WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
kasia1518 wrote:Lena86 od soboty nie biorę kwasu foliowego - kazała odstawić to tak zrobiłam. A co do witamin to biorę VitaMax Complex plus
A podała jakiś powód, żeby go odstawić? bo mój lekarz kazał brać przez całą ciążę. Co lekarz to inna opinia;)?
-
ola_g89 wrote:Nie martw się, nie jesteś sama
ja chodzę do lekarza prywatnie i nie ma podpisanej umowy z NFZ (?) i podobno dlatego nie moze wypisać recepty z refundacja. Wystarczy iść do lekarza ogólnego albo gina na NFZ i masz tania lutke. Szkoda, ze w aptece mi powiedzieli, jak kupowałam ostatnie opakowanie
ola_g89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
lena86 wrote:Tak ja jestem z Krakowa, też próbowałam się zapisać (dzwoniłam chyba pod koniec lutego/początek marca).Ja raczej sobie daruję szkołę rodzenia w ogóle, wolę iść na jakiś kurs z konkretnego tematu, ewentualnie spotkam się z moją znajomą położną, która pracuje w Żeromskim i w Ujastku (ale teraz też jest w ciązy;)
Co do suplementow to moj prowadzacy sue w ogole nie wypowiada, tylko recepty na hormony przepisuje. Sama na wlasna reke bralam kwas foliowy a w drugim trymestrze przeszlam na femibion duo. Zastanawia mnie tylko czemu w skladzie choliny nie ma...Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2018, 21:00
Antoś
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykasia1518 wrote:Krasnalowa ale pewnie chodzisz prywatnie do jakieś większej placówki typu Luxmed co? Bo ja chodzę prywatnie do 2 lekarzy- jeden ma swój prywatny gabinecik mały i tam nie ma szans żeby wypisala mi receptę na refundację A drugi jest z Luxmedu też prywatnie ( chodzę w ramach abonamentu z pracy ) i tu wszystko na refundację-właśnie z tego powodu chodzę do 2 lekarzy
kasia1518 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
agaafabka wrote:Będę w piątek w Lublinie i umówiłam się na usg do luxmedu. Dobrzy tam sa ginekolodzy?
Agafabka do usg bardzo dobre opinie ma dr Chołubek- byłam u niego na prenatalnych- facet ma zrobiona specjalizację i zna się na rzeczy. Mi samej go polecono- A że miałam 2 razy prenatalne ( no i u swojej gin i w ramach abonamentu) i byłam zadowolona.agaafabka lubi tę wiadomość
kasia1518
-
nick nieaktualnykasia1518 wrote:Agafabka do usg bardzo dobre opinie ma dr Chołubek- byłam u niego na prenatalnych- facet ma zrobiona specjalizację i zna się na rzeczy. Mi samej go polecono- A że miałam 2 razy prenatalne ( no i u swojej gin i w ramach abonamentu) i byłam zadowolona.
-
Asiaf wrote:A planujesz rodzic w Zeromskiego? Przez tel. Powiedziano mi ze przyjmuja kazdego a wczesniej można przyjsc obejrzec oddzial. Słyszałam o nim raczej dobre opinie no i mam w miare blisko.
Co do suplementow to moj prowadzacy sue w ogole nie wypowiada, tylko recepty na hormony przepisuje. Sama na wlasna reke bralam kwas foliowy a w drugim trymestrze przeszlam na femibion duo. Zastanawia mnie tylko czemu w skladzie choliny nie ma...
Myślałam o Żeromskim, też słyszałam dobre opinie ostatnio o nim. Ale chyba jednak wybiorę Ujastek (tam pracuje lekarz, do którego chodziłam na początku ciąży i pod koniec ciąży też się do niego wybiorę prywatnie)
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa mam dramat z tymi cyckami. Czuje sie jak mleczarnia. Mam nawal mleka
musze ciagle chodzic z wkladkami laktacyjnymi, ciagle mam mokre piersi. Okropne to jest. Jeszcze jak masz dzidziusia to wiesz,ze to jest po cos, a teraz mam chodzic 5miesiecy z cieknacymi cyckami :o
agaafabka, kasia1518 lubią tę wiadomość
-
frezyjciada wrote:Dziwne... Recepta może być z refundacją niby a badania już nie? Czemu? Pierwsze słyszę zeby lekarz prywatny wypisał receptę z refundacją. Serio!
to Tobie należy się refundacja,jeśli są wskazania. Mi nawet w klinice przy ivf wypisywali lekarze.
-
nick nieaktualnyDziewczyny polecam dla zielonych w temacie porodu i tego, co po nim. Pojawil sie nowy artykul u mamyginekolog na temat zabiegow na noworodku po porodzie
https://www.mamaginekolog.pl/noworodek-w-szpitalu/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 09:00
Izabelle, Marrgoo, kasia1518, kasia1518 lubią tę wiadomość
-
Natalia1984 wrote:Ja jadę na USG połówkowe, podobnie jak na prenatalne, do Donna Vita w Lublinie. W Luxmedzie lichy sprzęt moim zdaniem.
-
nick nieaktualnyola_g89 wrote:A kiedy masz połówkowe? Ja dzisiaj umawiałam i mam strasznie późno - dopiero 11.05. To będzie 21t4d. Czy któraś też będzie miała tak późno?
ja mam dosc szybko, bo w 19t4d i sie martwie, ze za szybko, ale ja juz bym nie wytrzymala tyle czekac:-) strasznie sie denerwuje przed tym badaniem, mam juz za tydzien!
-
nick nieaktualnyW ogole jedna dziewczyna wrzucila link na sierpniowki i ja juz skorzystalam. Dla tych co spodziewaja sie dziewczynek 3-paki bodziakow firmy george za 9,90zl! Ja juz zamowilam kilka kompletow
https://allegro.pl/uzytkownik/just4kids/bielizna-body-89317?order=mola_g89, Izabelle lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyChociaz ja to sie boje, ze tak zamawiam, zamawiam a sie okaze, ze to chlopiec. Bo dwoch niezależnych lekarzy mi powiedziało w 12 i 14tygodniu ze nic nie ma miedzy nozkami, no ale to jeszcze wczesnie jakby nie patrzeć. Wtedy chyba urzadze tu wyprzedaż
Izabelle, agaafabka lubią tę wiadomość