WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
zuza88 wrote:100krotka30 super, gratulacje
Ja też 28 listopada miałam ostatnią @
jakiej wielkości miałaś pęcherzyk i ile ma zarodek czy jeszcze nie dało się zmierzyć?
Hej Piękne! Obiecałam sie odwzwac po lekarzu, poszlam bo niepokoil mnie bol promienujacy od prawego jajnika na pachwine i na okolice odbytu czasem takie klucie. Sa dobre i zle wiesci, choc na zle lekarz mnie pociesza ze sie wchlona. jest pecherzyk ciazowy z mrugajacym pikselem ulokowany w macicy ( uff to nie ciaza pozamaciczna) nie slyszalam bicia, nie mierzyl mi peŁcherzyka ani zarodka, wiec nic nie wiem. Łezka szczescia pociekla ze jej dobrze. Dostałam duphaston bo w grudniu badalam luteine i 5 dni po owu byla niska. w okolicach prawego jajnika mam torbiel 14x7 mm ( na pocieszenie uslyszalam ze jego rekordowa u pacjentki miala 11 cm i sie wchlonela w ciazy) mam zrobic marker nowotworowy ca125 to taki niby standard w takich przypadkach.
Na poprzedniej wizycie mialam tam kilka pecherzykow z tego jajnika nie dopytalam go a moze to po prostu ktorys nie pekl, nie wchlonol sie tak sie pocieszam, ale ziarenko strachu przednajgorszym zostalo zasiane.
nastepna wizyta 31.01 mam zrobic morfologie, mocz i ten marker. Lykac kwas foliowy i witaminy dla ciezarnych bo okres najgorszy na wszelkie infekcje
Sciskam was wszystkie, najmocniej te ktore zyja w takiej niepewnosci jak ja i czekaja na rozwoj sytyuacji oraz te ktore stracily swoje malenstwa. Ciesze sie rownie mocno z tymi ktore maja pierwsze wizyty serduszkowe za soba.
Na czas do wyniku markera bede nieobecna i powiadomie was jak go otrzymam.
Bede sie modlic zeby te szczescie i cud ktore zostalo mi dane nie zostalo zabrane w tak okrutny sposob. Trzymajcie sie cieplo i do uslyszenia niebawem.Lady_Dior, promyczek 39, zuza88, MamaIgi, Izabelle lubią tę wiadomość
Misia 09.2013
Misio 08.2018 -
100krotka30 wrote:Hej Piękne! Obiecałam sie odwzwac po lekarzu, poszlam bo niepokoil mnie bol promienujacy od prawego jajnika na pachwine i na okolice odbytu czasem takie klucie. Sa dobre i zle wiesci, choc na zle lekarz mnie pociesza ze sie wchlona. jest pecherzyk ciazowy z mrugajacym pikselem ulokowany w macicy ( uff to nie ciaza pozamaciczna) nie slyszalam bicia, nie mierzyl mi peŁcherzyka ani zarodka, wiec nic nie wiem. Łezka szczescia pociekla ze jej dobrze. Dostałam duphaston bo w grudniu badalam luteine i 5 dni po owu byla niska. w okolicach prawego jajnika mam torbiel 14x7 mm ( na pocieszenie uslyszalam ze jego rekordowa u pacjentki miala 11 cm i sie wchlonela w ciazy) mam zrobic marker nowotworowy ca125 to taki niby standard w takich przypadkach.
Na poprzedniej wizycie mialam tam kilka pecherzykow z tego jajnika nie dopytalam go a moze to po prostu ktorys nie pekl, nie wchlonol sie tak sie pocieszam, ale ziarenko strachu przednajgorszym zostalo zasiane.
nastepna wizyta 31.01 mam zrobic morfologie, mocz i ten marker. Lykac kwas foliowy i witaminy dla ciezarnych bo okres najgorszy na wszelkie infekcje
Sciskam was wszystkie, najmocniej te ktore zyja w takiej niepewnosci jak ja i czekaja na rozwoj sytyuacji oraz te ktore stracily swoje malenstwa. Ciesze sie rownie mocno z tymi ktore maja pierwsze wizyty serduszkowe za soba.
Bede sie modlic zeby te szczescie i cud ktore zostalo mi dane nie zostalo zabrane w tak okrutny sposob. Trzymajcie sie cieplo i do uslyszenia niebawem.
-
anemic wrote:Babki, dzisiaj zobaczyłam serduszko Maleństwo starsze niż wg miesiączki. Więc termin z USG na 28.08 a z miesiączki 3.09 Ale chyba należy się sugerować jednak USG bo jak tłumaczyła przy stymulacji pod transfer wychodzi jakbym owu miała w 11 dc Tak więc witaj nasz Cudzie No i oczywiście mamy kartę ciąży założoną.
Gratulacje, to musi być cudne uczucie! -
100krotka30 gratuluję tego cudu i mocno trzymam kciuki,by wszystko było dobrze
Vlinder pewnie-jeśliby się okazało,że mieliby Cię przyjąć gdzieś w 10tyg. to też bym gdzie indziej szukała.Trzymam kciuki za szybką wizytę -
100krotka30 wrote:Ja ostatnia miesiączka 28 listopad, owulacji 14.12 dziś był mrugajacy pynkcik
Kocham Cię za tą odpowiedz ! dziękuje bardzo za uspokojenie mnie :*
Oraz jeszcze raz gratulacje !❤️100krotka30 lubi tę wiadomość
4,5 roku starań
Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
-
Lady_Dior wrote:100krotka30 gratuluję tego cudu i mocno trzymam kciuki,by wszystko było dobrze
Vlinder pewnie-jeśliby się okazało,że mieliby Cię przyjąć gdzieś w 10tyg. to też bym gdzie indziej szukała.Trzymam kciuki za szybką wizytę
-
100krotka30 wrote:Hej Piękne! Obiecałam sie odwzwac po lekarzu, poszlam bo niepokoil mnie bol promienujacy od prawego jajnika na pachwine i na okolice odbytu czasem takie klucie. Sa dobre i zle wiesci, choc na zle lekarz mnie pociesza ze sie wchlona. jest pecherzyk ciazowy z mrugajacym pikselem ulokowany w macicy ( uff to nie ciaza pozamaciczna) nie slyszalam bicia, nie mierzyl mi peŁcherzyka ani zarodka, wiec nic nie wiem. Łezka szczescia pociekla ze jej dobrze. Dostałam duphaston bo w grudniu badalam luteine i 5 dni po owu byla niska. w okolicach prawego jajnika mam torbiel 14x7 mm ( na pocieszenie uslyszalam ze jego rekordowa u pacjentki miala 11 cm i sie wchlonela w ciazy) mam zrobic marker nowotworowy ca125 to taki niby standard w takich przypadkach.
Bede sie modlic zeby te szczescie i cud ktore zostalo mi dane nie zostalo zabrane w tak okrutny sposob. Trzymajcie sie cieplo i do uslyszenia niebawem.
Na pewno będzie dobrze, pamiętaj myśl pozytywnie -
Dziewczyny trzymam kciuki za was, ja też się stresowalam a tu po prostu było opóźnienie. Podobno samo zagniezdzenie też ma wpływ.
100krotka30 wiesz co ja też mam torbiel na prawym jajniku 5 cm. Na początku gin myślała że to ciąża pozamaciczna, nawet byłam w szpitalu ale tam trzech lekarzy sprawdzalo i potwierdzili że to torbiel. Dzisiaj gin mi mierzyła to zmniejszyła się już do 3cm. Mówiła że nie ma co się martwić że to się wchłonie.
Gratuluję udanych wizytCynka lubi tę wiadomość
-
anemic wrote:Babki, dzisiaj zobaczyłam serduszko Maleństwo starsze niż wg miesiączki. Więc termin z USG na 28.08 a z miesiączki 3.09 Ale chyba należy się sugerować jednak USG bo jak tłumaczyła przy stymulacji pod transfer wychodzi jakbym owu miała w 11 dc Tak więc witaj nasz Cudzie No i oczywiście mamy kartę ciąży założoną.
Ja też mam termin na 28.08 w poniedziałek idę do lekarza i liczę, ze usłyszę bicie serduszka
PowodzeniaAntonina38 lubi tę wiadomość
-
Marzena782 wrote:A ja już 2 wieczór mdłości , ciagle uczucie ze coś jest na żołądku , wymiotuje
Rano czuje się jak nowo narodzona . A wieczorem ... wrrr !
Nie zazdroszczę. Ja póki co nie zaobserwowałam żadnych objawów oprócz braku @. I mam nadzieję, że mdłości zostaną mi oszczędzone.