X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uważajcie na te wasze bóle pleców i nie bagatelizuje. Teraz to wiem. Choć człowiek zawsze mądry po szkodzie jak macie możliwość pokazać się specjaliście to skorzystajcie może wystarczy parę wizyt i fizjoterapeuty a jednak bez kręgosłupa ciężko żyć. Jaka ja teraz mądra jestem aż sama nie mogę w to uwierzyć

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • karolinna Debiutantka

Wysłany: 19 marca 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Pojechałam tam tylko głupa przypalić o 8 rano, bo te ciuchy dziecięce są od czwartku :D O 5 rano obudził mnie koszmarny ból pleców, zawsze bolały z boku gdy długo siedziałam w niewygodnej pozycji.

Dobrze wiedzieć, że to nie dzisiaj. Gdyby nie Ty pojechałabym popołudniu. Strasznie współczuję bólu pleców. Może na plecy pomógłby jakiś basen?

f2w3hgqsy6n4e8yr.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam problemy z kregoslupem ale w ciazy to unikaja takich klientow. Zapraszaja po porodzie...

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w klubie Od miesiąca mnie boli na dole w plecach nad kością ogonową ale na środku a nie na bokach hmmm

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • hawana Debiutantka

Wysłany: 19 marca 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję bólu w plecach, u mnie odezwał się dopiero po pierwszej ciąży, jak dużo nosiłam synka wieczorami gdy płakał. Jak Karolina napisała - może basen by pomógł, albo jakieś ćwiczenia dla ciężarnych... Choć łatwo mówić a sama jakoś nie mogę się zmobilizować, choć mam ćwiczenia w szkole rodzenia blisko domu.
    Ja też już kupiłam kilka ubranek, co więcej, wcale nie w neutralnych kolorach, bo lekarz był praktycznie przekonany na ost. wizycie że będzie dziewczynka. Najwyżej rozdam malutkim dziewczynkom, które się ostatnio urodziły u znajomych i rodziny;) Choć mam duże przeczucie, że nie będę musiała:)
    Linka pytałaś o mojego synka - ma ok. 1,5 roku i ciekawa jestem jak przyjmie rodzeństwo. Na razie kilka razy dziennie przytula się do brzuszka mówiąc "dzidzia":D

ckai3e3krjjswkov.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,z całego serca polecam dobrego osteopatę,ale dobrego i doświadczonego.
    Na początku ciąży strasznie bolał mbie krzyż i promieniowało w podbrzusze. Wystarczyla jedna wizyta i mam spokój do teraz,a wiecie,że leżę niemal plackiem.
    Nie jest to tania przyjemność,ale gdyby zsumowac badania,wizyty u lekarzy ,leki i czas cierpienia,to korzysc jest nieporównywalna.

nadulek lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Może ktoś będzie zainteresowany.
    Wózek TFK Twinner Twist Duo. Dla blizniakow albo rok po roku.

https://www.olx.pl/oferta/wozek-tfk-twinner-twist-duo-blizniaczy-rok-po-roku-gondole-adapter-CID88-IDsUdpR.html

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Dziewczyny,z całego serca polecam dobrego osteopatę,ale dobrego i doświadczonego.
    Na początku ciąży strasznie bolał mbie krzyż i promieniowało w podbrzusze. Wystarczyla jedna wizyta i mam spokój do teraz,a wiecie,że leżę niemal plackiem.
    Nie jest to tania przyjemność,ale gdyby zsumowac badania,wizyty u lekarzy ,leki i czas cierpienia,to korzysc jest nieporównywalna.
    Zgadzam się z tobą tylko szkoda że po fakcie

Nieprawidłowy kariotyp
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinna wrote:
    Zawsze miałam problem z elektryzującymi się włosami. Fryzjerka poleciła mi maskę Luxe Oil z Wella i odżywkę Subtil 10. Na prawdę dają radę :)
    dziękuję poczytam i zakupię :) w końcu ile można się elektryzować :)

• Angel1988 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek A powiedz mi ty wcześniej miałaś jakiś problem z kręgosłupem??

bl9c8ribv6acupjv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Ubiegłej wiosny mialam uraz z pozoru nie groźny, ale w 2 dobie przestałam normalnie chodzić, szybko rezonans i wynik uszkodzony dysk. Przeszłam 3 miesięczna rehabilitacje i zjadłam masę leków. Teraz gdy jestem w ciąży kupiłam poduszkę dla ciężarnych i sprawdza się idealnie, polecam :) W sobote mialam usg układu moczowego, na szczęście refleks nie wpływa na stan moich nerek, ale jednocześnie mam zastoj moczu w prawym moczowodzie i to powoduje kolejne infekcje. Póki co antybiotyk przynosi efekty. Obym bakterii nie bylo przed porodem.

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla,dobrze, że sytuacja opanowana,obys juz miała spokój z infekcjami.
    Moj Maluch gdzieś się "przeniósł",bo nie czuję go tak wyraźnie,jakos tak wyżej powędrował ;)

Angel1988, agaafabka lubią tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle teraz co dwa tygodnie musze robić badanie moczu ogólne i raz w miesiącu posiew zeby mieć pod kontrolą sytuację skoro mocz w jakiejś części cofa się do moczowodu, ale jestem dobrej myśli. Ja nie wiem czy czuje ruchy czy to moje wnętrzności :-P Ale od kiedy używam detektora to położenie z prawej strony zmienił na lewa a dziś na sam środek, pływa sobie gdzie chce :D

• nadulek Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel1988 wrote:
    Nadulek A powiedz mi ty wcześniej miałaś jakiś problem z kręgosłupem??
    Nigdy. Najśmieszniejsze że zawsze prowadziłam bardzo aktywny tryb życia np pół roku po urodzeniu młodszej córki przebiegłam maraton do tego 3-5 razy w tygodniu siłownia dużo spacerów. Nie jestem "duża" przy wzroście 170 cm ważę średnio 55-57 kg. Dlatego jest to dla mnie mega cios. Już mnie lekarz poinformował że butów do biegania nie założę na rower i siłownie też nie pójdę. Zostaje mi basen i kijki...

Nieprawidłowy kariotyp
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek, najważniejsze, żebyś z tego wyszła,żebyś stanęła na nogi i przestało Cię boleć. Spacery,kijki i basen to też może być niezła rozrywka.
    Kurczaki,czuję, że apetyt znacznie mi wzrósł :( a przy leżeniu to niefajnie. Muszę się trochę opanować ;)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Natalia wysłałam Ci zparoszenie :) nie wiem czy widziałas, poluje tu na Ciebie już kilka dni :P
    Haha dopiero sprawdziłam, jest akceptacja :D Kiedy dłużej siedzę i np czytam lub oglądam TV to plecy bolą niemiłosiernie, wiercę się jakbym miała robaki. Ale tak samo z siebie o 5 rano... Dziwne. Kiedy dużo chodzę, to z kolei boli bardzo kość ogonowa. Poszłabym na basen, ale wciąż męczą mnie infekcje. Również zastanawiam się nad poduszką dla ciężarnych, nie wiem co może mi pomóc a to dopiero początek...
    Byłam wczoraj na wizycie, wszystko ok, tylko mam śluz w moczu. Gin kazał powtórzyć badanie, tylko włożyć tampon, bo to może był śluz z pochwy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2018, 09:30

agaafabka lubi tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • elleilah Koleżanka

Wysłany: 20 marca 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Haha dopiero sprawdziłam, jest akceptacja :D Kiedy dłużej siedzę i np czytam lub oglądam TV to plecy bolą niemiłosiernie, wiercę się jakbym miała robaki. Ale tak samo z siebie o 5 rano... Dziwne. Kiedy dużo chodzę, to z kolei boli bardzo kość ogonowa. Poszłabym na basen, ale wciąż męczą mnie infekcje. Również zastanawiam się nad poduszką dla ciężarnych, nie wiem co może mi pomóc a to dopiero początek...
    Byłam wczoraj na wizycie, wszystko ok, tylko mam śluz w moczu. Gin kazał powtórzyć badanie, tylko włożyć tampon, bo to może był śluz z pochwy.

Natalia polecam Ci poduszkę dla ciezarnych jest naprawde mega mi zawsze pomaga przy bólach kręgosłupa i przy skurczach , pozatym jest meeeeega wygodna . :D :D :D

w57v9jcgr25c03xm.png

20160514610122.png
  • elleilah Koleżanka

Wysłany: 20 marca 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny napiszcie z jakich stron jestescie , moze kiedys zorganizowalybysmy jakies spotkanie , co Wy na to ?.

w57v9jcgr25c03xm.png

20160514610122.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elleilah wrote:
    Dziewczyny napiszcie z jakich stron jestescie , moze kiedys zorganizowalybysmy jakies spotkanie , co Wy na to ?.
    Ja dziki Wschód, prawie Ukraina/Białoruś :P

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja śląskie jakby co:)

Wczoraj byłam na wizycie, mega zestresowana- okazało sie, że wszystko jak narazie w porządku. Moja kochana gin zbadala przepływy zobaczyla główkę i kręgosłup. Kostka nosowa jest, nt 1.7 (choć genetyczne mam dopiero za tydz)
    Maluch ma 66mm i machal rączkami i nóżkami:)
    Jestem po wizycie szczęśliwa:)))

Niestety bakterie w moczu są dalej, gin nie chciała kolejnego antybiotyku przypisywać żeby dziecka nie faszerowac
    Mam skierowanie do urologa żeby zbadal nerki i mam nadzieję że będzie ok

Izabelle, agaafabka, linka220, nadulek lubią tę wiadomość

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
‹‹ 549 550 551 552 553 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ