Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • lena86 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Lena86 od soboty nie biorę kwasu foliowego - kazała odstawić to tak zrobiłam. A co do witamin to biorę VitaMax Complex plus

A podała jakiś powód, żeby go odstawić? bo mój lekarz kazał brać przez całą ciążę. Co lekarz to inna opinia;)?

w4sq43r85k8egy8f.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    Nie martw się, nie jesteś sama :) ja chodzę do lekarza prywatnie i nie ma podpisanej umowy z NFZ (?) i podobno dlatego nie moze wypisać recepty z refundacja. Wystarczy iść do lekarza ogólnego albo gina na NFZ i masz tania lutke. Szkoda, ze w aptece mi powiedzieli, jak kupowałam ostatnie opakowanie :D
    Ja w pierwszej ciąży chodziłam prywatnie do gin, a ona przyjmowała też na NFZ , więc recepty przepisywała mi ze zniżką , kasowała ode mnie za wizytę i dodatkowo kasowała sobie za moją wizytę niby na NFZ , ale ja przez to miałam receptę ze zniżką a ona podwójnie na mnie zarobiła ....

ola_g89 lubi tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwne... Recepta może być z refundacją niby a badania już nie? Czemu? Pierwsze słyszę zeby lekarz prywatny wypisał receptę z refundacją. Serio!

• Asiaf Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena86 wrote:
    Tak ja jestem z Krakowa, też próbowałam się zapisać (dzwoniłam chyba pod koniec lutego/początek marca).Ja raczej sobie daruję szkołę rodzenia w ogóle, wolę iść na jakiś kurs z konkretnego tematu, ewentualnie spotkam się z moją znajomą położną, która pracuje w Żeromskim i w Ujastku (ale teraz też jest w ciązy;)
    A planujesz rodzic w Zeromskiego? Przez tel. Powiedziano mi ze przyjmuja kazdego a wczesniej można przyjsc obejrzec oddzial. Słyszałam o nim raczej dobre opinie no i mam w miare blisko.
    Co do suplementow to moj prowadzacy sue w ogole nie wypowiada, tylko recepty na hormony przepisuje. Sama na wlasna reke bralam kwas foliowy a w drugim trymestrze przeszlam na femibion duo. Zastanawia mnie tylko czemu w skladzie choliny nie ma...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2018, 21:00

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prenatal duo ma cholinę

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Krasnalowa ale pewnie chodzisz prywatnie do jakieś większej placówki typu Luxmed co? Bo ja chodzę prywatnie do 2 lekarzy- jeden ma swój prywatny gabinecik mały i tam nie ma szans żeby wypisala mi receptę na refundację A drugi jest z Luxmedu też prywatnie ( chodzę w ramach abonamentu z pracy ) i tu wszystko na refundację-właśnie z tego powodu chodzę do 2 lekarzy :)
    Będę w piątek w Lublinie i umówiłam się na usg do luxmedu. Dobrzy tam sa ginekolodzy?

kasia1518 lubi tę wiadomość

• Asiaf Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Prenatal duo ma cholinę
    Przepraszam chodzilo mi o Femibion, juz edytuje wiadomosc

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Ja tez chodze do lekarzs prywatnie i wszystkie recepty mam z refundacja. Nie wiem od czego to zalezy, ze Wy nie macie
    Lekarz ma podpisana umowę z nfz plus prowadzi prywatną praktykę lekarską dla tego tak jest.

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    Będę w piątek w Lublinie i umówiłam się na usg do luxmedu. Dobrzy tam sa ginekolodzy?

Agafabka do usg bardzo dobre opinie ma dr Chołubek- byłam u niego na prenatalnych- facet ma zrobiona specjalizację i zna się na rzeczy. Mi samej go polecono- A że miałam 2 razy prenatalne ( no i u swojej gin i w ramach abonamentu) i byłam zadowolona.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

kasia1518

age.png
    age.png
    preg.png
    03.2025 💔 - zatrzymanie serduszka 7t2d - chłopiec - trisomia 15
    09.2025 - 💔 - brak akcji serca do 8tyg

12.01.26:
    beta 1770,51 mUI/mg
    Progesteron 24.4 ng/ml
    14.01.26:
    beta 4425,68 mUI/mg
    Progesteron 28.3ng/ml

Chłopiec 🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Agafabka do usg bardzo dobre opinie ma dr Chołubek- byłam u niego na prenatalnych- facet ma zrobiona specjalizację i zna się na rzeczy. Mi samej go polecono- A że miałam 2 razy prenatalne ( no i u swojej gin i w ramach abonamentu) i byłam zadowolona.
    No to super bo u niego mam wlasnie wizytę :)

• lena86 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaf wrote:
    A planujesz rodzic w Zeromskiego? Przez tel. Powiedziano mi ze przyjmuja kazdego a wczesniej można przyjsc obejrzec oddzial. Słyszałam o nim raczej dobre opinie no i mam w miare blisko.
    Co do suplementow to moj prowadzacy sue w ogole nie wypowiada, tylko recepty na hormony przepisuje. Sama na wlasna reke bralam kwas foliowy a w drugim trymestrze przeszlam na femibion duo. Zastanawia mnie tylko czemu w skladzie choliny nie ma...

Myślałam o Żeromskim, też słyszałam dobre opinie ostatnio o nim. Ale chyba jednak wybiorę Ujastek (tam pracuje lekarz, do którego chodziłam na początku ciąży i pod koniec ciąży też się do niego wybiorę prywatnie)

w4sq43r85k8egy8f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaf wrote:
    Przepraszam chodzilo mi o Femibion, juz edytuje wiadomosc
    Femibion ogolnie ma dosc słaby sklad, ma bardzo malo witamy D i kwasów omega, ktore sa teraz bardzo potrzebne dla maluszka.

JustynaG lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dramat z tymi cyckami. Czuje sie jak mleczarnia. Mam nawal mleka :D musze ciagle chodzic z wkladkami laktacyjnymi, ciagle mam mokre piersi. Okropne to jest. Jeszcze jak masz dzidziusia to wiesz,ze to jest po cos, a teraz mam chodzic 5miesiecy z cieknacymi cyckami :o

nick nieaktualny, kasia1518 lubią tę wiadomość

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Dziwne... Recepta może być z refundacją niby a badania już nie? Czemu? Pierwsze słyszę zeby lekarz prywatny wypisał receptę z refundacją. Serio!
    Zawsze :) to Tobie należy się refundacja,jeśli są wskazania. Mi nawet w klinice przy ivf wypisywali lekarze.

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny polecam dla zielonych w temacie porodu i tego, co po nim. Pojawil sie nowy artykul u mamyginekolog na temat zabiegow na noworodku po porodzie :-) https://www.mamaginekolog.pl/noworodek-w-szpitalu/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 09:00

Izabelle, nick nieaktualny, kasia1518, kasia1518 lubią tę wiadomość

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    Ja jadę na USG połówkowe, podobnie jak na prenatalne, do Donna Vita w Lublinie. W Luxmedzie lichy sprzęt moim zdaniem.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Ja jadę na USG połówkowe, podobnie jak na prenatalne, do Donna Vita w Lublinie. W Luxmedzie lichy sprzęt moim zdaniem.
    A kiedy masz połówkowe? Ja dzisiaj umawiałam i mam strasznie późno - dopiero 11.05. To będzie 21t4d. Czy któraś też będzie miała tak późno? :)

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    A kiedy masz połówkowe? Ja dzisiaj umawiałam i mam strasznie późno - dopiero 11.05. To będzie 21t4d. Czy któraś też będzie miała tak późno? :)
    Mysle,ze to dobrze. Dzidzius bedzie duzy i wszystko bedzie dobrze widac :-) ja mam dosc szybko, bo w 19t4d i sie martwie, ze za szybko, ale ja juz bym nie wytrzymala tyle czekac:-) strasznie sie denerwuje przed tym badaniem, mam juz za tydzien!

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogole jedna dziewczyna wrzucila link na sierpniowki i ja juz skorzystalam. Dla tych co spodziewaja sie dziewczynek 3-paki bodziakow firmy george za 9,90zl! Ja juz zamowilam kilka kompletow :-)
    https://allegro.pl/uzytkownik/just4kids/bielizna-body-89317?order=m

ola_g89, Izabelle lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chociaz ja to sie boje, ze tak zamawiam, zamawiam a sie okaze, ze to chlopiec. Bo dwoch niezależnych lekarzy mi powiedziało w 12 i 14tygodniu ze nic nie ma miedzy nozkami, no ale to jeszcze wczesnie jakby nie patrzeć. Wtedy chyba urzadze tu wyprzedaż :-)

Izabelle, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

‹‹ 610 611 612 613 614 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ