X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2017, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Super! który to dpo?
    eh nawet nie wiem

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snowwhite wrote:
    Małgonia masz jakiegoś lekarza, którego mogłabyś się poradzić? To może być jednorazowe zahamowanie, ale jeśli masz możliwość to dla spokoju możesz się z kimś skonsultować.

Poprzedni przyrost mialam grubo ponad norme. Mam nadzieje ze to wypadek przy pracy. Trudno czekam na usg, beta mnie za duzo stresu kosztuje.

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia jeśli to Cię pocieszy,to moja kuzynka też miała taki przyrost jednorazowy poniżej 50% i wszystko z dzieckiem jest ok :) Ja też się strasznie boję...Jestem taka przeszczęśliwa,że mam ochotę wszystkim się pochwalić a tu jeszcze 2,5tyg.do wizyty :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2017, 17:46

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2017, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia Nie martw się przyrostem bety, w końcu to hormon, zdarzają się małe nieprawidłowości, które wcale nie muszą oznaczać że coś złego się dzieje, myślę jednak że dla twojego spokoju powinnaś skontaktować się z lekarzem :)

Lady Dior Nie mam w ogóle apetytu, ale u mnie to normalne, za to kawę uwielbiam i choć staram się już całkowicie przestać ją pić, to jeszcze czasami się złamię i wypiję słabą kawę z mlekiem ;)

Co do chwalenia się ciążą to już nie mogę się doczekać, mam wrażenie że od razu po usg powiem wszystkim! :D

• Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny .
    Witam też wszystkie nowe koleżanki im nas wiecej tym lepiej .

Co do witamin to ja biore narazie tylko kwas foljowy.Witaminy dla kobiet w ciąży zaczne brać od 9 tygodnia ciaży tak jak w pierwszej ciąży.

Malgonia nie martw sie beta poczekaj spokojnie do usg bo to jest najpewniejsza metoda że z ciążą wszystko w pożądku i rozwija się prawidłowo.
    Ja w pierwszej ciąży i teraz wcale nie robie bety czekam cierpliwie na usg .Bo mój ginekolog twierdzi że beta to żaden wyznacznik tego czy ciąża rozwija sie prawidłowo bo to tylko wyznacznik hormonu.

Co do apetytu to rano wogóle nie chce mi sie jesć w południe i wieczorem apetyt raz jest a raz nie ma .Wmuszam w siebie jedzenie bo wiem że choć troche musze zjeść.
    https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/wrzesniowe-dzieci-2018,14623,4.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2017, 20:55

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia nie martw się, czasami beta potrafi lekko wyhamować, nie musi oznaczać najgorszego.
    Niestety ciąża potrafi być stresująca i nie tylko jej początek, ale damy radę :) Jeszcze kilka miesięcy przed nami, głowa do góry

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do jedzenia to jem śniadanie i małą obrado-kolacje (bardziej warzywną), nic więcej nie wchodzi, pewnie za jakiś czas to się zmieni. Cieszę się, ze nie mam ochoty na słodycze.

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam dziewczyny. Trudno się nie martwic w końcu każda chce dla swojego dziecka najlepiej.
    Na szczęscie to nie jest jakoś koszmarnie niski wynik. Wystarczyłoby z 50 jednostek i byłaby norma więc na pewno jest dobrze. Boli mnie macica więc chyba coś tam się dzieje. Troche bym chciała żeby mbie piersi bardziej bolały ;)
    No i temperatura mi rosnie. Muszę się uspokoić. Jutro przychodzi do mnie ksiądz moze cos miwymodli :)

Vlinder, Lady_Dior lubią tę wiadomość

age.png

• Bass Koleżanka

Wysłany: 29 grudnia 2017, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny jak u was z seksem na tym etapie ciąży. Bo musze przyznac ze sie troche obawiam zwlaszcza co do skurczow itd :)

m3sxe6hhd6l8nt8b.png
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bass moje libido wynosi "mniej niż zerooo mniej niż zerooo":D :D :D Poważnie :) od kiedy wiem,że jestem w ciąży-moje myśli krążą tylko wokół dziecka.Mimo,że na razie brak takich objawów jak mdłości,wymioty to nie mam ochoty na współżycie i nie wiem kiedy mi wróci (biedny mój Pan) :D

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie zupelnie inaczej. To byl jeden z pierwszych objawow. Fopiero dzis sie zdecydowalam, co ma byc to bedzie.

age.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie seks bez zmian. Czyli raz w tygodniu ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie libido szaleje ;) Ale nie ograniczamy się, póki nic mnie nie boli i nie ma żadnych plamień to się nie stresuję :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2017, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie to ja nie przepadam za seksem. No ale mąż lubi.

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2017, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wrześniowe mamuśki można dołączyć? Of wylicza mi termin na 06 wrzesień :) Mam już w domu jednego, wrześniowego sześciolatka. I jest tu kilka mam 35+ co mnie bardzo cieszy ;) ;p

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2017, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Witam wrześniowe mamuśki można dołączyć? Of wylicza mi termin na 06 wrzesień :) Mam już w domu jednego, wrześniowego sześciolatka. I jest tu kilka mam 35+ co mnie bardzo cieszy ;) ;p
    Witaj ;) ja mam 38 lat

Bianka* lubi tę wiadomość

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tak jak ja Antonina ;) Ale zawsze to 35+ ha ha ;)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    To tak jak ja Antonina ;) Ale zawsze to 35+ ha ha ;)
    haha fakt ;) lepiej jak +35 niż 38 lub przed 40-stką ;D

• Tasia86 Ekspertka

Wysłany: 31 grudnia 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się sylwestrowo :) Dzisiaj zobaczyłam na teście dwie kreseczki, TP wychodzi na okolo 13.09. Mam juz jednego synka, ktory niedawno skonczyl roczek :) Pozdrawiam.

Antonina38 lubi tę wiadomość

Synek ur. w 2016 :)
    zud3gzu3sbje76xe.png
  • Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do seksu to u nas bez zmian to znaczy nie ograniczmy się jeśli mamy ochotę to się kochamy .Jeśli nie ma plamień ani bólu po seksie to jeśli ma się ochotę to można torobić dopuki brzuszek jest mały bo z dùżym brzuszkiem to już nie bardzo .

Malgonia lubi tę wiadomość

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
‹‹ 4 5 6 7 8 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ