X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Mysle,ze to dobrze. Dzidzius bedzie duzy i wszystko bedzie dobrze widac :-) ja mam dosc szybko, bo w 19t4d i sie martwie, ze za szybko, ale ja juz bym nie wytrzymala tyle czekac:-) strasznie sie denerwuje przed tym badaniem, mam juz za tydzien!
    Ale szybko to zleciało! Trzymam kciuki za badanie! Jeśli na USG się okaże, że dziecko będzie za małe to pewnie przełożą Ci termin, więc spokojnie :)
    U mnie prawie miesiąc czekania... Ale w sumie nasza gwiazda jest dość mała, więc się cieszę, że mamy tak późno - zdąży urosnąć :)

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    Ale szybko to zleciało! Trzymam kciuki za badanie! Jeśli na USG się okaże, że dziecko będzie za małe to pewnie przełożą Ci termin, więc spokojnie :)
    U mnie prawie miesiąc czekania... Ale w sumie nasza gwiazda jest dość mała, więc się cieszę, że mamy tak późno - zdąży urosnąć :)
    No moja tez jest malutka. Zawsze jest ok. 3 dni do tylu wiec tak naprawde pewnie bedzie wielkosciowo na 19. Ja to w ogole jestem taka dzika, ze jeszcze w czwartek mam wizyte u mojego lekarza i chce zeby mi zrobil takie szybkie usg i rzucil okiem na grubość faldu karkowego, kosc nosowa itd. To samo zrobilam przed prentalnymi. Uwielbiam mojego lekarza i jakos wole jak on mi przekazuje wieści niz inni. No ale ja to juz mam bzika i ciagle sie boje, ze wyjdzie cos zlego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 13:14

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    No moja tez jest malutka. Zawsze jest ok. 3 dni do tylu wiec tak naprawde pewnie bedzie wielkosciowo na 19. Ja to w ogole jestem taka dzika, ze jeszcze w czwartek mam wizyte u mojego lekarza i chce zeby mi zrobil takie szybkie usg i rzucil okiem na grubość faldu karkowego, kosc nosowa itd. To samo zrobilam przed prentalnymi. Uwielbiam mojego lekarza i jakos wole jak on mi przekazuje wieści niz inni. No ale ja to juz mam bzika i ciagle sie boje, ze wyjdzie cos zlego.
    Ja 7.05. mam wizytę u mojego, 11.05. połówkowe, więc w sumie też tak wyjdzie. :) myślałam, żeby umówić się jeszcze wcześniej do mojego drugiego doktorka, bo on jest taki bardzo dokładny i wszystko mierzy, wszystko tłumaczy i daje milion zdjęć z USG. Chciałam iść z mężem żeby mu ktoś pokazał malucha tak dokładnie. Problem jest tylko taki, że ten lekarz przyjmuje rano, a mąż w pracy...
    Co do kupowania ciuszków to mam to samo. Mamy 75% pewności, że będzie dziewuszka i najchętniej już bym kupowała, ale zawsze gdzieś z tyłu głowy jest myśl "co będzie jeśli na połówkowych pokaże siusiaka" :D

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    A kiedy masz połówkowe? Ja dzisiaj umawiałam i mam strasznie późno - dopiero 11.05. To będzie 21t4d. Czy któraś też będzie miała tak późno? :)

Ja mam identycznie wyznaczoną datę połówkowego 21t4d. Moja połóżna mi to ustawiała i mówiła że to dobry czas między 21+0 a 21+6

ola_g89 lubi tę wiadomość

f2w33e3k8kpk8877.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    Ja 7.05. mam wizytę u mojego, 11.05. połówkowe, więc w sumie też tak wyjdzie. :) myślałam, żeby umówić się jeszcze wcześniej do mojego drugiego doktorka, bo on jest taki bardzo dokładny i wszystko mierzy, wszystko tłumaczy i daje milion zdjęć z USG. Chciałam iść z mężem żeby mu ktoś pokazał malucha tak dokładnie. Problem jest tylko taki, że ten lekarz przyjmuje rano, a mąż w pracy...
    Co do kupowania ciuszków to mam to samo. Mamy 75% pewności, że będzie dziewuszka i najchętniej już bym kupowała, ale zawsze gdzieś z tyłu głowy jest myśl "co będzie jeśli na połówkowych pokaże siusiaka" :D
    Ja juz mam chyba ze 100 ubranek, nie przesadzajac. Duzo kupiłam nowych, ale tez ostatnio zamowilam na allegro uzywane, balam sie ze dostane jakies poplamione, dziurawe ubrania, ale jestem mile zaskoczona. Przyszły firmowe, zagraniczne, w ogole nie widać zeby byly uzywane i stwierdziłam, ze chyba bede kupowac wiecej tez uzywanych, bo te ubranka to tak naprawde sa na 2miesiace, bo przeciez dziecko zmienia rozmiarowke jak szalone.

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    A kiedy masz połówkowe? Ja dzisiaj umawiałam i mam strasznie późno - dopiero 11.05. To będzie 21t4d. Czy któraś też będzie miała tak późno? :)
    Umówiłam się na 05.05, będzie to 20+5d.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam połówkowe 27.04., to będzie 21+1 :)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • zuza88 Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jutro połówkowe i to będzie 20 + 0 ;)

p19uyx8dfb3tjm5a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę teraz w czwartek, to będzie 20+3 umówiliśmy się z gin, że jeśli dzieć będzie miał rozmiar ok to zrobimy już połówkowe

zuza88 lubi tę wiadomość

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    W ogole jedna dziewczyna wrzucila link na sierpniowki i ja juz skorzystalam. Dla tych co spodziewaja sie dziewczynek 3-paki bodziakow firmy george za 9,90zl! Ja juz zamowilam kilka kompletow :-)
    https://allegro.pl/uzytkownik/just4kids/bielizna-body-89317?order=m
    Oo ale super! Już patrzę, już zamawiam :D Jak się na połówkowych okaże, że jednak jest siusiak, to będzie nosił te róże i falbanki :P Ostatnio kupiłam w Pepco rożek i pieluszki tetrowe, a reszta to moje łupy w ciuchlandzie. Ciuszki kupuję gdy przyjeżdża nowy towar, wybieram te w idealnym stanie :)
    1f703d4d36f3d036med.jpg
    003f2184989f4f25med.jpg
    fc21f1b8ee8d0c5fmed.jpg
    fa2aaeae38e4ae8fmed.jpg
    ff6a4f13b57ba23fmed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 13:52

agaafabka, ola_g89, Izabelle, Amy333 lubią tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Paulla89 Koleżanka

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) apropo zakupów to ja dzisiaj zahaczyłam Lidla i zakupiłam pajace :p idę dzisiaj na połówkowe także trzymajcie kciuki ;)

agaafabka, Natalia1984, Asiaf, Marrgoo, zuza88, ola_g89, Izabelle, Wesoła89, Amy333 lubią tę wiadomość

l22ncbxmmqrb6qzk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Ja jadę na USG połówkowe, podobnie jak na prenatalne, do Donna Vita w Lublinie. W Luxmedzie lichy sprzęt moim zdaniem.
    ja połowkowe będę miała zaraz w Holandii a tam chce w piątek po prostu małą zobaczyć :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    ja też będę miała późno. jakoś 21tc mi wychodzi. ale wczensiej nie było miejsc więc trzeba czekać

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Oo ale super! Już patrzę, już zamawiam :D Jak się na połówkowych okaże, że jednak jest siusiak, to będzie nosił te róże i falbanki :P Ostatnio kupiłam w Pepco rożek i pieluszki tetrowe, a reszta to moje łupy w ciuchlandzie. Ciuszki kupuję gdy przyjeżdża nowy towar, wybieram te w idealnym stanie :)
    1f703d4d36f3d036med.jpg
    003f2184989f4f25med.jpg
    fc21f1b8ee8d0c5fmed.jpg
    fa2aaeae38e4ae8fmed.jpg
    ff6a4f13b57ba23fmed.jpg
    super ciuszki, ja też juz mam taką stertę :D trochę używanych kupiłam i reszta łupy z wyprzedaży :)

• lena86 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    W ogole jedna dziewczyna wrzucila link na sierpniowki i ja juz skorzystalam. Dla tych co spodziewaja sie dziewczynek 3-paki bodziakow firmy george za 9,90zl! Ja juz zamowilam kilka kompletow :-)
    https://allegro.pl/uzytkownik/just4kids/bielizna-body-89317?order=m

a to nowe ciuszki widzę, rzeczywiście ceny są mega. Szkoda, że u mnie na razie zastój z zakupami, do momentu poznania płci;)
    Krasnalowa jak będziesz mieć więcej namiarów na nowe ciuchy na allegro to wrzucaj link:)

w4sq43r85k8egy8f.png
  • Asiaf Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Femibion ogolnie ma dosc słaby sklad, ma bardzo malo witamy D i kwasów omega, ktore sa teraz bardzo potrzebne dla maluszka.
    Zakupiłam prenatal duo, ale trochę się waham, bo jest napisane żeby konsultować z lekarzem. A jako przeciwskazanie: niewyrównana nadczynność tarczycy. ja mam niedoczynność, ale wyrównaną, bo biorę euthyrox, więc nie powinno chyba zaszkodzić... i teraz biję się z myślami brać czy nie brać ;o wizyta dopiero w maja a ta cholina podobna b. ważna

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • Asiaf Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciuszki super, ja "dziedziczę" dużo po siostrzeńcach, 2 paczki mam w domu, są urocze <3

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaf wrote:
    Zakupiłam prenatal duo, ale trochę się waham, bo jest napisane żeby konsultować z lekarzem. A jako przeciwskazanie: niewyrównana nadczynność tarczycy. ja mam niedoczynność, ale wyrównaną, bo biorę euthyrox, więc nie powinno chyba zaszkodzić... i teraz biję się z myślami brać czy nie brać ;o wizyta dopiero w maja a ta cholina podobna b. ważna
    No tak, bo on zawiera jod. Nie wiem jak to przy problemach z tarczyca, bo ja nigdy nie mialam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam połówkowe za tydzień i powiem wam, że mam pietra :P Z jednej strony się cieszę a z drugiej boję, że wyjdzie coś czego do tej pory mój lekarz nie widział...

Mam też problem z teściową bo zasypuje mnie tonami ciuchów z lumpeksu...Ja oczywiście do lumpeksów nic nie mam i sama chętnie tam kupuję o ile są to rzeczy nie zniszczone i z naszej epoki. Niestety mam wrażenie, że moja teściowa bierze wszystko...rozciągnięte z plamami. Okropny kombinezon z futerkiem, który wygląda jakby przyleciał z Rosji z lat 80. Już zapowiedziała, że w tym kombinezonie będzie wozić małą na spacerki :(

Nie wiem jak powiedzieć o tym mojemu mężowi bo on taki szczęśliwy, że mama się cieszy bo będzie dziewczynka... eh!

agaafabka, ola_g89, Izabelle, kasia1518, Amy333 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku ile już macie tego wszystkiego, ja nie kupiłam jeszcze ani jednej rzeczy. Właśnie kończymy dom i się powoli przenosimy, każdego dnia mam do rozpakowania kolejne rzeczy. Ogrom tego, ale przy okazji robię poważne czystki wśród garderoby i jade z nimi do domu dziecka, czas sie pogodzić z tym, że rozmiar 34 juz nie wróci :P Daty polowkowych nie mam, idę w czwartek po kolejne l4 i dopiero wtedy ustalimy termin, a dziś juz 19+2 tc ;)

Izabelle, kasia1518 lubią tę wiadomość

‹‹ 611 612 613 614 615 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ