WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Hmm no właśnie jest tam Wit.A ale w postaci betacarotenu i na opakowaniu jest napisane,że jest to preparat do stosowania podczas starań o dziecko jak i już w ciąży.Może poczekam do 1wszej wizyty (którą mam o zgrozo 17 st. ) i spytam położnej.W ogóle to dochodzę do wniosku,że jednak Holendrzy są zryci.Brak mi sił,żeby to opisać ale tak w skrócie,to nie widzą przeciwwskazań-bym dalej pracowała w dwóch st.dźwigając produkty,które ważą nawet i 15kg.Szef się pytał,W którym miesiącu jestem -to mówię,że to dopiero początek ciąży.Machnął ręką i powiedział,że jeszcze mogę pracować Cycki mi opadły
-
nick nieaktualny
-
Witam, czytam Was od początku i postanowiłam do Was dołączyć. Termin porodu wg om to 1.09.
Antonina ja mam 37 lat. Po dwóch latach starań zaszłam w ciążę mimo problemów z tarczycą i endometriozą. Mam nadzieję, że tym razem uda mi się donosić ciążę.
Pozdrawiam wszystkieAntonina38, Enii lubią tę wiadomość
-
Lady_Dior wrote:Hmm no właśnie jest tam Wit.A ale w postaci betacarotenu i na opakowaniu jest napisane,że jest to preparat do stosowania podczas starań o dziecko jak i już w ciąży.Może poczekam do 1wszej wizyty (którą mam o zgrozo 17 st. ) i spytam położnej.W ogóle to dochodzę do wniosku,że jednak Holendrzy są zryci.Brak mi sił,żeby to opisać ale tak w skrócie,to nie widzą przeciwwskazań-bym dalej pracowała w dwóch st.dźwigając produkty,które ważą nawet i 15kg.Szef się pytał,W którym miesiącu jestem -to mówię,że to dopiero początek ciąży.Machnął ręką i powiedział,że jeszcze mogę pracować Cycki mi opadły
-
nick nieaktualnyVlinder wrote:Witam, czytam Was od początku i postanowiłam do Was dołączyć. Termin porodu wg om to 1.09.
Antonina ja mam 37 lat. Po dwóch latach starań zaszłam w ciążę mimo problemów z tarczycą i endometriozą. Mam nadzieję, że tym razem uda mi się donosić ciążę.
Pozdrawiam wszystkie -
Vlinder wrote:Holendrzy są pod względem ciąży dość schematyczni, jak w wielu krajach Europy. Uważają iż ciąża liczy się po pierwszym trymestrze, do końca 1 wszystko może się zdarzyć i tak wczesnej ciąży nie ratują, selekcja naturalna, może to brzmi strasznie, ale takie mają zasady. Nie wiem czy wiesz, ale mówiąc w pracy na tak wczesnym etapie musisz liczyć się ze zwolnieniem, w Holandii ochrona ciężarnej jako taka nie istnieje, a tym bardziej w pierwszych tygodniach. Wiele kobiet czeka do 14-15 tyg i wtedy mówi, aby nie stracić macierzyńskiego. Wiem dla wielu Polek jest to niedomyślenia, ale takie mają zasady. Tak samo jest z wizytami w czasie ciąży czy porodem.
-
Lady_Dior wrote:Tak doskonale zdaję sobie z tego sprawę ale jeśliby mnie zwolnili,to będzie należał mi się choć zasiłek.Na razie jest za wcześnie,by planować jednak myślę o powrocie do Pl przed porodem.Wszystko się okaże z czasem,bo wiadomo-wszystko może się zdarzyć.Muszę jednak poprosić o inną funkcję,bo dźwiganie takich ciężarów mi się nie uśmiecha
-
Vlinder wrote:Na początku spróbuj dogadać się z koordynatorem, jeśli takiego posiadasz. Może zmieni Tobie funkcję
Dziewczyny A jak u Was z kawą? Ja od kiedy pracuję na chłodni (2008) jestem od niej uzależniona-kocham kawę Od kiedy ujrzałam 2kreski (22grudnia) wypiłam do tej pory dwie..Tak mnie kusi mmmmm ale próbuję pić jak najmniej a Wy? -
Lady_Dior wrote:Tak zamierzam zrobić-oby poszli mi na rękę.
Dziewczyny A jak u Was z kawą? Ja od kiedy pracuję na chłodni (2008) jestem od niej uzależniona-kocham kawę Od kiedy ujrzałam 2kreski (22grudnia) wypiłam do tej pory dwie..Tak mnie kusi mmmmm ale próbuję pić jak najmniej a Wy?
-
Hej dziewczyny! Ja na razie bardzo nieśmiało tutaj piszę, beta pozytywna, 4 tydzień. Mam pytanie, czy Was też ciągnie w jednej pachwinie? Martwi mnie to, że to ta jedna pachwina tak ciągnie, czy to nie jest jakaś pozamaciczna . Poza tym z objawów mam jedynie ból miesiączkowy od czasu do czasu.
Antonina38 lubi tę wiadomość
Corka - 2018
Syn - 2021 -
Mum2b wrote:Hej dziewczyny! Ja na razie bardzo nieśmiało tutaj piszę, beta pozytywna, 4 tydzień. Mam pytanie, czy Was też ciągnie w jednej pachwinie? Martwi mnie to, że to ta jedna pachwina tak ciągnie, czy to nie jest jakaś pozamaciczna . Poza tym z objawów mam jedynie ból miesiączkowy od czasu do czasu.
Mnie pobolewaja piersi od czasu do czasu. I też czuję ból jak na okres. -
nick nieaktualny
-
Mum2b wrote:Emka a Ty kiedy betujesz?
-
Vlinder wrote:Gdzie mieszkasz w Holandii? O dziwo mnie nie odrzuciło od kawy. Co prawda piję z mlekiem i odrobiną cukru. Poki co wypijam jeszcze 2 kawy z mlekiem dziennie. Jak u Was z apetytem? Ja wmuszam w siebie chociaż odrobinę jedzenia, bo mogłabym całe dni nic nie jeść, totalny brak apetytu.
Apetyt mam tak jak przed okresem-czyli duży
Mum2b ja mam takie bóle A raczej ciągnięcia,które promieniują do pachwin.Myślę,że to nic groźnego
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2017, 16:14
Vlinder lubi tę wiadomość
-
Ja dziś odebrałam wyniki. Beta 1202. Przyrost 57% czyli ponizej normy. Stresuje sie bardzo, choc ciazowe objawy mi sie nasilaja. Nie wiem co o tym wszystkim myslec...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny