X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, mam nadzieję, ze da znać że wszystko jest dobrze

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wyniki amniopunkcji chyba nawet i 3 tygodnie sie czeka

• Mum2b Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    5 miesiąc zaczyna sie chyba dopiero pd skonczonego 18tygodnia. A dla lekarzy nadal jesteśmy w 17.przynajmniej wg mojego :-)
    5 miesiąc od 17 tygodnia sie zaczyna, niby zakończonego ale wg bellybestfriend już od 17 zaczetego:)

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    5 miesiąc od 17 tygodnia sie zaczyna, niby zakończonego ale wg bellybestfriend już od 17 zaczetego:)
    Hmmm. Jak dla mnie to coś za szybko. Potem wyjdzie ze w ciazy jestesmy 10miesiecy :D. Jesli belly liczy ze teraz juz niby jest 5 to wypadaloby to tak:
    17t-5 miesiąc
    21t-6miesiac
    25t-7miesiąc
    29tydzien-8 miesiac
    33tydzien-9miesiac
    37tydzien 10miesiac ???????
    Jak to mozliwe

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ok, juz rozumiem. https://goo.gl/images/mhWZy3 . No ale wszedzie pisza, ze 5 miesiąc dopiero od 18 tygodnia. Wiec ja sie jeszcze nie czuje w 5 miesiacu :D

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja juz tez w 5 miesiącu. Kiedy to zlecialo?

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero był 3t6d jak robiłam test ciążowy... Moja mała daje mi dziś popalić, kopie mnie centralnie w pipkę tak jakby :D Czasem czuję kopa w pęcherz, czasem w tyłek, tak jakby mi się kupę chciało. Super uczucie :D

Izabelle, ola_g89 lubią tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • zuza88 Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Trochę czasu mnie nie było i od 24 marca musiałam Was nadrobić.

Gratuluję Wam udanych wizyt, poznanych płci, pierwszych ruchów dziecka :)

U mnie ruchy pojawiły się dokładnie 31 marca, w samochodzie poczułam takie pukanie w brzuchu. Od tej pory pojawiają się codziennie. Za każdym razem wyraźniej je czuję gdy siedzę lub leżę. To jest coś niesamowitego :) Teraz jeszcze bardziej czuję, że będę mamą i że dzidzia daje o sobie znać.

Dla tych, które jeszcze nie czują ruchów - dziewczyny cierpliwości, to naprawdę może być z dnia na dzień. Nie ma co panikować.

Nadulek trzymam kciuki aby wszystko było dobrze a na pewno będzie :)

Izabelle, Angel1988, ola_g89, promyczek 39, JustynaG lubią tę wiadomość

p19uyx8dfb3tjm5a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh a ja od wczoraj mam twardnienia brzucha...co prawda nie trwają długo ale pojawiają się często i zaczynam się niepokoić. Tym bardziej, że właśnie od wczoraj CHYBA wyczuwam ruchy maleństwa...

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Eh a ja od wczoraj mam twardnienia brzucha...co prawda nie trwają długo ale pojawiają się często i zaczynam się niepokoić. Tym bardziej, że właśnie od wczoraj CHYBA wyczuwam ruchy maleństwa...
    Nospa, magnez i duzo odpoczynku. A w razie czego IP

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnez biorę codziennie x3 a nospe wziełam wieczorem i do teraz tylko raz stwardniał po zrobieniu siusiu. Mam nadzieję, że będzie ok...

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to powinno byc ok. I pij dużo wody, bo to zapopiega skurczom:-)

Eszkilu lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie z tym piciem wody jest ciężko...nie mogę sie zmusić do picia zalecanej porcji :/

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo,odpoczywaj jak najwięcej

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    No u mnie z tym piciem wody jest ciężko...nie mogę sie zmusić do picia zalecanej porcji :/
    To bardzo ważne! Wlasciwe nawodnienie Ciebie i dzidziusia. Ja tez nie lubilam nigdy pic wody, ale teraz wciskam sobie zawsze trochę cytryny i od razu lepiej wchodzi :-)

• Mum2b Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Magnez biorę codziennie x3 a nospe wziełam wieczorem i do teraz tylko raz stwardniał po zrobieniu siusiu. Mam nadzieję, że będzie ok...
    Mi twardnieje caly czas ale też nie wiem czy to nie zrosty endometriozy. Polecam lezec z nogami do gory

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://static.pokazywarka.pl/b/5/u/0bdd8a0b0344cacf658a429cd4881bab_orig.jpg

Nika87, Izabelle, zuza88, agaafabka, ola_g89, promyczek 39, linka220, JustynaG, hawana lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udalo mi sie wstawic zdjecia. Wlasnie przyszła pierwsza paczka z reserved. Jakie to wszystko malutkie! Az sie nie spodziewalam, bo mam bardzo mala rodzine i praktycznie nigdy nie kupowalam nic dla nowowrodkow. Az mi sie plakac zachcialo. Z radosci i niepokoju zarazem :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 14:23

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne to wszystko,takie słodkie i maleńkie :)

Ja zacznę szaleństwo zakupowe w maju,po połówkowych i komunii chrześniaka. Jeszcze cos nie mam weny ;) chociaż oglądam sukienki na Allegro :)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi kochane czy jest sens kupowania na wrzesień bodziakow z krótkim rekawkiem? Póki co nie kupiłam ani jednego bo gdzieś przeczytałam że bez sensu bo później to dziecko i tak na cebulke trzeba ubierać i że lepiej od razu długi rękaw.. sama już nie wiem

Izabelle lubi tę wiadomość

‹‹ 585 586 587 588 589 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ