WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Monia polecam Ci zakup orbitreka. Mi po wypadku polecił lekarz, żeby ćwiczyć w odciążeniu. Super efekty juz po pierwszym miesiącu treningów. Spalanie tkanki tłuszczowej szybkie, a i ciało nabiera ładnych kształtów. Po ciąży wracam do ćwiczeń :)

Ja poza ciąża byłam aktywna basen rower itp. W ciazy pierwszy trymestr przelezalam a teraz co pojde na spacer to plamienie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Ja poza ciąża byłam aktywna basen rower itp. W ciazy pierwszy trymestr przelezalam a teraz co pojde na spacer to plamienie.
    Teraz oszczędzaj się ile tylko można. Spora część kg zniknie po porodzie i przy karmieniu piersią, do tego regularne ćwiczenia 4 razy w tygodniu po 45 minut i będziesz zadowolona :) a orbitrek to będzie idealne rozwiązanie na jesień gdy jest zimno i mokro na zewnątrz. Dzidzia śpi a mamusia włącza odcinek ulubionego serialu, nawet nie zauważysz kiedy trening się kończy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam online wyniki cyto. Rozmaz nadaje się do oceny ale nie stwierdzono endocervix. Miernie liczne lekukocyty, erytrocyty i zmiany odczynowe. Jakaś infekcja?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2018, 10:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Odebrałam online wyniki cyto. Rozmaz nadaje się do oceny ale nie stwierdzono endocervix. Miernie liczne lekukocyty, erytrocyty i zmiany odczynowe. Jakaś infekcja?
    Wydaje mi sie, ze moze to byc związane z Twoją nadzerka.

• monika_86 Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    2ef26ok.png
    A ja dalej na lekkim minusie. Ale wcale mnie to nie martwi, dziecko rośnie prawidłowo. Położna powiedziała, że widocznie taka moja natura. Zresztą pamiętam jak moje ciotki były w ciąży to tylko brzuch im urosł, widocznie to rodzinne.

zrz6qtkfujjdexc2.png
  • lena86 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma co patrzeć na jakieś tabelki;)mamy się zdrowo odżywiać (bynajmniej nie jeść za dwoje), maluch będzie super rósł a i my szybciej wrócimy do formy:) (oby:P)

JustynaG lubi tę wiadomość

w4sq43r85k8egy8f.png
  • monika_86 Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena86 wrote:
    Nie ma co patrzeć na jakieś tabelki;)mamy się zdrowo odżywiać (bynajmniej nie jeść za dwoje), maluch będzie super rósł a i my szybciej wrócimy do formy:) (oby:P)

Dokładnie. Ja tam się cieszę, że nie tyję, bałam się tego.

agaafabka, Camilla13 lubią tę wiadomość

zrz6qtkfujjdexc2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę sie, ze jest tu ktos kto tez nie tyje. No ja z jednej strony tez sie ciesze, bo nie chce tyc tylko po to zeby stac sie grubaskiem, ale martwi mnie, ze moze za malo substancji odżywczych trafia do dziecka? Mi kilogramy niepotrzebne, nie chce zeby mi szlo we wszytskie mozliwe czesci ciala, ale chcialabym zeby szlo do dziecka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2018, 11:36

• Asiaf Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arya12 wrote:
    Śmiało możesz brać to przy Hashimoto, ja też mam i biorę euthyrox i właśnie prenatal duo, tak jak krasnalowa pisała, ma najlepszy skład dla ciężarnych.
    dziękuję za inf. :)

ja na razie w 18 tyg. 5 kg do przodu, po brzuchu to już ludzie, mijający mnie samochodem poznają, potem dostaje wiadomości z gratulacjami :o

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jatoszka wrote:
    A co myslicis o wyjezdzie nad morze w lipcu ? My nad morze mamy jakies 9 h drogi i nie wiem czy dam rade :-)

Ja też się wybieram w lipcu nad morze -wesele mamy w rodzinie. Kilometrów mamy mniej bo 730km ale 8 godzin drogi jak nic. Myślę że po prostu trzeba będzie częściej przerwy robić żeby się rozprostowac -ale to nie problem bo na autostradzie co chwilę jakieś zajazdy są.

jatoszka lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Dziewczyny ile przytylyscie do tej pory? Bo ja się zastanawiam czy moja waga jest dobra bo ja tyje na potęgę. Potrafi mi przybyć w ciągu 2 dni prawie 2 kg. Od 10 tygodnia zakończonego przybrałam ok 5 kg.

Ja póki co na minusie jeszcze 3kg od wagi sprzed ciąży. Schudłam prawie 6kg przez częste wymiotowanie, ale już zaczynam nabierać-wiec obstawiam że jak się rozkręci to ze zdwojoną siłą

agaafabka lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Ja mam brzuch taki że w aptece mnie Pani wywołała bez kolejki. Ja nie mialam wagi wyjściowej niskiej bmi jeszcze w normie ale jestem dość duża. Mnie martwi tempo nabierania ale koleżanki mi mówią że dużo to woda. Ja sie boje bardzo utyc w nogach rekach itp bo mam tendencje do tycia i trudno mi wagę zbić.

Ja mam tak samo duzy brzuch i chodze czasem przez to jak kaczka ;p dzisiaj bylam w osrodku.. ogromna kolejka na jakies 25 osob! I tu zdziwienie bo pracownicy przychodni obsluzyli mnie bardzo przyjaznie i sami zaproponowali pierszenstwo! W dodatku nawet do okienka mialam nie podchodzic tylko spokojnie siedziec na krzesle i podchodzili do mnie :O szok... az sie wtedy wzruszylam, ze sa jeszcze tacy ludzie... bo niestety znieczulica jest straszna.

agaafabka, Izabelle, Cukierniczka, Natalia1984 lubią tę wiadomość

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w 1 trym. Nic nie przytylam a tera nie wiem dowiem sie w pon bo od 6 tyg mnie nie ważył :) ale mysle ze z 3kg jest juz na plusie

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • monika_86 Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas_ia wrote:
    Ja mam tak samo duzy brzuch i chodze czasem przez to jak kaczka ;p dzisiaj bylam w osrodku.. ogromna kolejka na jakies 25 osob! I tu zdziwienie bo pracownicy przychodni obsluzyli mnie bardzo przyjaznie i sami zaproponowali pierszenstwo! W dodatku nawet do okienka mialam nie podchodzic tylko spokojnie siedziec na krzesle i podchodzili do mnie :O szok... az sie wtedy wzruszylam, ze sa jeszcze tacy ludzie... bo niestety znieczulica jest straszna.
    Super. Ja w piątek byłam po jedną rzecz w Ikei. Tam są kasy pierwszeństwa między innymi dla kobiet w ciąży. Było późno, byłam zmęczona i miałam jedną rzecz, więc stwierdziłam, że skorzystam. Jakiś burak, który był pierwszy przy tej kasie stwierdził, że on nie jest pewny czy jestem w ciąży, bo coś mały ten brzuch.... Brak słów.

zrz6qtkfujjdexc2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna89op wrote:
    Jasne zobaczę coś zacząć trzeba ogarniać już powoli.
    Troszkę ma krótko tylko 4 dni a jakieś plany na wakacje ? Nie ukrywam że ja też mam w maju wolne 2.5 tygodnia i szukam wypoczynku w hotelu w Polsce myślałam nad szklarska Poręba zobaczymy po usg polowkowym czy wszystko ok i nie ma przeciwwskazań
    ja wakacje w tym roku czerwcu prawie 4 tyg ale raczej poza Polske sie nie ruszamy, za granicą upały a to już bedzie 30tc więc nie ma co szaleć ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    0 ;-(
    a ja 1 kg na plusie ;)

Izabelle lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Ja juz nie wiem co mam robic zeby przytyć. Chyba zaczne pic glukoze :-) jem normalnie, tak jak zawsze. Kiedy chce, ile chce, co chce, a waga stoi. Nie mam problemów z puchnieciem, z wzdeciami. Z zaparciami. Wygladam tak samo jak przed ciaza tylko mam male wybrzuszenie :-)
    mam identycznie, wczoraj powiedziała mi położna że nie ma powodu do niepokoju, niektóre kobiety tak mają. ważne żebym już po 20tc przybierała także zobaczymy :) nie stresuj sie na zapas :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    mam identycznie, wczoraj powiedziała mi położna że nie ma powodu do niepokoju, niektóre kobiety tak mają. ważne żebym już po 20tc przybierała także zobaczymy :) nie stresuj sie na zapas :D
    No oby oby:-) Bo tez nie chce sie obzerac na sile byle tylko tyc

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoras z Was kiedyś korzystała albo zamierza korzystać z wizyt poloznej w domu przed porodem? Wyczytalam ze przysługują nam darmowe wizyty poloznej w donu raz w tygodniu od 21tc. Wczesniej nie mialam o tym pojęcia i nie znam nikogo, kto by z tego korzystal. Nie wiem czy warto.

• lena86 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Czy ktoras z Was kiedyś korzystała albo zamierza korzystać z wizyt poloznej w domu przed porodem? Wyczytalam ze przysługują nam darmowe wizyty poloznej w donu raz w tygodniu od 21tc. Wczesniej nie mialam o tym pojęcia i nie znam nikogo, kto by z tego korzystal. Nie wiem czy warto.

Ja mam zamiar z tego skorzystać. Na stronie szpitala, w którym zamierzam rodzić, jest deklaracja wyboru położnej środowiskowej. Za jakiś czas będę musiała ją wypełnić i złożyć w szpitalu (u położnych). Wtedy zobaczymy jak to działa:) moja koleżanka (położna, teraz w ciąży z bliźniakami) zachęca do skorzystania z tego. Wybrana położna przyjeżdża do domu (kilka razy przed porodem, i po porodzie również), albo organizuje spotkania w grupie (to rzadziej, jak jej się nie chce:P). Można z nią porozmawiać na różne dręczące nas tematy, doradzi, odpowie na każde pytanie

w4sq43r85k8egy8f.png
‹‹ 615 616 617 618 619 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ