WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
linka220 wrote:Dziewczyny byłam dziś na wizycie u mojej gin ale dzidziuś miał złączone nóżki i nic nie było widać
Ale ginka powiedziała, że takie trzymanie nóżek jest charakterystyczne dla dziewczynek, bo chłopcy raczej bardziej rozłożone, bo siusiak im przeszkadza
Nasz też ciągle się zasłania albo ma złączone nóżki. Lekarz wczoraj powiedział dokładnie to samo, że raczej dziewczynki mają skłonność do takiej pozycji, a chłopcy pokazują, co majądlatego u nas zapowiedział 75% szans na dziewuszkę, chociaż tak naprawdę nie widział dokładnie. Po prostu nie widział klejnotów. Drogą dedukcji została córa
linka220 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyola_g89 wrote:Nasz też ciągle się zasłania albo ma złączone nóżki. Lekarz wczoraj powiedział dokładnie to samo, że raczej dziewczynki mają skłonność do takiej pozycji, a chłopcy pokazują, co mają
dlatego u nas zapowiedział 75% szans na dziewuszkę, chociaż tak naprawdę nie widział dokładnie. Po prostu nie widział klejnotów. Drogą dedukcji została córa
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyagaafabka wrote:ja jestem z Hagi, piewrszy termin miałam na 13go a teraz na 10go ostatecznie, ale suwaczka nie zmieniam
ceny za echo wahają się pewnie w zaleznosci od miejsca. ja mam jedno upatrzone za 25e i pewnie jeszcze nie raz skorzystam z ich usług. połówkowe mam dopiero 30 kwietnia czyli za 20 dni to będzie 21tc (20w5d) coś takiego. wczesniej nie mogłam bo za tydzien do Polski lecę
a faktycznie nasze babeczki tak samo wyglądająja teraz mam super zdjęcie małej z ostatniego echo. zaraz zmienię to zobaczysz
Będziemy w podobnym terminie rodzić zobaczymy która będzie szybsza na świecie:-)
agaafabka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
krasnalowa wrote:Patrzac na Twoje profilowe, widac tam kawalek wyrostka plciowego i tez bym stawiala na dziewczynke, bo dziewczynki maja je wzdluz ciala
Ale masz wprawne oko! Powiem szczerze, że do tej pory w ogóle nie zwróciłam na to uwagi. Ale rzeczywiście wygląda na wyrostek płciowy. Zobaczymy, czy się potwierdzi na 100%, jeśli tak to oficjalnie mianuję Cię specjalistką od określania płci na podstawie zdjęć -
Katarzyna89op wrote:Dziewczyny a jak tam wasze brzuszki urosły już coś wam bo mi ostatnio się pojawił,ale po jedzeniu dostaje wzdec strasznych i nie wiem jak mam już sobie z nimi radzić. Moja waga to 3kg+ a jak to u was jest
Katarzyna89op lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKatarzyna89op wrote:Chciałam również potwierdzić kogo noszę pod serduszkiem to będzie dziewczynka potwierdzona przez dwóch lekarzy . Datę porodu przewidują na 8.wrzesnia mam nadzieję że nasza maluszka wyjdzie o czasie
Również mam termin na 8 wrzesnia
a dziś lekarz potwierdzil,ze bedzie chłopiec, cytując: armatka stoi jak trzeba
ola_g89, Katarzyna89op, agaafabka, Natalia1984 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny86Monia wrote:Ja na detektorze słyszę wszystko coraz wyraźniej. A suplementuje Asmag.
Lekarz mowi ze to juz powoli ten czas sie zbliża ze mozna usłyszeć serduszko maluszka przy pomocy stetoskopu
agaafabka, Katarzyna89op lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCamilla13 wrote:Hej
Również mam termin na 8 wrzesnia
a dziś lekarz potwierdzil,ze bedzie chłopiec, cytując: armatka stoi jak trzeba
Camilla13 lubi tę wiadomość
-
Izabelle wrote:Wiadomo,w domu najlepiej
czyli już chodzisz? Ale super
agaafabka, ola_g89, Izabelle lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nadulek wrote:Chodzeniem ciezko to nazwac ale czlapie. Pol dnia dalej spedzam w pozycji lezacej bo nie jestem w stanie tyle wytrzymac no i na wyjcie obowiazkowo kolnierz
miejmy nadzieję, że teraz już będzie z górki
-
nick nieaktualnyDziewczyny
Ponieważ był tu temat skracającej się szyjki- sama jestem przerażona....
Fragment od mamyginekolog:
Niech poniższa statystyka was pocieszy:
Szyjka powyżej 25 mm w połowie ciąży– ryzyko porodu przedwczesnego 1%,
Szyjka 16-25 mm w połowie ciąży – ryzyko porodu przedwczesnego 4%,
Szyjka 15-10 mm – ryzyko porodu przedwczesnego 25%,
Szyjka poniżej 10 mm w połowie ciąży – ryzyko porodu przedwczesnego 90%.
Skrócenie szyjki macicy poniżej 10 mm w połowie ciąży – zdarza się bardzo rzadko – osobiście widzę taką pacjentkę prawdopodobnie raz na kilka miesięcy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2018, 07:32
-
nick nieaktualny86Monia wrote:Dziewczyny
Ponieważ był tu temat skracającej się szyjki- sama jestem przerażona....
Fragment od mamyginekolog:
Niech poniższa statystyka was pocieszy:
Szyjka powyżej 25 mm w połowie ciąży– ryzyko porodu przedwczesnego 1%,
Szyjka 16-25 mm w połowie ciąży – ryzyko porodu przedwczesnego 4%,
Szyjka 15-10 mm – ryzyko porodu przedwczesnego 25%,
Szyjka poniżej 10 mm w połowie ciąży – ryzyko porodu przedwczesnego 90%.
Skrócenie szyjki macicy poniżej 10 mm w połowie ciąży – zdarza się bardzo rzadko – osobiście widzę taką pacjentkę prawdopodobnie raz na kilka miesięcy.
Myślę że nie ma co myśleć za dużo na tej temat . Fajnie że są jakieś statystyki dotyczące tych szyjek ale większość z nas donosi ciążę do końca czasami nawet dłużej -
nick nieaktualnyKatarzyna89op wrote:Powiem Ci tak że z ta szyjka to jest różnie ja za granicą ani razu nie miałam badań na pomiar szyjki u jak narazie jest okej wiec nie wiem jak to jest że w jednych krajach badają a w drugich nie ha nawet cytologia nie miałam wykonywanej ....
Myślę że nie ma co myśleć za dużo na tej temat . Fajnie że są jakieś statystyki dotyczące tych szyjek ale większość z nas donosi ciążę do końca czasami nawet dłużej
Ja się zdenerwowałam bo na prenatalnych miałam 4 cm, kilka tyg później na IP 3,2 a tydzień później po IP już 3 cm.