X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o wakacje, to ciężko teraz przewidzieć jak będziemy się czuły w III trymestrze. Dlatego my celujemy w wakacje na spontana :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2018, 19:51

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo prawdopodobne, że większość z Wam ma wybraną położną tylko nie za bardzo zdajecie sobie z tego sprawy.
    Korzystałam z usług 3 przychodni, w każdej z nich przy pierwszej wizycie u gina dostawałam kartkę z wyborem położnej. Za każdą zadeklarowaną pacjentkę fundusz płaci 1,13zł (bez względu na to czy w ciąży jest czy nie)

Zgodnie z prawem, kobiety od 21 tygodnia ciąży do dnia rozwiązania mogą poprosić położną o przygotowanie do porodu i opiekę w trakcie ciąży lub instruktaż , jak opiekować się noworodkiem. Za taką wizytę położna otrzymuje jednak 31 zł. Wizyta tzw. patronażowa u młodej mamy i noworodka to koszt 26 zł. NFZ płaci za sześć takich wizyt, do czasu ukończenia przez noworodka dwóch miesięcy - tłumaczy Beata Aszkielaniec, rzecznik łódzkiego NFZ.

Czytaj więcej: http://www.dzienniklodzki.pl/artykul/449800,polozne-czesto-dostaja-pieniadze-tylko-za-gotowosc,id,t.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2018, 19:51

zuza88 lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale czy to nie jest mily gest? Mi sie az cieplo na sercu zrobilo... bo czekalam w kolejce jak kazdy inny i zostalo mi to zaproponowane przez pracownikow przychodni.
    Codziennie widze chamstwo i brak serdecznosci... dzisiaj widzialam jak kobiecie z gipsem na nodze nie przytrzymano drzwi od windy tylko jeszcze je pchnieto... w efekcie kobieta dostala tymi drzwiami w chora noge i sie prawie wywalila... wg mnie codzienna zyczliwosc jest potrzebna, maly usmiech i drobny gest potrafi poprawic komus humor. Ja staram sie zawsze przytrzymac drzwi innym - bo co to dla mnie za problem?

Camilla13, ola_g89, Izabelle, JustynaG lubią tę wiadomość

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Bardzo prawdopodobne, że większość z Wam ma wybraną położną tylko nie za bardzo zdajecie sobie z tego sprawy.
    Korzystałam z usług 3 przychodni, w każdej z nich przy pierwszej wizycie u gina dostawałam kartkę z wyborem położnej. Za każdą zadeklarowaną pacjentkę fundusz płaci 1,13zł (bez względu na to czy w ciąży jest czy nie)

Zgodnie z prawem, kobiety od 21 tygodnia ciąży do dnia rozwiązania mogą poprosić położną o przygotowanie do porodu i opiekę w trakcie ciąży lub instruktaż , jak opiekować się noworodkiem. Za taką wizytę położna otrzymuje jednak 31 zł. Wizyta tzw. patronażowa u młodej mamy i noworodka to koszt 26 zł. NFZ płaci za sześć takich wizyt, do czasu ukończenia przez noworodka dwóch miesięcy - tłumaczy Beata Aszkielaniec, rzecznik łódzkiego NFZ.

Czytaj więcej: http://www.dzienniklodzki.pl/artykul/449800,polozne-czesto-dostaja-pieniadze-tylko-za-gotowosc,id,t.html
    Ja nie dostałam zadnej kartki, do ginekologa chodze prywatnie do innego miasta. Wiec nie mam pojęcia o co w tym chodzi.

• monika_86 Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie u lekarza rodzinnego składając deklarację wybierało się położną. Także mam jakąś wybraną, ale mieszkam teraz na drugim końcu wrocka, więc nie wiem czy będzie chciała dojeżdżać. Jak nie to zmienię.

zrz6qtkfujjdexc2.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Ja sama nie podejdę też bo nie chcę być linczowana. W aptece mimo że zostałam zawolana to były szmery grupy wiekowej 70 plus.

Dokładnie tak, a najgorsze są KOBIETY 70+. Faceci są bardziej wyrozumiali (o ironio!). Ogólnie też jeszcze nie korzystam z pierwszeństwa, dopóki dobrze się czuję i nigdzie mi się nie spieszy to mogę postać. Brzuszek niby widoczny, ale niekoniecznie ubieram się tak żeby było go widać na pierwszy rzut oka. Poza tym w kolejce stałam tylko w Rossmannie, jak było -55%, więc wszyscy ludzie mieli tak dość, że nawet gdybym była w ciąży z trojaczkami to nikt by mnie nie puścił :D

Natalia - zakonnica, taki przykład dla innych <3 :D

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena86 wrote:
    moja waga 2 kg+, dzisiaj przed wizytą pewnie będzie znowu oficjalne ważenie u pielęgniarek:P na razie "przybrałam" w biuście:D
    wg tej tabelki przy mojej wyjściowej 55 13 kg do przybrania to dosyć dużo. Pytałam moich koleżanek i max ile one przytyły to było 10 kg.
    Seeerrio????? Ja nie znam takiej, która by przytyła mniej niż 10! A i to na palcach jednej ręki mogę policzyć! Ja w pierwszej ciąży w 1trymestrze nie przybrałam ani grama a do porodu szłam z wagą +20, zdrowo się odżywiałam i na bank nie za dwoje. Także tu głownie predyspozycje chociażby genetyczne grają rolę. Wiadomo jak jesz całą ciążę fast foody, chipsy, ciasteczka to te kg będą przychodzić szybko i w dużej ilości. Ale są rzeczy na które nie mamy wpływu i mimo dobrej diety będziemy tyć i tyle.

• zuza88 Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po badaniach połówkowych :)

Maleństwo zdrowe, wszystkie parametry ok i potwierdziła się dziewczynka :)

ola_g89, Camilla13, promyczek 39, linka220, monika_86, Izabelle, Paulla89, Angel1988, Natalia1984, OctAngel, arya12, GuBo, JustynaG, Agatek_gagatek lubią tę wiadomość

p19uyx8dfb3tjm5a.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuza88 wrote:

Gratulacje! :)

zuza88 lubi tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 02:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuza88 wrote:

Ale super :) gratulacje :)

zuza88 lubi tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuza88 wrote:

Super :)

zuza88 lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Seeerrio????? Ja nie znam takiej, która by przytyła mniej niż 10! A i to na palcach jednej ręki mogę policzyć! Ja w pierwszej ciąży w 1trymestrze nie przybrałam ani grama a do porodu szłam z wagą +20, zdrowo się odżywiałam i na bank nie za dwoje. Także tu głownie predyspozycje chociażby genetyczne grają rolę. Wiadomo jak jesz całą ciążę fast foody, chipsy, ciasteczka to te kg będą przychodzić szybko i w dużej ilości. Ale są rzeczy na które nie mamy wpływu i mimo dobrej diety będziemy tyć i tyle.
    Też się tego boję :( Miałam tak z synem w ciązy, chociaż uważałam. Pod koniec to juz ryczeć mi się chciało - wieloryb normalnie. Teraz wiek już słuszny, leżenie i obawiam się powtórki.

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje że u mnie tak sie nie skonczy. Dzisiaj bylam na forum u czerwcowek i były tan szczuplaczki z malymi brzuszkami i w 34 tygodniu maja 6-7kg na plusie, a dzieciatka waza juz powyzej 2kg :-)

agaafabka lubi tę wiadomość

• Bizonka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie przejmuję, moja mam w drgiej ciąży przed 30.tką ważyła 47kg

31 lat // starania od 2014 // pierwsza ciaza TP-- OM 29.09.2018-- USG 22.09.2018
    w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a ja mam kolejny problem w tej ciąży. Ostatnio mnie suszylo i nie pasowało mi to szybkie przybieranie na wadze. Pożyczyłam glukometr i bach cukier na czczo powyżej 120. Pojechałam do laboratorium i czekam na wynik z krwi. Ale pewnie czeka mnie cukrzyca ciążowa. Z 15 marca wynik miałam 70.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    No a ja mam kolejny problem w tej ciąży. Ostatnio mnie suszylo i nie pasowało mi to szybkie przybieranie na wadze. Pożyczyłam glukometr i bach cukier na czczo powyżej 120. Pojechałam do laboratorium i czekam na wynik z krwi. Ale pewnie czeka mnie cukrzyca ciążowa. Z 15 marca wynik miałam 70.
    Kurcze, niefajnie. 120 to duzo za duzo na czczo. Dobrze, ze to wykrylas wczesniej. Ale przejdziesz na dietke i bedzie dobrze:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osobie, która mi pożyczyła glukometr każe go sobie wsadzić w pewną część ciała. Glukoza z krwi 83.

monika_86, agaafabka lubią tę wiadomość

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Osobie, która mi pożyczyła glukometr każe go sobie wsadzić w pewną część ciała. Glukoza z krwi 83.
    Niedługo przed nami test z obciążeniem glukozą,wiele się wyjaśni wtedy.

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe ze czego wynika aż tak duza roznica, 40jednostek to przeciez gignantyczna roznica

agaafabka lubi tę wiadomość

• linka220 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Monia współczuję Miałam w pierwszej ciąży też cukrzycę , ale dopiero wykryłam ją przy badaniu krzywej cukrowej Na razie do tej pory mam glukozę ok , ale wtedy też miałam ... Będziemy walczyć razem ;) dieta, pomiary krwi.... :/

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
‹‹ 617 618 619 620 621 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ