X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    We mnie sie ostatnio wzbudzil jakos taki instynkt macierzyński, rozczula mnie hak czuje ruchy i wyobrazam sobie, ze moja coreczka (mam nadzieje:-)) tam jest. Ostatnio sie poplakalam, ze ona jest tam taka sama i ma ciemno :D haha, ciazowe hormony.
    Haha, mam to samo :D wzięłam do siebie radę z Belly i zaczęłam przyzwyczajac brzuch do swojego głosu :) Stałam w kuchni i sobie śpiewałam (bo jednak tematy do mówienia do samej do siebie mi się wyczerpały :D), po czym popłakałam się, bo pomyślałam o tym, ze niedługo mała będzie na świecie i będę jej śpiewać kołysanki :D

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    We mnie sie ostatnio wzbudzil jakos taki instynkt macierzyński, rozczula mnie hak czuje ruchy i wyobrazam sobie, ze moja coreczka (mam nadzieje:-)) tam jest. Ostatnio sie poplakalam, ze ona jest tam taka sama i ma ciemno :D haha, ciazowe hormony.
    Mi już trochę faza płaczu minęła :) Teraz jak Mała puka mnie w brzuch,to jej odpukuję i ona mi. Przynajmniej tak mi się zdaje,że ona bawi się ze mną,a nie jest to przypadek :) Ta istotka tak mnie rozczula,ze cały czas mam banana na twarzy ;)

ola_g89, agaafabka lubią tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Mi już trochę faza płaczu minęła :) Teraz jak Mała puka mnie w brzuch,to jej odpukuję i ona mi. Przynajmniej tak mi się zdaje,że ona bawi się ze mną,a nie jest to przypadek :) Ta istotka tak mnie rozczula,ze cały czas mam banana na twarzy ;)
    Moja to jest malpa, bo jak leżę na plecach i czuje że sie rusza i przykladam rękę, to ona wtedy przestaje:-)

agaafabka, Izabelle, Natalia1984 lubią tę wiadomość

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) ja tylko na chwileczkę :)
    Mam takie pytanko czy są tutaj dziewczyny z okolic Rzeszowa ?
    Mam pytanie gdzie można zrobić badania prenatalne u lekarza z certyfikatem ?
    Miałam się rejestrować do Cebulaka z profamilii ale doczytałam , że lekarze nie mają takiego certyfikatu do wykonywania tych badań ;/ możecie kogoś doradzić ?
    Najgorsze jest to , że do prenatalnych jeszcze sporo czasu a zapisać się już mozna na styk :/

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Ja dzisiaj zaczynam 19tydzien (chociaz wg Was 20), ale juz sie przyzwyczailam mowic tak jak mowi moj lekarz, oni licza skończone tygodnie:-) ja dzisiaj wizyta. Ale dopiero o 18, mam juz stresa.

ja dzisiaj identycznie jak Ty 19t0d czyli 20tc :) i jutro lekarz :) powodzenia :)

• paulka86 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Miałam się rejestrować do Cebulaka z profamilii ale doczytałam , że lekarze nie mają takiego certyfikatu do wykonywania tych badań ;/ możecie kogoś doradzić ?
    Najgorsze jest to , że do prenatalnych jeszcze sporo czasu a zapisać się już mozna na styk :/
    Ja z okolic Rzeszowa. Robilam genetyczne w profamilii u Szajnera. Za tydzień mam u niego polowkowe. Zarówno on jak i Cebulak, jeszcze jakis jeden lekarz ma certyfikat fmf. Mozesz sprawdzić na liście.

Hedgehog, Karmelkovaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2024, 12:08

Karmelkovaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:

Ja jestem z Rzeszowa.

Cebulak ma certyfikat podobnie jak Szajner. Obaj są z profamilii. Do tego certyfikat mają w Homed w Głogowie Małopolskim. Ja robiłam u dr Szpejankowskiego Primagin. Jestem zadowolona. Podobno ciągle sie doszkala i oczywiście ma certyfikat. Zapłaciłam 400 zł z krwią- test Pappa. Podobno jeszcze Śliwa ma ale to musiałabyś listę sprawdzić w necie.

Jeśli masz na nfz to tylko Profamilia i Homed

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 11:12

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak bo myslałam ze mają tylko do podstawowych usg :) to dobrze bede dzwonić pisac się do Cebulaka ... ale to dopiero w poniedziałek bo jutro wazny dzień mam nadzieje ze pierwszy raz usłysze serdusio i ze mną zostanie to moja 5 ta ciąża ,4 straciłam :<
    Dziekuję dziewczyny :*

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki Karmelkovaa. Większość dziewczyn tutaj na forach po różnych przejściach rozumiemy twój strach i niestety nie mija on z biegiem ciazy. Trzymam kciuki! Pamiętaj że serduszko może być ciut później bo 6t0d to wczesny termin. Mojego dzidzi bilo 5t6d ale ja chyba miałam owu wcześniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 11:21

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja obecnie jeżdżę do Tarnowa do Przybycienia , który znalazł przyczynę moich poronień i jest cudownym lekarzem ale mnie odstawi w , którymś tyg jeśli wszystko będzie dobrze , bo on zajmuje się problemami a nie prowadzeniem ciąży

A czy możecie mi jeszcze doradzić lekarza , który nie robi problemów z pisaniem clexanu na R ? bo czasami lekarze to mają wielki problem z tym ;/
    Chciałabym chodzić do profamilii do lekarza i jak Bozia da tam rodzić .
    Wcześniej chodziłam do Łozińskiego pisał mi recepty bez problemu , ale się trochę zawiodłam , bo się troszke na mnie uczył i nie dogadalismy się , bo nie słuchał co ja mówiłam do niego i mnie lekcewazył co przyczyniło się do kolejnych moich 2 poronień u niego .

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Trzymam kciuki Karmelkovaa. Większość dziewczyn tutaj na forach po różnych przejściach rozumiemy twój strach i niestety nie mija on z biegiem ciazy. Trzymam kciuki! Pamiętaj że serduszko może być ciut później bo 6t0d to wczesny termin. Mojego dzidzi bilo 5t6d ale ja chyba miałam owu wcześniej.

Ja miałam owulację w 12dc 2 pękniete jajeczka :) zarodeczek i ciałko widziałam w 5t+0d lekarz mówił , że powinno już być widac ... i stresik jest ... ale jestem dobrej mysli :) nie chcę się całe życie dobijać , że znowu będzie źle :<

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Ja miałam owulację w 12dc 2 pękniete jajeczka :) zarodeczek i ciałko widziałam w 5t+0d lekarz mówił , że powinno już być widac ... i stresik jest ... ale jestem dobrej mysli :) nie chcę się całe życie dobijać , że znowu będzie źle :<
    Znalezienie lekarza, ktory przepisije heparyne z refundacja to cud;-) neoparin jest duzo tanszyn kosztuje ok. 3zl z refundacja:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie znam niestety lekarza który przepisuje bo nie miałam wskazań. Ja jestem anty Profamilia, ale zaglądaj do wątku bo są dziewczyny chyba z Rzeszowa na heparynie to pewnie ci podpowiedzą.

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A możesz napisac swoje doświadczenia dlaczego anty ? :) zbieram wszelkie cenne informacje :)

Ja miałam w profamilii histeroskopię i byłam bardzo zadowolona i podejściem lekarzy pielegniarek i czystością na oddziale :)
    w porównaniu do tego co przeszłam w miejscowych szpitalach to niebo a ziemia

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Znalezienie lekarza, ktory przepisije heparyne z refundacja to cud;-) neoparin jest duzo tanszyn kosztuje ok. 3zl z refundacja:-)

Kochana wiem własnie :) a ja miesięcznie wydaję po 2 tys na leki bo biorę obecnie takie co ludzie po chemii ... i temu tak kombinuję aby co mogę to taniej , ale jak nie da rady to się wykopie z pod ziemi :)
    Neoparin wiem ,a le nie zmieniam juz , 3mam się clexanu bo to jednak oryginał i ma potwierdzenie medyczne we wskazaniach po poroneniach nawykowych , nie chcę mieszać bo zamiennik to jednak zamiennik , a ja na razie jestem jak bańka mydlana

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Kochana wiem własnie :) a ja miesięcznie wydaję po 2 tys na leki bo biorę obecnie takie co ludzie po chemii ... i temu tak kombinuję aby co mogę to taniej , ale jak nie da rady to się wykopie z pod ziemi :)
    Neoparin wiem ,a le nie zmieniam juz , 3mam się clexanu bo to jednak oryginał i ma potwierdzenie medyczne we wskazaniach po poroneniach nawykowych , nie chcę mieszać bo zamiennik to jednak zamiennik , a ja na razie jestem jak bańka mydlana
    Wyszperałam i dziewczyna z Rzeszowa jest na naszym wątku Rucola i ona jest na clexane.niżej jej zmagania z zajściem w ciążę. Ona chodzi do dr Ulmana on przyjmuje i pracuje w Profamilia.

http://problemyzplodnoscia.blogspot.com

Karmelkovaa, Hedgehog lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Profamilia jest hotelem to prawda. Ale jest idealny dla idealnie zdrowej kobiety - bez chorób przewlekłych inaczej nie przyjmują oraz dla zdrowych dzieci. Noworodki z jakimś problemem transportuja na górkę albo na Szopena. Większośc moich koleżanek rodziło w Pro i są zachwycone ja z natury jestem pechowa i potrzebuje fachowej opieki.

Mogę zapytać Karmelkovaa ile masz lat?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 11:55

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia ja myślę , że tam jest mimo wszystko dobra opieka a nawet kiedy coś by poszło nie tak to jak piszesz przeniosą Cię :)
    Chyba , że masz jakieś choroby itd, i się obawiasz to oczywiście idź tam gdzie Ci erce i rozum podpowiada :)

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oni by i tak mnie nie przyjęli jeśli miała bym odnotowane w papierach ze choruje. Moja znajoma wyplakala u gine żeby nie wpisywal ze choruje i ja przyjęli.

‹‹ 621 622 623 624 625 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ