X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uważajcie na te wasze bóle pleców i nie bagatelizuje. Teraz to wiem. Choć człowiek zawsze mądry po szkodzie jak macie możliwość pokazać się specjaliście to skorzystajcie może wystarczy parę wizyt i fizjoterapeuty a jednak bez kręgosłupa ciężko żyć. Jaka ja teraz mądra jestem aż sama nie mogę w to uwierzyć

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • karolinna Debiutantka

Wysłany: 19 marca 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Pojechałam tam tylko głupa przypalić o 8 rano, bo te ciuchy dziecięce są od czwartku :D O 5 rano obudził mnie koszmarny ból pleców, zawsze bolały z boku gdy długo siedziałam w niewygodnej pozycji.

Dobrze wiedzieć, że to nie dzisiaj. Gdyby nie Ty pojechałabym popołudniu. Strasznie współczuję bólu pleców. Może na plecy pomógłby jakiś basen?

f2w3hgqsy6n4e8yr.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam problemy z kregoslupem ale w ciazy to unikaja takich klientow. Zapraszaja po porodzie...

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w klubie Od miesiąca mnie boli na dole w plecach nad kością ogonową ale na środku a nie na bokach hmmm

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • hawana Debiutantka

Wysłany: 19 marca 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję bólu w plecach, u mnie odezwał się dopiero po pierwszej ciąży, jak dużo nosiłam synka wieczorami gdy płakał. Jak Karolina napisała - może basen by pomógł, albo jakieś ćwiczenia dla ciężarnych... Choć łatwo mówić a sama jakoś nie mogę się zmobilizować, choć mam ćwiczenia w szkole rodzenia blisko domu.
    Ja też już kupiłam kilka ubranek, co więcej, wcale nie w neutralnych kolorach, bo lekarz był praktycznie przekonany na ost. wizycie że będzie dziewczynka. Najwyżej rozdam malutkim dziewczynkom, które się ostatnio urodziły u znajomych i rodziny;) Choć mam duże przeczucie, że nie będę musiała:)
    Linka pytałaś o mojego synka - ma ok. 1,5 roku i ciekawa jestem jak przyjmie rodzeństwo. Na razie kilka razy dziennie przytula się do brzuszka mówiąc "dzidzia":D

ckai3e3krjjswkov.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,z całego serca polecam dobrego osteopatę,ale dobrego i doświadczonego.
    Na początku ciąży strasznie bolał mbie krzyż i promieniowało w podbrzusze. Wystarczyla jedna wizyta i mam spokój do teraz,a wiecie,że leżę niemal plackiem.
    Nie jest to tania przyjemność,ale gdyby zsumowac badania,wizyty u lekarzy ,leki i czas cierpienia,to korzysc jest nieporównywalna.

nadulek lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Może ktoś będzie zainteresowany.
    Wózek TFK Twinner Twist Duo. Dla blizniakow albo rok po roku.

https://www.olx.pl/oferta/wozek-tfk-twinner-twist-duo-blizniaczy-rok-po-roku-gondole-adapter-CID88-IDsUdpR.html

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Dziewczyny,z całego serca polecam dobrego osteopatę,ale dobrego i doświadczonego.
    Na początku ciąży strasznie bolał mbie krzyż i promieniowało w podbrzusze. Wystarczyla jedna wizyta i mam spokój do teraz,a wiecie,że leżę niemal plackiem.
    Nie jest to tania przyjemność,ale gdyby zsumowac badania,wizyty u lekarzy ,leki i czas cierpienia,to korzysc jest nieporównywalna.
    Zgadzam się z tobą tylko szkoda że po fakcie

Nieprawidłowy kariotyp
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinna wrote:
    Zawsze miałam problem z elektryzującymi się włosami. Fryzjerka poleciła mi maskę Luxe Oil z Wella i odżywkę Subtil 10. Na prawdę dają radę :)
    dziękuję poczytam i zakupię :) w końcu ile można się elektryzować :)

• Angel1988 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek A powiedz mi ty wcześniej miałaś jakiś problem z kręgosłupem??

bl9c8ribv6acupjv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Ubiegłej wiosny mialam uraz z pozoru nie groźny, ale w 2 dobie przestałam normalnie chodzić, szybko rezonans i wynik uszkodzony dysk. Przeszłam 3 miesięczna rehabilitacje i zjadłam masę leków. Teraz gdy jestem w ciąży kupiłam poduszkę dla ciężarnych i sprawdza się idealnie, polecam :) W sobote mialam usg układu moczowego, na szczęście refleks nie wpływa na stan moich nerek, ale jednocześnie mam zastoj moczu w prawym moczowodzie i to powoduje kolejne infekcje. Póki co antybiotyk przynosi efekty. Obym bakterii nie bylo przed porodem.

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla,dobrze, że sytuacja opanowana,obys juz miała spokój z infekcjami.
    Moj Maluch gdzieś się "przeniósł",bo nie czuję go tak wyraźnie,jakos tak wyżej powędrował ;)

Angel1988, agaafabka lubią tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle teraz co dwa tygodnie musze robić badanie moczu ogólne i raz w miesiącu posiew zeby mieć pod kontrolą sytuację skoro mocz w jakiejś części cofa się do moczowodu, ale jestem dobrej myśli. Ja nie wiem czy czuje ruchy czy to moje wnętrzności :-P Ale od kiedy używam detektora to położenie z prawej strony zmienił na lewa a dziś na sam środek, pływa sobie gdzie chce :D

• nadulek Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel1988 wrote:
    Nadulek A powiedz mi ty wcześniej miałaś jakiś problem z kręgosłupem??
    Nigdy. Najśmieszniejsze że zawsze prowadziłam bardzo aktywny tryb życia np pół roku po urodzeniu młodszej córki przebiegłam maraton do tego 3-5 razy w tygodniu siłownia dużo spacerów. Nie jestem "duża" przy wzroście 170 cm ważę średnio 55-57 kg. Dlatego jest to dla mnie mega cios. Już mnie lekarz poinformował że butów do biegania nie założę na rower i siłownie też nie pójdę. Zostaje mi basen i kijki...

Nieprawidłowy kariotyp
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek, najważniejsze, żebyś z tego wyszła,żebyś stanęła na nogi i przestało Cię boleć. Spacery,kijki i basen to też może być niezła rozrywka.
    Kurczaki,czuję, że apetyt znacznie mi wzrósł :( a przy leżeniu to niefajnie. Muszę się trochę opanować ;)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Natalia wysłałam Ci zparoszenie :) nie wiem czy widziałas, poluje tu na Ciebie już kilka dni :P
    Haha dopiero sprawdziłam, jest akceptacja :D Kiedy dłużej siedzę i np czytam lub oglądam TV to plecy bolą niemiłosiernie, wiercę się jakbym miała robaki. Ale tak samo z siebie o 5 rano... Dziwne. Kiedy dużo chodzę, to z kolei boli bardzo kość ogonowa. Poszłabym na basen, ale wciąż męczą mnie infekcje. Również zastanawiam się nad poduszką dla ciężarnych, nie wiem co może mi pomóc a to dopiero początek...
    Byłam wczoraj na wizycie, wszystko ok, tylko mam śluz w moczu. Gin kazał powtórzyć badanie, tylko włożyć tampon, bo to może był śluz z pochwy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2018, 09:30

agaafabka lubi tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • elleilah Koleżanka

Wysłany: 20 marca 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Haha dopiero sprawdziłam, jest akceptacja :D Kiedy dłużej siedzę i np czytam lub oglądam TV to plecy bolą niemiłosiernie, wiercę się jakbym miała robaki. Ale tak samo z siebie o 5 rano... Dziwne. Kiedy dużo chodzę, to z kolei boli bardzo kość ogonowa. Poszłabym na basen, ale wciąż męczą mnie infekcje. Również zastanawiam się nad poduszką dla ciężarnych, nie wiem co może mi pomóc a to dopiero początek...
    Byłam wczoraj na wizycie, wszystko ok, tylko mam śluz w moczu. Gin kazał powtórzyć badanie, tylko włożyć tampon, bo to może był śluz z pochwy.

Natalia polecam Ci poduszkę dla ciezarnych jest naprawde mega mi zawsze pomaga przy bólach kręgosłupa i przy skurczach , pozatym jest meeeeega wygodna . :D :D :D

w57v9jcgr25c03xm.png

20160514610122.png
  • elleilah Koleżanka

Wysłany: 20 marca 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny napiszcie z jakich stron jestescie , moze kiedys zorganizowalybysmy jakies spotkanie , co Wy na to ?.

w57v9jcgr25c03xm.png

20160514610122.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elleilah wrote:
    Dziewczyny napiszcie z jakich stron jestescie , moze kiedys zorganizowalybysmy jakies spotkanie , co Wy na to ?.
    Ja dziki Wschód, prawie Ukraina/Białoruś :P

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja śląskie jakby co:)

Wczoraj byłam na wizycie, mega zestresowana- okazało sie, że wszystko jak narazie w porządku. Moja kochana gin zbadala przepływy zobaczyla główkę i kręgosłup. Kostka nosowa jest, nt 1.7 (choć genetyczne mam dopiero za tydz)
    Maluch ma 66mm i machal rączkami i nóżkami:)
    Jestem po wizycie szczęśliwa:)))

Niestety bakterie w moczu są dalej, gin nie chciała kolejnego antybiotyku przypisywać żeby dziecka nie faszerowac
    Mam skierowanie do urologa żeby zbadal nerki i mam nadzieję że będzie ok

Izabelle, agaafabka, linka220, nadulek lubią tę wiadomość

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
‹‹ 549 550 551 552 553 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ