WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
krasnalowa wrote:Mysle,ze to dobrze. Dzidzius bedzie duzy i wszystko bedzie dobrze widac
ja mam dosc szybko, bo w 19t4d i sie martwie, ze za szybko, ale ja juz bym nie wytrzymala tyle czekac:-) strasznie sie denerwuje przed tym badaniem, mam juz za tydzien!
U mnie prawie miesiąc czekania... Ale w sumie nasza gwiazda jest dość mała, więc się cieszę, że mamy tak późno - zdąży urosnąć -
nick nieaktualnyola_g89 wrote:Ale szybko to zleciało! Trzymam kciuki za badanie! Jeśli na USG się okaże, że dziecko będzie za małe to pewnie przełożą Ci termin, więc spokojnie
U mnie prawie miesiąc czekania... Ale w sumie nasza gwiazda jest dość mała, więc się cieszę, że mamy tak późno - zdąży urosnąćWiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 13:14
-
krasnalowa wrote:No moja tez jest malutka. Zawsze jest ok. 3 dni do tylu wiec tak naprawde pewnie bedzie wielkosciowo na 19. Ja to w ogole jestem taka dzika, ze jeszcze w czwartek mam wizyte u mojego lekarza i chce zeby mi zrobil takie szybkie usg i rzucil okiem na grubość faldu karkowego, kosc nosowa itd. To samo zrobilam przed prentalnymi. Uwielbiam mojego lekarza i jakos wole jak on mi przekazuje wieści niz inni. No ale ja to juz mam bzika i ciagle sie boje, ze wyjdzie cos zlego.
myślałam, żeby umówić się jeszcze wcześniej do mojego drugiego doktorka, bo on jest taki bardzo dokładny i wszystko mierzy, wszystko tłumaczy i daje milion zdjęć z USG. Chciałam iść z mężem żeby mu ktoś pokazał malucha tak dokładnie. Problem jest tylko taki, że ten lekarz przyjmuje rano, a mąż w pracy...
Co do kupowania ciuszków to mam to samo. Mamy 75% pewności, że będzie dziewuszka i najchętniej już bym kupowała, ale zawsze gdzieś z tyłu głowy jest myśl "co będzie jeśli na połówkowych pokaże siusiaka"
-
ola_g89 wrote:A kiedy masz połówkowe? Ja dzisiaj umawiałam i mam strasznie późno - dopiero 11.05. To będzie 21t4d. Czy któraś też będzie miała tak późno?
Ja mam identycznie wyznaczoną datę połówkowego 21t4d. Moja połóżna mi to ustawiała i mówiła że to dobry czas między 21+0 a 21+6
ola_g89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyola_g89 wrote:Ja 7.05. mam wizytę u mojego, 11.05. połówkowe, więc w sumie też tak wyjdzie.
myślałam, żeby umówić się jeszcze wcześniej do mojego drugiego doktorka, bo on jest taki bardzo dokładny i wszystko mierzy, wszystko tłumaczy i daje milion zdjęć z USG. Chciałam iść z mężem żeby mu ktoś pokazał malucha tak dokładnie. Problem jest tylko taki, że ten lekarz przyjmuje rano, a mąż w pracy...
Co do kupowania ciuszków to mam to samo. Mamy 75% pewności, że będzie dziewuszka i najchętniej już bym kupowała, ale zawsze gdzieś z tyłu głowy jest myśl "co będzie jeśli na połówkowych pokaże siusiaka" -
nick nieaktualny
-
krasnalowa wrote:W ogole jedna dziewczyna wrzucila link na sierpniowki i ja juz skorzystalam. Dla tych co spodziewaja sie dziewczynek 3-paki bodziakow firmy george za 9,90zl! Ja juz zamowilam kilka kompletow
https://allegro.pl/uzytkownik/just4kids/bielizna-body-89317?order=mJak się na połówkowych okaże, że jednak jest siusiak, to będzie nosił te róże i falbanki
Ostatnio kupiłam w Pepco rożek i pieluszki tetrowe, a reszta to moje łupy w ciuchlandzie. Ciuszki kupuję gdy przyjeżdża nowy towar, wybieram te w idealnym stanie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 13:52
agaafabka, ola_g89, Izabelle, Amy333 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyola_g89 wrote:A kiedy masz połówkowe? Ja dzisiaj umawiałam i mam strasznie późno - dopiero 11.05. To będzie 21t4d. Czy któraś też będzie miała tak późno?
ola_g89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNatalia1984 wrote:
trochę używanych kupiłam i reszta łupy z wyprzedaży
-
krasnalowa wrote:W ogole jedna dziewczyna wrzucila link na sierpniowki i ja juz skorzystalam. Dla tych co spodziewaja sie dziewczynek 3-paki bodziakow firmy george za 9,90zl! Ja juz zamowilam kilka kompletow
https://allegro.pl/uzytkownik/just4kids/bielizna-body-89317?order=m
a to nowe ciuszki widzę, rzeczywiście ceny są mega. Szkoda, że u mnie na razie zastój z zakupami, do momentu poznania płci;)
Krasnalowa jak będziesz mieć więcej namiarów na nowe ciuchy na allegro to wrzucaj link:)
-
krasnalowa wrote:Femibion ogolnie ma dosc słaby sklad, ma bardzo malo witamy D i kwasów omega, ktore sa teraz bardzo potrzebne dla maluszka.Antoś
-
nick nieaktualnyAsiaf wrote:Zakupiłam prenatal duo, ale trochę się waham, bo jest napisane żeby konsultować z lekarzem. A jako przeciwskazanie: niewyrównana nadczynność tarczycy. ja mam niedoczynność, ale wyrównaną, bo biorę euthyrox, więc nie powinno chyba zaszkodzić... i teraz biję się z myślami brać czy nie brać ;o wizyta dopiero w maja a ta cholina podobna b. ważna
-
nick nieaktualnyJa mam połówkowe za tydzień i powiem wam, że mam pietra
Z jednej strony się cieszę a z drugiej boję, że wyjdzie coś czego do tej pory mój lekarz nie widział...
Mam też problem z teściową bo zasypuje mnie tonami ciuchów z lumpeksu...Ja oczywiście do lumpeksów nic nie mam i sama chętnie tam kupuję o ile są to rzeczy nie zniszczone i z naszej epoki. Niestety mam wrażenie, że moja teściowa bierze wszystko...rozciągnięte z plamami. Okropny kombinezon z futerkiem, który wygląda jakby przyleciał z Rosji z lat 80. Już zapowiedziała, że w tym kombinezonie będzie wozić małą na spacerki
Nie wiem jak powiedzieć o tym mojemu mężowi bo on taki szczęśliwy, że mama się cieszy bo będzie dziewczynka... eh!agaafabka, ola_g89, Izabelle, kasia1518, Amy333 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJejku ile już macie tego wszystkiego, ja nie kupiłam jeszcze ani jednej rzeczy. Właśnie kończymy dom i się powoli przenosimy, każdego dnia mam do rozpakowania kolejne rzeczy. Ogrom tego, ale przy okazji robię poważne czystki wśród garderoby i jade z nimi do domu dziecka, czas sie pogodzić z tym, że rozmiar 34 juz nie wróci
Daty polowkowych nie mam, idę w czwartek po kolejne l4 i dopiero wtedy ustalimy termin, a dziś juz 19+2 tc
Izabelle, kasia1518 lubią tę wiadomość