WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny. Zapisałam się na sierpniówkach, ale jak tak czytam posty tam i tu, to chyba etapem ciąży jednak bliżej mi do was, więc zastanawiam się, czy i do was mogłabym się podczepić? Mój termin z OM to 29 sierpnia. W zeszłym tygodniu widziałam kropka i małe serduszko, za tydzień następna wizyta i liczę, że w końcu założą mi kartę ciąży.
Amy333, Antonina38, Izabelle lubią tę wiadomość
Aniołek 27.09.2017 - 9 tydzień -
Witajcie melduje się i ja
Niestety nie nadrobiłam wszystkich postów wiec napisze tylko ze gratuluje wizyt serduszek pozytywnych testów i nowe mamusie ja po zaliczeniu totalnego dola wczoraj dziś o niebo lepiej.... mimo iż nie udało mi się ani zalatwic tego co chciałam np jak badania prywatnie krwi.... bo potrzebuje skierowania od GP a ona mi nie do bo nie ma potrzeby tak samo z prywatnym usg również potrzebuje zaświadczenia od gp ale ona nie widzi potrzeby ..... ale w sumie po rozmowie z panią w klinice dziś z recepcji troszkę dałam na luz. Powiedziałam jej ze oprócz testu nie mam nic.... wizyta 1 wszą 27 lutego a ja się martwić zaczynam czy Ok wszystko ...
ale co ma być zle ..... wczoraj brzuch w okolicy pępka bolał ale po pracy przyszłam położyłam się wyplakalam i przeszło.
Dziś mysle sobie cały dzień.... piersi okrąglejsze czasami coś pociągnie na dole smaczki mam na różne zmęczy czasem delikatnie chwile zemdli.... jestem w ciazy 2 testy są nic innego noe dolega -Irlandczycy tak do ciazy podchodzą i żyją - czyli ze mną tez na pewno wszystko Ok !!!! Po co ja się zamartwiam ???to bez sensu musze ładnie i grzecznie czekac i BĘDZIE Ok
Powiedzcie ze mam racje -
Ithildin wrote:Cześć dziewczyny. Zapisałam się na sierpniówkach, ale jak tak czytam posty tam i tu, to chyba etapem ciąży jednak bliżej mi do was, więc zastanawiam się, czy i do was mogłabym się podczepić? Mój termin z OM to 29 sierpnia. W zeszłym tygodniu widziałam kropka i małe serduszko, za tydzień następna wizyta i liczę, że w końcu założą mi kartę ciąży.
-
Kadża wrote:Witajcie melduje się i ja
Niestety nie nadrobiłam wszystkich postów wiec napisze tylko ze gratuluje wizyt serduszek pozytywnych testów i nowe mamusie ja po zaliczeniu totalnego dola wczoraj dziś o niebo lepiej.... mimo iż nie udało mi się ani zalatwic tego co chciałam np jak badania prywatnie krwi.... bo potrzebuje skierowania od GP a ona mi nie do bo nie ma potrzeby tak samo z prywatnym usg również potrzebuje zaświadczenia od gp ale ona nie widzi potrzeby ..... ale w sumie po rozmowie z panią w klinice dziś z recepcji troszkę dałam na luz. Powiedziałam jej ze oprócz testu nie mam nic.... wizyta 1 wszą 27 lutego a ja się martwić zaczynam czy Ok wszystko ...
ale co ma być zle ..... wczoraj brzuch w okolicy pępka bolał ale po pracy przyszłam położyłam się wyplakalam i przeszło.
Dziś mysle sobie cały dzień.... piersi okrąglejsze czasami coś pociągnie na dole smaczki mam na różne zmęczy czasem delikatnie chwile zemdli.... jestem w ciazy 2 testy są nic innego noe dolega -Irlandczycy tak do ciazy podchodzą i żyją - czyli ze mną tez na pewno wszystko Ok !!!! Po co ja się zamartwiam ???to bez sensu musze ładnie i grzecznie czekac i BĘDZIE Ok
Powiedzcie ze mam racje
Kadża a to ja myślałam że w Holandii późno wypada pierwsza wizyta, a u Ciebie dopiero na koniec lutego ?? Z jednej strony rozumiem ten system, bo pod koniec 1 trymestru widać czy jest serduszko, większość poronień juz nastąpiła, ile jest płodów, ale my Polki jesteśmy przyzwyczajone do innego systemu, chcemy wiedzieć od razu wszystko, a czekanie nas wykańcza.
Kadża lubi tę wiadomość
-
Mi się tak dłuży do tego 15.. ze nie macie pojęcia .
Im bliżej wizyty tym bardziej się stresuje . Tak bardzo pragnę Serca mojego Maleństwa ! Na ekranie Usg
A tu wizyta dopiero na 17:O ahh
4,5 roku starań
Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
-
Dziewczyny kojarzycie Mamęginekolog? Jeśli nie, to polecam zajrzeć na jej bloga, kopalnia wiedzy o ciąży A jeśli znacie to napisała na fb, że w ten weekend oddaje na WOśP 10zł od każdego zakupu z jej sklepiku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 23:05
Synek ur. w 2016
-
Tasia86 wrote:Dziewczyny kojarzycie Mamęginekolog? Jeśli nie, to polecam zajrzeć na jej bloga, kopalnia wiedzy o ciąży A jeśli znacie to napisała na fb, że w ten weekend oddaje na WOśP 10zł od każdego zakupu z jej sklepiku
-
nick nieaktualnyIthildin wrote:Cześć dziewczyny. Zapisałam się na sierpniówkach, ale jak tak czytam posty tam i tu, to chyba etapem ciąży jednak bliżej mi do was, więc zastanawiam się, czy i do was mogłabym się podczepić? Mój termin z OM to 29 sierpnia. W zeszłym tygodniu widziałam kropka i małe serduszko, za tydzień następna wizyta i liczę, że w końcu założą mi kartę ciąży.
-
Ja po wczorajszej wizycie na usg zobaczyłam piekny pecherzyk z bijacym serduszkiem. Jak leżałem na fotelu to łzy same płynęły po policzkach.
Enii, Herbata, Antonina38, Mum2b, Ithildin, promyczek 39, MamaIgi, Vlinder, Lady_Dior, Marzena782, Izabelle lubią tę wiadomość
-
Tydzień do wizyty i moja podświadomość chyba zaczyna szaleć - śniło mi się, że mój lekarz badanie zrobił byle jak, znów nie chciał założyć mi kart ciąży, powiedział, że nie ma sensu robić żadnych badań krwi więc stwierdziłam, że to już pora przestawić się na prowadzenie ciąży w Warszawie. Poszłam więc tam do lekarki, a ona podczas badania znalazła jeszcze jeden pęcherzyk z dzieciaczkiem - odkąd jestem w ciąży bliźnięta śniły się mojej teściowej i obu szwagierkom, teraz mnie, nie wiem co takie uparte;)
Zamówiłam segregator mamyginekolog dosłownie dwa dni przed tym jak ogłosiła akcję na wośp i teraz mi smutno, bo przecież bym już tę chwilę poczekała.
Aniołek 27.09.2017 - 9 tydzień -
zuza88 wrote:Kochana na pewno wszystko będzie dobrze. Każda z nas jest inna.
Niestety nie pocieszają mnie niektóre komentarza ale cóż...przyroda. Jak niektóre z nas czują się tak pewnie bo już zobaczyły zarodek to tylko pozazdrościć... ale pamiętajmy, że ciąża to nie kilka tygodni tylko 9 miesięcy.
Jestem z Tobą
Trzymaj się :-*08.2006 - Mała Cynka
12.2015 - Aniołek [*] 8 tc - c. pozamaciczna, usunięty prawy jajowód
09.2016 Aniołek [*] 6 tc - c. bioch
01.2018 Aniołek [*] 9 tc -
Tasia86 wrote:Rozumiem Was dziewczyny, w pierwszej ciąży też miałam stresa, bo był tylko pęcherzyk, a lekarka co robiła usg straszyła mnie, że już powinien być zarodek. Wszystko skończyło się dobrze, zarodek pojawił się w swoim czasie Dlatego teraz idę na wizytę dopiero w 7t2d, chociaż przyznam, że trochę mi się już dłuży Jeszcze 2 tygodnie czekania.
MamaIgi lubi tę wiadomość
08.2006 - Mała Cynka
12.2015 - Aniołek [*] 8 tc - c. pozamaciczna, usunięty prawy jajowód
09.2016 Aniołek [*] 6 tc - c. bioch
01.2018 Aniołek [*] 9 tc -
Nadrobilam posty Witam się z rana. Gratuluję serduszek mamusiom po wizytach. Tym mamom, ktore mają jeszcze jakies komplikacje przesylam usciski i trzymam mocno kciuki ! Wszystko bedzie dobrze:*
Ja tak się przyglądam na swoje mieszkanie i slysze jak mi ktos szepcze do ucha - kobieto czas na sprzatanie wiec nieuchronnie zbliza się ten moment, ehhhhh, mus to mus Małż obecal pomoc po powrocie z pracy, ale znając siebie to pewnie do jego powrotu bedzie blysk
Dzisiaj zczynam 7 tydzien ciązy, co znaczy, ze 6 pelnych ma juz za sobą, we wtorek 8 rano wizyta. Chcialabym juz podejrzec mojego kropka, uspokoic się, ze wszystko z nim ok..
Dodam, ze w domu szpital, có®ka chora, mąż tez, jeszcze tylko tego brakowalo, zeby mnie zarazili ;/ w poprzedniej ciazy w 14 tygodniu zachorowalam na zapalenie oskrzeli, przeszlo na pluca i skonczylo sie szpitalem. tfu tfu tfu, oby nie tym razem !
Milego dnia kobiety
Córka Igusia 13.03.2014 - 4 latka -
nick nieaktualny
-
Witam, troszkę pospałam, ale obudził mnie telefon, na szczęście z dobrymi wiadomościami, więc wybaczyłam. Nie lubie odbierać tel. zaspana, zwłaszcza jak muszę przestawić się na holenderki. Dobra wiadomość jest taka, że mam wyznaczona wizytę u położnej 25 stycznia
JustynaG lubi tę wiadomość