WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCamilla13 wrote:Monia polecam Ci zakup orbitreka. Mi po wypadku polecił lekarz, żeby ćwiczyć w odciążeniu. Super efekty juz po pierwszym miesiącu treningów. Spalanie tkanki tłuszczowej szybkie, a i ciało nabiera ładnych kształtów. Po ciąży wracam do ćwiczeń
Ja poza ciąża byłam aktywna basen rower itp. W ciazy pierwszy trymestr przelezalam a teraz co pojde na spacer to plamienie. -
nick nieaktualny86Monia wrote:Ja poza ciąża byłam aktywna basen rower itp. W ciazy pierwszy trymestr przelezalam a teraz co pojde na spacer to plamienie.
a orbitrek to będzie idealne rozwiązanie na jesień gdy jest zimno i mokro na zewnątrz. Dzidzia śpi a mamusia włącza odcinek ulubionego serialu, nawet nie zauważysz kiedy trening się kończy
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
krasnalowa wrote:
-
lena86 wrote:Nie ma co patrzeć na jakieś tabelki;)mamy się zdrowo odżywiać (bynajmniej nie jeść za dwoje), maluch będzie super rósł a i my szybciej wrócimy do formy:) (oby:P)
Dokładnie. Ja tam się cieszę, że nie tyję, bałam się tego.agaafabka, Camilla13 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCieszę sie, ze jest tu ktos kto tez nie tyje. No ja z jednej strony tez sie ciesze, bo nie chce tyc tylko po to zeby stac sie grubaskiem, ale martwi mnie, ze moze za malo substancji odżywczych trafia do dziecka? Mi kilogramy niepotrzebne, nie chce zeby mi szlo we wszytskie mozliwe czesci ciala, ale chcialabym zeby szlo do dziecka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2018, 11:36
-
arya12 wrote:Śmiało możesz brać to przy Hashimoto, ja też mam i biorę euthyrox i właśnie prenatal duo, tak jak krasnalowa pisała, ma najlepszy skład dla ciężarnych.
ja na razie w 18 tyg. 5 kg do przodu, po brzuchu to już ludzie, mijający mnie samochodem poznają, potem dostaje wiadomości z gratulacjami :oAntoś
-
jatoszka wrote:A co myslicis o wyjezdzie nad morze w lipcu ? My nad morze mamy jakies 9 h drogi i nie wiem czy dam rade
Ja też się wybieram w lipcu nad morze -wesele mamy w rodzinie. Kilometrów mamy mniej bo 730km ale 8 godzin drogi jak nic. Myślę że po prostu trzeba będzie częściej przerwy robić żeby się rozprostowac -ale to nie problem bo na autostradzie co chwilę jakieś zajazdy są.jatoszka lubi tę wiadomość
kasia1518
-
86Monia wrote:Dziewczyny ile przytylyscie do tej pory? Bo ja się zastanawiam czy moja waga jest dobra bo ja tyje na potęgę. Potrafi mi przybyć w ciągu 2 dni prawie 2 kg. Od 10 tygodnia zakończonego przybrałam ok 5 kg.
Ja póki co na minusie jeszcze 3kg od wagi sprzed ciąży. Schudłam prawie 6kg przez częste wymiotowanie, ale już zaczynam nabierać-wiec obstawiam że jak się rozkręci to ze zdwojoną siłąagaafabka lubi tę wiadomość
kasia1518
-
86Monia wrote:Ja mam brzuch taki że w aptece mnie Pani wywołała bez kolejki. Ja nie mialam wagi wyjściowej niskiej bmi jeszcze w normie ale jestem dość duża. Mnie martwi tempo nabierania ale koleżanki mi mówią że dużo to woda. Ja sie boje bardzo utyc w nogach rekach itp bo mam tendencje do tycia i trudno mi wagę zbić.
Ja mam tak samo duzy brzuch i chodze czasem przez to jak kaczka ;p dzisiaj bylam w osrodku.. ogromna kolejka na jakies 25 osob! I tu zdziwienie bo pracownicy przychodni obsluzyli mnie bardzo przyjaznie i sami zaproponowali pierszenstwo! W dodatku nawet do okienka mialam nie podchodzic tylko spokojnie siedziec na krzesle i podchodzili do mnieszok... az sie wtedy wzruszylam, ze sa jeszcze tacy ludzie... bo niestety znieczulica jest straszna.
agaafabka, Izabelle, Cukierniczka, Natalia1984 lubią tę wiadomość
-
Kas_ia wrote:Ja mam tak samo duzy brzuch i chodze czasem przez to jak kaczka ;p dzisiaj bylam w osrodku.. ogromna kolejka na jakies 25 osob! I tu zdziwienie bo pracownicy przychodni obsluzyli mnie bardzo przyjaznie i sami zaproponowali pierszenstwo! W dodatku nawet do okienka mialam nie podchodzic tylko spokojnie siedziec na krzesle i podchodzili do mnie
szok... az sie wtedy wzruszylam, ze sa jeszcze tacy ludzie... bo niestety znieczulica jest straszna.
-
nick nieaktualnyKatarzyna89op wrote:Jasne zobaczę coś zacząć trzeba ogarniać już powoli.
Troszkę ma krótko tylko 4 dni a jakieś plany na wakacje ? Nie ukrywam że ja też mam w maju wolne 2.5 tygodnia i szukam wypoczynku w hotelu w Polsce myślałam nad szklarska Poręba zobaczymy po usg polowkowym czy wszystko ok i nie ma przeciwwskazań -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykrasnalowa wrote:Ja juz nie wiem co mam robic zeby przytyć. Chyba zaczne pic glukoze
jem normalnie, tak jak zawsze. Kiedy chce, ile chce, co chce, a waga stoi. Nie mam problemów z puchnieciem, z wzdeciami. Z zaparciami. Wygladam tak samo jak przed ciaza tylko mam male wybrzuszenie
nie stresuj sie na zapas
-
nick nieaktualnyagaafabka wrote:mam identycznie, wczoraj powiedziała mi położna że nie ma powodu do niepokoju, niektóre kobiety tak mają. ważne żebym już po 20tc przybierała także zobaczymy
nie stresuj sie na zapas
-
nick nieaktualnyCzy ktoras z Was kiedyś korzystała albo zamierza korzystać z wizyt poloznej w domu przed porodem? Wyczytalam ze przysługują nam darmowe wizyty poloznej w donu raz w tygodniu od 21tc. Wczesniej nie mialam o tym pojęcia i nie znam nikogo, kto by z tego korzystal. Nie wiem czy warto.
-
krasnalowa wrote:Czy ktoras z Was kiedyś korzystała albo zamierza korzystać z wizyt poloznej w domu przed porodem? Wyczytalam ze przysługują nam darmowe wizyty poloznej w donu raz w tygodniu od 21tc. Wczesniej nie mialam o tym pojęcia i nie znam nikogo, kto by z tego korzystal. Nie wiem czy warto.
Ja mam zamiar z tego skorzystać. Na stronie szpitala, w którym zamierzam rodzić, jest deklaracja wyboru położnej środowiskowej. Za jakiś czas będę musiała ją wypełnić i złożyć w szpitalu (u położnych). Wtedy zobaczymy jak to działa:) moja koleżanka (położna, teraz w ciąży z bliźniakami) zachęca do skorzystania z tego. Wybrana położna przyjeżdża do domu (kilka razy przed porodem, i po porodzie również), albo organizuje spotkania w grupie (to rzadziej, jak jej się nie chce:P). Można z nią porozmawiać na różne dręczące nas tematy, doradzi, odpowie na każde pytanie