X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • lena86 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Lena86 od soboty nie biorę kwasu foliowego - kazała odstawić to tak zrobiłam. A co do witamin to biorę VitaMax Complex plus

A podała jakiś powód, żeby go odstawić? bo mój lekarz kazał brać przez całą ciążę. Co lekarz to inna opinia;)?

w4sq43r85k8egy8f.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    Nie martw się, nie jesteś sama :) ja chodzę do lekarza prywatnie i nie ma podpisanej umowy z NFZ (?) i podobno dlatego nie moze wypisać recepty z refundacja. Wystarczy iść do lekarza ogólnego albo gina na NFZ i masz tania lutke. Szkoda, ze w aptece mi powiedzieli, jak kupowałam ostatnie opakowanie :D
    Ja w pierwszej ciąży chodziłam prywatnie do gin, a ona przyjmowała też na NFZ , więc recepty przepisywała mi ze zniżką , kasowała ode mnie za wizytę i dodatkowo kasowała sobie za moją wizytę niby na NFZ , ale ja przez to miałam receptę ze zniżką a ona podwójnie na mnie zarobiła ....

ola_g89 lubi tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwne... Recepta może być z refundacją niby a badania już nie? Czemu? Pierwsze słyszę zeby lekarz prywatny wypisał receptę z refundacją. Serio!

• Asiaf Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena86 wrote:
    Tak ja jestem z Krakowa, też próbowałam się zapisać (dzwoniłam chyba pod koniec lutego/początek marca).Ja raczej sobie daruję szkołę rodzenia w ogóle, wolę iść na jakiś kurs z konkretnego tematu, ewentualnie spotkam się z moją znajomą położną, która pracuje w Żeromskim i w Ujastku (ale teraz też jest w ciązy;)
    A planujesz rodzic w Zeromskiego? Przez tel. Powiedziano mi ze przyjmuja kazdego a wczesniej można przyjsc obejrzec oddzial. Słyszałam o nim raczej dobre opinie no i mam w miare blisko.
    Co do suplementow to moj prowadzacy sue w ogole nie wypowiada, tylko recepty na hormony przepisuje. Sama na wlasna reke bralam kwas foliowy a w drugim trymestrze przeszlam na femibion duo. Zastanawia mnie tylko czemu w skladzie choliny nie ma...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2018, 21:00

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prenatal duo ma cholinę

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Krasnalowa ale pewnie chodzisz prywatnie do jakieś większej placówki typu Luxmed co? Bo ja chodzę prywatnie do 2 lekarzy- jeden ma swój prywatny gabinecik mały i tam nie ma szans żeby wypisala mi receptę na refundację A drugi jest z Luxmedu też prywatnie ( chodzę w ramach abonamentu z pracy ) i tu wszystko na refundację-właśnie z tego powodu chodzę do 2 lekarzy :)
    Będę w piątek w Lublinie i umówiłam się na usg do luxmedu. Dobrzy tam sa ginekolodzy?

kasia1518 lubi tę wiadomość

• Asiaf Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Prenatal duo ma cholinę
    Przepraszam chodzilo mi o Femibion, juz edytuje wiadomosc

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Ja tez chodze do lekarzs prywatnie i wszystkie recepty mam z refundacja. Nie wiem od czego to zalezy, ze Wy nie macie
    Lekarz ma podpisana umowę z nfz plus prowadzi prywatną praktykę lekarską dla tego tak jest.

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    Będę w piątek w Lublinie i umówiłam się na usg do luxmedu. Dobrzy tam sa ginekolodzy?

Agafabka do usg bardzo dobre opinie ma dr Chołubek- byłam u niego na prenatalnych- facet ma zrobiona specjalizację i zna się na rzeczy. Mi samej go polecono- A że miałam 2 razy prenatalne ( no i u swojej gin i w ramach abonamentu) i byłam zadowolona.

agaafabka lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Agafabka do usg bardzo dobre opinie ma dr Chołubek- byłam u niego na prenatalnych- facet ma zrobiona specjalizację i zna się na rzeczy. Mi samej go polecono- A że miałam 2 razy prenatalne ( no i u swojej gin i w ramach abonamentu) i byłam zadowolona.
    No to super bo u niego mam wlasnie wizytę :)

• lena86 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaf wrote:
    A planujesz rodzic w Zeromskiego? Przez tel. Powiedziano mi ze przyjmuja kazdego a wczesniej można przyjsc obejrzec oddzial. Słyszałam o nim raczej dobre opinie no i mam w miare blisko.
    Co do suplementow to moj prowadzacy sue w ogole nie wypowiada, tylko recepty na hormony przepisuje. Sama na wlasna reke bralam kwas foliowy a w drugim trymestrze przeszlam na femibion duo. Zastanawia mnie tylko czemu w skladzie choliny nie ma...

Myślałam o Żeromskim, też słyszałam dobre opinie ostatnio o nim. Ale chyba jednak wybiorę Ujastek (tam pracuje lekarz, do którego chodziłam na początku ciąży i pod koniec ciąży też się do niego wybiorę prywatnie)

w4sq43r85k8egy8f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaf wrote:
    Przepraszam chodzilo mi o Femibion, juz edytuje wiadomosc
    Femibion ogolnie ma dosc słaby sklad, ma bardzo malo witamy D i kwasów omega, ktore sa teraz bardzo potrzebne dla maluszka.

JustynaG lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dramat z tymi cyckami. Czuje sie jak mleczarnia. Mam nawal mleka :D musze ciagle chodzic z wkladkami laktacyjnymi, ciagle mam mokre piersi. Okropne to jest. Jeszcze jak masz dzidziusia to wiesz,ze to jest po cos, a teraz mam chodzic 5miesiecy z cieknacymi cyckami :o

agaafabka, kasia1518 lubią tę wiadomość

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Dziwne... Recepta może być z refundacją niby a badania już nie? Czemu? Pierwsze słyszę zeby lekarz prywatny wypisał receptę z refundacją. Serio!
    Zawsze :) to Tobie należy się refundacja,jeśli są wskazania. Mi nawet w klinice przy ivf wypisywali lekarze.

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny polecam dla zielonych w temacie porodu i tego, co po nim. Pojawil sie nowy artykul u mamyginekolog na temat zabiegow na noworodku po porodzie :-) https://www.mamaginekolog.pl/noworodek-w-szpitalu/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 09:00

Izabelle, Marrgoo, kasia1518, kasia1518 lubią tę wiadomość

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    Ja jadę na USG połówkowe, podobnie jak na prenatalne, do Donna Vita w Lublinie. W Luxmedzie lichy sprzęt moim zdaniem.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Ja jadę na USG połówkowe, podobnie jak na prenatalne, do Donna Vita w Lublinie. W Luxmedzie lichy sprzęt moim zdaniem.
    A kiedy masz połówkowe? Ja dzisiaj umawiałam i mam strasznie późno - dopiero 11.05. To będzie 21t4d. Czy któraś też będzie miała tak późno? :)

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    A kiedy masz połówkowe? Ja dzisiaj umawiałam i mam strasznie późno - dopiero 11.05. To będzie 21t4d. Czy któraś też będzie miała tak późno? :)
    Mysle,ze to dobrze. Dzidzius bedzie duzy i wszystko bedzie dobrze widac :-) ja mam dosc szybko, bo w 19t4d i sie martwie, ze za szybko, ale ja juz bym nie wytrzymala tyle czekac:-) strasznie sie denerwuje przed tym badaniem, mam juz za tydzien!

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogole jedna dziewczyna wrzucila link na sierpniowki i ja juz skorzystalam. Dla tych co spodziewaja sie dziewczynek 3-paki bodziakow firmy george za 9,90zl! Ja juz zamowilam kilka kompletow :-)
    https://allegro.pl/uzytkownik/just4kids/bielizna-body-89317?order=m

ola_g89, Izabelle lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chociaz ja to sie boje, ze tak zamawiam, zamawiam a sie okaze, ze to chlopiec. Bo dwoch niezależnych lekarzy mi powiedziało w 12 i 14tygodniu ze nic nie ma miedzy nozkami, no ale to jeszcze wczesnie jakby nie patrzeć. Wtedy chyba urzadze tu wyprzedaż :-)

Izabelle, agaafabka lubią tę wiadomość

‹‹ 610 611 612 613 614 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ