X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:
    No oby było miejsce jak najszybciej,żebyś nie musiała się stresować.
    mam nadzieję, najwyżej na szybko kogoś poszukam

bhywvcqgxdl0na75.png
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuza88 wrote:
    100krotka30 super, gratulacje :)
    Ja też 28 listopada miałam ostatnią @

jakiej wielkości miałaś pęcherzyk i ile ma zarodek czy jeszcze nie dało się zmierzyć?

Hej Piękne! Obiecałam sie odwzwac po lekarzu, poszlam bo niepokoil mnie bol promienujacy od prawego jajnika na pachwine i na okolice odbytu czasem takie klucie. Sa dobre i zle wiesci, choc na zle lekarz mnie pociesza ze sie wchlona. jest pecherzyk ciazowy z mrugajacym pikselem ulokowany w macicy ( uff to nie ciaza pozamaciczna) nie slyszalam bicia, nie mierzyl mi peŁcherzyka ani zarodka, wiec nic nie wiem. Łezka szczescia pociekla ze jej dobrze. Dostałam duphaston bo w grudniu badalam luteine i 5 dni po owu byla niska. w okolicach prawego jajnika mam torbiel 14x7 mm ( na pocieszenie uslyszalam ze jego rekordowa u pacjentki miala 11 cm i sie wchlonela w ciazy) mam zrobic marker nowotworowy ca125 to taki niby standard w takich przypadkach.
    Na poprzedniej wizycie mialam tam kilka pecherzykow z tego jajnika nie dopytalam go a moze to po prostu ktorys nie pekl, nie wchlonol sie tak sie pocieszam, ale ziarenko strachu przednajgorszym zostalo zasiane.
    nastepna wizyta 31.01 mam zrobic morfologie, mocz i ten marker. Lykac kwas foliowy i witaminy dla ciezarnych bo okres najgorszy na wszelkie infekcje ;)
    Sciskam was wszystkie, najmocniej te ktore zyja w takiej niepewnosci jak ja i czekaja na rozwoj sytyuacji oraz te ktore stracily swoje malenstwa. Ciesze sie rownie mocno z tymi ktore maja pierwsze wizyty serduszkowe za soba.
    Na czas do wyniku markera bede nieobecna i powiadomie was jak go otrzymam.
    Bede sie modlic zeby te szczescie i cud ktore zostalo mi dane nie zostalo zabrane w tak okrutny sposob. Trzymajcie sie cieplo i do uslyszenia niebawem.

Lady_Dior, promyczek 39, zuza88, MamaIgi, Izabelle lubią tę wiadomość

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka30 wrote:
    Hej Piękne! Obiecałam sie odwzwac po lekarzu, poszlam bo niepokoil mnie bol promienujacy od prawego jajnika na pachwine i na okolice odbytu czasem takie klucie. Sa dobre i zle wiesci, choc na zle lekarz mnie pociesza ze sie wchlona. jest pecherzyk ciazowy z mrugajacym pikselem ulokowany w macicy ( uff to nie ciaza pozamaciczna) nie slyszalam bicia, nie mierzyl mi peŁcherzyka ani zarodka, wiec nic nie wiem. Łezka szczescia pociekla ze jej dobrze. Dostałam duphaston bo w grudniu badalam luteine i 5 dni po owu byla niska. w okolicach prawego jajnika mam torbiel 14x7 mm ( na pocieszenie uslyszalam ze jego rekordowa u pacjentki miala 11 cm i sie wchlonela w ciazy) mam zrobic marker nowotworowy ca125 to taki niby standard w takich przypadkach.
    Na poprzedniej wizycie mialam tam kilka pecherzykow z tego jajnika nie dopytalam go a moze to po prostu ktorys nie pekl, nie wchlonol sie tak sie pocieszam, ale ziarenko strachu przednajgorszym zostalo zasiane.
    nastepna wizyta 31.01 mam zrobic morfologie, mocz i ten marker. Lykac kwas foliowy i witaminy dla ciezarnych bo okres najgorszy na wszelkie infekcje ;)
    Sciskam was wszystkie, najmocniej te ktore zyja w takiej niepewnosci jak ja i czekaja na rozwoj sytyuacji oraz te ktore stracily swoje malenstwa. Ciesze sie rownie mocno z tymi ktore maja pierwsze wizyty serduszkowe za soba.
    Bede sie modlic zeby te szczescie i cud ktore zostalo mi dane nie zostalo zabrane w tak okrutny sposob. Trzymajcie sie cieplo i do uslyszenia niebawem.
    trzymam kciuki aby wszystko było ok

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Herbata Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anemic wrote:
    Babki, dzisiaj zobaczyłam serduszko :) Maleństwo starsze niż wg miesiączki. Więc termin z USG na 28.08 a z miesiączki 3.09 Ale chyba należy się sugerować jednak USG bo jak tłumaczyła przy stymulacji pod transfer wychodzi jakbym owu miała w 11 dc :D Tak więc witaj nasz Cudzie :) No i oczywiście mamy kartę ciąży założoną.

Gratulacje, to musi być cudne uczucie!

16udvfxmgcokvnrf.png
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka30 gratuluję tego cudu i mocno trzymam kciuki,by wszystko było dobrze :)

Vlinder pewnie-jeśliby się okazało,że mieliby Cię przyjąć gdzieś w 10tyg. to też bym gdzie indziej szukała.Trzymam kciuki za szybką wizytę :)

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Herbata Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka30 mocno trzymam kciuki, wszystko będzie dobrze i zobaczysz że będziesz sie mogła w pełni cieszyć ciążą ☺

16udvfxmgcokvnrf.png
  • Marzena782 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka30 wrote:
    Ja ostatnia miesiączka 28 listopad, owulacji 14.12 dziś był mrugajacy pynkcik

Kocham Cię za tą odpowiedz !:) dziękuje bardzo za uspokojenie mnie :*
    Oraz jeszcze raz gratulacje !❤️

100krotka30 lubi tę wiadomość

4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje serduszek !
    Trzymam kciuki zebysmy wszystkie stad zobaczyły :)

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:
    100krotka30 gratuluję tego cudu i mocno trzymam kciuki,by wszystko było dobrze :)

Vlinder pewnie-jeśliby się okazało,że mieliby Cię przyjąć gdzieś w 10tyg. to też bym gdzie indziej szukała.Trzymam kciuki za szybką wizytę :)
    Zarejstrowałam się online i czekam na termin, jeśli do wtorku nie otrzymam informacji to zadzwonię, chociaż trudno się dodzwonić.

bhywvcqgxdl0na75.png
  • zuza88 Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka30 wrote:

Na pewno będzie dobrze, pamiętaj myśl pozytywnie :)

p19uyx8dfb3tjm5a.png
  • Marzena782 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja :( już 2 wieczór mdłości , ciagle uczucie ze coś jest na żołądku , wymiotuje :/
    Rano czuje się jak nowo narodzona . A wieczorem ... wrrr !:)

4,5 roku starań
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• aLunia Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki za was, ja też się stresowalam a tu po prostu było opóźnienie. Podobno samo zagniezdzenie też ma wpływ.

100krotka30 wiesz co ja też mam torbiel na prawym jajniku 5 cm. Na początku gin myślała że to ciąża pozamaciczna, nawet byłam w szpitalu ale tam trzech lekarzy sprawdzalo i potwierdzili że to torbiel. Dzisiaj gin mi mierzyła to zmniejszyła się już do 3cm. Mówiła że nie ma co się martwić że to się wchłonie.

Gratuluję udanych wizyt :)

Cynka lubi tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Paulla89 Koleżanka

Wysłany: 12 stycznia 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anemic wrote:
    Babki, dzisiaj zobaczyłam serduszko :) Maleństwo starsze niż wg miesiączki. Więc termin z USG na 28.08 a z miesiączki 3.09 Ale chyba należy się sugerować jednak USG bo jak tłumaczyła przy stymulacji pod transfer wychodzi jakbym owu miała w 11 dc :D Tak więc witaj nasz Cudzie :) No i oczywiście mamy kartę ciąży założoną.

Ja też mam termin na 28.08 :) w poniedziałek idę do lekarza i liczę, ze usłyszę bicie serduszka :)

Powodzenia :)

Antonina38 lubi tę wiadomość

l22ncbxmmqrb6qzk.png
  • Herbata Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena782 wrote:
    A ja :( już 2 wieczór mdłości , ciagle uczucie ze coś jest na żołądku , wymiotuje :/
    Rano czuje się jak nowo narodzona . A wieczorem ... wrrr !:)

Nie zazdroszczę. Ja póki co nie zaobserwowałam żadnych objawów oprócz braku @. I mam nadzieję, że mdłości zostaną mi oszczędzone.

16udvfxmgcokvnrf.png
  • Marzena782 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życzę ci tego !:) jak najbardziej , ale przed tobą jak i przede mna jeszcze tyle czasu , ze wszystko może się jeszcze zmienić .
    Takie nasze uroki :) „ ciężarnych „ :P

4,5 roku starań
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• Herbata Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak na pewno wiele przed nami. Oby jak najwięcej miłych wrażeń i przeżyć przez te 9 miesięcy ☺

16udvfxmgcokvnrf.png
  • zuza88 Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kilka dni temu pojawiły się rano mdłości ale jak zjem śniadanko to znikają :)

p19uyx8dfb3tjm5a.png
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet nie zorientujemy się kiedy a za chwilkę będziemy wstawiać fotki z porodowki :-) ja dopiero co urodziłam córkę a ma już prawie dwa lata :-P

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę doczekać się robienia wyprawki :)

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Herbata Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie że moja mama dała mi i mężowi pod choinkę dziecięce buciki, jak twierdziła żeby dzidzia szybciej przyszła. Ale wyczuła moment, będzie szczęśliwa jak się dowie. ☺

Vlinder, Amy333, JustynaG lubią tę wiadomość

16udvfxmgcokvnrf.png
‹‹ 51 52 53 54 55 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ