X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • carolla90 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przestalam wpisywac objawy, mierzyc temp czy patrzec na szyjke.. wszystko odpuscilam bo co ma byc to bedzie.. mam nadzieje ze fasolinka jest silna i uparta jak mama i da rade :)

Herbata, MK.mk, veritaserum, Amy333 lubią tę wiadomość

Euthyrox 75mg
    nast. wizyta 29.03 godz 17.00
    w57vflw1ef7luw9o.png
    Synek Antoś 07.04.2013
    atdcwn15rm48xhpi.png
  • Herbata Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MK.mk wrote:
    Mi ostatnio zniknely wczesniejsze objawy, jak bol zoladka, pelny brzuch, bole podbrzusza, nawet piersi przy dotyku nie bolą :( za to jedynie czasem mam uczucie jakby bylo mi niedobrze, nie mam apetytu, albo jestem glodna zjem dwa kesy i czuje sie pelna. Dzis za to czuje sie jakbym byla na kacu. Trochę zaczynam sobie cos wkrecac, tymbardziej ze zmierzylam temp rano i z 37.09 spadla do 36.93. Eh... wizyta w środę. Mam nadzieję ze bedzie ok

Będzie :-*

MK.mk lubi tę wiadomość

16udvfxmgcokvnrf.png
  • Malgonia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    Wybaczcie, ze bede odzywać się pewnie raz dziennie ale jam już dorwe się do tel to choć staram się czytać.
    Po wczorajszym intensywnym dniu dziś od rana walczyłam z bólem brzucha. Byłam trochę przerazona i juz prawie prosilam meza zebysmy wracali do domu (tesciowie mieszkaja 300km od nas). Na szczezcie 3 nospy i godzina zawinieta w koldre pomogly i juz drecza mnie tylko mdlosci, ale z nimi juz nauczylam sie radzic.
    Mysle o Was cieplo i zycze wiele spokoju. Jeszcze jakies 6 tygodni (jeszcze dojdzie nas tu troche) i mam nadzieje ze zaczniemy rozmawiac o przyjemnych rzeczach.

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • carolla90 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Wybaczcie, ze bede odzywać się pewnie raz dziennie ale jam już dorwe się do tel to choć staram się czytać.
    Po wczorajszym intensywnym dniu dziś od rana walczyłam z bólem brzucha. Byłam trochę przerazona i juz prawie prosilam meza zebysmy wracali do domu (tesciowie mieszkaja 300km od nas). Na szczezcie 3 nospy i godzina zawinieta w koldre pomogly i juz drecza mnie tylko mdlosci, ale z nimi juz nauczylam sie radzic.
    Mysle o Was cieplo i zycze wiele spokoju. Jeszcze jakies 6 tygodni (jeszcze dojdzie nas tu troche) i mam nadzieje ze zaczniemy rozmawiac o przyjemnych rzeczach.

Ja mdlosci mialam tylko na poczatku po kazdym jedzeniu.. teraz jak za duzo zjem.. nawet sluzu nie mam jakos bardzo duzo.. pelno energii chociaz teraz mam kryzys do spania ;)

Malgonia lubi tę wiadomość

Euthyrox 75mg
    nast. wizyta 29.03 godz 17.00
    w57vflw1ef7luw9o.png
    Synek Antoś 07.04.2013
    atdcwn15rm48xhpi.png
  • Majaaa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbata wrote:
    Serena1989 możesz zawsze iść do rodzinnego po receptę ☺

Majaa ja byłam na becie w 25 dc i juz w 26 dc udałam się do gina ale ten powiedział żebym przyszła za trochę ponad tydzień. Poszłam więc w 34 dc i w międzyczasie powtórzyłam betę i wtedy był już pęcherzyk. ☺

I lekarz wtedy założył Ci kartę ciazy?:)

010ipc0zeibgq4gv.png

Naturalny Cud - 2015 rok ❤

Starania o rodzeństwo
    Słabe nasienie
    AMH 1,24
    Kir AA

W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.

Decyzja o AZ💚
    Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
    Wierzę, że będzie dobrze...

Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majaaa wrote:
    Cześć dziewczyny. Nieśmiało dołączam:) według obliczeń dzidzia powinna przyjsc na świat w połowie września. Mam pytanie, kiedy byłyście u lekarza na pierwszej wizycie? Pamietam, ze przy pierwszej ciazy pobiegłam bardzo szybko, ale lekarz kazał mi przyjsc za dwa tygodnie. Teraz tez już bym biegła, ale jeszcze się powstrzymuje;) jak było w waszych przypadkach? Kiedy potwierdzono wam ciąże?
    Ja byłam w 6tc i ciąża potwierdzona ;)

Majaaa lubi tę wiadomość

• gilmoregirl Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 25 lat :-) Pierwsza ciąża.

U mnie pierwsze usg było już na koniec 5. tygodnia z powodu silnych bóli brzucha, ale okazało się, że wszystko jest OK. Teraz początek 8 tygodnia i po raz pierwszy miałam rano mdłości ;)

Pierwsze dziecko - córka - sierpień 2018
    Druga ciąża - 24.03 (11 dpo) beta 45, przewidywany TP 3.12.2020
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Kurcze,u mnie dziś też ból brzucha i krzyża. Dużo odpoczywam i jest lepiej. Trzymaj się ;)

Malgonia lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Herbata Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majaaa wrote:
    I lekarz wtedy założył Ci kartę ciazy?:)

Nie, powiedział tylko że na takim etapie tak powinno to wyglądać i kolejna wizyta będzie w 47 dc. Na tej wizycie ustalimy kto będzie prowadził ciążę bo póki co jesteśmy pod opieką kliniki i właśnie nie wiem czy ten gin mi ją założy czy dopiero jak wrócę do swojego gina (a taki mam plan).

16udvfxmgcokvnrf.png
  • Wesoła89 Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam 28 lat rocznikowo i to moja pierwsza ciąża, pierwszą wizytę mam w czwartek 18.01 i powiem wam, że nie badałam ani bety ani progesteronu tylko czekam co mi lekarz powie. Nie chcę się nakręcać więcej bo i tak się już nieźle stresuję, nie wiem co i jak i w ogóle. Dziewczyny a jak w poprzednich ciążach bolały Was żołądki to co na to brałyście? Ja często miałam (i teraz też mam) z tym problem i nie wiem czym można łagodzić :( Herbatka miętowa tylko?

f2wlwn15pyf6mety.png
  • Herbata Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesoła89 wrote:
    A ja mam 28 lat rocznikowo i to moja pierwsza ciąża, pierwszą wizytę mam w czwartek 18.01 i powiem wam, że nie badałam ani bety ani progesteronu tylko czekam co mi lekarz powie. Nie chcę się nakręcać więcej bo i tak się już nieźle stresuję, nie wiem co i jak i w ogóle. Dziewczyny a jak w poprzednich ciążach bolały Was żołądki to co na to brałyście? Ja często miałam (i teraz też mam) z tym problem i nie wiem czym można łagodzić :( Herbatka miętowa tylko?

Może być jeszcze rumianek, kwiat lipy albo imbir. ☺

Wesoła89 lubi tę wiadomość

16udvfxmgcokvnrf.png
  • Marzena782 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majaaa wrote:
    Cześć dziewczyny. Nieśmiało dołączam:) według obliczeń dzidzia powinna przyjsc na świat w połowie września. Mam pytanie, kiedy byłyście u lekarza na pierwszej wizycie? Pamietam, ze przy pierwszej ciazy pobiegłam bardzo szybko, ale lekarz kazał mi przyjsc za dwa tygodnie. Teraz tez już bym biegła, ale jeszcze się powstrzymuje;) jak było w waszych przypadkach? Kiedy potwierdzono wam ciąże?

Witaj maju ja byłam na wizycie po 4 tygodniu jakoś 36dc dokładnie 4t i 3dni i potwierdzono ciąże :)
    Ładnie umiejscowiona , pęcherzyk , ciałko żółte , dobrze rozwijające się :)
    Teraz czekam do jutra :) wizyta na 17 i ❤️

Majaaa lubi tę wiadomość

4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• aLunia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z czwartku na piątek również wszystkie objawy puściły. Nawet mąż mnie macal po piersiach i mówił że takie flaki się zrobiły :p Już nawet się pogodziłam, że nic z tego a w piątek ładnie bijące serduszko aż nie mogłam uwierzyć.i po południu objawy powróciły, może to ze stresu. Ale jak widać nie zawsze to oznacza najgorsze. Trzymam kciuki za was dziewczyny. Jak też się strasznie stresuje.

Enii, Marzena782, Amy333, MK.mk lubią tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Kadża Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja ;)
    Lady będzie szóstki Ok nie martw się.
    Co do objawów dziewczyny to ja tez nie mam prawie nic. Czasem wydaje mi sieni to bardziej wieczorem ze mi zaczyna robić się nie dobrze i nic więcej. Czasem coś zaboli pociągnie i tyle. Taki chyba urok tej ciazy. Ale naprawdę wierze ze będzie wszystko Ok i ze za te 1,5 mc pan/pani doktor mi powiedzą ze wszystko jest super.
    Co do forum to ja was podczytuje choć staram się mniej korzystać z tel tabletów etc choć czasem ciezko szczególnie w pracy jak się nudzę ale stwierdziłam ze zacznę czytać jakieś książki wiec co tam polecacie ;) z dzidziusiowej tematyki troszkę wypadłam z obiegu po tych 9 i 13 latach wiec może watro nadrobić ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2018, 14:30

Marzena782, Lady_Dior lubią tę wiadomość

• Marzena782 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z miła chęcią tak,ze zakupie jakaś fajna książkę :)

4,5 roku starań
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• mmargol Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) mało piszę, bo mocno absorbuje mnie moja 16miesieczna mala dama ;) ostatnio wymyslila sobie chodzenie po krzeslach i stolach, masakra...

W piatek mialam wizyte (6t6d) i niestety jeszcze karty ciazy nie mam zalozonej poniewaz ciaza jest mlodsza. Lekarz ocenil ja na jakis 4/5 tydz. Ale powiedzial, ze żółtko ładnie sie zgniezdzilo i cale szczescie prawie kilometr od blizny po cc, takze spoko :) dostalam duphaston i umowil mnie na badania i kolejna wizyta 31.01 bo wczesniej terminow nie mial. Jakos musze wytrzymac :)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadża wrote:
    Witam się i ja ;)
    Lady będzie szóstki Ok nie martw się.
    Co do objawów dziewczyny to ja tez nie mam prawie nic. Czasem wydaje mi sieni to bardziej wieczorem ze mi zaczyna robić się nie dobrze i nic więcej. Czasem coś zaboli pociągnie i tyle. Taki chyba urok tej ciazy. Ale naprawdę wierze ze będzie wszystko Ok i ze za te 1,5 mc pan/pani doktor mi powiedzą ze wszystko jest super.
    Co do forum to ja was podczytuje choć staram się mniej korzystać z tel tabletów etc choć czasem ciezko szczególnie w pracy jak się nudzę ale stwierdziłam ze zacznę czytać jakieś książki wiec co tam polecacie ;) z dzidziusiowej tematyki troszkę wypadłam z obiegu po tych 9 i 13 latach wiec może watro nadrobić ;)

Ja w poprzedniej ciąży czytałam 'Język niemowląt', teraz muszę wypożyczyć sobie 'najwiekszy śpioch w okolicy' czy jakoś tak. Koleżanka mi poleciała na problemy z ciężko zasypiajacym bejbikiem a moja dwulatka czasem potrafi się godzinę kręcić zanim wieczorem zasnie ;-)

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do objawów to ja radziłbym się nie przejmować i nie kontrolować. Mi w 2 ciąży wszystko nie pasowało, objawy się nie zgadzały i co chwile miałam plamienia. Azwizyty na wizytę słyszałam tylko coraz lepsze wieści.

MK.mk lubi tę wiadomość

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • Marzena782 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a macie na coś mocno mocno apetyt i jadły byście „ to ciagle „ ?
    Ja raz kupiłam taki ser w paczce żółty i nie smakuje mi nic innego jak kanapka z serem żółtym tylko tej danej firmy :x
    ❤️

Izabelle, Malgonia lubią tę wiadomość

4,5 roku starań
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena782 wrote:
    Dziewczyny a macie na coś mocno mocno apetyt i jadły byście „ to ciagle „ ?
    Ja raz kupiłam taki ser w paczce żółty i nie smakuje mi nic innego jak kanapka z serem żółtym tylko tej danej firmy :x
    ❤️

O rany tak, pomarańcze i to tylko z Lidla w mojej miejscowości, oby ta partia się nie kończyła, chociaż i tak pewnie wszystko sama wykupię ;)

Amy333 lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
‹‹ 57 58 59 60 61 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ