X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz być może mają pewne punkty , których muszą się 3mać :)

Ja na razie mam dobre nastawienie :) i wiele czasu na namysły .
    Póki co jutro jade na serduszkową i trzęsę portkami :p

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Kochana wiem własnie :) a ja miesięcznie wydaję po 2 tys na leki bo biorę obecnie takie co ludzie po chemii ... i temu tak kombinuję aby co mogę to taniej , ale jak nie da rady to się wykopie z pod ziemi :)
    Neoparin wiem ,a le nie zmieniam juz , 3mam się clexanu bo to jednak oryginał i ma potwierdzenie medyczne we wskazaniach po poroneniach nawykowych , nie chcę mieszać bo zamiennik to jednak zamiennik , a ja na razie jestem jak bańka mydlana
    To u Ciebie chyba immunologia, skoro tyle poronien na wczesnym etapie?

Karmelkovaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Wiesz być może mają pewne punkty , których muszą się 3mać :)

Ja na razie mam dobre nastawienie :) i wiele czasu na namysły .
    Póki co jutro jade na serduszkową i trzęsę portkami :p

Wierzę Ci. Ja teraz trzęse sie przed połówkowymi. Napisz jutro koniecznie że serduszko pięknie bije.

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    To u Ciebie chyba immunologia, skoro tyle poronien na wczesnym etapie?

U mnie gentyka wylazła , immunologia jest wszystko ok ... wyszedł mi deficyt KIR mam nieobecne te co maja byc obecne jedne z wazniejszych problem z zagnieżdżeniem zarodka , i niewydolność ciałka żółtego ...
    Mam teraz specjalne leki , które maja zastąpić te receptory
    Do tego zbijałam prolaktyne po obciążeniu , i mam lekką hiperinsulinemię biore metformax , i jazdy z tarczycą ale jest na razie ok :)

napiszę Wam jutro , mam nadzieje , że uda nam się przebrnąć

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    U mnie gentyka wylazła , immunologia jest wszystko ok ... wyszedł mi deficyt KIR mam nieobecne te co maja byc obecne jedne z wazniejszych problem z zagnieżdżeniem zarodka , i niewydolność ciałka żółtego ...
    Mam teraz specjalne leki , które maja zastąpić te receptory
    Do tego zbijałam prolaktyne po obciążeniu , i mam lekką hiperinsulinemię biore metformax , i jazdy z tarczycą ale jest na razie ok :)

napiszę Wam jutro , mam nadzieje , że uda nam się przebrnąć
    O kurcze, to chyba malo popularne badanie, nie slyszalam o nim nigdy nawet. Mam nadzieje, ze lekarstwa pomoga i usłyszysz serduszko:-)

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wśród poronień nawykowych i lekarzy z mózgiem to nic nowego :) ale wiesz , że wydaje się kosmos :)
    badaliśmy kariotypy prawidłowe , wgl zrobilismy wszystkie możliwe badania juz nie mam co badać ... i wyszło w końcu to , ale trudne to wszystko szczególnie teraz... martwię się , żeby tym razem jednak los się odwrócił

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Wśród poronień nawykowych i lekarzy z mózgiem to nic nowego :) ale wiesz , że wydaje się kosmos :)
    badaliśmy kariotypy prawidłowe , wgl zrobilismy wszystkie możliwe badania juz nie mam co badać ... i wyszło w końcu to , ale trudne to wszystko szczególnie teraz... martwię się , żeby tym razem jednak los się odwrócił

Karmelkovaa czas od czasu zagląda na ten wątek, też miałam być wrześniową mamusią ( też jestem z okolic Rzeszowa) , jednak los chciał inaczej serduszko przestało bić w 12 tc .....obecnie czekam na wyniki badań genetycznych po poronieniu i zastanawiam się co dalej wracać do Dębicy do obecnego lekarza ( swoją drogą do tej pory byłam z niego bardzo zadowolona bardzo pomógł mi przy staraniach o dzieciątko ) czy szukać dalej ?
    Jakie badania zlecił ci przybycień po poronieniach ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie kontrolnej, dziś 19+5 tc. Nie wiem co myśleć, na usg w 11 tygodniu łożysko wysoko na przedniej ścianie, w 14 albo 15 okazało się że przechodzi w połowie na tylną ścianę, a dziś się dowiaduję, że jest dość nisko. Mam odpoczywać, nie nosić nic ciężkiego itp. Nie wiem co o tym myśleć?

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek bardzo mi przykro :< jeździsz może do Gawlika do Dębicy ? On taki popularny tam ...
    Wiesz co ja Ci mogę wstawić tutaj listę badań , które zrobiłam przez 1,5 roku i te , które też zalecił dr P ;* tylko daj mi momencik może komuś też sie przyda
    A badałaś zarodki czy miały wady ?
    Powiem Ci , że przy takich wyższych stratach to bardziej immunologia obstawiam u Ciebie allo mrl komórki NK

Badania :

anty-TG, - ok zbite encortonem o dziwo
    anty-TPO , -ok
    TSH , + usg tarczycy - niedoczynność ale ok
    FT3 i FT4 - ok
    ANA I , i ANA II - ujemne
    P/c. p. kardiolipinie - ujemne
    P/c. p. plemnikowe - ujemne
    P/c. p. antygenom jajnika - ujemne
    P/c. p. antygenom łożyska- ujemne
    Białko C i S - ok
    Antykoagulant toczniowy - ujemny
    Czynnika V-Leiden - ujemny
    Gen MTHFR A i C - stwierdzono MTHFR A1298 C
    Mutacja protrombiny 20210 - ujemny
    Kariotyp ja i mąż - prawidłowe
    Histeroskopia diagnostyczna - ok wszystko drożne, budowa dobra
    Wymazy z dróg rodnych: chlamydia, mycoplasma, ureaplasma, bakterie, grzyby tlenowe/beztlenowe - wszystkie ok
    Cytomegalia, toxoplazmoza, rozyczka - ok
    Badanie ogólne moczu - ok
    Kwas moczowy - ok
    Morfologia z rozmazem - ok
    Elektrolity (Na, K, Cl) - ok
    Wapń całkowity - ok
    Fosfor nieorganiczny - ok
    Magnez - ok
    Wit B12 - troszke ponad normę po metylkach
    Wit D - w normie
    Kwas Foliowy - ok
    Żelazo - ok
    Ferrytyna - ok
    GGTP - ok
    Amylaza - ok
    Kreatynina - ok
    Lipidogram (CHOL, HDL, nie-HDL, LDL, TG) - ok
    IgG , IgM , IgE całkowite - ok
    PT (INR) - ok
    Fibrynogen - ok
    Antytrombina III, aktywność - ok
    CRP , ASO ilościowo - ok
    CK , CK-MB, aktywność - ok
    Troponina - ok
    FSH, LH, - Ok
    estradiol, - ok
    testosteron -ok
    potas -ok
    magnez-ok
    prolaktyna -
    WYNIK PROLAKTYNY PO OBCIĄŻENIU I : 513,2 norma do 637,0
    PROLAKTYNA PO OBCIĄŻENIU MTC PO 1H : 7554,0 15x wyższa a powinna być max 5x wyższa
    Wyszła hiperprolaktynemia zbijałam dostinexem

progesteron - za niski mimo ze w 2 fazie zawsze ok , to przy ciąży mało
    ROMA (Ca125+HE4+ROMA) - ok
    Kortyzol - ok
    CA 19-9 - ok
    CA 15-3 - ok
    CEA - ok
    Krzywa cukrowa
    i krzywa insulinowa po 1h i po 2h -
    Wyszła lekka hiperinsulinemia dostałam metformax xr 500

Aktywność komórek NK - ok
    KIR - skopane - problem z zagnieżdżeniem zarodka
    Allo Mrl - 42% ok
    test cytotoksyczny - ok
    monitoring cyklu - cykle owulacyjne zazwyczaj 2 jajeczka przy owulacji bez stymulacji , ze stymulacją duużo
    AMH - 2,40 ok nie stwierdzono pcos
    SHGB - ok
    Glukoza - ok
    Endometrium - zawsze ok
    Małż - p.c p. plemnikowe , badanie nasienia , posiew nasienia - ok

Nie wiem czy coś pominęłam czy nie :) te badania związane z cholesterolem to miałam robione czy nie mam bakterii tez bo mnie często skręcało wtedy w żołądku ale jest ok to chyba były nerwy po drugiej stracie wtedy

Stwierdzono mutację genu MTHFR A1298C w układzie heterozygotycznym
    Niedoczynność tarczycy unormowana TSH do ok.1 przy planowaniu musi być max 2.5
    Homocysteina wyszła 10,5 obecnie zbita metylkami do między 4/5

Także sporo ale wybadałam :)

U P już tylko miałam nk , kir , test cytotoskyczny , allo mrl , bo reszte miałam przebadane

Ithildin lubi tę wiadomość

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Jestem po wizycie kontrolnej, dziś 19+5 tc. Nie wiem co myśleć, na usg w 11 tygodniu łożysko wysoko na przedniej ścianie, w 14 albo 15 okazało się że przechodzi w połowie na tylną ścianę, a dziś się dowiaduję, że jest dość nisko. Mam odpoczywać, nie nosić nic ciężkiego itp. Nie wiem co o tym myśleć?
    Hmmm dziwne. Zawsze myslalam. Ze ono tylko moze sie podnoscic wyzej, a nie opadac. Ja tez jeszcze w 14tc mialam nisko i dzisiaj bede pytać czy sie podniesie. Ale podobno ponad 90% do końca ciazy sie podnosi:-)

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:

Myślę , że się podniesie ... dziewczyny często piszą o takich sytuacjach a potem jest ok :) ale wypoczywaj dużo

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Musisz się oszczędzać. Łożysko ma jeszcze szansę powędrować wyżej. Też na to liczę ;) jutro dowiem się co i jak :)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie przy zatrzymaniu serca w 11 tygodniu wyszly wlasnie problemy z krzepliwoscia-mthfr, v leiden i pai-1. Immunologia to zazwyczaj słyszałam, ze wlansie przy wczesniejszych stratach organizm odrzuca zarodek.

• Amy333 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika312 wrote:
    Z tego co doczytałam to właśnie brązowe się robia po kontakcie ze słońcem, a ja narazie w domu przesiaduje i mam zamiar jak najmniej wystawiać się na słońce ( nie chce przebarwień) :/

Ja miałam luteine podjezykowa dawka 3x1 teraz mam zejść na 2x1 A po tygodniu 1x1 i koniec :)

Ja mam duzy problm z przebarwieniami. Jeszcze przed ciążą w kazde lato wyglądałam jak lampard. W to lato to juz nie wiem co bedzie. Jedyna poprawa jest jak stosuje apteczne kremy z filtrami/fluidy. Ale i tak mam mase piegów i plamek. W ciązy to sie pewnie nasili, pierwsze już mi sie pojawiły. No ale, trudno najwyżej bede rodzić jako ciemnoskóra;-)

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy krzepliwości robi sie skrzep , który nie pozwala na dobry przepływ krwi między mama a bobasem blokuje po prostu , temu przeciwzakrzepowe zastrzyki , ale nie odrzuca zarodka... zarodek odrzucamy kiedy wychodza allo mrl komórki nk one zabijają :/

Dobrze ze wybadałas dużo dziewczyn ma problemy z krzepliwością , i trzeba pilnowac w ciazy ddimery :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 13:34

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Amy333 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuza88 wrote:
    Ja mam jutro połówkowe i to będzie 20 + 0 ;)
    Widze, ze temat połówkowych juz mamy:) Mnie troszke tu nei bylo,w yjechalismy na pare dni, a potem wpadłam w jakis szał porządków w domu, ale juz sie uspokajam;-)
    My mamy za tydzień połókowe, 27go, to bedzie 20t+3 :) Juz sie doczekac nie moge. Ostatnio moja gin potwierdzila, ze bedzie dziewczynka, strasznie sie cieszymy:)

OctAngel, Angel1988, ola_g89, Izabelle lubią tę wiadomość

3i49hdgeac44oma5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Przy krzepliwości robi sie skrzep , który nie pozwala na dobry przepływ krwi między mama a bobasem blokuje po prostu , temu przeciwzakrzepowe zastrzyki , ale nie odrzuca zarodka... zarodek odrzucamy kiedy wychodza allo mrl komórki nk one zabijają :/

Dobrze ze wybadałas dużo dziewczyn ma problemy z krzepliwością , i trzeba pilnowac w ciazy ddimery :)
    Wiem. Wiem. Wlasnie o tym mowie. Ze przy stracie w 12 tygodniu gdy juz bilo serduszko to właśnie bardziej obstawialabym krzepliwosc niz immunologie

• Amy333 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    A ja własnie coś tam czuję ale nie powiedziałabym, że to są mocne ruchy co też zaczyna mnie martwić... Sama sobie problemów szukam :P
    Ja tez jeszcze nie czuje nic wyraznego, od kilk dni takie jakby bulgotki delikatne.
    A z tymi ciuchami, to tez bym z mezem porozmawiala, bo utoniecie w morzu takich "futerek" ;-)

3i49hdgeac44oma5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Musisz się oszczędzać. Łożysko ma jeszcze szansę powędrować wyżej. Też na to liczę ;) jutro dowiem się co i jak :)
    Do tej pory też nie szalałam, nie wiem czy to faktycznie tak się zmienilo czy lekarz się myli. Zaczynam się zastanawiać nad wizyta u innego lekarza bo polowkowe mam dopiero 9 maja czyli 22+4 tc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 13:50

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie już wieksze doświadczenie może pomożecie ...
    W ciągu dnia mimo ze jest ciepło jest mi chłodno ;p A jak zasypiam i rano się budzę szczególnie mam takie jakby zimne dreszcze od środka przy czym jak sie nakryje czym sie da plus gruba piżama to jestem cała spocona i tak źle i tak nie dobrze... czy to normalny objaw ?

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

‹‹ 622 623 624 625 626 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ