WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    We mnie sie ostatnio wzbudzil jakos taki instynkt macierzyński, rozczula mnie hak czuje ruchy i wyobrazam sobie, ze moja coreczka (mam nadzieje:-)) tam jest. Ostatnio sie poplakalam, ze ona jest tam taka sama i ma ciemno :D haha, ciazowe hormony.
    Haha, mam to samo :D wzięłam do siebie radę z Belly i zaczęłam przyzwyczajac brzuch do swojego głosu :) Stałam w kuchni i sobie śpiewałam (bo jednak tematy do mówienia do samej do siebie mi się wyczerpały :D), po czym popłakałam się, bo pomyślałam o tym, ze niedługo mała będzie na świecie i będę jej śpiewać kołysanki :D

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    We mnie sie ostatnio wzbudzil jakos taki instynkt macierzyński, rozczula mnie hak czuje ruchy i wyobrazam sobie, ze moja coreczka (mam nadzieje:-)) tam jest. Ostatnio sie poplakalam, ze ona jest tam taka sama i ma ciemno :D haha, ciazowe hormony.
    Mi już trochę faza płaczu minęła :) Teraz jak Mała puka mnie w brzuch,to jej odpukuję i ona mi. Przynajmniej tak mi się zdaje,że ona bawi się ze mną,a nie jest to przypadek :) Ta istotka tak mnie rozczula,ze cały czas mam banana na twarzy ;)

ola_g89, agaafabka lubią tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Mi już trochę faza płaczu minęła :) Teraz jak Mała puka mnie w brzuch,to jej odpukuję i ona mi. Przynajmniej tak mi się zdaje,że ona bawi się ze mną,a nie jest to przypadek :) Ta istotka tak mnie rozczula,ze cały czas mam banana na twarzy ;)
    Moja to jest malpa, bo jak leżę na plecach i czuje że sie rusza i przykladam rękę, to ona wtedy przestaje:-)

agaafabka, Izabelle, Natalia1984 lubią tę wiadomość

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) ja tylko na chwileczkę :)
    Mam takie pytanko czy są tutaj dziewczyny z okolic Rzeszowa ?
    Mam pytanie gdzie można zrobić badania prenatalne u lekarza z certyfikatem ?
    Miałam się rejestrować do Cebulaka z profamilii ale doczytałam , że lekarze nie mają takiego certyfikatu do wykonywania tych badań ;/ możecie kogoś doradzić ?
    Najgorsze jest to , że do prenatalnych jeszcze sporo czasu a zapisać się już mozna na styk :/

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Ja dzisiaj zaczynam 19tydzien (chociaz wg Was 20), ale juz sie przyzwyczailam mowic tak jak mowi moj lekarz, oni licza skończone tygodnie:-) ja dzisiaj wizyta. Ale dopiero o 18, mam juz stresa.

ja dzisiaj identycznie jak Ty 19t0d czyli 20tc :) i jutro lekarz :) powodzenia :)

• paulka86 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Miałam się rejestrować do Cebulaka z profamilii ale doczytałam , że lekarze nie mają takiego certyfikatu do wykonywania tych badań ;/ możecie kogoś doradzić ?
    Najgorsze jest to , że do prenatalnych jeszcze sporo czasu a zapisać się już mozna na styk :/
    Ja z okolic Rzeszowa. Robilam genetyczne w profamilii u Szajnera. Za tydzień mam u niego polowkowe. Zarówno on jak i Cebulak, jeszcze jakis jeden lekarz ma certyfikat fmf. Mozesz sprawdzić na liście.

Hedgehog, Karmelkovaa lubią tę wiadomość

• Hedgehog Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2024, 12:08

Karmelkovaa lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:

Ja jestem z Rzeszowa.

Cebulak ma certyfikat podobnie jak Szajner. Obaj są z profamilii. Do tego certyfikat mają w Homed w Głogowie Małopolskim. Ja robiłam u dr Szpejankowskiego Primagin. Jestem zadowolona. Podobno ciągle sie doszkala i oczywiście ma certyfikat. Zapłaciłam 400 zł z krwią- test Pappa. Podobno jeszcze Śliwa ma ale to musiałabyś listę sprawdzić w necie.

Jeśli masz na nfz to tylko Profamilia i Homed

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 11:12

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak bo myslałam ze mają tylko do podstawowych usg :) to dobrze bede dzwonić pisac się do Cebulaka ... ale to dopiero w poniedziałek bo jutro wazny dzień mam nadzieje ze pierwszy raz usłysze serdusio i ze mną zostanie to moja 5 ta ciąża ,4 straciłam :<
    Dziekuję dziewczyny :*

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki Karmelkovaa. Większość dziewczyn tutaj na forach po różnych przejściach rozumiemy twój strach i niestety nie mija on z biegiem ciazy. Trzymam kciuki! Pamiętaj że serduszko może być ciut później bo 6t0d to wczesny termin. Mojego dzidzi bilo 5t6d ale ja chyba miałam owu wcześniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 11:21

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja obecnie jeżdżę do Tarnowa do Przybycienia , który znalazł przyczynę moich poronień i jest cudownym lekarzem ale mnie odstawi w , którymś tyg jeśli wszystko będzie dobrze , bo on zajmuje się problemami a nie prowadzeniem ciąży

A czy możecie mi jeszcze doradzić lekarza , który nie robi problemów z pisaniem clexanu na R ? bo czasami lekarze to mają wielki problem z tym ;/
    Chciałabym chodzić do profamilii do lekarza i jak Bozia da tam rodzić .
    Wcześniej chodziłam do Łozińskiego pisał mi recepty bez problemu , ale się trochę zawiodłam , bo się troszke na mnie uczył i nie dogadalismy się , bo nie słuchał co ja mówiłam do niego i mnie lekcewazył co przyczyniło się do kolejnych moich 2 poronień u niego .

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Trzymam kciuki Karmelkovaa. Większość dziewczyn tutaj na forach po różnych przejściach rozumiemy twój strach i niestety nie mija on z biegiem ciazy. Trzymam kciuki! Pamiętaj że serduszko może być ciut później bo 6t0d to wczesny termin. Mojego dzidzi bilo 5t6d ale ja chyba miałam owu wcześniej.

Ja miałam owulację w 12dc 2 pękniete jajeczka :) zarodeczek i ciałko widziałam w 5t+0d lekarz mówił , że powinno już być widac ... i stresik jest ... ale jestem dobrej mysli :) nie chcę się całe życie dobijać , że znowu będzie źle :<

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Ja miałam owulację w 12dc 2 pękniete jajeczka :) zarodeczek i ciałko widziałam w 5t+0d lekarz mówił , że powinno już być widac ... i stresik jest ... ale jestem dobrej mysli :) nie chcę się całe życie dobijać , że znowu będzie źle :<
    Znalezienie lekarza, ktory przepisije heparyne z refundacja to cud;-) neoparin jest duzo tanszyn kosztuje ok. 3zl z refundacja:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie znam niestety lekarza który przepisuje bo nie miałam wskazań. Ja jestem anty Profamilia, ale zaglądaj do wątku bo są dziewczyny chyba z Rzeszowa na heparynie to pewnie ci podpowiedzą.

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A możesz napisac swoje doświadczenia dlaczego anty ? :) zbieram wszelkie cenne informacje :)

Ja miałam w profamilii histeroskopię i byłam bardzo zadowolona i podejściem lekarzy pielegniarek i czystością na oddziale :)
    w porównaniu do tego co przeszłam w miejscowych szpitalach to niebo a ziemia

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Znalezienie lekarza, ktory przepisije heparyne z refundacja to cud;-) neoparin jest duzo tanszyn kosztuje ok. 3zl z refundacja:-)

Kochana wiem własnie :) a ja miesięcznie wydaję po 2 tys na leki bo biorę obecnie takie co ludzie po chemii ... i temu tak kombinuję aby co mogę to taniej , ale jak nie da rady to się wykopie z pod ziemi :)
    Neoparin wiem ,a le nie zmieniam juz , 3mam się clexanu bo to jednak oryginał i ma potwierdzenie medyczne we wskazaniach po poroneniach nawykowych , nie chcę mieszać bo zamiennik to jednak zamiennik , a ja na razie jestem jak bańka mydlana

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Kochana wiem własnie :) a ja miesięcznie wydaję po 2 tys na leki bo biorę obecnie takie co ludzie po chemii ... i temu tak kombinuję aby co mogę to taniej , ale jak nie da rady to się wykopie z pod ziemi :)
    Neoparin wiem ,a le nie zmieniam juz , 3mam się clexanu bo to jednak oryginał i ma potwierdzenie medyczne we wskazaniach po poroneniach nawykowych , nie chcę mieszać bo zamiennik to jednak zamiennik , a ja na razie jestem jak bańka mydlana
    Wyszperałam i dziewczyna z Rzeszowa jest na naszym wątku Rucola i ona jest na clexane.niżej jej zmagania z zajściem w ciążę. Ona chodzi do dr Ulmana on przyjmuje i pracuje w Profamilia.

http://problemyzplodnoscia.blogspot.com

Karmelkovaa, Hedgehog lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Profamilia jest hotelem to prawda. Ale jest idealny dla idealnie zdrowej kobiety - bez chorób przewlekłych inaczej nie przyjmują oraz dla zdrowych dzieci. Noworodki z jakimś problemem transportuja na górkę albo na Szopena. Większośc moich koleżanek rodziło w Pro i są zachwycone ja z natury jestem pechowa i potrzebuje fachowej opieki.

Mogę zapytać Karmelkovaa ile masz lat?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 11:55

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia ja myślę , że tam jest mimo wszystko dobra opieka a nawet kiedy coś by poszło nie tak to jak piszesz przeniosą Cię :)
    Chyba , że masz jakieś choroby itd, i się obawiasz to oczywiście idź tam gdzie Ci erce i rozum podpowiada :)

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oni by i tak mnie nie przyjęli jeśli miała bym odnotowane w papierach ze choruje. Moja znajoma wyplakala u gine żeby nie wpisywal ze choruje i ja przyjęli.

‹‹ 621 622 623 624 625 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ