WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Lady_Dior wrote:
Malgonia mam nadzieję,że tak będzie.Jeśli tylko w środę okaże się,że jest dzidzia i serducho-to przestanę się doszukiwać jakichkolwiek objawów P.S jak Ci idzie misiu?
Ogarnełam kółko, ale złą mam włóczkę jak na moje amatorskie dierganie bo się puszy, rozwarstwia, ciezko się to szydełkiem łapie (na druty byłaby bardzo dobra), ale dzis mam plan jak ogarne przygotowanie tych moich 6 posiłków dziennie że coś tam porobię.
Myślę, że przed końcem pierwszego trymestru może uda mi się najmniejszego i najprostszego misia zrobić (może minionka żeby było łatwiej ;P)
Rucola, Vlinder lubią tę wiadomość
-
Lady Dior Kontroluję TSH, jestem pod okiem ednokrynologa.
10.10.2017 TSH 3,21
21.11.2017 TSH 3,06 FT4 13,4
Po tej wizycie dostałam euthyrox N25. I to był mój szczęśliwy cykl
29.12.17 TSH 1,87 FT4 16,3
-
JustynaG ładne wyniki Ja przy dawce 25mg.mialam Tsh 2.45 i lekarz mój (gin-endo) pozwolił mi się starać ale mam zwiększoną dawkę do 37,5mg. i teraz jak tylko wrócę do Pl to szybko na badania
Pamiętam jak moje Tsh wynosiło 5 to wtedy objawy miałam jak w 1wszej ciąży-spałam dniami i nocami
Malgonia ja to na szydełku nic nie umiem ale na drutach szalik bym zrobiła hehe Może tez się skuszęWiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 14:03
Malgonia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyserena1989 wrote:Antonina38 Termin wyznaczyło mi na 19 września.
Dzisiaj po pracy jadę powtarzać betę, wrócę do Was z wynikiem
Witaj Marlena, na kiedy bbf wyznaczyl ci termin porodu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 14:06
-
Malgonia wrote:Justyna, rewelacja piekne sa takie zdjecia
Amy nie denerwuj sie, choć wiem ze łatwiej się mówi niż robi,
Mum być może jeszcze u Twojej kropeczki było za wcześnie na serduszko, jeśli to było 2 dni temu to miałaś 5t+5 to mogło jeszcze usg go nie wyłapać. w tym okresie 2 lub 3 dni to jest wręcz przepaść jeśli chodzi o możliwości diagnostyczne. na pewno następnym razem już zmierzy.
Lady Dior, objawy sa uspokajające to prawda, ale serio te mdłości są upierdliwe (choć póki co też się z nich cieszę). Mam nadzieję, że zaliczasz się do tych co szczęsliwie rodzą bez żadnych niedogodności po drodze.Corka - 2018
Syn - 2021 -
Lady_Dior , trafiłam do endokrynologa przez wydłużone cykle (od 31 do 58 dni). Endo podejrzewała u mnie PCOS ale okazało się, że się myliła
Pod koniec listopada zaczęłam brać leki i zaskoczyło. -
To i ja się przywitam
Cześć dziewczyny :*
Krótka informacja o mnie:
Rocznik 88
2 cykl starań udany
II kreseczki co prawda blade ale zobaczyłam w Wigilę
TERMIN PORODU: 04.09.2018r.
10 stycznia byłam u lekarza, zrobił USG i stwierdził jedynie pęcherzyk ciążowy o wielkości 14 mm, ładny okrągły. Wiek ciąży według USG to 4 tydzień i 4 dzień a według OM wychodziło mi, że to 6 tydzień i 1 dzień.
Lekarz pokręcił głową, przepisał duphaston ale później powiedział, że może to być za szybko i zaprosił na kolejne USG na 24 stycznia.
Co o tym myślicie bo ja trochę się wystraszyłam pustym pęcherzykiemWiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 15:04
Antonina38, Vlinder lubią tę wiadomość
-
Mum2b, mi też nie powiedział, bratowa wyczytała z usg, bo ja to nawet ne wiedziałam na co patrzec, nie dostałam opisu do zdęcia.
Zuza witaj ja w 5t+0 miałam pecherzyk 8mm i powiedziała lekarka, ze jest ok i nic więcej nie spodziewała się zozbaczyć, więc Twoje 14 mm to wg niej by zapewne było wiecej niż 4+4 -
zuza88 wrote:To i ja się przywitam
Rocznik 88
2 cykl starań udany
10 stycznia byłam u lekarza, zrobił USG i stwierdził jedynie pęcherzyk ciążowy o wielkości 14 mm, ładny okrągły. Wiek ciąży według USG to 4 tydzień i 4 dzień a według OM wychodziło mi, że to 6 tydzień i 1 dzień.
Lekarz pokręcił głową, przepisał duphaston ale później powiedział, że może to być za szybko i zaprosił na kolejne USG na 24 stycznia.
Co o tym myślicie bo ja trochę się wystraszyłam pustym pęcherzykiemCorka - 2018
Syn - 2021 -
Mum2b wrote:Zuza nie chce nic mowic ale 24 to nie za pozno?
Mum2b lekarz powiedział, że według niego to za szybko przyszłam na USG ale ja już nie mogłam się doczekać. Powiedział, żeby nie szybciej niż za 2 tygodnie przyjść.
Potwierdził ciążę wewnątrzmaciczną i że pęcherzyk jest ładny.
Mam nadzieję, że jak pójdę na następne USG to zobaczę zarodek z serduchem -
zuza88 wrote:To i ja się przywitam
Rocznik 88
2 cykl starań udany
Co o tym myślicie bo ja trochę się wystraszyłam pustym pęcherzykiemBeta 2.01 - 4120 (19dpo)
Beta 4.01 - 8317 (21dpo) -
Witam się z wami nieśmiało, choć podczytuje od początku. Wg miesiączki powinnam mieć już 8 tydzień natomiast na usg dziś wyszło 6w6d. Owulacja mi się przesunela, w czasie kiedy powinna być umarł mój tata i stres zrobił swoje. Dwa tygodnie temu byłam na usg to był tylko pecherzyk 12mm, za tydzień czyli tydzień temu kontrola i pojawiło się ciałko żółte 3mm. Byłam przekonana, że już po wszystkim bo powinien być zarodek. Natomiast dziś byłam na usg i serduszko bije. Fasolka ma prawie centymetr. Ze względu na stratę drugiej ciąży jestem bardzo przewraziliwiona. Dziś też nastawialam się na złe wiadomości bo przestały mnie bóle piersi ale jest już ok ból powrócił
Termin porodu wypada 31.08/1.09, córkę urodziłam 10 dni po terminie więc tak sovie myślę że bliżej mi września.
Życzę wszystkim dużo spokoju i zdrowia. No i mam nadzieję że mnie przyjmiecie do swojego gronaMalgonia, Herbata, Antonina38, promyczek 39, Rucola, Vlinder lubią tę wiadomość
-
aLunia wrote:Witam się z wami nieśmiało, choć podczytuje od początku. Wg miesiączki powinnam mieć już 8 tydzień natomiast na usg dziś wyszło 6w6d. Owulacja mi się przesunela, w czasie kiedy powinna być umarł mój tata i stres zrobił swoje. Dwa tygodnie temu byłam na usg to był tylko pecherzyk 12mm, za tydzień czyli tydzień temu kontrola i pojawiło się ciałko żółte 3mm. Byłam przekonana, że już po wszystkim bo powinien być zarodek. Natomiast dziś byłam na usg i serduszko bije. Fasolka ma prawie centymetr. Ze względu na stratę drugiej ciąży jestem bardzo przewraziliwiona. Dziś też nastawialam się na złe wiadomości bo przestały mnie bóle piersi ale jest już ok ból powrócił
Termin porodu wypada 31.08/1.09, córkę urodziłam 10 dni po terminie więc tak sovie myślę że bliżej mi września.
Życzę wszystkim dużo spokoju i zdrowia. No i mam nadzieję że mnie przyjmiecie do swojego grona
Kochana każda z nas przechodzi ciążę indywidualnie, widzisz u mnie też dopiero widać sam pęcherzyk 14 mm. Będzie dobrze
aLunia lubi tę wiadomość
-
Zuza88 Troszkę dziwna sprawa. Zakładam, że test zrobiłaś w okolicach terminu @.
Od wigilii minęło ponad 2,5 tygodnia czyli na oko - kobiety co teraz są w 4t4d miały owulacje przed Wigilią. A mając owulacje nie wysikasz dwóch kresek.
Czy źle liczę?
Robiłaś betę? -
nick nieaktualnyHerbata wrote:O widzę, że tu też mamy wątek więc przywitam się i tu.☺ To moja pierwsza ciąża, dziś miałam wizytę i jest pęcherzyk na 4,7 mm, kolejna wizyta 25.01. Nie mogę się doczekać.
Herbata lubi tę wiadomość