X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak z ruchami płodu to trzeba się na czekać sama jestem już w 19 tygodniu a też muszę się nadsuchiwac mam nadzieję że wkoncu poczuje te kopniaki już bardziej intensywniejsze . Ja będę miała badane za 2 tygodnie moje łożysko bo jak byłam 6 tygodni temu na iść to było jeszcze nisko .

• paulka86 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek super, że już w domu teraz tylko zdrowy synek i można cieszyć się ciąża.

Katarzyna89op, nadulek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna89op wrote:
    Tak z ruchami płodu to trzeba się na czekać sama jestem już w 19 tygodniu a też muszę się nadsuchiwac mam nadzieję że wkoncu poczuje te kopniaki już bardziej intensywniejsze . Ja będę miała badane za 2 tygodnie moje łożysko bo jak byłam 6 tygodni temu na iść to było jeszcze nisko .
    No tak, wy za granicą macie strasznie rzadko te usg. 8tygodni bez podgladnia maluszka bym nie wytrzymala :-)

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Przed chwila znowu czulam dwa pukniecia prawie w tym samym miejscu co w nocy, nisko po prawej stronie :-) chyba wreszcie sie zaczelo:-) chociaż mam przeklęte lozysko na przedniej ścianie, ktore dziala jak poduszka , wiec to musza byc naprawde wyrazne ruchy zebym cokolwiek poczuła.

Super, że w końcu czujesz! Ja mam łożysko na tylnej ścianie, wiec niby powinnam już czuć ruchy, a tu nadal nic. Czekam cierpliwie aż mała da znać :) kilka razy czułam jakby od środka coś mnie zaswędziało, ale to było w zeszłym tygodniu i tylko dwa razy, więc raczej to nie to :)

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuje czasem jakby ktos laskotal mnie od srodka. Lozysko tez na przedniej scianie. Uhh co 8 tygodni?! Mi te 4 jest ciezko wytrzymac...

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na detektorze słyszę wszystko coraz wyraźniej. A suplementuje Asmag.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez ostatnio slyszalam juz wszystko baedzo wyraznie, jakby wrecz pod samą skórą to serduszko bylo, wiec nie wiem czy dzisiaj sie plecami obrocila i gdzies zakopala czy jak, ale napedzila mi stracha:-)
    Te ruchy sa naprawde bardzo delikatne i larwo je pomylić z normalną pracą jelit. No i trzeba siedziec/ lezec spokojnie zeby je poczuc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie np twardnienia nie bolą po prostu mam takie chwilowe uczucie jakby mi się mięśnie spinały i brzuch na parę sekund robi się twardy ale puszcza za chwilę. Najczęściej dzieje się tak po oddaniu moczu więc nie wiem czy to nie ma związku z moim ostatnim zapaleniem pęcherza. Ja też sama zaczęłam suplementować magneB6.

JustynaG lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do ruchów to ja też czuje je jako takie puknięcia w jedno miejsce. Czasami jak słucham serducha na detektorze i mnie tak puknie to za chwile serduszko jest np sieszej albo głośniej jakby mała się przemieściła :)

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moja Mała to istny kręciołek :) dośc solidnie ją czuję kilkakrotnie w ciągu dnia,łożysko mam na tylnej scianie i częściowo na prawej.

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Mnie np twardnienia nie bolą po prostu mam takie chwilowe uczucie jakby mi się mięśnie spinały i brzuch na parę sekund robi się twardy ale puszcza za chwilę. Najczęściej dzieje się tak po oddaniu moczu więc nie wiem czy to nie ma związku z moim ostatnim zapaleniem pęcherza. Ja też sama zaczęłam suplementować magneB6.

A nie sądzisz, że te twardnienia i spięcia to już skurcze Braxtona-Hicksa? Niby pojawiają się ok. 20 tygodnia, ale mogą być odczuwalne wcześniej :)

U mnie na detektorze też słyszę wyraźne pukanie serduszka, ale są dni, że ułoży się jakoś inaczej i słychać baaardzo cichutko. Puknięcia takie jakby mała się przemieszczała też czasami słyszę, ale niestety nie czuję :( puknięcie i nagle serduszko cichnie albo słyszę je w zupełnie innym miejscu :)

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za granicą niestety są inne metody . 3 razy usg w ciąży wydaje mi się że trochę mało ale jakoś kobiety dają radę ja i tak już umówiłam sobie prywatnie wizytę na usg 3d ale też dopiero za 9 tygodni jak mała będzie miała 27 tygodni więc też muszę poczekać. Także za 2 tygodnie będę miała polowkowe i później 7 tygodni czekania . To bardzo długo . No co z może w maju będę w Polsce to podejrze ja troszkę jak się ma

• Nika312 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wczorajszej wizycie u nas wszystko dobrze. Pappa wyszła ok i ryzyko jeszcze mniejsze jest:))
    Teraz miesiąc czekania na wizytę

Niestety płci jeszcze nie poznałam ale to nic. Zakupy ciuszkowe zaczekaja:)

ola_g89, Izabelle, Katarzyna89op, nadulek, hawana lubią tę wiadomość

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna89op wrote:
    Za granicą niestety są inne metody . 3 razy usg w ciąży wydaje mi się że trochę mało ale jakoś kobiety dają radę ja i tak już umówiłam sobie prywatnie wizytę na usg 3d ale też dopiero za 9 tygodni jak mała będzie miała 27 tygodni więc też muszę poczekać. Także za 2 tygodnie będę miała polowkowe i później 7 tygodni czekania . To bardzo długo . No co z może w maju będę w Polsce to podejrze ja troszkę jak się ma
    Zawsze możesz zrobić pretecho koszt 25e więc jak w Polsce :)
    Ja zrobiłam żeby zobaczyć płeć w 16 tc. Teraz jadę do Polski to też mała zobaczę mimo że za 3 tyg niecałe mam połówkowe :) z jakiego miasta jesteś? :)

Katarzyna89op lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    Ja zrobiłam żeby zobaczyć płeć w 16 tc. Teraz jadę do Polski to też mała zobaczę mimo że za 3 tyg niecałe mam połówkowe :) z jakiego miasta jesteś? :)
    O no to nawet taniej niz w Polsce bo ja za wizyty z usg place 150:-)

Katarzyna89op lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    JA mieszkam koło Rotterdamu 15 km , też byłam zobaczyć płeć w 15 tygodniu ale zapłaciłam 35 euro
    A ty skąd jesteś ?widzę że będziemy rodzić podobnym okresie na kiedy masz termin? W którym tygodniu będziesz miała wykonywane usg polowkowe?

agaafabka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaafabka twoja coreczka na zdjęciu profilowym wyglada identycznie jak moja zrobili identyczne foto :-)

agaafabka lubi tę wiadomość

• linka220 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byłam dziś na wizycie u mojej gin ale dzidziuś miał złączone nóżki i nic nie było widać :) Ale ginka powiedziała, że takie trzymanie nóżek jest charakterystyczne dla dziewczynek, bo chłopcy raczej bardziej rozłożone, bo siusiak im przeszkadza ;) w każdym razie wszystko ok :) Napięcia brzucha nie są spowodowane ciążą, macica miękka szyjka wysoko zamknięta i nawet główka nigdzie nie naciska, więc takie napięcia brzucha, są prawdopodobnie od jelit, przez wzdęcia i zaparcia, które mnie męczą :/ Mam brać magnez i w razie jak zacznie mnie boleć to się położyć i odpocząć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2018, 15:23

krasnalowa, ola_g89, agaafabka, Camilla13, nadulek lubią tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna89op wrote:
    Agaafabka twoja coreczka na zdjęciu profilowym wyglada identycznie jak moja zrobili identyczne foto :-)
    Chyba wszystkie mamy takie zdjecie:-) ja tez takie mam. Dzieci na wczesnym etapie wygladaja podobnie :-)

agaafabka, Katarzyna89op lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna89op wrote:
    JA mieszkam koło Rotterdamu 15 km , też byłam zobaczyć płeć w 15 tygodniu ale zapłaciłam 35 euro
    A ty skąd jesteś ?widzę że będziemy rodzić podobnym okresie na kiedy masz termin? W którym tygodniu będziesz miała wykonywane usg polowkowe?
    ja jestem z Hagi, piewrszy termin miałam na 13go a teraz na 10go ostatecznie, ale suwaczka nie zmieniam ;) ceny za echo wahają się pewnie w zaleznosci od miejsca. ja mam jedno upatrzone za 25e i pewnie jeszcze nie raz skorzystam z ich usług. połówkowe mam dopiero 30 kwietnia czyli za 20 dni to będzie 21tc (20w5d) coś takiego. wczesniej nie mogłam bo za tydzien do Polski lecę ;)
    a faktycznie nasze babeczki tak samo wyglądają :D ja teraz mam super zdjęcie małej z ostatniego echo. zaraz zmienię to zobaczysz :)

‹‹ 588 589 590 591 592 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ