WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTak z ruchami płodu to trzeba się na czekać sama jestem już w 19 tygodniu a też muszę się nadsuchiwac mam nadzieję że wkoncu poczuje te kopniaki już bardziej intensywniejsze . Ja będę miała badane za 2 tygodnie moje łożysko bo jak byłam 6 tygodni temu na iść to było jeszcze nisko .
-
nick nieaktualnyKatarzyna89op wrote:Tak z ruchami płodu to trzeba się na czekać sama jestem już w 19 tygodniu a też muszę się nadsuchiwac mam nadzieję że wkoncu poczuje te kopniaki już bardziej intensywniejsze . Ja będę miała badane za 2 tygodnie moje łożysko bo jak byłam 6 tygodni temu na iść to było jeszcze nisko .
-
krasnalowa wrote:Przed chwila znowu czulam dwa pukniecia prawie w tym samym miejscu co w nocy, nisko po prawej stronie
chyba wreszcie sie zaczelo:-) chociaż mam przeklęte lozysko na przedniej ścianie, ktore dziala jak poduszka , wiec to musza byc naprawde wyrazne ruchy zebym cokolwiek poczuła.
Super, że w końcu czujesz! Ja mam łożysko na tylnej ścianie, wiec niby powinnam już czuć ruchy, a tu nadal nic. Czekam cierpliwie aż mała da znaćkilka razy czułam jakby od środka coś mnie zaswędziało, ale to było w zeszłym tygodniu i tylko dwa razy, więc raczej to nie to
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa tez ostatnio slyszalam juz wszystko baedzo wyraznie, jakby wrecz pod samą skórą to serduszko bylo, wiec nie wiem czy dzisiaj sie plecami obrocila i gdzies zakopala czy jak, ale napedzila mi stracha:-)
Te ruchy sa naprawde bardzo delikatne i larwo je pomylić z normalną pracą jelit. No i trzeba siedziec/ lezec spokojnie zeby je poczuc. -
nick nieaktualnyMnie np twardnienia nie bolą po prostu mam takie chwilowe uczucie jakby mi się mięśnie spinały i brzuch na parę sekund robi się twardy ale puszcza za chwilę. Najczęściej dzieje się tak po oddaniu moczu więc nie wiem czy to nie ma związku z moim ostatnim zapaleniem pęcherza. Ja też sama zaczęłam suplementować magneB6.
JustynaG lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Marrgoo wrote:Mnie np twardnienia nie bolą po prostu mam takie chwilowe uczucie jakby mi się mięśnie spinały i brzuch na parę sekund robi się twardy ale puszcza za chwilę. Najczęściej dzieje się tak po oddaniu moczu więc nie wiem czy to nie ma związku z moim ostatnim zapaleniem pęcherza. Ja też sama zaczęłam suplementować magneB6.
A nie sądzisz, że te twardnienia i spięcia to już skurcze Braxtona-Hicksa? Niby pojawiają się ok. 20 tygodnia, ale mogą być odczuwalne wcześniej
U mnie na detektorze też słyszę wyraźne pukanie serduszka, ale są dni, że ułoży się jakoś inaczej i słychać baaardzo cichutko. Puknięcia takie jakby mała się przemieszczała też czasami słyszę, ale niestety nie czujępuknięcie i nagle serduszko cichnie albo słyszę je w zupełnie innym miejscu
-
nick nieaktualnyZa granicą niestety są inne metody . 3 razy usg w ciąży wydaje mi się że trochę mało ale jakoś kobiety dają radę ja i tak już umówiłam sobie prywatnie wizytę na usg 3d ale też dopiero za 9 tygodni jak mała będzie miała 27 tygodni więc też muszę poczekać. Także za 2 tygodnie będę miała polowkowe i później 7 tygodni czekania . To bardzo długo . No co z może w maju będę w Polsce to podejrze ja troszkę jak się ma
-
Po wczorajszej wizycie u nas wszystko dobrze. Pappa wyszła ok i ryzyko jeszcze mniejsze jest:))
Teraz miesiąc czekania na wizytę
Niestety płci jeszcze nie poznałam ale to nic. Zakupy ciuszkowe zaczekaja:)
ola_g89, Izabelle, Katarzyna89op, nadulek, hawana lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKatarzyna89op wrote:Za granicą niestety są inne metody . 3 razy usg w ciąży wydaje mi się że trochę mało ale jakoś kobiety dają radę ja i tak już umówiłam sobie prywatnie wizytę na usg 3d ale też dopiero za 9 tygodni jak mała będzie miała 27 tygodni więc też muszę poczekać. Także za 2 tygodnie będę miała polowkowe i później 7 tygodni czekania . To bardzo długo . No co z może w maju będę w Polsce to podejrze ja troszkę jak się ma
Ja zrobiłam żeby zobaczyć płeć w 16 tc. Teraz jadę do Polski to też mała zobaczę mimo że za 3 tyg niecałe mam połówkowez jakiego miasta jesteś?
Katarzyna89op lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyagaafabka wrote:Zawsze możesz zrobić pretecho koszt 25e więc jak w Polsce
Ja zrobiłam żeby zobaczyć płeć w 16 tc. Teraz jadę do Polski to też mała zobaczę mimo że za 3 tyg niecałe mam połówkowez jakiego miasta jesteś?
Katarzyna89op lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyagaafabka wrote:Zawsze możesz zrobić pretecho koszt 25e więc jak w Polsce
A ty skąd jesteś ?widzę że będziemy rodzić podobnym okresie na kiedy masz termin? W którym tygodniu będziesz miała wykonywane usg polowkowe?agaafabka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny byłam dziś na wizycie u mojej gin ale dzidziuś miał złączone nóżki i nic nie było widać
Ale ginka powiedziała, że takie trzymanie nóżek jest charakterystyczne dla dziewczynek, bo chłopcy raczej bardziej rozłożone, bo siusiak im przeszkadza
w każdym razie wszystko ok
Napięcia brzucha nie są spowodowane ciążą, macica miękka szyjka wysoko zamknięta i nawet główka nigdzie nie naciska, więc takie napięcia brzucha, są prawdopodobnie od jelit, przez wzdęcia i zaparcia, które mnie męczą
Mam brać magnez i w razie jak zacznie mnie boleć to się położyć i odpocząć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2018, 15:23
krasnalowa, ola_g89, agaafabka, Camilla13, nadulek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKatarzyna89op wrote:Agaafabka twoja coreczka na zdjęciu profilowym wyglada identycznie jak moja zrobili identyczne foto
agaafabka, Katarzyna89op lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKatarzyna89op wrote:JA mieszkam koło Rotterdamu 15 km , też byłam zobaczyć płeć w 15 tygodniu ale zapłaciłam 35 euro
A ty skąd jesteś ?widzę że będziemy rodzić podobnym okresie na kiedy masz termin? W którym tygodniu będziesz miała wykonywane usg polowkowe?ceny za echo wahają się pewnie w zaleznosci od miejsca. ja mam jedno upatrzone za 25e i pewnie jeszcze nie raz skorzystam z ich usług. połówkowe mam dopiero 30 kwietnia czyli za 20 dni to będzie 21tc (20w5d) coś takiego. wczesniej nie mogłam bo za tydzien do Polski lecę
a faktycznie nasze babeczki tak samo wyglądająja teraz mam super zdjęcie małej z ostatniego echo. zaraz zmienię to zobaczysz