X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy czujecie czasem ruchy jak takie jakby skurcze? Bo dzisiaj kilka razy poczulam tez cos takiego jakby ktos wbil palec w mieso i to mieso sie odksztalcalo ( wiem swietny opis:-)) i sie zastanawiam czy to tez to

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka220 wrote:
    Dziewczyny byłam dziś na wizycie u mojej gin ale dzidziuś miał złączone nóżki i nic nie było widać :) Ale ginka powiedziała, że takie trzymanie nóżek jest charakterystyczne dla dziewczynek, bo chłopcy raczej bardziej rozłożone, bo siusiak im przeszkadza ;)

Nasz też ciągle się zasłania albo ma złączone nóżki. Lekarz wczoraj powiedział dokładnie to samo, że raczej dziewczynki mają skłonność do takiej pozycji, a chłopcy pokazują, co mają :D dlatego u nas zapowiedział 75% szans na dziewuszkę, chociaż tak naprawdę nie widział dokładnie. Po prostu nie widział klejnotów. Drogą dedukcji została córa :)

linka220 lubi tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    Nasz też ciągle się zasłania albo ma złączone nóżki. Lekarz wczoraj powiedział dokładnie to samo, że raczej dziewczynki mają skłonność do takiej pozycji, a chłopcy pokazują, co mają :D dlatego u nas zapowiedział 75% szans na dziewuszkę, chociaż tak naprawdę nie widział dokładnie. Po prostu nie widział klejnotów. Drogą dedukcji została córa :)
    Patrzac na Twoje profilowe, widac tam kawalek wyrostka plciowego i tez bym stawiala na dziewczynke, bo dziewczynki maja je wzdluz ciala :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Patrzac na Twoje profilowe, widac tam kawalek wyrostka plciowego i tez bym stawiala na dziewczynke, bo dziewczynki maja je wzdluz ciala :-)[/QUOT
    Też mi się wydaje że będzie dziewczyna . :-)

ola_g89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    ja jestem z Hagi, piewrszy termin miałam na 13go a teraz na 10go ostatecznie, ale suwaczka nie zmieniam ;) ceny za echo wahają się pewnie w zaleznosci od miejsca. ja mam jedno upatrzone za 25e i pewnie jeszcze nie raz skorzystam z ich usług. połówkowe mam dopiero 30 kwietnia czyli za 20 dni to będzie 21tc (20w5d) coś takiego. wczesniej nie mogłam bo za tydzien do Polski lecę ;)
    a faktycznie nasze babeczki tak samo wyglądają :D ja teraz mam super zdjęcie małej z ostatniego echo. zaraz zmienię to zobaczysz :)
    Świetne mi nawet kobitka zrobiła 3d w Mordrecht bardzo fajna kobitka .

Będziemy w podobnym terminie rodzić zobaczymy która będzie szybsza na świecie:-)

agaafabka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak tam wasze brzuszki urosły już coś wam bo mi ostatnio się pojawił,ale po jedzeniu dostaje wzdec strasznych i nie wiem jak mam już sobie z nimi radzić. Moja waga to 3kg+ a jak to u was jest

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Patrzac na Twoje profilowe, widac tam kawalek wyrostka plciowego i tez bym stawiala na dziewczynke, bo dziewczynki maja je wzdluz ciala :-)

Ale masz wprawne oko! Powiem szczerze, że do tej pory w ogóle nie zwróciłam na to uwagi. Ale rzeczywiście wygląda na wyrostek płciowy. Zobaczymy, czy się potwierdzi na 100%, jeśli tak to oficjalnie mianuję Cię specjalistką od określania płci na podstawie zdjęć :D

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna89op wrote:
    Dziewczyny a jak tam wasze brzuszki urosły już coś wam bo mi ostatnio się pojawił,ale po jedzeniu dostaje wzdec strasznych i nie wiem jak mam już sobie z nimi radzić. Moja waga to 3kg+ a jak to u was jest
    Brzuszek już widać, nawet w luźnych sukienkach i jestem tym zachwycona. Na wadze 2kg na plusie, ale to się stało dopiero w tym tygodniu tak naprawdę. Wcześniej waga delikatnie spadła pierwszym trymestrze i dłuuuugo stała w miejscu. Mam nadzieję, że teraz już będziemy pięknie tyć :)

Katarzyna89op lubi tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna89op wrote:
    Chciałam również potwierdzić kogo noszę pod serduszkiem to będzie dziewczynka potwierdzona przez dwóch lekarzy . Datę porodu przewidują na 8.wrzesnia mam nadzieję że nasza maluszka wyjdzie o czasie
    Hej :) Również mam termin na 8 wrzesnia ;) a dziś lekarz potwierdzil,ze bedzie chłopiec, cytując: armatka stoi jak trzeba :P

ola_g89, Katarzyna89op, agaafabka, Natalia1984 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://pokazywarka.pl/mg0t7v/ Zdjęcia

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj umialam wrzucic zdjecir, dzis juz nie umiem. W kazdym razie to zadna tajemna wiedza, w internecie pelno jest zdjec do rozpoznowania dziewczynki i chlopca na podstawie wyrostka:-)

Katarzyna89op lubi tę wiadomość

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie już zdążyłam sobie przejrzeć zdjęcia w necie. Rzeczywiście wyglada na dziewuszke nasza mała :)

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Ja na detektorze słyszę wszystko coraz wyraźniej. A suplementuje Asmag.
    Ja tez :) Lekarz mowi ze to juz powoli ten czas sie zbliża ze mozna usłyszeć serduszko maluszka przy pomocy stetoskopu :)

agaafabka, Katarzyna89op lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Hej :) Również mam termin na 8 wrzesnia ;) a dziś lekarz potwierdzil,ze bedzie chłopiec, cytując: armatka stoi jak trzeba :P
    Ciesze się że mamy termin na ten sam dzień ciekawe czy gratulacje że będzie chłopczyk

Camilla13 lubi tę wiadomość

• nadulek Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Wiadomo,w domu najlepiej :) czyli już chodzisz? Ale super :)
    Chodzeniem ciezko to nazwac ale czlapie. Pol dnia dalej spedzam w pozycji lezacej bo nie jestem w stanie tyle wytrzymac no i na wyjcie obowiazkowo kolnierz

agaafabka, ola_g89, Izabelle lubią tę wiadomość

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadulek wrote:
    Chodzeniem ciezko to nazwac ale czlapie. Pol dnia dalej spedzam w pozycji lezacej bo nie jestem w stanie tyle wytrzymac no i na wyjcie obowiazkowo kolnierz
    Nadulek ważne, że wracasz do pionu! Kiedy wyniki amnio?

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadulek wrote:
    Najważniejsze, że już zaczynasz wstawać :) miejmy nadzieję, że teraz już będzie z górki :)

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny

Ponieważ był tu temat skracającej się szyjki- sama jestem przerażona....

Fragment od mamyginekolog:
    Niech poniższa statystyka was pocieszy:
    Szyjka powyżej 25 mm w połowie ciąży– ryzyko porodu przedwczesnego 1%,
    Szyjka 16-25 mm w połowie ciąży – ryzyko porodu przedwczesnego 4%,
    Szyjka 15-10 mm – ryzyko porodu przedwczesnego 25%,
    Szyjka poniżej 10 mm w połowie ciąży – ryzyko porodu przedwczesnego 90%.
    Skrócenie szyjki macicy poniżej 10 mm w połowie ciąży – zdarza się bardzo rzadko – osobiście widzę taką pacjentkę prawdopodobnie raz na kilka miesięcy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2018, 07:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Dziewczyny

Ponieważ był tu temat skracającej się szyjki- sama jestem przerażona....

Fragment od mamyginekolog:
    Niech poniższa statystyka was pocieszy:
    Szyjka powyżej 25 mm w połowie ciąży– ryzyko porodu przedwczesnego 1%,
    Szyjka 16-25 mm w połowie ciąży – ryzyko porodu przedwczesnego 4%,
    Szyjka 15-10 mm – ryzyko porodu przedwczesnego 25%,
    Szyjka poniżej 10 mm w połowie ciąży – ryzyko porodu przedwczesnego 90%.
    Skrócenie szyjki macicy poniżej 10 mm w połowie ciąży – zdarza się bardzo rzadko – osobiście widzę taką pacjentkę prawdopodobnie raz na kilka miesięcy.
    Powiem Ci tak że z ta szyjka to jest różnie ja za granicą ani razu nie miałam badań na pomiar szyjki u jak narazie jest okej wiec nie wiem jak to jest że w jednych krajach badają a w drugich nie ha nawet cytologia nie miałam wykonywanej ....
    Myślę że nie ma co myśleć za dużo na tej temat . Fajnie że są jakieś statystyki dotyczące tych szyjek ale większość z nas donosi ciążę do końca czasami nawet dłużej :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna89op wrote:
    Powiem Ci tak że z ta szyjka to jest różnie ja za granicą ani razu nie miałam badań na pomiar szyjki u jak narazie jest okej wiec nie wiem jak to jest że w jednych krajach badają a w drugich nie ha nawet cytologia nie miałam wykonywanej ....
    Myślę że nie ma co myśleć za dużo na tej temat . Fajnie że są jakieś statystyki dotyczące tych szyjek ale większość z nas donosi ciążę do końca czasami nawet dłużej :-)

Ja się zdenerwowałam bo na prenatalnych miałam 4 cm, kilka tyg później na IP 3,2 a tydzień później po IP już 3 cm.

‹‹ 589 590 591 592 593 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ