WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
86Monia wrote:A powiedzcie mi bo ja nie w temacie te mutacje które macie to je robiłyscie z jakiego powodu? To wynika z długiego starania się o dziecko czy poronien?
P.s. też widziałam ten artykuł ale nie wgłębiałam się -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
My się staraliśmy jakieś 1.5 roku - nikt przez ten czas nie zlecił mi ani mutacji ani imunologii- stwierdzono tylko wrogość śluzu- podchodzilismy przez to do 5 IUI i nic - i wreszcie kiedy odpuscilismy to po 3 miesiącach zaszłam naturalnie w ciążę
wiem że każdy przypadek jest inny ale zobaczcie dla mnie 1.5 roku starań to długo A patrząc i czytając co się dzieje wniosek jest jeden - jak się sama nie upomnisz u lekarza o jakieś badania to Ci ich nie zleci... tylko nie każda kobieta jest tak że wszystkim obyta żeby wiedzieć o co ma się upomnieć.
Izabelle lubi tę wiadomość
kasia1518
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Melduje sie po wizycie
wszystko dobrze dzieciatko dalej tajemnicze płci nie znam wiec nadal niespodzianka
Polowkowe mam po 14 majaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 03:45
Izabelle, kasia1518, promyczek 39, zuza88 lubią tę wiadomość
-
My staraliśmy się trzy lata. Dlatego teraz nie pozwilę,zeby stanowisko PTGiP stanęlo mi na drodze do szczęśliwego rozwiązania
:p
Jatroszka,miło się czyta dobre wiesci.
Dziś zaczęliśmy 21 tydzień. Jutro wizyta,liczę na to,że wreszcie i na dobre będę mogła wreszcie wstać z kanapy
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykrasnalowa wrote:Ja dzisiaj zaczynam 19tydzien (chociaz wg Was 20), ale juz sie przyzwyczailam mowic tak jak mowi moj lekarz, oni licza skończone tygodnie:-) ja dzisiaj wizyta. Ale dopiero o 18, mam juz stresa.
Nie stresuj się będzie wszystko dobrze ja trzymam kciuki żeby tak było
A co do tych tygodni to faktycznie zaczynasz tydzień 20 i dlatego tak się mówi bo 19 jest już skończony bo jak będzie 19t i 2 dni to już nie jest tydzień 19 tylko 20Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 08:23
-
nick nieaktualnyCytat z mamyginekolog:Wcale was nie oceniam, bo nie jestem lepsza – w szpitalu mówię „mam 10 tygodni”, a koleżankom mówię „jestem w 11 tygodniu”. Zawsze lepiej czujemy się z myślą, że jesteśmy bliżej porodu. Ale takie mówienie technicznie rzecz biorąc nie jest poprawne i lekarzom mówcie o skończonych tygodniach, a na pewno nie mówcie w miesiącach. ☺️
-
nick nieaktualny
-
krasnalowa wrote:Ja dzisiaj zaczynam 19tydzien (chociaz wg Was 20), ale juz sie przyzwyczailam mowic tak jak mowi moj lekarz, oni licza skończone tygodnie:-) ja dzisiaj wizyta. Ale dopiero o 18, mam juz stresa.Corka - 2018
Syn - 2021 -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, możecie podlinkować ten artykuł?
Ja też sama badałam mutacje prywatnie, ale po drugim poronieniu należy się na nfz wizyta u genetyka i badania, wystarczy wziąć skierowanie od rodzinnego do poradni genetycznej.
Ja liczę tak jak Krasnalowa, skończone tygodnie, czyli jestem w 20 tygodniu. Lata swoje też tak liczę, jak miałam 30 urodziny to nie mówiłam, że mam 31 lat
Ale portale ciążowe tak dziwnie liczą i dlatego każda z nas liczy te zaczęte tygodnie, bo wszędzie tak podają. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWe mnie sie ostatnio wzbudzil jakos taki instynkt macierzyński, rozczula mnie hak czuje ruchy i wyobrazam sobie, ze moja coreczka (mam nadzieje:-)) tam jest. Ostatnio sie poplakalam, ze ona jest tam taka sama i ma ciemno
haha, ciazowe hormony.
ola_g89, Natalia1984 lubią tę wiadomość