WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeśli chodzi o wakacje, to ciężko teraz przewidzieć jak będziemy się czuły w III trymestrze. Dlatego my celujemy w wakacje na spontana
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2018, 19:51
-
Bardzo prawdopodobne, że większość z Wam ma wybraną położną tylko nie za bardzo zdajecie sobie z tego sprawy.
Korzystałam z usług 3 przychodni, w każdej z nich przy pierwszej wizycie u gina dostawałam kartkę z wyborem położnej. Za każdą zadeklarowaną pacjentkę fundusz płaci 1,13zł (bez względu na to czy w ciąży jest czy nie)
Zgodnie z prawem, kobiety od 21 tygodnia ciąży do dnia rozwiązania mogą poprosić położną o przygotowanie do porodu i opiekę w trakcie ciąży lub instruktaż , jak opiekować się noworodkiem. Za taką wizytę położna otrzymuje jednak 31 zł. Wizyta tzw. patronażowa u młodej mamy i noworodka to koszt 26 zł. NFZ płaci za sześć takich wizyt, do czasu ukończenia przez noworodka dwóch miesięcy - tłumaczy Beata Aszkielaniec, rzecznik łódzkiego NFZ.
Czytaj więcej: http://www.dzienniklodzki.pl/artykul/449800,polozne-czesto-dostaja-pieniadze-tylko-za-gotowosc,id,t.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2018, 19:51
zuza88 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ale czy to nie jest mily gest? Mi sie az cieplo na sercu zrobilo... bo czekalam w kolejce jak kazdy inny i zostalo mi to zaproponowane przez pracownikow przychodni.
Codziennie widze chamstwo i brak serdecznosci... dzisiaj widzialam jak kobiecie z gipsem na nodze nie przytrzymano drzwi od windy tylko jeszcze je pchnieto... w efekcie kobieta dostala tymi drzwiami w chora noge i sie prawie wywalila... wg mnie codzienna zyczliwosc jest potrzebna, maly usmiech i drobny gest potrafi poprawic komus humor. Ja staram sie zawsze przytrzymac drzwi innym - bo co to dla mnie za problem?Camilla13, ola_g89, Izabelle, JustynaG lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJustynaG wrote:Bardzo prawdopodobne, że większość z Wam ma wybraną położną tylko nie za bardzo zdajecie sobie z tego sprawy.
Korzystałam z usług 3 przychodni, w każdej z nich przy pierwszej wizycie u gina dostawałam kartkę z wyborem położnej. Za każdą zadeklarowaną pacjentkę fundusz płaci 1,13zł (bez względu na to czy w ciąży jest czy nie)
Zgodnie z prawem, kobiety od 21 tygodnia ciąży do dnia rozwiązania mogą poprosić położną o przygotowanie do porodu i opiekę w trakcie ciąży lub instruktaż , jak opiekować się noworodkiem. Za taką wizytę położna otrzymuje jednak 31 zł. Wizyta tzw. patronażowa u młodej mamy i noworodka to koszt 26 zł. NFZ płaci za sześć takich wizyt, do czasu ukończenia przez noworodka dwóch miesięcy - tłumaczy Beata Aszkielaniec, rzecznik łódzkiego NFZ.
Czytaj więcej: http://www.dzienniklodzki.pl/artykul/449800,polozne-czesto-dostaja-pieniadze-tylko-za-gotowosc,id,t.html -
86Monia wrote:Ja sama nie podejdę też bo nie chcę być linczowana. W aptece mimo że zostałam zawolana to były szmery grupy wiekowej 70 plus.
Dokładnie tak, a najgorsze są KOBIETY 70+. Faceci są bardziej wyrozumiali (o ironio!). Ogólnie też jeszcze nie korzystam z pierwszeństwa, dopóki dobrze się czuję i nigdzie mi się nie spieszy to mogę postać. Brzuszek niby widoczny, ale niekoniecznie ubieram się tak żeby było go widać na pierwszy rzut oka. Poza tym w kolejce stałam tylko w Rossmannie, jak było -55%, więc wszyscy ludzie mieli tak dość, że nawet gdybym była w ciąży z trojaczkami to nikt by mnie nie puścił
Natalia - zakonnica, taki przykład dla innych -
nick nieaktualnylena86 wrote:moja waga 2 kg+, dzisiaj przed wizytą pewnie będzie znowu oficjalne ważenie u pielęgniarek:P na razie "przybrałam" w biuście:D
wg tej tabelki przy mojej wyjściowej 55 13 kg do przybrania to dosyć dużo. Pytałam moich koleżanek i max ile one przytyły to było 10 kg. -
My już po badaniach połówkowych
Maleństwo zdrowe, wszystkie parametry ok i potwierdziła się dziewczynkaola_g89, Camilla13, promyczek 39, linka220, monika_86, Izabelle, Paulla89, Angel1988, Natalia1984, OctAngel, arya12, GuBo, JustynaG, Agatek_gagatek lubią tę wiadomość
-
frezyjciada wrote:Seeerrio????? Ja nie znam takiej, która by przytyła mniej niż 10! A i to na palcach jednej ręki mogę policzyć! Ja w pierwszej ciąży w 1trymestrze nie przybrałam ani grama a do porodu szłam z wagą +20, zdrowo się odżywiałam i na bank nie za dwoje. Także tu głownie predyspozycje chociażby genetyczne grają rolę. Wiadomo jak jesz całą ciążę fast foody, chipsy, ciasteczka to te kg będą przychodzić szybko i w dużej ilości. Ale są rzeczy na które nie mamy wpływu i mimo dobrej diety będziemy tyć i tyle.
Miałam tak z synem w ciązy, chociaż uważałam. Pod koniec to juz ryczeć mi się chciało - wieloryb normalnie. Teraz wiek już słuszny, leżenie i obawiam się powtórki.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNo a ja mam kolejny problem w tej ciąży. Ostatnio mnie suszylo i nie pasowało mi to szybkie przybieranie na wadze. Pożyczyłam glukometr i bach cukier na czczo powyżej 120. Pojechałam do laboratorium i czekam na wynik z krwi. Ale pewnie czeka mnie cukrzyca ciążowa. Z 15 marca wynik miałam 70.
-
nick nieaktualny86Monia wrote:No a ja mam kolejny problem w tej ciąży. Ostatnio mnie suszylo i nie pasowało mi to szybkie przybieranie na wadze. Pożyczyłam glukometr i bach cukier na czczo powyżej 120. Pojechałam do laboratorium i czekam na wynik z krwi. Ale pewnie czeka mnie cukrzyca ciążowa. Z 15 marca wynik miałam 70.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
86Monia wrote:No a ja mam kolejny problem w tej ciąży. Ostatnio mnie suszylo i nie pasowało mi to szybkie przybieranie na wadze. Pożyczyłam glukometr i bach cukier na czczo powyżej 120. Pojechałam do laboratorium i czekam na wynik z krwi. Ale pewnie czeka mnie cukrzyca ciążowa. Z 15 marca wynik miałam 70.
dieta, pomiary krwi....