X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez jeszcze nie wiemy i tez nasz wszyscy pytają. Przed samymi Swietami mam wizyte, moze cos sie wyjasni;-)

Izabelle, Rucola lubią tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • jatoszka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem na tamtym forum ale nie moge sie odnalezc-bede chyba tutaj czesciej niz tam :-)

agaafabka, Agatek_gagatek, Amy333, arya12 lubią tę wiadomość

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Dziewczyny ja nic nie czuję, wsłuchuję się wielokrotnie w ciągu dnia w swoje ciało, nic nie czuję kompletnie :( Wybieracie się jutro do Lidla? Mają być fajne ciuchy dla niemowląt, liczę na to, że uda mi się upolować coś ładnego. W zasadzie większość rzeczy w rozmiarze 56 już mam od szwagierki ;)
    ja jak leżę to widzę jak szybko mi się brzuszek unosi, tak delikatnie ale mega szybko jakby serduszko dziecka było zaraz przy skórze :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nas tez pytają o płeć i też jesteśmy ciekawi, juz w sobote się dowiemy :)

a teraz takie pytanie z innej beczki.. odkąd jestem w ciąży STRASZNIE elektryzują mi się włosy.. nie potrafię sobie z nimi poradzić.. włosy mam za ramiona i dawniej chętnie chodziłam w rozpuszczonych a teraz to nie ma takiej możliwosci.. znacie jakies domowe sposoby na pokazanie moim włosom że ja tu rządzę? albo nawet jakies kosmetyki to będę szukać tu na holenderskich półkach..
    płakać się chce... wszystko super, a włosy do wymiany :(

• lena86 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Dziewczyny, a czy Was wszyscy też pytają "a znacie już płeć?"
    "A co byście woleli?".
    Gdy mówię, że jeszcze nie znamy i że na razie się nie nastawiamy na żadną płeć to są bardzo zdziwieni.

My też nie znamy płci, może na najbliższej wizycie we wtorek czegoś się dowiem:) nasi znajomi i rodzina na razie nie wypytuje o płeć:D na razie cieszą się wspaniałą wiadomością:)

w4sq43r85k8egy8f.png
  • Agatek_gagatek Przyjaciółka

Wysłany: 18 marca 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jatoszka wrote:
    Ja jestem na tamtym forum ale nie moge sie odnalezc-bede chyba tutaj czesciej niz tam :-)

Ja znalazłam inny plus- mniej nadrabiania postów, co mnie zniechęcało często do regularnego śledzenia wątków, bo nie zawsze miałam czas na nadrabianie X stron ;) Teraz na spokojnie nadążam z czytaniem ;)

jatoszka lubi tę wiadomość

2017r. - puste jajo płodowe (10tc)
    2018r. - narodziny zdrowego bobaska
    2019r. - ciąża od 4.09.19r. wg OM, zakończona poronieniem w 11+1 tc
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jez jakos tak nie moge sie tam odnalezc,wiec chetnie tutaj zaglądam:)

arya12, jatoszka lubią tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • karolinna Debiutantka

Wysłany: 18 marca 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Dziewczyny, a czy Was wszyscy też pytają "a znacie już płeć?"
    "A co byście woleli?".
    Gdy mówię, że jeszcze nie znamy i że na razie się nie nastawiamy na żadną płeć to są bardzo zdziwieni.
    Znamy, płeć oznaczyliśmy w nifty- czekamy na córkę. Jednak nikt oprócz babci męża nie pytał. Może wszyscy stwierdzili, że jeszcze za wcześnie.

f2w3hgqsy6n4e8yr.png
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się bardzo że Was tu przybywa ;) szkoda tylko że nie ma jak zrobić listy... chyba że zna ktoś jakis sposób?? No chyba że założymy tutaj nowy wątek i można by było zrobić listę na pierwszej stronie...

bl9c8ribv6acupjv.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale czy lista jest nam potrzebna?
    Jak to mówi mój lekarz - dziecko urodzi się wtedy kiedy zechce ;)
    Każda ma suwaczek, który pomaga określić kto na jakim etapie jest.
    A zawsze można w stopce dodać informacje o terminie ciąży :)

Angel1988, Izabelle lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Justynko może i masz rację ;) kichac listę:) przynajmniej będziemy wyjątkowe:) wątek mamusiek bez listy ;)

bl9c8ribv6acupjv.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatek_gagatek wrote:
    Ja znalazłam inny plus- mniej nadrabiania postów, co mnie zniechęcało często do regularnego śledzenia wątków, bo nie zawsze miałam czas na nadrabianie X stron ;) Teraz na spokojnie nadążam z czytaniem ;)
    Nooo dosłownie Nie trzeba tyle nadrabiać :) też tak pomyślałam :)

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nic się nie zmieniło - więc leżę. Świętem będzie jak wstanę. Dziś zaczęłam robić mężowi chamskie wyrzuty że jestem zwykłą kaleką a jak operacją się nie uda to ma mnie odłączyć no i awanturka gotowa. Ja nie kupuję a nawet nie oglądam nic - myślę że jest to mój pancerz na wypadek jakby rokowania z prenatalnych okazały się prawdziwe.
    Skreślam tylko dni w kalendarzu a co najlepsze robię to już minutę po północy.
    Fajnie że niektóre z was czują już ruchy a te której jeszcze tego nie doświadczyły pociesze że nie oznacza to nic złego. Spokojnej nocy wam życzę i zero stresu

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • karolinna Debiutantka

Wysłany: 19 marca 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    nas tez pytają o płeć i też jesteśmy ciekawi, juz w sobote się dowiemy :)

a teraz takie pytanie z innej beczki.. odkąd jestem w ciąży STRASZNIE elektryzują mi się włosy.. nie potrafię sobie z nimi poradzić.. włosy mam za ramiona i dawniej chętnie chodziłam w rozpuszczonych a teraz to nie ma takiej możliwosci.. znacie jakies domowe sposoby na pokazanie moim włosom że ja tu rządzę? albo nawet jakies kosmetyki to będę szukać tu na holenderskich półkach..
    płakać się chce... wszystko super, a włosy do wymiany :(

Zawsze miałam problem z elektryzującymi się włosami. Fryzjerka poleciła mi maskę Luxe Oil z Wella i odżywkę Subtil 10. Na prawdę dają radę :)

agaafabka lubi tę wiadomość

f2w3hgqsy6n4e8yr.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agraafabka,też mam podobny problem z włosami. Zawsze po umyciu na chwilę nakładam odżywkę i zaraz spłukuję. Czasem sposób daje radę,czasem nie.

Nadulek,to nie dziwne,że dręczą Cię różne myśli. Ale o najgorszym staraj się nie myśleć. Dlaczego niby operacja ma się nie udać? Musi być dobrze nie można wciąż po tyłku obrywać,czarna passa musi się skończyć.

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek kurcze nie wiem jak Cię pocieszyć Łatwo się mówi ale póki co jest wszystko dobrze i powinnaś się cieszyć i być dobrej myśli :) Dzidziuś na pewno to doceni :) Modlę się za Was i trzymam kciuki :)

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w mój pierwszy dzień II trymestru :) Miłego dnia i tygodnia :) U nas zimno ale za to za oknem piękne słońce :)

Izabelle, nadulek, agaafabka lubią tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinna wrote:
    Hej dziewczyny, będę pisać rzadko, ale nie wiem czy to z racji braku czasu czy to tylko wymówka i po prostu jestem mało wylewna :) Dzięki, że przypomniałaś mi o tym Lidlu- chętnie podjadę i zobaczę co jest. Nie wiem tylko czy po mojej pracy coś jeszcze tam będzie... Też się boję jeszcze kupować rzeczy, ale wczoraj wieczorem już nie mogłam się powstrzymać i kupiłam kilka rzeczy on line w 5-10-15... Chyba żeby mąż na mnie krzywo nie patrzył i nie myślał, że zwariowałam to pochowam to jeszcze po szafach :)
    Pojechałam tam tylko głupa przypalić o 8 rano, bo te ciuchy dziecięce są od czwartku :D O 5 rano obudził mnie koszmarny ból pleców, zawsze bolały z boku gdy długo siedziałam w niewygodnej pozycji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2018, 09:30

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Pojechałam tam tylko głupa przypalić o 8 rano, bo te ciuchy dziecięce są od czwartku :D O 5 rano obudził mnie koszmarny ból pleców, zawsze bolały z boku gdy długo siedziałam w niewygodnej pozycji.
    To przybij pione
    Mnie od wczoraj lewy bok pleców boli tak że trudno chodzić
    Promieniuje na biodro, nigdy tak nie mialam nie wiem czy to nerka czy jakis ucisk

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Natalia wysłałam Ci zparoszenie :) nie wiem czy widziałas, poluje tu na Ciebie już kilka dni :P

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
‹‹ 548 549 550 551 552 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ