X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze ruchów też nie czuje... chodź czekam na ta chwile bardzo:) chociaż wiem że już na końcówce to te ruchy bywają czasami bolesne jak bobas przywali pod zebra ;)

Izabelle, edwarda20 lubią tę wiadomość

bl9c8ribv6acupjv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do brzucha i jego widoczności dziewczynki to wszystko zależy od tego jakie mamy predyspozycje. Waga, wysokość, mięśnie brzucha itd. Mi w pierwszej ciąży wyszedł mega mega szybko, będąc w6 msc pytali czy poród na dniach. Także to bardzo indywidualna sprawa! A teraz wyszedł z dnia na dzień, tak, że w niedzielę nie dopielam się w spodnie, w których chodziłam w piątek!

Angel1988, Izabelle, zuza88 lubią tę wiadomość

• Amy333 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 15tydz. a brzuszka juz nie da sie ukryc w takich zwyklych ciuchach. dwa tygodnie temu tbak mi "wyskoczyl";)

Izabelle lubi tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry sobotnio ;)

Camilla13 lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Dzień dobry sobotnio ;)
    Cześć:) u nas znowu zima :( A już myślałam że będzie wiosna... Ja dzisiaj mam imprezę urodzinową córki, to będzie ciezki dzień:) miłego dnia :)

bl9c8ribv6acupjv.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:)

Brrr jest tak zimno i snieżnie, że z domu dzis chyba nie wyjdę...

Mam pytanie: czy wy stosujecie miód? Bo ja codziennie do herbaty (wtedy problem z zaparciami jest mniejszy), ale teraz doczytałam, że miod niekoniecznie jest dobry i juz sama nie wiem... To samo z pistacjami i ogólnie z orzechami - wszędzie inaczej piszą

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • Cukierniczka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja słodzę herbatę miodem i czasem sobie zjem kanapkę z twarogiem albo białym serem i miodem. A co jest z nim nie tak? ;-)

agaafabka lubi tę wiadomość

atdc3e5euobdwxyo.png
    www.zcukremalbowcale.com
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam że z tymi zabronionymi rzeczami w ciazy nie ma co popadać w paranoję... ktoś tu kiedyś pisał że nie powinno się jeść winogron w ciazy bo coś tam toksycznego mają czy coś... Ja w ciazy z córką jadłam po kg winogron dziennie i nic mi nie było A cora też jest zdrowa... :)

bl9c8ribv6acupjv.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kocham miód. Uważam,że naturalny i dobry miód to same korzyści dla organizmu. Niestety nie mogę,bo mam IO i bardzo mi po nim insulina szaleje :( Oczywiscie wszystko w granicach rozsądku. Jeżeli pomaga na zaparcia,to czemu nie stosować?

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,,Niektórzy lekarze zalecają sięganie po miód pasteryzowany. Powodem, dla którego zdania są podzielone to fakt, iż miód posiada zarodniki botulinowe."

To znalazłam na internetach;)

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy i my
    Co do ruchów to sama nie wiem czasami wyskakuje mi taką kulka po jednej stronie brzucha jak przyłożenie tam rękę to zaraz znika. Wg to już nie flaczki tylko bobo.
    Wczoraj cały dzień mega depresja ryczeć skończyłam o 1 w nocy. Jeszcze trochę a bez psychiatry się nie obędzie. Najbardziej dobija mnie zależność od innych. No i to że bobo po prenatalnych stał się między mną a moim mężem tematem tabu. Rozumiem mojego męża że nie chce już cierpieć ale czuję że ta cała sytuacja mnie przerasta. Za dwa tygodnie będzie już po amnio i operacji mam nadzieję że przyniesie to jakąś pozytywną zmianę w moim życiu.
    Ale się pożaliłam.
    Życzę wam dziewczyny spokoju i mniej zmartwień bo tego chyba najbardziej potrzebujemy

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jadłam miód w pierwszej ciąży i nawet karmiłam piersią po porodzie to jadłam miód, a niby też nie polecają , a nic się nie działo :) za to synek teraz bardzo lubi miód :)

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze odebrałam wyniki PEPPA i zupełnie nie wiem o co chodzi ;) Muszę poczytać bo wizytę u ginekologa mam dopiero 10/04 :/

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadulek wrote:
    Witamy i my
    Co do ruchów to sama nie wiem czasami wyskakuje mi taką kulka po jednej stronie brzucha jak przyłożenie tam rękę to zaraz znika. Wg to już nie flaczki tylko bobo.
    Wczoraj cały dzień mega depresja ryczeć skończyłam o 1 w nocy. Jeszcze trochę a bez psychiatry się nie obędzie. Najbardziej dobija mnie zależność od innych. No i to że bobo po prenatalnych stał się między mną a moim mężem tematem tabu. Rozumiem mojego męża że nie chce już cierpieć ale czuję że ta cała sytuacja mnie przerasta. Za dwa tygodnie będzie już po amnio i operacji mam nadzieję że przyniesie to jakąś pozytywną zmianę w moim życiu.
    Ale się pożaliłam.
    Życzę wam dziewczyny spokoju i mniej zmartwień bo tego chyba najbardziej potrzebujemy

Mogę powiedzieć, że wiem co przeżywasz, bo w poprzedniej ciąży usłyszałam podobną diagnozę. Czas od prenatalnych do wyniku fish był czasem zawieszenia, odseparowania od świata zewnętrznego - brałam wtedy hydroxyzyne, bo nie radziałam sobie z tym wszystkim. Wizyta u psychologa tez była - trudno mi w tej chwili nawet o tym pisac.
    Dlatego tak bardzo boje sie tych badan prenatalnych w obecnej ciąży, choc cały czas wierze, że to co złe mam juz za sobą ....

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadulek wrote:
    Witamy i my
    Ale się pożaliłam.
    Nadulek, możesz nam się wyżalić tyle ile potrzebujesz.
    Jesteśmy tu po to by Cię wspierać. Podejrzewam, że dla Twojego męża to podwójnie ciężki temat - boi się zarówno o Ciebie jak i maleństwo. A faceci często w takich sytuacjach nie chcą pokazać swojej słabości, że im ciężko.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek,trzymaj się Kochana. W pewnym sensie Cię rozumiem,bo tes leżę plackiem z sześciolatkiem u boku i zależna od męża,ale mnie nie boli.
    Jesteś niebywale dzielna i oby te dwa tygodnie zleciały jak najszybciej i oby z dzieckiem wszystko było dobrze, a operacja przyniosła ulgę.
    Czy masz kontakt z dobrym osteopatą? Uwierz mi,oni potrafią cuda zdziałać,ulżyć w bólu. Spróbuj osteopatii,ale poszukaj kogoś z doświadczeniem. Nie raz i na własnym ciele poczułam co oni potrafią.

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka220 wrote:
    Kurcze odebrałam wyniki PEPPA i zupełnie nie wiem o co chodzi ;) Muszę poczytać bo wizytę u ginekologa mam dopiero 10/04 :/

Test Pappa?

W przypadku zespołu Downa: wartość fb-HCG przekracza 2,52 MoM; wartość PAPP-A jest poniżej 0,5 MoM.
    W przypadku zespołu Edwardsa i Pataua: wartość fb-HCG i PAPP-a jest poniżej 0,33 MoM.
    W przypadku zespołu Turnera: wartość PAPP-A poniżej 0,5 MoM przy fb-HCG rzędu 1 MoM.
    W przypadku triploidii: fb-HCG i PAPP-A są poniżej 0,1 MoM lub przekraczają 5 MoM

Ale znaczenie diagnostyczne ma w połączeniu z usg

• nadulek Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Nadulek,trzymaj się Kochana. W pewnym sensie Cię rozumiem,bo tes leżę plackiem z sześciolatkiem u boku i zależna od męża,ale mnie nie boli.
    Jesteś niebywale dzielna i oby te dwa tygodnie zleciały jak najszybciej i oby z dzieckiem wszystko było dobrze, a operacja przyniosła ulgę.
    Czy masz kontakt z dobrym osteopatą? Uwierz mi,oni potrafią cuda zdziałać,ulżyć w bólu. Spróbuj osteopatii,ale poszukaj kogoś z doświadczeniem. Nie raz i na własnym ciele poczułam co oni potrafią.
    Tak mam takiego odteopate przychodzi do mnie raz w tygodniu. Najlepsze jest to że jest to mój sąsiad z dzieciństwa. Strasznie ciężko się do niego umówić ale nie ma jak to stara znajomość. Masz rację potrafi cuda czynić.
    Dzięki za dobre słowa znaczą one dla mnie naprawdę dużo.

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadulek wrote:
    Tak mam takiego odteopate przychodzi do mnie raz w tygodniu. Najlepsze jest to że jest to mój sąsiad z dzieciństwa. Strasznie ciężko się do niego umówić ale nie ma jak to stara znajomość. Masz rację potrafi cuda czynić.
    Dzięki za dobre słowa znaczą one dla mnie naprawdę dużo.
    Jesteśmy tu,aby się wzajemnie wspierac. Dobrze, że masz kogoś,kto ulży Ci w bólu.

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • evitkagg85 Koleżanka

Wysłany: 17 marca 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Nadulek,

Masz pełne prawo się wyzalic i podzielić negatywnymi emocjami by nie dusić ich w sobie. Naprawdę sporo jest na Waszych barkach i tu faktycznie trzeba ogromnej siły by czekać z dnia na dzień na ten termin.

Czasami niestety jest tak, że ciąża zamiast swobodnej radości podcina skrzydła. Widzę po sobie, że mam doła bo drugi miesiąc siedzę w domu na zwolnieniu. Nic mnie nie boli, ale mam nadal ban na prace i zalecany oszczędny tryb życia (krwiaki, teraz źle ułożone łożysko). Wiem ze wcale nie mam źle ale tak tęsknię za aktywnością, chciałabym być w ciąży i moc nadal "być sobą" a nie spacerowiczem kanapowcem.

7u22sek2ss7p1b9p.png
‹‹ 545 546 547 548 549 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ