X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • zuza88 Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Zuza88 Troszkę dziwna sprawa. Zakładam, że test zrobiłaś w okolicach terminu @.
    Od wigilii minęło ponad 2,5 tygodnia czyli na oko - kobiety co teraz są w 4t4d miały owulacje przed Wigilią. A mając owulacje nie wysikasz dwóch kresek.
    Czy źle liczę?
    Robiłaś betę?

JustynaG test robiłam 24 grudnia wyszła blada kreska, powtórzyłam 28 i wyszła mocniejsza i tego dnia byłam też na becie, która wyniosła 748.
    Owulkę miałam na pewno około 15 grudnia bo używałam testów owu.
    Zaczynam się martwić :(

p19uyx8dfb3tjm5a.png
  • Herbata Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonina38 wrote:
    witaj ;) na kiedy masz termin porodu?

Wychodzi mi z kalkulatora 15.09, chociaż to póki co moje obliczenia. Pewnie na kolejnej wizycie lekarz coś ustali, na razie nic nie mówił. ☺

Antonina38 lubi tę wiadomość

16udvfxmgcokvnrf.png
  • Herbata Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuza88 wrote:
    Zaczynam się martwić :(

A może idź wcześniej na wizytę?

16udvfxmgcokvnrf.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonina ja wstępnie termin porodu mam na 7go wrzesnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 16:42

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • zuza88 Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie wizytę mam za 12 dni a lekarz sam powiedział, że nie ma sensu wcześniej. Wspomniał też, że mogło później dojść do zapłodnienia a także zagnieżdżenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 16:42

p19uyx8dfb3tjm5a.png
  • Marzena782 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunia to według Usg masz 6t6d i tylko pęcherzyk ? A zarodka jeszcze nie widać. ?
    Ja mam wizytę 15 - tego owulacje miałam 13 grudnia to będzie 7tydz( 6t 5d) i według BBF od 14 już powinno bić serduszko .
    Hmm czy raczej kest możliwość ze jak byłam na pierwszej wizycie 2 tyg temu i było ciałko żółte to ze na tej wizycie może tak być ze jeszcze nic nie będzie ?

4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• Rucola Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny to ja Wam napisze jak to u mnie wyglądało. 14dpo wieczorem test ciążowy pozytywny, 15dpo beta 467,5, 19dpo pierwsze usg 2 pęcherzyki po 4,5mmx5mm i wczorajsze usg zarodek 2,7mm odpowiadający 5tyg i 6dzień i dokładnie ten dzień miałam wczoraj. Nie wiem jak wygląda kwestia serduszka, ale zarodek chyba musisz mieć jakąs określoną wielkość, myślę, ze powyżej 3 mm.
    Co do liczenia tygodnia ciąży to skasowałam swój kalendarz na belly bo wiek ciąży wyliczał mi na podstawie pierwszego dnia miesiączki i przez to, zawyżał wiek dzidziusia o 5 dni. Ja owulację miałam w 19 dc a nie jak to belly sobie liczy w 14 dc, dlatego uczulam Dziewczyny zeby nie ufać temu kalkulatorowi, bo owulacja rzadko kiedy jest w 14 dc i potem jest niepotrzebny stres. Gdybym patrzyła na kalendarz, to wczoraj miałabym 6tydzien i 4ty dzień i serduszko już powinno być widoczne, a ginekolog nie mówił, ze coś widzi. Dlatego uczulam jeszcze raz na wyliczenia z pierwszego dnia miesiączki. Najlepiej liczyć tygodnie od dnia owulacji i dodać 14 dni :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 16:55

Synek 💚 31.08.2018r.
  • zuza88 Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    dziewczyny to ja Wam napisze jak to u mnie wyglądało. 14dpo wieczorem test ciążowy pozytywny, 15dpo beta 467,5, 19dpo pierwsze usg 2 pęcherzyki po 4,5mmx5mm i wczorajsze usg zarodek 2,7mm odpowiadający 5tyg i 6dzień i dokładnie ten dzień miałam wczoraj. Nie wiem jak wygląda kwestia serduszka, ale zarodek chyba musisz mieć jakąs określoną wielkość, myślę, ze powyżej 3 mm.
    Co do liczenia tygodnia ciąży to skasowałam swój kalendarz na belly bo wiek ciąży wyliczał mi na podstawie pierwszego dnia miesiączki i przez to, zawyżał wiek dzidziusia o 5 dni. Ja owulację miałam w 19 dc a nie jak to belly sobie liczy w 14 dc, dlatego uczulam Dziewczyny zeby nie ufać temu kalkulatorowi, bo owulacja rzadko kiedy jest w 14 dc i potem jest niepotrzebny stres. Gdybym patrzyła na kalendarz, to wczoraj miałabym 6tydzien i 4ty dzień i serduszko już powinno być widoczne, a ginekolog nie mówił, ze coś widzi. Dlatego uczulam jeszcze raz na wyliczenia z pierwszego dnia miesiączki. Najlepiej liczyć tygodnie od dnia owulacji i dodać 14 dni :)

Może podobnie jest w moim przypadku skoro lekarz według USG stwierdził, że to 4 tydz.i 4 dzień, dziś 4 tydzień i 6 dzień.

Rucola lubi tę wiadomość

p19uyx8dfb3tjm5a.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:

Rucola ciesze sie, ze wszystko ok. Szkoda, ze nie blizniaki, ale moze nastepnym razem.
    Młgoniania nie mogłabym być szczęśliwsza niż jestem, biorę to co daje życie a następnym razem bardzo chetnie przyjmę pojedynczą sztukę :)

Malgonia, Raga Tulip lubią tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • zuza88 Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Młgoniania nie mogłabym być szczęśliwsza niż jestem, biorę to co daje życie a następnym razem bardzo chetnie przyjmę pojedynczą sztukę :)

Rucola moje gratulację, że wszystko do przodu :) Pięknego i zdrowego dzidziusia :)

Rucola lubi tę wiadomość

p19uyx8dfb3tjm5a.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena782 wrote:
    Alunia to według Usg masz 6t6d i tylko pęcherzyk ? A zarodka jeszcze nie widać. ?
    Ja mam wizytę 15 - tego owulacje miałam 13 grudnia to będzie 7tydz( 6t 5d) i według BBF od 14 już powinno bić serduszko .
    Hmm czy raczej kest możliwość ze jak byłam na pierwszej wizycie 2 tyg temu i było ciałko żółte to ze na tej wizycie może tak być ze jeszcze nic nie będzie ?

Dzisiaj już biło serduszko. Czytałam, że jeśli jest ciałko żółte to zarodek pojawia się 1-2 dni później. Mamaginekolog ma taki wpis.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbata wrote:
    Wychodzi mi z kalkulatora 15.09, chociaż to póki co moje obliczenia. Pewnie na kolejnej wizycie lekarz coś ustali, na razie nic nie mówił. ☺
    oki ;) wpisałam na listę. Potem najwyżej zmienimy termin ;p

Rucola zapisałam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 17:48

Herbata lubi tę wiadomość

• Herbata Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonina38 wrote:
    oki ;) wpisałam na listę. Potem najwyżej zmienimy termin ;p

Bardzo dziękuję ☺ ale spora już ta lista, a pewnie będzie nas jeszcze więcej ☺

16udvfxmgcokvnrf.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola nie trzeba kasować kalendarza. Można w ustawieniach zmienić datę na podstawie daty owulacji.

Zuza88 U mnie w 12dpo (w Wigilię) wyszły dwie blade kreski. 15dpo miałam już ładne dwie kreski i betę 472. 17 dpo (29.12) powtórzyłam betę - miałam 1112. Wtedy też poszłam do gina. Dostałam zdjęcie usg - W jamie macicy widać pojedynczy pęcherzyk, widoczne miejsce zarodkowe. Wczesna ciąża. Było to jednak bardzo wcześnie, nie musiało być nic widać.

Zauważ, że Ty betę 28.12 miałaś na poziomie 748 czyli ten sam etap co u mnie. Tylko ja owulację miałam 12 grudnia.

Może zrób betę i zobacz na jakim obecnie jest poziomie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 17:55

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Cynka Koleżanka

Wysłany: 12 stycznia 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuza88 wrote:
    To i ja się przywitam :)

Cześć dziewczyny :*

Krótka informacja o mnie:

Rocznik 88
    2 cykl starań udany
    II kreseczki co prawda blade ale zobaczyłam w Wigilę
    TERMIN PORODU: 04.09.2018r.

10 stycznia byłam u lekarza, zrobił USG i stwierdził jedynie pęcherzyk ciążowy o wielkości 14 mm, ładny okrągły. Wiek ciąży według USG to 4 tydzień i 4 dzień a według OM wychodziło mi, że to 6 tydzień i 1 dzień.
    Lekarz pokręcił głową, przepisał duphaston ale później powiedział, że może to być za szybko i zaprosił na kolejne USG na 24 stycznia.

Co o tym myślicie bo ja trochę się wystraszyłam pustym pęcherzykiem :(
    Zuza, ja doskonale Cię rozumiem. Też test w Wigilię pokazał dwie kreski. Niestety dwa kolejne USG tylko puste pęcherzyki. Mi zaprzyjaźniony lekarz kazał nie panikować, ale też się nie nastawić zbytnio. Niestety ufam mu. Ostatnie USG 6t2d i tylko pęcherzyk 16mm. A na kolejne badanie mam się zgłosić równo po tygodniu.
    Trzymam za Ciebie kciuki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 18:12

08.2006 - Mała Cynka :-)
    12.2015 - Aniołek [*] 8 tc - c. pozamaciczna, usunięty prawy jajowód
    09.2016 Aniołek [*] 6 tc - c. bioch
    01.2018 Aniołek [*] 9 tc
  • zuza88 Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Rucola nie trzeba kasować kalendarza. Można w ustawieniach zmienić datę na podstawie daty owulacji.

Zuza88 U mnie w 12dpo (w Wigilię) wyszły dwie blade kreski. 15dpo miałam już ładne dwie kreski i betę 472. 17 dpo (29.12) powtórzyłam betę - miałam 1112. Wtedy też poszłam do gina. Dostałam zdjęcie usg - W jamie macicy widać pojedynczy pęcherzyk, widoczne miejsce zarodkowe. Wczesna ciąża. Było to jednak bardzo wcześnie, nie musiało być nic widać.

Zauważ, że Ty betę 28.12 miałaś na poziomie 748 czyli ten sam etap co u mnie. Tylko ja owulację miałam 12 grudnia.

Może zrób betę i zobacz na jakim obecnie jest poziomie?

Justyna lekarz mi kazał nie chodzić na betę i nie stresować bo powiedział, że często nie jest to miarodajne. Kazał zrobić tylko przed przyjściem na wizytę a na pierwszej byłam 4 stycznia ale lekarz powiedział, że nie ma sensu na tym etapie jeszcze robić usg (zalecił, że za 2 tygodnie). Zbadał mnie i potwierdził ciążę. Na drugą wizytę poszłam i tak tydzień wcześniej 10 stycznia bo potrzebowałam receptę i uparłam się, żeby było USG, stwierdził pęcherzyk i powiedział: mówiłem Pani, że za szybko, są różne przypadki u każdej kobiety dlatego USG robię nie wcześniej niż 7-8 tygodnia.
    Właśnie rozmawiałam ze znajomą, która jak była w ciąży przeżyła 2 tygodnie stresu, lekarz już powiedział, że to będzie pusty pęcherzyk a zarodek pojawił się w 8 tygodniu z serduszkiem.
    Tak sobie myślę...fajnie, że medycyna idzie do przodu ale my się tak nakręcamy i co chwilę badamy...kiedyś nasze mamy i babcie nie miały takich możliwości i rodziły zdrowe dzieci.
    Co ma być to będzie, jednak jestem dobrej myśli. Dobrze się czuję, nie mam żadnych plamień ani bólów.

Raga Tulip lubi tę wiadomość

p19uyx8dfb3tjm5a.png
  • zuza88 Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynka wrote:
    Zuza, ja doskonale Cię rozumiem. Też test w Wigilię pokazał dwie kreski. Niestety dwa kolejne USG tylko puste pęcherzyki. Mi zaprzyjaźniony lekarz kazał nie panikować, ale też się nie nastawić zbytnio. Niestety ufam mu. Ostatnie USG 6t2d i tylko pęcherzyk 16mm. A na kolejne badanie mam się zgłosić równo po tygodniu.
    Trzymam za Ciebie kciuki.

Kochana na pewno wszystko będzie dobrze. Każda z nas jest inna.
    Niestety nie pocieszają mnie niektóre komentarza ale cóż...przyroda. Jak niektóre z nas czują się tak pewnie bo już zobaczyły zarodek to tylko pozazdrościć... ale pamiętajmy, że ciąża to nie kilka tygodni tylko 9 miesięcy.
    Jestem z Tobą :)

p19uyx8dfb3tjm5a.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Cholercia skasowałam i teraz nie mogę go odzyskac ;/

Synek 💚 31.08.2018r.
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza88 , nie chciałam Cię straszyć. Nie to było moim celem.
    Życzę Ci jak najlepiej.

Cynka Dobrze mieć lekarza, któremu można zaufać. To skarb. Niestety, często się trafia na takich, że jak wyjdziemy z gabinetu to jeszcze bardziej nic nie wiemy.

Rucola A nie możesz założyć nowego kalendarza?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 18:55

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena782 wrote:
    Ostatnia miesiączka 29listopad
    Owulacja potwierdzona ze była 13 grudnia .
    Co o tym sądzisz kochana ?:)
    Ja ostatnia miesiączka 28 listopad, owulacji 14.12 dziś był mrugajacy pynkcik

Marzena782, Antonina38 lubią tę wiadomość

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
‹‹ 49 50 51 52 53 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ