X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    A powiedzcie mi kochane czy jest sens kupowania na wrzesień bodziakow z krótkim rekawkiem? Póki co nie kupiłam ani jednego bo gdzieś przeczytałam że bez sensu bo później to dziecko i tak na cebulke trzeba ubierać i że lepiej od razu długi rękaw.. sama już nie wiem
    Ja nie mam doswiadczenia, ale przecież w domu chyba dziecko moze byc w krótkim rekawku?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj czytalam o smierci lozeczkowej ( wiem, straszne mam tematy do czytania) i bylo napisane zeby uważać bardzo na przegrzewanie dziecka! W pokoju w ktorym spi dziecko powinno byc ok. 18 stopni i żadne czapki nawet po kapieli bo dzieci sie "chlodza" przez glowe. Lozeczko dziecka ma byc jak najbardziej puste, zadnuch ochraniaczy,poduszek, maskotek. Najlepiej zeby dziecko spalo w spiworku, bo wtedy nie ma ryzyka ze sobie nalozy koc na glowe. Dziele sie z Wami tym, co sie dowiedziałam:-)

Izabelle, Camilla13, hawana lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do jesienno- zimowych dzieciaczków to rzeczywiście zaleca się kupowanie z dłuższym rękawem w rozmiarze 56-68. Najlepiej to pajacyki rozpinane na całości oraz kaftaniki dla niewprawionych mam jak Ja :)i półśpioszki. Co do temperatury ja mam chłodno w domku, ale pewnie tam gdzie jest ciepło może rzeczywiście krótki rękaw się przyda. Potwierdzam że dziecko powinno spać w rożku albo śpiworku lub kocyk ale podwinięty pod nóżki. To informacje od znajomych mam, nie z doświadczenia, którego nie posiadam. No i kombinezon zimowy lepszy większy około 68, chyba, że wiadomo dzieciątko urodzi się maciupkie.

agaafabka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krasnalowa słodziaszkie ciuszki ja niby mam chłopczyka niepotwierdzonego, ale jeśli będzie dziewuszka to ja będę ubierać raczej w kolorach ciemnych intensywnych bo takie mi się podobają. Jeszcze to takie odległe dla mnie to dzieciątko, takie nierzeczywiste, pewnie jak dla większości spodziewających się pierwszego dzieciątka.

Kupowałam koszule nocne na wszelki wypadek i u tego użytkownika bardzo podobają mi się ciuszki i ich kolorystyka:

http://allegro.pl/polspiochy-bezuciskowe-dolce-sonno-rozm-68-i5894267252.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 17:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kolei jest cieplo. Mieszkamy w bloku i zimą nawet nie włączamy kaloryfera a i tak mamy 21 stopni, tak nas sasiedzi wkolo grzeja :-) ja z kolei bardzo lubie kolory pastelowe, sama nie mam w swojej szafie ani jednej czarnej, granatowej czy brazowej rzeczy. No bardzooo odlegle. Ale jednak juz trochę blizsze niz w pierwszym trymestrze, z ktorego nie wierzylam ze wyjde. Jak sobie pomyślę ze sa przeciez wczesniaczki no. z 28 tygodnia to to juz tylko nieco ponad 2 miesiace! Oczywiscie nie chce wczesniaczka. Mam nadzieje, ze chociaz do lonca sierpnia posiedzi :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogladalam tez dolce sonno. Maja bardzo atrakcyjne ceny i slyszalam ze sa dobre gatunkowo te ubranka, ale ja z kolei nie lubię takich gwiazdkowych, kropkowych,chmurkowych wzorów :-)-ale dobrze, ze każda ma inny gust. Każde dziecko bedzie wyglądało po swojemu :-)

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy któraś z Was miała drętwienia ? Od jakiś 5 dni drętwieje mi albo ręka albo noga i to wcale nie jest kiedy zasiedzę się w jednej pozycji.

Krasnalowa ciuszki super - takie piękne że aż od patrzenia łezka się w oku kręci.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Ja wczoraj czytalam o smierci lozeczkowej ( wiem, straszne mam tematy do czytania) i bylo napisane zeby uważać bardzo na przegrzewanie dziecka! W pokoju w ktorym spi dziecko powinno byc ok. 18 stopni i żadne czapki nawet po kapieli bo dzieci sie "chlodza" przez glowe. Lozeczko dziecka ma byc jak najbardziej puste, zadnuch ochraniaczy,poduszek, maskotek. Najlepiej zeby dziecko spalo w spiworku, bo wtedy nie ma ryzyka ze sobie nalozy koc na glowe. Dziele sie z Wami tym, co sie dowiedziałam:-)
    tak to akurat u nas też jest znane. ale zobacz... 18stopni to mi jest zimno a co dopiero dziecku malutkiemu. u nas zalecają od 18 do 21 stopni a nie około 18 ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Dziewczyny, a czy któraś z Was miała drętwienia ? Od jakiś 5 dni drętwieje mi albo ręka albo noga i to wcale nie jest kiedy zasiedzę się w jednej pozycji.

Krasnalowa ciuszki super - takie piękne że aż od patrzenia łezka się w oku kręci.
    miałam drętwienia ale w 1 trymestrze, przeszło samo jak zaczęłam więcej magnezu wcinać :) oczywiscie w produktach nie w tabletkach :)

kasia1518 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.osesek.pl/zdrowie-i-pielegnacja-dziecka/dzieciece-choroby/1243-nagla-smierc-loeczkowa-niemowlat-sids-jak-zapobiegac.html
    W tym artykule akurat bylo napisane, ze do 8tygodnia zycia dziecka temperatura nie powinna przekraczac 20, a potem 18. Niewazne, to nieduza roznica. W kazdym razie wazne zeby nie przegrzewac bo wiele mam ma tendencję do ubierania dziecka jak na antarktyde zeby bron Boze sie nie przeziębili:-) ja pracuje w przedszkolu i nie uwierzylybyscie jak.niektore dzieci przychodza ubrane do przedszkola. Na dworze 15stopni a dziecko w rajstopach, getrach, spodniach od kombinezonu, polarze i czapce polarowej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie trudno się odnieść do drętwień bo mam dyskopatię odcinka szyjnego i lędźwiowego i dretwienia mi często dokuczaja. Może rzeczywiście zwiększyć suplementacje magnezu.

agaafabka, kasia1518 lubią tę wiadomość

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    A powiedzcie mi kochane czy jest sens kupowania na wrzesień bodziakow z krótkim rekawkiem? Póki co nie kupiłam ani jednego bo gdzieś przeczytałam że bez sensu bo później to dziecko i tak na cebulke trzeba ubierać i że lepiej od razu długi rękaw.. sama już nie wiem
    Jasne,że tak, np body pod pajacyk,pod kaftanik,sweterek :)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Instynktownie bedziecie wiedziały czy dziecku jest za zimno czy za ciepło. Takie maleństwo w zasadzie w większości śpi,nie rusza się zatem rożek czy śpiwirek super sprawa i na dodatek bezpieczna :)
    Ja np juniorowi nigdy zadnych czapek w domu nie zakładałam,tez rodzony we wrześniu,było ciepło. Bodziak z długim rękawem i półśpiochy i było ok. Ale każdy bobas jest inny ;)

agaafabka, hawana lubią tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) meldujemy się po wizycie. Będziecie zaskoczone - na 75% we wrześniu pojawi się kolejna dziewczynka :D

zuza88, agaafabka, promyczek 39, Angel1988, Rucola, Mum2b, linka220, JustynaG, hawana, Izabelle, arya12 lubią tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:

To normalne, wiele kobiet zgłasza taką dolegliwość. Mi najpierw zaczęły dretwiec palce u rąk. Wystraszylam się, ale lekarz wszystko wyjaśnił. Po porodzie wszystko ustąpi :)

kasia1518 lubi tę wiadomość

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Mnie trudno się odnieść do drętwień bo mam dyskopatię odcinka szyjnego i lędźwiowego i dretwienia mi często dokuczaja. Może rzeczywiście zwiększyć suplementacje magnezu.

Właśnie magnez łykam codziennie jak tylko weszłam w II trymestr, ale ponoć drętwienia się zdarzają i to normalne.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    To normalne, wiele kobiet zgłasza taką dolegliwość. Mi najpierw zaczęły dretwiec palce u rąk. Wystraszylam się, ale lekarz wszystko wyjaśnił. Po porodzie wszystko ustąpi :)

Dzięki Camilla13 za informacje-uspokoilas mnie :)

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Dzięki Camilla13 za informacje-uspokoilas mnie :)
    Nie ma za co. Sama się tym zestresowalam, ale po rozmowie z lekarzem wszystko stało się jasne. Magnez trochę pomaga :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wy tak na własną rękę suplementujecie sobie magnez??
    ja jak powiedziałam połoznej ze mam dretwienia i że chyba zacznę łykac magnez to mnie wzrokiem prawie zabiła i powiedziała że zanim kiedykolwiek coś takiego przyjdzie mi do głowy, mam wszystko ustalić z nią i dopiero po badaniach ona stweirdzi czy mogę czy nie, dla kobiet ciężarnych jakiś lepszy i bezpieczniejszy jest magnez w płynie ale nie wiem dokładnie nic więcej bo się okazało że po badaniach nie potrzebowałam żadnej suplementacji

a wy jak macie?
    moja połozna podchodzi bardzo serio do swojej pracy i jest w niej całym sercem za co chwała jej :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 21:19

Izabelle lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę bo lekarz zalecił i powiedział że tak już zostaje do dnia porodu miedzy innymi tez po to zeby ograniczyć spinanie się brzucha. Nie biorę nic bez konsultacji.

‹‹ 586 587 588 589 590 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ