WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
agaafabka wrote:hej wszystkim w tą zimną niedzielę
wiecie że wczoraj tez jakby czułam mizicanie mojego malucha?albo już świruje ale mój przyłożył rękę i też czuł takie delikatne ruszanie
już lekkie ruchy powinny być wyczuwalne, w końcu maluch juz ma kilka cm
pozdrawiam Was ciepło, i lęcę do kina z koleżanką (kobieta sukcesu) a potem lecimy na jakieś dobre jedzonko
-
Hawana witamy!
Linka dobre masz wyniki pappa, u mnie wiek pewnie robi swoje, bo mam 28 lat.
Ja z gadżetów ciazowych też kupiłam tylko detektor, jedną pare dżinsow ciazowych i leginsy. Po prostu zaczął sie problem z ubraniami do pracy;) A za wyprawka pewnie sie zaczne powaznie rozglądać w maju/czerwcu. Narazie tylko w internecie:)
Angel zdrówka dla córki:)linka220, agaafabka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ja nic nie czuję, wsłuchuję się wielokrotnie w ciągu dnia w swoje ciało, nic nie czuję kompletnie
Wybieracie się jutro do Lidla? Mają być fajne ciuchy dla niemowląt, liczę na to, że uda mi się upolować coś ładnego. W zasadzie większość rzeczy w rozmiarze 56 już mam od szwagierki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2018, 11:36
-
nick nieaktualnyNatalia1984 wrote:Dziewczyny ja nic nie czuję, wsłuchuję się wielokrotnie w ciągu dnia w swoje ciało, nic nie czuję kompletnie
Wybieracie się jutro do Lidla? Mają być fajne ciuchy dla niemowląt, liczę na to, że uda mi się upolować coś ładnego. W zasadzie większość rzeczy w rozmiarze 56 już mam od szwagierki
Fajne te ciuszki w Lidlu i kolorki uniwersalne ale jakoś boję się jeszcze...Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2018, 11:40
-
Ja z ubrankami wstrzymuje się do prenatalnych
Czy ktoś oprócz mnie jest jeszcze przed tym badaniem? Wydaje mi się, że ja jakoś strasznie późno będę je mieć (13+6) ale moja gin zawsze tak robi, bo wtedy ponoć widać coś, czego wcześniej nie można wyłapac (Chyba o serduszko chodzi)
-
nick nieaktualnyNika312 wrote:Ja z ubrankami wstrzymuje się do prenatalnych
Czy ktoś oprócz mnie jest jeszcze przed tym badaniem? Wydaje mi się, że ja jakoś strasznie późno będę je mieć (13+6) ale moja gin zawsze tak robi, bo wtedy ponoć widać coś, czego wcześniej nie można wyłapac (Chyba o serduszko chodzi)
Niby tak ale jak okaże się że dzidzia jest starsza ? Ja robiłam 12t2d a dzidek był w rozwoju 13t1d. A podobno można parametry sprawdzić do 13t6d do crl ok 8,5 cm. -
86Monia wrote:Niby tak ale jak okaże się że dzidzia jest starsza ? Ja robiłam 12t2d a dzidek był w rozwoju 13t1d. A podobno można parametry sprawdzić do 13t6d do crl ok 8,5 cm.
Ufam jej to dobra specjalistka i mam nadzieję, że wie co robi
Najbardziej jednak dobija mnie te czekanie ...
-
Natalia1984 wrote:Dziewczyny ja nic nie czuję, wsłuchuję się wielokrotnie w ciągu dnia w swoje ciało, nic nie czuję kompletnie
Hej dziewczyny, będę pisać rzadko, ale nie wiem czy to z racji braku czasu czy to tylko wymówka i po prostu jestem mało wylewnaDzięki, że przypomniałaś mi o tym Lidlu- chętnie podjadę i zobaczę co jest. Nie wiem tylko czy po mojej pracy coś jeszcze tam będzie... Też się boję jeszcze kupować rzeczy, ale wczoraj wieczorem już nie mogłam się powstrzymać i kupiłam kilka rzeczy on line w 5-10-15... Chyba żeby mąż na mnie krzywo nie patrzył i nie myślał, że zwariowałam to pochowam to jeszcze po szafach
agaafabka lubi tę wiadomość
-
Ostatnio jak poszłam do lidla jakoś po 15 po pracy to z tych niemowlęcych ciuszkow zostały tylko rozmiary powyzej 82, wszystko totalnie przebrane, a od jutra jade na 3-dniowy kurs więc raczej nie dotrę
Strasznie fajnie że już czujecie ruchy, ja narazie nic, chociaż też sie wsłuchuje w wolnych chwilach.
Jeśli chodzi o prenatalne to tak jak Monia pisała do 85mm. -
nick nieaktualnyNika312 wrote:Na poprzednim usg faktycznie okazało się z wielkości dziecka, że jestem 4 dni do przodu i na tej podstawie gin obliczyla kiedy na pretalne mam przyjść
Ufam jej to dobra specjalistka i mam nadzieję, że wie co robi
Najbardziej jednak dobija mnie te czekanie ...
Chyba że tak. Czekanie jest okropne. Ja jeszcze tydzień czekałam po usg na Pappa i też nerwy były. -
86Monia wrote:Niby tak ale jak okaże się że dzidzia jest starsza ? Ja robiłam 12t2d a dzidek był w rozwoju 13t1d. A podobno można parametry sprawdzić do 13t6d do crl ok 8,5 cm.
-
W drugiej ciąży poczułam ruchy dużo wczesniej niż w pierwszej. Czuję delikatne smyranie,tylko jak leżę plackiem. A ,że leżę prawie cały czas,to bardziej jestem na nie wyczulona.
Jak dzidzia pupą się odwróci,to też później je czuć.
Spokojnie,każda z Was za chwilę będzie się cieszyła pierwszymi kopniaczkamiRucola lubi tę wiadomość
-
hawana ] Witamy Cię na forum
Angel1988 Od kiedy pamiętam, to używałam płynu do higieny intymnej. Po prostu są to delikatne miejsca.
agaafabka , Natalia1984 Ruchy mogą być wyczuwalne nawet w 18-20tc. Zależy to od wielu uwarunkowań. I nie ma co się przejmować gdy na tym etapie jeszcze nic nie czujemy. Nie musimy jeszcze czuć. Na wszystko przyjdzie czas.
Ja na razie czuję tylko przelewanie w brzuchu i może to być maluszek a mogą też być pracujące jelita
Byłam u gina w piątek i pytał czy czuję ruchy, odpowiedziałam, że nie a on, że to nic złego nie znaczy bo na tym etapie to nie jest nic niepokojącego (a on w karcie zapisał 16/17tydzień ciąży - bo wg OM ciąża jest starsza niż w rzeczywistości)
hawana lubi tę wiadomość
-
Angel1988 wrote:A jak się robi taki syrop??
jest fajny słodki zdrowy i naturalny Mój 2 latek nawet piję jak tylko zaczną się smarki
Izabelle lubi tę wiadomość
-
linka220 wrote:Kroisz do słoika całą cebulę na kawałki wgniatasz ząbek czosnku i na to trochę lejącego miodu żeby pokrył cały wierzch . Zakręcić i niech stroi kilka godzin aż puści sok I taki sok 3 razy dziennie po łyżce
jest fajny słodki zdrowy i naturalny Mój 2 latek nawet piję jak tylko zaczną się smarki
linka220 lubi tę wiadomość
-
Natalia1984 wrote:Dziewczyny ja nic nie czuję, wsłuchuję się wielokrotnie w ciągu dnia w swoje ciało, nic nie czuję kompletnie
Ja też już kupiłam kilka rzeczy w 5-10-15 z wyprzedaży w neutralnych kolorach i wzorach (bo jeszcze nie wiem czy chłopczyk czy dziewczynka;)
Ciuszki wiem, że są bardzo dobrej jakości, dużo kupowałam w prezencie dla koleżanek i każda chwaliła, że nic się nie rozciąga nie spiera itd.
Może rzeczywiście to trochę za wcześnie na zakupy, ale ja jestem zawsze dobrej myśli, że wkrótce mały szkrabek będzie pomykał z ciuszkach z misiami:PIzabelle, Amy333 lubią tę wiadomość
-
Ja jeszcze nic nie kupiłam. Więszość wszystkiego mam po synku,bo ciuszki miał w neutralnych kolorach. Jak sytuacja się unormuje i na 100% potwierdzi się dziewczynka,to z przyjemnością kupię kilka sukieneczek. Oglądałam takie maciupkie,coś cudownego
-
Dziewczyny, a czy Was wszyscy też pytają "a znacie już płeć?"
"A co byście woleli?".
Gdy mówię, że jeszcze nie znamy i że na razie się nie nastawiamy na żadną płeć to są bardzo zdziwieni.Izabelle lubi tę wiadomość