X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy czujecie czasem ruchy jak takie jakby skurcze? Bo dzisiaj kilka razy poczulam tez cos takiego jakby ktos wbil palec w mieso i to mieso sie odksztalcalo ( wiem swietny opis:-)) i sie zastanawiam czy to tez to

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka220 wrote:
    Dziewczyny byłam dziś na wizycie u mojej gin ale dzidziuś miał złączone nóżki i nic nie było widać :) Ale ginka powiedziała, że takie trzymanie nóżek jest charakterystyczne dla dziewczynek, bo chłopcy raczej bardziej rozłożone, bo siusiak im przeszkadza ;)

Nasz też ciągle się zasłania albo ma złączone nóżki. Lekarz wczoraj powiedział dokładnie to samo, że raczej dziewczynki mają skłonność do takiej pozycji, a chłopcy pokazują, co mają :D dlatego u nas zapowiedział 75% szans na dziewuszkę, chociaż tak naprawdę nie widział dokładnie. Po prostu nie widział klejnotów. Drogą dedukcji została córa :)

linka220 lubi tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    Nasz też ciągle się zasłania albo ma złączone nóżki. Lekarz wczoraj powiedział dokładnie to samo, że raczej dziewczynki mają skłonność do takiej pozycji, a chłopcy pokazują, co mają :D dlatego u nas zapowiedział 75% szans na dziewuszkę, chociaż tak naprawdę nie widział dokładnie. Po prostu nie widział klejnotów. Drogą dedukcji została córa :)
    Patrzac na Twoje profilowe, widac tam kawalek wyrostka plciowego i tez bym stawiala na dziewczynke, bo dziewczynki maja je wzdluz ciala :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Patrzac na Twoje profilowe, widac tam kawalek wyrostka plciowego i tez bym stawiala na dziewczynke, bo dziewczynki maja je wzdluz ciala :-)[/QUOT
    Też mi się wydaje że będzie dziewczyna . :-)

ola_g89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    ja jestem z Hagi, piewrszy termin miałam na 13go a teraz na 10go ostatecznie, ale suwaczka nie zmieniam ;) ceny za echo wahają się pewnie w zaleznosci od miejsca. ja mam jedno upatrzone za 25e i pewnie jeszcze nie raz skorzystam z ich usług. połówkowe mam dopiero 30 kwietnia czyli za 20 dni to będzie 21tc (20w5d) coś takiego. wczesniej nie mogłam bo za tydzien do Polski lecę ;)
    a faktycznie nasze babeczki tak samo wyglądają :D ja teraz mam super zdjęcie małej z ostatniego echo. zaraz zmienię to zobaczysz :)
    Świetne mi nawet kobitka zrobiła 3d w Mordrecht bardzo fajna kobitka .

Będziemy w podobnym terminie rodzić zobaczymy która będzie szybsza na świecie:-)

agaafabka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak tam wasze brzuszki urosły już coś wam bo mi ostatnio się pojawił,ale po jedzeniu dostaje wzdec strasznych i nie wiem jak mam już sobie z nimi radzić. Moja waga to 3kg+ a jak to u was jest

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Patrzac na Twoje profilowe, widac tam kawalek wyrostka plciowego i tez bym stawiala na dziewczynke, bo dziewczynki maja je wzdluz ciala :-)

Ale masz wprawne oko! Powiem szczerze, że do tej pory w ogóle nie zwróciłam na to uwagi. Ale rzeczywiście wygląda na wyrostek płciowy. Zobaczymy, czy się potwierdzi na 100%, jeśli tak to oficjalnie mianuję Cię specjalistką od określania płci na podstawie zdjęć :D

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna89op wrote:
    Dziewczyny a jak tam wasze brzuszki urosły już coś wam bo mi ostatnio się pojawił,ale po jedzeniu dostaje wzdec strasznych i nie wiem jak mam już sobie z nimi radzić. Moja waga to 3kg+ a jak to u was jest
    Brzuszek już widać, nawet w luźnych sukienkach i jestem tym zachwycona. Na wadze 2kg na plusie, ale to się stało dopiero w tym tygodniu tak naprawdę. Wcześniej waga delikatnie spadła pierwszym trymestrze i dłuuuugo stała w miejscu. Mam nadzieję, że teraz już będziemy pięknie tyć :)

Katarzyna89op lubi tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna89op wrote:
    Chciałam również potwierdzić kogo noszę pod serduszkiem to będzie dziewczynka potwierdzona przez dwóch lekarzy . Datę porodu przewidują na 8.wrzesnia mam nadzieję że nasza maluszka wyjdzie o czasie
    Hej :) Również mam termin na 8 wrzesnia ;) a dziś lekarz potwierdzil,ze bedzie chłopiec, cytując: armatka stoi jak trzeba :P

ola_g89, Katarzyna89op, agaafabka, Natalia1984 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://pokazywarka.pl/mg0t7v/ Zdjęcia

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj umialam wrzucic zdjecir, dzis juz nie umiem. W kazdym razie to zadna tajemna wiedza, w internecie pelno jest zdjec do rozpoznowania dziewczynki i chlopca na podstawie wyrostka:-)

Katarzyna89op lubi tę wiadomość

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie już zdążyłam sobie przejrzeć zdjęcia w necie. Rzeczywiście wyglada na dziewuszke nasza mała :)

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Ja na detektorze słyszę wszystko coraz wyraźniej. A suplementuje Asmag.
    Ja tez :) Lekarz mowi ze to juz powoli ten czas sie zbliża ze mozna usłyszeć serduszko maluszka przy pomocy stetoskopu :)

agaafabka, Katarzyna89op lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Hej :) Również mam termin na 8 wrzesnia ;) a dziś lekarz potwierdzil,ze bedzie chłopiec, cytując: armatka stoi jak trzeba :P
    Ciesze się że mamy termin na ten sam dzień ciekawe czy gratulacje że będzie chłopczyk

Camilla13 lubi tę wiadomość

• nadulek Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Wiadomo,w domu najlepiej :) czyli już chodzisz? Ale super :)
    Chodzeniem ciezko to nazwac ale czlapie. Pol dnia dalej spedzam w pozycji lezacej bo nie jestem w stanie tyle wytrzymac no i na wyjcie obowiazkowo kolnierz

agaafabka, ola_g89, Izabelle lubią tę wiadomość

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadulek wrote:
    Chodzeniem ciezko to nazwac ale czlapie. Pol dnia dalej spedzam w pozycji lezacej bo nie jestem w stanie tyle wytrzymac no i na wyjcie obowiazkowo kolnierz
    Nadulek ważne, że wracasz do pionu! Kiedy wyniki amnio?

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadulek wrote:
    Najważniejsze, że już zaczynasz wstawać :) miejmy nadzieję, że teraz już będzie z górki :)

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny

Ponieważ był tu temat skracającej się szyjki- sama jestem przerażona....

Fragment od mamyginekolog:
    Niech poniższa statystyka was pocieszy:
    Szyjka powyżej 25 mm w połowie ciąży– ryzyko porodu przedwczesnego 1%,
    Szyjka 16-25 mm w połowie ciąży – ryzyko porodu przedwczesnego 4%,
    Szyjka 15-10 mm – ryzyko porodu przedwczesnego 25%,
    Szyjka poniżej 10 mm w połowie ciąży – ryzyko porodu przedwczesnego 90%.
    Skrócenie szyjki macicy poniżej 10 mm w połowie ciąży – zdarza się bardzo rzadko – osobiście widzę taką pacjentkę prawdopodobnie raz na kilka miesięcy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2018, 07:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Dziewczyny

Ponieważ był tu temat skracającej się szyjki- sama jestem przerażona....

Fragment od mamyginekolog:
    Niech poniższa statystyka was pocieszy:
    Szyjka powyżej 25 mm w połowie ciąży– ryzyko porodu przedwczesnego 1%,
    Szyjka 16-25 mm w połowie ciąży – ryzyko porodu przedwczesnego 4%,
    Szyjka 15-10 mm – ryzyko porodu przedwczesnego 25%,
    Szyjka poniżej 10 mm w połowie ciąży – ryzyko porodu przedwczesnego 90%.
    Skrócenie szyjki macicy poniżej 10 mm w połowie ciąży – zdarza się bardzo rzadko – osobiście widzę taką pacjentkę prawdopodobnie raz na kilka miesięcy.
    Powiem Ci tak że z ta szyjka to jest różnie ja za granicą ani razu nie miałam badań na pomiar szyjki u jak narazie jest okej wiec nie wiem jak to jest że w jednych krajach badają a w drugich nie ha nawet cytologia nie miałam wykonywanej ....
    Myślę że nie ma co myśleć za dużo na tej temat . Fajnie że są jakieś statystyki dotyczące tych szyjek ale większość z nas donosi ciążę do końca czasami nawet dłużej :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna89op wrote:
    Powiem Ci tak że z ta szyjka to jest różnie ja za granicą ani razu nie miałam badań na pomiar szyjki u jak narazie jest okej wiec nie wiem jak to jest że w jednych krajach badają a w drugich nie ha nawet cytologia nie miałam wykonywanej ....
    Myślę że nie ma co myśleć za dużo na tej temat . Fajnie że są jakieś statystyki dotyczące tych szyjek ale większość z nas donosi ciążę do końca czasami nawet dłużej :-)

Ja się zdenerwowałam bo na prenatalnych miałam 4 cm, kilka tyg później na IP 3,2 a tydzień później po IP już 3 cm.

‹‹ 589 590 591 592 593 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ