X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak z ruchami płodu to trzeba się na czekać sama jestem już w 19 tygodniu a też muszę się nadsuchiwac mam nadzieję że wkoncu poczuje te kopniaki już bardziej intensywniejsze . Ja będę miała badane za 2 tygodnie moje łożysko bo jak byłam 6 tygodni temu na iść to było jeszcze nisko .

• paulka86 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek super, że już w domu teraz tylko zdrowy synek i można cieszyć się ciąża.

Katarzyna89op, nadulek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna89op wrote:
    Tak z ruchami płodu to trzeba się na czekać sama jestem już w 19 tygodniu a też muszę się nadsuchiwac mam nadzieję że wkoncu poczuje te kopniaki już bardziej intensywniejsze . Ja będę miała badane za 2 tygodnie moje łożysko bo jak byłam 6 tygodni temu na iść to było jeszcze nisko .
    No tak, wy za granicą macie strasznie rzadko te usg. 8tygodni bez podgladnia maluszka bym nie wytrzymala :-)

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Przed chwila znowu czulam dwa pukniecia prawie w tym samym miejscu co w nocy, nisko po prawej stronie :-) chyba wreszcie sie zaczelo:-) chociaż mam przeklęte lozysko na przedniej ścianie, ktore dziala jak poduszka , wiec to musza byc naprawde wyrazne ruchy zebym cokolwiek poczuła.

Super, że w końcu czujesz! Ja mam łożysko na tylnej ścianie, wiec niby powinnam już czuć ruchy, a tu nadal nic. Czekam cierpliwie aż mała da znać :) kilka razy czułam jakby od środka coś mnie zaswędziało, ale to było w zeszłym tygodniu i tylko dwa razy, więc raczej to nie to :)

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuje czasem jakby ktos laskotal mnie od srodka. Lozysko tez na przedniej scianie. Uhh co 8 tygodni?! Mi te 4 jest ciezko wytrzymac...

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na detektorze słyszę wszystko coraz wyraźniej. A suplementuje Asmag.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez ostatnio slyszalam juz wszystko baedzo wyraznie, jakby wrecz pod samą skórą to serduszko bylo, wiec nie wiem czy dzisiaj sie plecami obrocila i gdzies zakopala czy jak, ale napedzila mi stracha:-)
    Te ruchy sa naprawde bardzo delikatne i larwo je pomylić z normalną pracą jelit. No i trzeba siedziec/ lezec spokojnie zeby je poczuc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie np twardnienia nie bolą po prostu mam takie chwilowe uczucie jakby mi się mięśnie spinały i brzuch na parę sekund robi się twardy ale puszcza za chwilę. Najczęściej dzieje się tak po oddaniu moczu więc nie wiem czy to nie ma związku z moim ostatnim zapaleniem pęcherza. Ja też sama zaczęłam suplementować magneB6.

JustynaG lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do ruchów to ja też czuje je jako takie puknięcia w jedno miejsce. Czasami jak słucham serducha na detektorze i mnie tak puknie to za chwile serduszko jest np sieszej albo głośniej jakby mała się przemieściła :)

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moja Mała to istny kręciołek :) dośc solidnie ją czuję kilkakrotnie w ciągu dnia,łożysko mam na tylnej scianie i częściowo na prawej.

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Mnie np twardnienia nie bolą po prostu mam takie chwilowe uczucie jakby mi się mięśnie spinały i brzuch na parę sekund robi się twardy ale puszcza za chwilę. Najczęściej dzieje się tak po oddaniu moczu więc nie wiem czy to nie ma związku z moim ostatnim zapaleniem pęcherza. Ja też sama zaczęłam suplementować magneB6.

A nie sądzisz, że te twardnienia i spięcia to już skurcze Braxtona-Hicksa? Niby pojawiają się ok. 20 tygodnia, ale mogą być odczuwalne wcześniej :)

U mnie na detektorze też słyszę wyraźne pukanie serduszka, ale są dni, że ułoży się jakoś inaczej i słychać baaardzo cichutko. Puknięcia takie jakby mała się przemieszczała też czasami słyszę, ale niestety nie czuję :( puknięcie i nagle serduszko cichnie albo słyszę je w zupełnie innym miejscu :)

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za granicą niestety są inne metody . 3 razy usg w ciąży wydaje mi się że trochę mało ale jakoś kobiety dają radę ja i tak już umówiłam sobie prywatnie wizytę na usg 3d ale też dopiero za 9 tygodni jak mała będzie miała 27 tygodni więc też muszę poczekać. Także za 2 tygodnie będę miała polowkowe i później 7 tygodni czekania . To bardzo długo . No co z może w maju będę w Polsce to podejrze ja troszkę jak się ma

• Nika312 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wczorajszej wizycie u nas wszystko dobrze. Pappa wyszła ok i ryzyko jeszcze mniejsze jest:))
    Teraz miesiąc czekania na wizytę

Niestety płci jeszcze nie poznałam ale to nic. Zakupy ciuszkowe zaczekaja:)

ola_g89, Izabelle, Katarzyna89op, nadulek, hawana lubią tę wiadomość

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna89op wrote:
    Za granicą niestety są inne metody . 3 razy usg w ciąży wydaje mi się że trochę mało ale jakoś kobiety dają radę ja i tak już umówiłam sobie prywatnie wizytę na usg 3d ale też dopiero za 9 tygodni jak mała będzie miała 27 tygodni więc też muszę poczekać. Także za 2 tygodnie będę miała polowkowe i później 7 tygodni czekania . To bardzo długo . No co z może w maju będę w Polsce to podejrze ja troszkę jak się ma
    Zawsze możesz zrobić pretecho koszt 25e więc jak w Polsce :)
    Ja zrobiłam żeby zobaczyć płeć w 16 tc. Teraz jadę do Polski to też mała zobaczę mimo że za 3 tyg niecałe mam połówkowe :) z jakiego miasta jesteś? :)

Katarzyna89op lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    Ja zrobiłam żeby zobaczyć płeć w 16 tc. Teraz jadę do Polski to też mała zobaczę mimo że za 3 tyg niecałe mam połówkowe :) z jakiego miasta jesteś? :)
    O no to nawet taniej niz w Polsce bo ja za wizyty z usg place 150:-)

Katarzyna89op lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    JA mieszkam koło Rotterdamu 15 km , też byłam zobaczyć płeć w 15 tygodniu ale zapłaciłam 35 euro
    A ty skąd jesteś ?widzę że będziemy rodzić podobnym okresie na kiedy masz termin? W którym tygodniu będziesz miała wykonywane usg polowkowe?

agaafabka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaafabka twoja coreczka na zdjęciu profilowym wyglada identycznie jak moja zrobili identyczne foto :-)

agaafabka lubi tę wiadomość

• linka220 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byłam dziś na wizycie u mojej gin ale dzidziuś miał złączone nóżki i nic nie było widać :) Ale ginka powiedziała, że takie trzymanie nóżek jest charakterystyczne dla dziewczynek, bo chłopcy raczej bardziej rozłożone, bo siusiak im przeszkadza ;) w każdym razie wszystko ok :) Napięcia brzucha nie są spowodowane ciążą, macica miękka szyjka wysoko zamknięta i nawet główka nigdzie nie naciska, więc takie napięcia brzucha, są prawdopodobnie od jelit, przez wzdęcia i zaparcia, które mnie męczą :/ Mam brać magnez i w razie jak zacznie mnie boleć to się położyć i odpocząć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2018, 15:23

krasnalowa, ola_g89, agaafabka, Camilla13, nadulek lubią tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna89op wrote:
    Agaafabka twoja coreczka na zdjęciu profilowym wyglada identycznie jak moja zrobili identyczne foto :-)
    Chyba wszystkie mamy takie zdjecie:-) ja tez takie mam. Dzieci na wczesnym etapie wygladaja podobnie :-)

agaafabka, Katarzyna89op lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna89op wrote:
    JA mieszkam koło Rotterdamu 15 km , też byłam zobaczyć płeć w 15 tygodniu ale zapłaciłam 35 euro
    A ty skąd jesteś ?widzę że będziemy rodzić podobnym okresie na kiedy masz termin? W którym tygodniu będziesz miała wykonywane usg polowkowe?
    ja jestem z Hagi, piewrszy termin miałam na 13go a teraz na 10go ostatecznie, ale suwaczka nie zmieniam ;) ceny za echo wahają się pewnie w zaleznosci od miejsca. ja mam jedno upatrzone za 25e i pewnie jeszcze nie raz skorzystam z ich usług. połówkowe mam dopiero 30 kwietnia czyli za 20 dni to będzie 21tc (20w5d) coś takiego. wczesniej nie mogłam bo za tydzien do Polski lecę ;)
    a faktycznie nasze babeczki tak samo wyglądają :D ja teraz mam super zdjęcie małej z ostatniego echo. zaraz zmienię to zobaczysz :)

‹‹ 588 589 590 591 592 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ