WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Bizonka wrote:Cześć Laski, dawno mnie nie było, potrzebowałam odpocząć od paru forum.
Co u mnie- nadal nie wiem czy dziewczynka czy chłopiec, ponoć z łożyska na przedniej mam na tylnej. Do piątku czułam już ruchy, ale miałam niefortunne wydarzenie- byłam w dużych spalinach jakieś 30 min, aż zaczynałam się dusić (pks wro) i od tego czasu nic nie czuję. Dziś nawet przestał mi brzuch twardnieć! I tak strasznie się martwię. Nie wiem czy mogło umrzeć od tego, czy to dlatego że mam większą dawkę dupka i lek na grzybka? Jestem całkiem sama od piątku i potrzebuję wsparcia a nie mam od kogo. Po prostu nie daję rady już...
A Wam gratuluję udanych wizyt i poznania płci -
86Monia wrote:Dziewczyny ile przytylyscie do tej pory? Bo ja się zastanawiam czy moja waga jest dobra bo ja tyje na potęgę. Potrafi mi przybyć w ciągu 2 dni prawie 2 kg. Od 10 tygodnia zakończonego przybrałam ok 5 kg.
Tarczycę sprawdzasz regularnie? -
nick nieaktualnyJa juz nie wiem co mam robic zeby przytyć. Chyba zaczne pic glukoze
jem normalnie, tak jak zawsze. Kiedy chce, ile chce, co chce, a waga stoi. Nie mam problemów z puchnieciem, z wzdeciami. Z zaparciami. Wygladam tak samo jak przed ciaza tylko mam male wybrzuszenie
-
Hej dziewczyny... Co do wagi to ja przytulam 2 kg... Ale w poprzednich ciałach tylam po 20 kg więc teraz też myślę tak będzie... w niedzielę wybraliśmy się cała rodzinka w góry i już drugi dzień mnie tak łydki bolą że masakra
co do ruchów... ja też mam schizy... dobrze że mam detektor bo inaczej bym zwariowala... ja już chyba od razu chciała bym czuć wyraźne ruchy włącznie z całym goniacym brzuchem
ale myślałam że jak już poczuje pierwsze ruchy to będą z dnia na dzień coraz mocniejsze A tu nadal tylko takie laskotanie:) miłego dnia :*
-
Ja teraz z rana ważyłam się przed śniadaniem i jest 62,5 kg, startowałam z wagą 56-57 kg. Więc przyjmijmy, że jestem +5 kg. Ja wcześniej zawsze byłam anoreksją. W dzieciństwie byłam tak chuda, że lekarze nie pozwalali mi skakać w gumę bo nie miałam żadnej podściółki tłuszczowej i bali się o moje kiszki
Jako dziecko miałam dosłownie jadłowstręt, mogłam nie jeść nic. Jedzenie podczas obiadu chowałam po kieszeniach i w doniczkach. W LO kupowałam zawsze najmniejsze ciuchy a i tak spodnie mama zawsze musiała mi zwężać bo za szerokie były, każdy się ze mnie śmiał że taka chuda jestem. Matka załamywała ręce, że będę miała problemy z zajściem w ciążę ważąc na studiach mniej niż 45 kg przy 164 cm wzrostu. Studia skończyłam, sporo czasu siedziałam w domu bez pracy i waga ruszyła w górę
Teraz wyglądam już normalnie. Zawsze byłam taka XS/S i dlatego teraz dziwnie się czuję z większym tyłkiem, udami, cellulit mam spory ale... Jakoś chyba wyrastam z przejmowania się takimi rzeczami. Najważniejsze by dziecko było zdrowe, ja urodzę, pochodzę na fitness i będzie znów git
Angel1988, Izabelle, Wesoła89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZastanawia mnie z czego bierze sie ten przyrost wagi. Jecie duzo wiecej? Bo ja sie stalam malo aktywna, nie chodze do pracy od początku ciazy ( a pracowalam w przedszkolu wiec cały czas bylam tam na nogach), caly pierwszy trymestr przelezalam z krwiakien. wszystko wiec przemawiałoby za tym ze powinnam tyc, a ja nic. Jeśli to ma nie szkodzic maluchowi to sie ciesze, no bo tyc dla tycia nie chce, ale martwie sie, ze powinnam tyc dla dzidziusia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2018, 09:05
-
My już po połówkowych, wszystkie parametry są w normie, wszystko w porządku
potwierdzona na 100% dziewczynka
mała wazy 420g. Nadszedł czas na kompletowanie wyprawki
Miłego dnia i trzymamy kciuki za pozostałe przyszłe mamusieAngel1988, ola_g89, promyczek 39, Izabelle, Asiaf, Katarzyna89op, Cukierniczka, *SmoczycA*, kasia1518, agaafabka, Natalia1984, arya12, GuBo, JustynaG, zuza88, Wesoła89, Amy333 lubią tę wiadomość
-
Paulla89 wrote:My już po połówkowych, wszystkie parametry są w normie, wszystko w porządku
Miłego dnia i trzymamy kciuki za pozostałe przyszłe mamusie
Super, że wszystko w porządku jest
Ja jeszcze dla maluszka nic nie kupiłam bo nie znam płci. Wizytę mam dopiero 7.05 A polowkowe 23.05 ehh tyle czekania jeszcze
-
Paulla89 wrote:My już po połówkowych, wszystkie parametry są w normie, wszystko w porządku
Miłego dnia i trzymamy kciuki za pozostałe przyszłe mamusie
Teraz możesz szaleć z wyprawka Mamuśka! -
nick nieaktualny86Monia wrote:Dziewczyny ile przytylyscie do tej pory? Bo ja się zastanawiam czy moja waga jest dobra bo ja tyje na potęgę. Potrafi mi przybyć w ciągu 2 dni prawie 2 kg. Od 10 tygodnia zakończonego przybrałam ok 5 kg.
-
Monia ja mam + 5 kg od poczatku ciazy
Jatoszka ja tez mam zamiar jechac nad morze ,jak nie masz zadnych dziwnych boli,plamien ,innych niedogodnosci to jasne ze mozna,9 godz to dlugo ale mozna robic czeste postojejatoszka, Izabelle lubią tę wiadomość
2017r-IVF-wrzesień-nieudane
2018r-naturalny Cud♥
-
nick nieaktualnyJa mam brzuch taki że w aptece mnie Pani wywołała bez kolejki. Ja nie mialam wagi wyjściowej niskiej bmi jeszcze w normie ale jestem dość duża. Mnie martwi tempo nabierania ale koleżanki mi mówią że dużo to woda. Ja sie boje bardzo utyc w nogach rekach itp bo mam tendencje do tycia i trudno mi wagę zbić.
agaafabka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
moja waga 2 kg+, dzisiaj przed wizytą pewnie będzie znowu oficjalne ważenie u pielęgniarek:P na razie "przybrałam" w biuście:D
wg tej tabelki przy mojej wyjściowej 55 13 kg do przybrania to dosyć dużo. Pytałam moich koleżanek i max ile one przytyły to było 10 kg.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziwi mnie, ze z tej tabelki wynika, ze tak malo powinno sie przybrac w IIItrynestrze w porownaniu do innych. Przeciez to właśnie w III trymestrze maluchy przybieraja realnie na wadze i jak w 27tygodniu waza kolo 1kg to do konca ciazy moga dobic do 4kg. A teraz dzidzie ważą kilkaset gram, wiec nie wiem gdzie maja isc te kilogramy. Mam nadzieje ze w koncu rusze z tą waga:-)