X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:
    No oby było miejsce jak najszybciej,żebyś nie musiała się stresować.
    mam nadzieję, najwyżej na szybko kogoś poszukam

bhywvcqgxdl0na75.png
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuza88 wrote:
    100krotka30 super, gratulacje :)
    Ja też 28 listopada miałam ostatnią @

jakiej wielkości miałaś pęcherzyk i ile ma zarodek czy jeszcze nie dało się zmierzyć?

Hej Piękne! Obiecałam sie odwzwac po lekarzu, poszlam bo niepokoil mnie bol promienujacy od prawego jajnika na pachwine i na okolice odbytu czasem takie klucie. Sa dobre i zle wiesci, choc na zle lekarz mnie pociesza ze sie wchlona. jest pecherzyk ciazowy z mrugajacym pikselem ulokowany w macicy ( uff to nie ciaza pozamaciczna) nie slyszalam bicia, nie mierzyl mi peŁcherzyka ani zarodka, wiec nic nie wiem. Łezka szczescia pociekla ze jej dobrze. Dostałam duphaston bo w grudniu badalam luteine i 5 dni po owu byla niska. w okolicach prawego jajnika mam torbiel 14x7 mm ( na pocieszenie uslyszalam ze jego rekordowa u pacjentki miala 11 cm i sie wchlonela w ciazy) mam zrobic marker nowotworowy ca125 to taki niby standard w takich przypadkach.
    Na poprzedniej wizycie mialam tam kilka pecherzykow z tego jajnika nie dopytalam go a moze to po prostu ktorys nie pekl, nie wchlonol sie tak sie pocieszam, ale ziarenko strachu przednajgorszym zostalo zasiane.
    nastepna wizyta 31.01 mam zrobic morfologie, mocz i ten marker. Lykac kwas foliowy i witaminy dla ciezarnych bo okres najgorszy na wszelkie infekcje ;)
    Sciskam was wszystkie, najmocniej te ktore zyja w takiej niepewnosci jak ja i czekaja na rozwoj sytyuacji oraz te ktore stracily swoje malenstwa. Ciesze sie rownie mocno z tymi ktore maja pierwsze wizyty serduszkowe za soba.
    Na czas do wyniku markera bede nieobecna i powiadomie was jak go otrzymam.
    Bede sie modlic zeby te szczescie i cud ktore zostalo mi dane nie zostalo zabrane w tak okrutny sposob. Trzymajcie sie cieplo i do uslyszenia niebawem.

Lady_Dior, promyczek 39, zuza88, MamaIgi, Izabelle lubią tę wiadomość

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka30 wrote:
    Hej Piękne! Obiecałam sie odwzwac po lekarzu, poszlam bo niepokoil mnie bol promienujacy od prawego jajnika na pachwine i na okolice odbytu czasem takie klucie. Sa dobre i zle wiesci, choc na zle lekarz mnie pociesza ze sie wchlona. jest pecherzyk ciazowy z mrugajacym pikselem ulokowany w macicy ( uff to nie ciaza pozamaciczna) nie slyszalam bicia, nie mierzyl mi peŁcherzyka ani zarodka, wiec nic nie wiem. Łezka szczescia pociekla ze jej dobrze. Dostałam duphaston bo w grudniu badalam luteine i 5 dni po owu byla niska. w okolicach prawego jajnika mam torbiel 14x7 mm ( na pocieszenie uslyszalam ze jego rekordowa u pacjentki miala 11 cm i sie wchlonela w ciazy) mam zrobic marker nowotworowy ca125 to taki niby standard w takich przypadkach.
    Na poprzedniej wizycie mialam tam kilka pecherzykow z tego jajnika nie dopytalam go a moze to po prostu ktorys nie pekl, nie wchlonol sie tak sie pocieszam, ale ziarenko strachu przednajgorszym zostalo zasiane.
    nastepna wizyta 31.01 mam zrobic morfologie, mocz i ten marker. Lykac kwas foliowy i witaminy dla ciezarnych bo okres najgorszy na wszelkie infekcje ;)
    Sciskam was wszystkie, najmocniej te ktore zyja w takiej niepewnosci jak ja i czekaja na rozwoj sytyuacji oraz te ktore stracily swoje malenstwa. Ciesze sie rownie mocno z tymi ktore maja pierwsze wizyty serduszkowe za soba.
    Bede sie modlic zeby te szczescie i cud ktore zostalo mi dane nie zostalo zabrane w tak okrutny sposob. Trzymajcie sie cieplo i do uslyszenia niebawem.
    trzymam kciuki aby wszystko było ok

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Herbata Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anemic wrote:
    Babki, dzisiaj zobaczyłam serduszko :) Maleństwo starsze niż wg miesiączki. Więc termin z USG na 28.08 a z miesiączki 3.09 Ale chyba należy się sugerować jednak USG bo jak tłumaczyła przy stymulacji pod transfer wychodzi jakbym owu miała w 11 dc :D Tak więc witaj nasz Cudzie :) No i oczywiście mamy kartę ciąży założoną.

Gratulacje, to musi być cudne uczucie!

16udvfxmgcokvnrf.png
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka30 gratuluję tego cudu i mocno trzymam kciuki,by wszystko było dobrze :)

Vlinder pewnie-jeśliby się okazało,że mieliby Cię przyjąć gdzieś w 10tyg. to też bym gdzie indziej szukała.Trzymam kciuki za szybką wizytę :)

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙
    Mama kp
    2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Herbata Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka30 mocno trzymam kciuki, wszystko będzie dobrze i zobaczysz że będziesz sie mogła w pełni cieszyć ciążą ☺

16udvfxmgcokvnrf.png
  • Marzena782 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka30 wrote:
    Ja ostatnia miesiączka 28 listopad, owulacji 14.12 dziś był mrugajacy pynkcik

Kocham Cię za tą odpowiedz !:) dziękuje bardzo za uspokojenie mnie :*
    Oraz jeszcze raz gratulacje !❤️

100krotka30 lubi tę wiadomość

4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje serduszek !
    Trzymam kciuki zebysmy wszystkie stad zobaczyły :)

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:
    100krotka30 gratuluję tego cudu i mocno trzymam kciuki,by wszystko było dobrze :)

Vlinder pewnie-jeśliby się okazało,że mieliby Cię przyjąć gdzieś w 10tyg. to też bym gdzie indziej szukała.Trzymam kciuki za szybką wizytę :)
    Zarejstrowałam się online i czekam na termin, jeśli do wtorku nie otrzymam informacji to zadzwonię, chociaż trudno się dodzwonić.

bhywvcqgxdl0na75.png
  • zuza88 Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka30 wrote:

Na pewno będzie dobrze, pamiętaj myśl pozytywnie :)

p19uyx8dfb3tjm5a.png
  • Marzena782 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja :( już 2 wieczór mdłości , ciagle uczucie ze coś jest na żołądku , wymiotuje :/
    Rano czuje się jak nowo narodzona . A wieczorem ... wrrr !:)

4,5 roku starań
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• aLunia Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki za was, ja też się stresowalam a tu po prostu było opóźnienie. Podobno samo zagniezdzenie też ma wpływ.

100krotka30 wiesz co ja też mam torbiel na prawym jajniku 5 cm. Na początku gin myślała że to ciąża pozamaciczna, nawet byłam w szpitalu ale tam trzech lekarzy sprawdzalo i potwierdzili że to torbiel. Dzisiaj gin mi mierzyła to zmniejszyła się już do 3cm. Mówiła że nie ma co się martwić że to się wchłonie.

Gratuluję udanych wizyt :)

Cynka lubi tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Paulla89 Koleżanka

Wysłany: 12 stycznia 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anemic wrote:
    Babki, dzisiaj zobaczyłam serduszko :) Maleństwo starsze niż wg miesiączki. Więc termin z USG na 28.08 a z miesiączki 3.09 Ale chyba należy się sugerować jednak USG bo jak tłumaczyła przy stymulacji pod transfer wychodzi jakbym owu miała w 11 dc :D Tak więc witaj nasz Cudzie :) No i oczywiście mamy kartę ciąży założoną.

Ja też mam termin na 28.08 :) w poniedziałek idę do lekarza i liczę, ze usłyszę bicie serduszka :)

Powodzenia :)

Antonina38 lubi tę wiadomość

l22ncbxmmqrb6qzk.png
  • Herbata Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena782 wrote:
    A ja :( już 2 wieczór mdłości , ciagle uczucie ze coś jest na żołądku , wymiotuje :/
    Rano czuje się jak nowo narodzona . A wieczorem ... wrrr !:)

Nie zazdroszczę. Ja póki co nie zaobserwowałam żadnych objawów oprócz braku @. I mam nadzieję, że mdłości zostaną mi oszczędzone.

16udvfxmgcokvnrf.png
  • Marzena782 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życzę ci tego !:) jak najbardziej , ale przed tobą jak i przede mna jeszcze tyle czasu , ze wszystko może się jeszcze zmienić .
    Takie nasze uroki :) „ ciężarnych „ :P

4,5 roku starań
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• Herbata Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak na pewno wiele przed nami. Oby jak najwięcej miłych wrażeń i przeżyć przez te 9 miesięcy ☺

16udvfxmgcokvnrf.png
  • zuza88 Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kilka dni temu pojawiły się rano mdłości ale jak zjem śniadanko to znikają :)

p19uyx8dfb3tjm5a.png
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet nie zorientujemy się kiedy a za chwilkę będziemy wstawiać fotki z porodowki :-) ja dopiero co urodziłam córkę a ma już prawie dwa lata :-P

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę doczekać się robienia wyprawki :)

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Herbata Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie że moja mama dała mi i mężowi pod choinkę dziecięce buciki, jak twierdziła żeby dzidzia szybciej przyszła. Ale wyczuła moment, będzie szczęśliwa jak się dowie. ☺

Vlinder, Amy333, JustynaG lubią tę wiadomość

16udvfxmgcokvnrf.png
‹‹ 51 52 53 54 55 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ