulację miałam w 19 dc a nie jak to belly sobie liczy w 14 dc, dlatego uczulam Dziewczyny zeby nie ufać temu kalkulatorowi, bo owulacja rzadko kiedy jest w 14 dc i potem jest niepotrzebny stres. Gdybym patrzyła na kalendarz, to wczoraj miałabym 6tydzien i 4ty dzień i serduszko już powinno być widoczne, a ginekolog nie mówił, ze coś widzi. Dlatego uczulam jeszcze raz na wyliczenia z pierwszego dnia miesiączki. Najlepiej liczyć tygodnie od dnia owulacji i dodać 14 dni
Może podobnie jest w moim przypadku skoro lekarz według USG stwierdził, że to 4 tydz.i 4 dzień, dziś 4 tydzień i 6 dzień.Rucola lubi tę wiadomość
-
Malgonia wrote:
Rucola ciesze sie, ze wszystko ok. Szkoda, ze nie blizniaki, ale moze nastepnym razem.
Malgonia, Raga Tulip lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Rucola wrote:Młgoniania nie mogłabym być szczęśliwsza niż jestem, biorę to co daje życie a następnym razem bardzo chetnie przyjmę pojedynczą sztukę
Rucola moje gratulację, że wszystko do przodu Pięknego i zdrowego dzidziusiaRucola lubi tę wiadomość
-
Marzena782 wrote:Alunia to według Usg masz 6t6d i tylko pęcherzyk ? A zarodka jeszcze nie widać. ?
Ja mam wizytę 15 - tego owulacje miałam 13 grudnia to będzie 7tydz( 6t 5d) i według BBF od 14 już powinno bić serduszko .
Hmm czy raczej kest możliwość ze jak byłam na pierwszej wizycie 2 tyg temu i było ciałko żółte to ze na tej wizycie może tak być ze jeszcze nic nie będzie ?
Dzisiaj już biło serduszko. Czytałam, że jeśli jest ciałko żółte to zarodek pojawia się 1-2 dni później. Mamaginekolog ma taki wpis. -
nick nieaktualnyHerbata wrote:Wychodzi mi z kalkulatora 15.09, chociaż to póki co moje obliczenia. Pewnie na kolejnej wizycie lekarz coś ustali, na razie nic nie mówił. ☺
Rucola zapisałamWiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 17:48
Herbata lubi tę wiadomość
-
Rucola nie trzeba kasować kalendarza. Można w ustawieniach zmienić datę na podstawie daty owulacji.
Zuza88 U mnie w 12dpo (w Wigilię) wyszły dwie blade kreski. 15dpo miałam już ładne dwie kreski i betę 472. 17 dpo (29.12) powtórzyłam betę - miałam 1112. Wtedy też poszłam do gina. Dostałam zdjęcie usg - W jamie macicy widać pojedynczy pęcherzyk, widoczne miejsce zarodkowe. Wczesna ciąża. Było to jednak bardzo wcześnie, nie musiało być nic widać.
Zauważ, że Ty betę 28.12 miałaś na poziomie 748 czyli ten sam etap co u mnie. Tylko ja owulację miałam 12 grudnia.
Może zrób betę i zobacz na jakim obecnie jest poziomie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 17:55
-
zuza88 wrote:To i ja się przywitam
Cześć dziewczyny :*
Krótka informacja o mnie:
Rocznik 88
2 cykl starań udany
II kreseczki co prawda blade ale zobaczyłam w Wigilę
TERMIN PORODU: 04.09.2018r.
10 stycznia byłam u lekarza, zrobił USG i stwierdził jedynie pęcherzyk ciążowy o wielkości 14 mm, ładny okrągły. Wiek ciąży według USG to 4 tydzień i 4 dzień a według OM wychodziło mi, że to 6 tydzień i 1 dzień.
Lekarz pokręcił głową, przepisał duphaston ale później powiedział, że może to być za szybko i zaprosił na kolejne USG na 24 stycznia.
Co o tym myślicie bo ja trochę się wystraszyłam pustym pęcherzykiem
Trzymam za Ciebie kciuki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 18:12
08.2006 - Mała Cynka
12.2015 - Aniołek [*] 8 tc - c. pozamaciczna, usunięty prawy jajowód
09.2016 Aniołek [*] 6 tc - c. bioch
01.2018 Aniołek [*] 9 tc -
JustynaG wrote:Rucola nie trzeba kasować kalendarza. Można w ustawieniach zmienić datę na podstawie daty owulacji.
Zuza88 U mnie w 12dpo (w Wigilię) wyszły dwie blade kreski. 15dpo miałam już ładne dwie kreski i betę 472. 17 dpo (29.12) powtórzyłam betę - miałam 1112. Wtedy też poszłam do gina. Dostałam zdjęcie usg - W jamie macicy widać pojedynczy pęcherzyk, widoczne miejsce zarodkowe. Wczesna ciąża. Było to jednak bardzo wcześnie, nie musiało być nic widać.
Zauważ, że Ty betę 28.12 miałaś na poziomie 748 czyli ten sam etap co u mnie. Tylko ja owulację miałam 12 grudnia.
Może zrób betę i zobacz na jakim obecnie jest poziomie?
Justyna lekarz mi kazał nie chodzić na betę i nie stresować bo powiedział, że często nie jest to miarodajne. Kazał zrobić tylko przed przyjściem na wizytę a na pierwszej byłam 4 stycznia ale lekarz powiedział, że nie ma sensu na tym etapie jeszcze robić usg (zalecił, że za 2 tygodnie). Zbadał mnie i potwierdził ciążę. Na drugą wizytę poszłam i tak tydzień wcześniej 10 stycznia bo potrzebowałam receptę i uparłam się, żeby było USG, stwierdził pęcherzyk i powiedział: mówiłem Pani, że za szybko, są różne przypadki u każdej kobiety dlatego USG robię nie wcześniej niż 7-8 tygodnia.
Właśnie rozmawiałam ze znajomą, która jak była w ciąży przeżyła 2 tygodnie stresu, lekarz już powiedział, że to będzie pusty pęcherzyk a zarodek pojawił się w 8 tygodniu z serduszkiem.
Tak sobie myślę...fajnie, że medycyna idzie do przodu ale my się tak nakręcamy i co chwilę badamy...kiedyś nasze mamy i babcie nie miały takich możliwości i rodziły zdrowe dzieci.
Co ma być to będzie, jednak jestem dobrej myśli. Dobrze się czuję, nie mam żadnych plamień ani bólów.Raga Tulip lubi tę wiadomość
-
Cynka wrote:Zuza, ja doskonale Cię rozumiem. Też test w Wigilię pokazał dwie kreski. Niestety dwa kolejne USG tylko puste pęcherzyki. Mi zaprzyjaźniony lekarz kazał nie panikować, ale też się nie nastawić zbytnio. Niestety ufam mu. Ostatnie USG 6t2d i tylko pęcherzyk 16mm. A na kolejne badanie mam się zgłosić równo po tygodniu.
Trzymam za Ciebie kciuki.
Kochana na pewno wszystko będzie dobrze. Każda z nas jest inna.
Niestety nie pocieszają mnie niektóre komentarza ale cóż...przyroda. Jak niektóre z nas czują się tak pewnie bo już zobaczyły zarodek to tylko pozazdrościć... ale pamiętajmy, że ciąża to nie kilka tygodni tylko 9 miesięcy.
Jestem z Tobą -
JustynaG wrote:Rucola nie trzeba kasować kalendarza. Można w ustawieniach zmienić datę na podstawie daty owulacji.#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Zuza88 , nie chciałam Cię straszyć. Nie to było moim celem.
Życzę Ci jak najlepiej.
Cynka Dobrze mieć lekarza, któremu można zaufać. To skarb. Niestety, często się trafia na takich, że jak wyjdziemy z gabinetu to jeszcze bardziej nic nie wiemy.
Rucola A nie możesz założyć nowego kalendarza?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 18:55
-
Marzena782 wrote:Ostatnia miesiączka 29listopad
Owulacja potwierdzona ze była 13 grudnia .
Co o tym sądzisz kochana ?Marzena782, Antonina38 lubią tę wiadomość
Misia 09.2013
Misio 08.2018