X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    hej wszystkim w tą zimną niedzielę ;)
    wiecie że wczoraj tez jakby czułam mizicanie mojego malucha? :D albo już świruje ale mój przyłożył rękę i też czuł takie delikatne ruszanie :)
    już lekkie ruchy powinny być wyczuwalne, w końcu maluch juz ma kilka cm :)

pozdrawiam Was ciepło, i lęcę do kina z koleżanką (kobieta sukcesu) a potem lecimy na jakieś dobre jedzonko :)
    Wowwww ale super :)

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak się robi taki syrop?? ;)

bl9c8ribv6acupjv.png
  • arya12 Znajoma

Wysłany: 18 marca 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hawana witamy!:)
    Linka dobre masz wyniki pappa, u mnie wiek pewnie robi swoje, bo mam 28 lat.
    Ja z gadżetów ciazowych też kupiłam tylko detektor, jedną pare dżinsow ciazowych i leginsy. Po prostu zaczął sie problem z ubraniami do pracy;) A za wyprawka pewnie sie zaczne powaznie rozglądać w maju/czerwcu. Narazie tylko w internecie:)
    Angel zdrówka dla córki:)

linka220, agaafabka lubią tę wiadomość

f2w33e3k6433919c.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja nic nie czuję, wsłuchuję się wielokrotnie w ciągu dnia w swoje ciało, nic nie czuję kompletnie :( Wybieracie się jutro do Lidla? Mają być fajne ciuchy dla niemowląt, liczę na to, że uda mi się upolować coś ładnego. W zasadzie większość rzeczy w rozmiarze 56 już mam od szwagierki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2018, 11:36

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Dziewczyny ja nic nie czuję, wsłuchuję się wielokrotnie w ciągu dnia w swoje ciało, nic nie czuję kompletnie :( Wybieracie się jutro do Lidla? Mają być fajne ciuchy dla niemowląt, liczę na to, że uda mi się upolować coś ładnego. W zasadzie większość rzeczy w rozmiarze 56 już mam od szwagierki ;)
    Ja też nic nie czuję naturalnie tylko na detektorze.

Fajne te ciuszki w Lidlu i kolorki uniwersalne ale jakoś boję się jeszcze...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2018, 11:40

• Nika312 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z ubrankami wstrzymuje się do prenatalnych
    Czy ktoś oprócz mnie jest jeszcze przed tym badaniem? Wydaje mi się, że ja jakoś strasznie późno będę je mieć (13+6) ale moja gin zawsze tak robi, bo wtedy ponoć widać coś, czego wcześniej nie można wyłapac (Chyba o serduszko chodzi)

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika312 wrote:
    Ja z ubrankami wstrzymuje się do prenatalnych
    Czy ktoś oprócz mnie jest jeszcze przed tym badaniem? Wydaje mi się, że ja jakoś strasznie późno będę je mieć (13+6) ale moja gin zawsze tak robi, bo wtedy ponoć widać coś, czego wcześniej nie można wyłapac (Chyba o serduszko chodzi)

Niby tak ale jak okaże się że dzidzia jest starsza ? Ja robiłam 12t2d a dzidek był w rozwoju 13t1d. A podobno można parametry sprawdzić do 13t6d do crl ok 8,5 cm.

• Nika312 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Niby tak ale jak okaże się że dzidzia jest starsza ? Ja robiłam 12t2d a dzidek był w rozwoju 13t1d. A podobno można parametry sprawdzić do 13t6d do crl ok 8,5 cm.
    Na poprzednim usg faktycznie okazało się z wielkości dziecka, że jestem 4 dni do przodu i na tej podstawie gin obliczyla kiedy na pretalne mam przyjść
    Ufam jej to dobra specjalistka i mam nadzieję, że wie co robi
    Najbardziej jednak dobija mnie te czekanie ...

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • karolinna Debiutantka

Wysłany: 18 marca 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:

Hej dziewczyny, będę pisać rzadko, ale nie wiem czy to z racji braku czasu czy to tylko wymówka i po prostu jestem mało wylewna :) Dzięki, że przypomniałaś mi o tym Lidlu- chętnie podjadę i zobaczę co jest. Nie wiem tylko czy po mojej pracy coś jeszcze tam będzie... Też się boję jeszcze kupować rzeczy, ale wczoraj wieczorem już nie mogłam się powstrzymać i kupiłam kilka rzeczy on line w 5-10-15... Chyba żeby mąż na mnie krzywo nie patrzył i nie myślał, że zwariowałam to pochowam to jeszcze po szafach :)

agaafabka lubi tę wiadomość

f2w3hgqsy6n4e8yr.png
  • arya12 Znajoma

Wysłany: 18 marca 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio jak poszłam do lidla jakoś po 15 po pracy to z tych niemowlęcych ciuszkow zostały tylko rozmiary powyzej 82, wszystko totalnie przebrane, a od jutra jade na 3-dniowy kurs więc raczej nie dotrę ;)

Strasznie fajnie że już czujecie ruchy, ja narazie nic, chociaż też sie wsłuchuje w wolnych chwilach.

Jeśli chodzi o prenatalne to tak jak Monia pisała do 85mm.

f2w33e3k6433919c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika312 wrote:
    Na poprzednim usg faktycznie okazało się z wielkości dziecka, że jestem 4 dni do przodu i na tej podstawie gin obliczyla kiedy na pretalne mam przyjść
    Ufam jej to dobra specjalistka i mam nadzieję, że wie co robi
    Najbardziej jednak dobija mnie te czekanie ...

Chyba że tak. Czekanie jest okropne. Ja jeszcze tydzień czekałam po usg na Pappa i też nerwy były.

• Nika87 Koleżanka

Wysłany: 18 marca 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Mój dzidziuś też przy prenatalhycj okazał się o tydzień starszy

f2w3rjjglib587fj.png cudzie trwaj!
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W drugiej ciąży poczułam ruchy dużo wczesniej niż w pierwszej. Czuję delikatne smyranie,tylko jak leżę plackiem. A ,że leżę prawie cały czas,to bardziej jestem na nie wyczulona.
    Jak dzidzia pupą się odwróci,to też później je czuć.
    Spokojnie,każda z Was za chwilę będzie się cieszyła pierwszymi kopniaczkami :)

Rucola lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hawana ] Witamy Cię na forum :)

Angel1988 Od kiedy pamiętam, to używałam płynu do higieny intymnej. Po prostu są to delikatne miejsca.

agaafabka , Natalia1984 Ruchy mogą być wyczuwalne nawet w 18-20tc. Zależy to od wielu uwarunkowań. I nie ma co się przejmować gdy na tym etapie jeszcze nic nie czujemy. Nie musimy jeszcze czuć. Na wszystko przyjdzie czas.
    Ja na razie czuję tylko przelewanie w brzuchu i może to być maluszek a mogą też być pracujące jelita :D

Byłam u gina w piątek i pytał czy czuję ruchy, odpowiedziałam, że nie a on, że to nic złego nie znaczy bo na tym etapie to nie jest nic niepokojącego (a on w karcie zapisał 16/17tydzień ciąży - bo wg OM ciąża jest starsza niż w rzeczywistości)

hawana lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel1988 wrote:
    A jak się robi taki syrop?? ;)
    Kroisz do słoika całą cebulę na kawałki wgniatasz ząbek czosnku i na to trochę lejącego miodu żeby pokrył cały wierzch . Zakręcić i niech stroi kilka godzin aż puści sok I taki sok 3 razy dziennie po łyżce :) jest fajny słodki zdrowy i naturalny Mój 2 latek nawet piję jak tylko zaczną się smarki :)

Izabelle lubi tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka,to prawda,syrop z cebuli nie ma sobie równych. Próbowaliśmy cudów farmacji typu Pulneo,ale syrop z cebuli,witamina c i olejek kamforowy to najlepsze specyfiki na przeziębienie u dziecka :)

linka220 lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka220 wrote:
    Kroisz do słoika całą cebulę na kawałki wgniatasz ząbek czosnku i na to trochę lejącego miodu żeby pokrył cały wierzch . Zakręcić i niech stroi kilka godzin aż puści sok I taki sok 3 razy dziennie po łyżce :) jest fajny słodki zdrowy i naturalny Mój 2 latek nawet piję jak tylko zaczną się smarki :)
    Dziękuję:*

linka220 lubi tę wiadomość

bl9c8ribv6acupjv.png
  • lena86 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:

Ja też już kupiłam kilka rzeczy w 5-10-15 z wyprzedaży w neutralnych kolorach i wzorach (bo jeszcze nie wiem czy chłopczyk czy dziewczynka;)
    Ciuszki wiem, że są bardzo dobrej jakości, dużo kupowałam w prezencie dla koleżanek i każda chwaliła, że nic się nie rozciąga nie spiera itd.
    Może rzeczywiście to trochę za wcześnie na zakupy, ale ja jestem zawsze dobrej myśli, że wkrótce mały szkrabek będzie pomykał z ciuszkach z misiami:P

Izabelle, Amy333 lubią tę wiadomość

w4sq43r85k8egy8f.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nic nie kupiłam. Więszość wszystkiego mam po synku,bo ciuszki miał w neutralnych kolorach. Jak sytuacja się unormuje i na 100% potwierdzi się dziewczynka,to z przyjemnością kupię kilka sukieneczek. Oglądałam takie maciupkie,coś cudownego ;)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy Was wszyscy też pytają "a znacie już płeć?"
    "A co byście woleli?".
    Gdy mówię, że jeszcze nie znamy i że na razie się nie nastawiamy na żadną płeć to są bardzo zdziwieni.

Izabelle lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
‹‹ 547 548 549 550 551 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ