X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Supermami? Wahałam się między Supermami a Moterhood, ale jednak przekonała mnie niższa cena :)

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Supermami :) jestem zadowolona

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna89op wrote:
    Do primmark jedź tam są śliczne ciuszki za kilka euro k naprawdę wydaje mi się że nie będą stracone pieniądze bo dzidzia szybko wyrośnie że nawet nie zdążysz jej wszystkiego założyć .
    Parę rzeczy tam kupiłam i jeszcze parę pewnie kupię ale z opinii znajomych te małe ciuszki z primarku to do 2 prań są dobre. Bardziej poleca się hema- troszke droższe Agorę gatunkowo super a w tamtym tygodniu upolowalam 2 zestawy bluzeczka plus spodnie za 7 e bo było 1+1 gratis więc warto poszukać czegoś lepszego. Sam tk maxx ma super jakość a ceny też nie są jakoś wygorowane

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W primarku to pieluszki się opłaca bo jest bardzo dobra cena, śliniaki te gumowe, kocyki albo ręczniczki z kapturkiem :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/a6423d75f3f89.png.html

Nie wiem czy mi się uda wstawić, ale wrzucamy nasz brzuszek. Oprócz brzuszka urosła też pupa :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 20:04

Izabelle, arya12, Hedgehog, Amy333 lubią tę wiadomość

• Bizonka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Laski, dawno mnie nie było, potrzebowałam odpocząć od paru forum.

Co u mnie- nadal nie wiem czy dziewczynka czy chłopiec, ponoć z łożyska na przedniej mam na tylnej. Do piątku czułam już ruchy, ale miałam niefortunne wydarzenie- byłam w dużych spalinach jakieś 30 min, aż zaczynałam się dusić (pks wro) i od tego czasu nic nie czuję. Dziś nawet przestał mi brzuch twardnieć! I tak strasznie się martwię. Nie wiem czy mogło umrzeć od tego, czy to dlatego że mam większą dawkę dupka i lek na grzybka? Jestem całkiem sama od piątku i potrzebuję wsparcia a nie mam od kogo. Po prostu nie daję rady już...

A Wam gratuluję udanych wizyt i poznania płci :)

31 lat // starania od 2014 // pierwsza ciaza TP-- OM 29.09.2018-- USG 22.09.2018
    w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena86 wrote:
    A podała jakiś powód, żeby go odstawić? bo mój lekarz kazał brać przez całą ciążę. Co lekarz to inna opinia;)?

Nie wskazała powodu-powiedziała ze jest kwas foliowy spokojnie mogę odstawić. Co lekarz to opinia :)

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Chociaz ja to sie boje, ze tak zamawiam, zamawiam a sie okaze, ze to chlopiec. Bo dwoch niezależnych lekarzy mi powiedziało w 12 i 14tygodniu ze nic nie ma miedzy nozkami, no ale to jeszcze wczesnie jakby nie patrzeć. Wtedy chyba urzadze tu wyprzedaż :-)

Mi w 13tc powiedzieli że chłopiec, a teraz w sobotę ( 17tc) usłyszałam że chyba dziewczynka - zobaczymy co usłyszę 9maja na połówkowym :)

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    https://zapodaj.net/a6423d75f3f89.png.html

Nie wiem czy mi się uda wstawić, ale wrzucamy nasz brzuszek. Oprócz brzuszka urosła też pupa :P
    Ale fajny bananowy brzuch ❤️

Bizonka - nie sądzę, żeby dziecku mogło się coś stać od spalin. W końcu Mama w jakimś stopniu filtruje wszystkie smrody. Być moze lek na grzybka w jakimś stopniu Cię „znieczula” i dlatego masz wrażenie, ze młodzież mniej się rusza? Najlepiej byłoby sprawdzić u lekarza. Jeśli masz telefon do swojego lekarza to moze warto zadzwonić?

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku ale już niektóre z Was nakupowaly :) ja nie mam jeszcze nic - ale to ze względu na to że nie znam płci- raz usłyszałam że chłopiec A kolejny raz że dziewczynka. Myślę ze po połówkowym ( 9 maja - 20tc 0d) u mnie też zacznie się szał kupowania :)

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Supermami :) jestem zadowolona
    Ja generalnie tez, chociaż wydaje mi się dość twarda. Kwestia przyzwyczajenia pewnie :) ale najważniejsze, ze przestałam w nocy wędrować na prawy bok no i plecy nie bolą :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 21:17

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • jatoszka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co myslicis o wyjezdzie nad morze w lipcu ? My nad morze mamy jakies 9 h drogi i nie wiem czy dam rade :-)

kasia1518 lubi tę wiadomość

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    W primarku to pieluszki się opłaca bo jest bardzo dobra cena, śliniaki te gumowe, kocyki albo ręczniczki z kapturkiem :)

No ale taki maluszek szybko rośnie więc wiele mu tam nie trzeba no ale też się porozgladam za ubraniami dla naszej niuni. A tu w piątek do Polski się wybierasz na jak długo?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna89op wrote:
    No ale taki maluszek szybko rośnie więc wiele mu tam nie trzeba no ale też się porozgladam za ubraniami dla naszej niuni. A tu w piątek do Polski się wybierasz na jak długo?
    Niby szybko wyrasta ale większość rzeczy fajnie byłoby zostawić tych lepszych mniej zniszczonych na kolejnego bobasa:)
    Do Polski lecę raptem na 4 dni ale nie ukrywam że tam troszkę odpocznę od życia codziennego a co najważniejsze spokój od gotowania :)
    A w tej hemie to sobie zobacz bo przy akcjach 1+1 gratis mozna naprawde super ciuszki upolować:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    Niby szybko wyrasta ale większość rzeczy fajnie byłoby zostawić tych lepszych mniej zniszczonych na kolejnego bobasa:)
    Do Polski lecę raptem na 4 dni ale nie ukrywam że tam troszkę odpocznę od życia codziennego a co najważniejsze spokój od gotowania :)
    A w tej hemie to sobie zobacz bo przy akcjach 1+1 gratis mozna naprawde super ciuszki upolować:)

Jasne zobaczę coś zacząć trzeba ogarniać już powoli.
    Troszkę ma krótko tylko 4 dni a jakieś plany na wakacje ? Nie ukrywam że ja też mam w maju wolne 2.5 tygodnia i szukam wypoczynku w hotelu w Polsce myślałam nad szklarska Poręba zobaczymy po usg polowkowym czy wszystko ok i nie ma przeciwwskazań

agaafabka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 04:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizonka wrote:
    Cześć Laski, dawno mnie nie było, potrzebowałam odpocząć od paru forum.

Co u mnie- nadal nie wiem czy dziewczynka czy chłopiec, ponoć z łożyska na przedniej mam na tylnej. Do piątku czułam już ruchy, ale miałam niefortunne wydarzenie- byłam w dużych spalinach jakieś 30 min, aż zaczynałam się dusić (pks wro) i od tego czasu nic nie czuję. Dziś nawet przestał mi brzuch twardnieć! I tak strasznie się martwię. Nie wiem czy mogło umrzeć od tego, czy to dlatego że mam większą dawkę dupka i lek na grzybka? Jestem całkiem sama od piątku i potrzebuję wsparcia a nie mam od kogo. Po prostu nie daję rady już...

A Wam gratuluję udanych wizyt i poznania płci :)
    Jesteś pewna ze do tej pory czulas ruchy? Teraz jestes dopiero w 16t3d, co jest bardzo wczesnie jak na czucie ruchow przez pierworodke. Mi sie tez wczesniej wydawało ze moze czuje, bo wszyscy mowia o jakichs motylkach i babelkach, a ja je od czasu do czasu czulam. Ale rownie dobrze mogły byc to jelita. Pewna ruchow jestem dopiero od kilku dni (mniej wiecej od 17t 4d). Nie wiem co mialby miec duphaston czy lek na grzybka do czucia ruchow? Ale jestes jeszcze w tak wczesnej ciazy, ze nie liczy sie jeszcze regularnosci ruchow! Dzidzius jest jeszcze maly i polowy jego ruchow nie czujesz.Ale jesli od piatku Cie to niepokoi to ja już dawno bylabym u lekarza.

• arya12 Znajoma

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaf wrote:
    Zakupiłam prenatal duo, ale trochę się waham, bo jest napisane żeby konsultować z lekarzem. A jako przeciwskazanie: niewyrównana nadczynność tarczycy. ja mam niedoczynność, ale wyrównaną, bo biorę euthyrox, więc nie powinno chyba zaszkodzić... i teraz biję się z myślami brać czy nie brać ;o wizyta dopiero w maja a ta cholina podobna b. ważna

Śmiało możesz brać to przy Hashimoto, ja też mam i biorę euthyrox i właśnie prenatal duo, tak jak krasnalowa pisała, ma najlepszy skład dla ciężarnych.

f2w33e3k6433919c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile przytylyscie do tej pory? Bo ja się zastanawiam czy moja waga jest dobra bo ja tyje na potęgę. Potrafi mi przybyć w ciągu 2 dni prawie 2 kg. Od 10 tygodnia zakończonego przybrałam ok 5 kg.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jatoszka wrote:
    A co myslicis o wyjezdzie nad morze w lipcu ? My nad morze mamy jakies 9 h drogi i nie wiem czy dam rade :-)

Myślę że jak nie masz przeciwwskazań do podróżowania to jak najbardziej tak. Znajome za granicą byly w zaawansowanej ciąży. Ja w maju jade do Warszawy mam jakieś 5 godz podróży i też bede sie pytac ginka czy mogę. Mam nadzieję że dostanę pozwolenie bo bilety mam od grudnia.

jatoszka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Dziewczyny ile przytylyscie do tej pory? Bo ja się zastanawiam czy moja waga jest dobra bo ja tyje na potęgę. Potrafi mi przybyć w ciągu 2 dni prawie 2 kg. Od 10 tygodnia zakończonego przybrałam ok 5 kg.
    0 ;-(

‹‹ 613 614 615 616 617 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ