WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiesz być może mają pewne punkty , których muszą się 3mać
Ja na razie mam dobre nastawieniei wiele czasu na namysły .
Póki co jutro jade na serduszkową i trzęsę portkami :p" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
nick nieaktualnyKarmelkovaa wrote:Kochana wiem własnie
a ja miesięcznie wydaję po 2 tys na leki bo biorę obecnie takie co ludzie po chemii ... i temu tak kombinuję aby co mogę to taniej , ale jak nie da rady to się wykopie z pod ziemi
Neoparin wiem ,a le nie zmieniam juz , 3mam się clexanu bo to jednak oryginał i ma potwierdzenie medyczne we wskazaniach po poroneniach nawykowych , nie chcę mieszać bo zamiennik to jednak zamiennik , a ja na razie jestem jak bańka mydlanaKarmelkovaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarmelkovaa wrote:Wiesz być może mają pewne punkty , których muszą się 3mać
Ja na razie mam dobre nastawieniei wiele czasu na namysły .
Póki co jutro jade na serduszkową i trzęsę portkami :p
Wierzę Ci. Ja teraz trzęse sie przed połówkowymi. Napisz jutro koniecznie że serduszko pięknie bije.Karmelkovaa lubi tę wiadomość
-
krasnalowa wrote:To u Ciebie chyba immunologia, skoro tyle poronien na wczesnym etapie?
U mnie gentyka wylazła , immunologia jest wszystko ok ... wyszedł mi deficyt KIR mam nieobecne te co maja byc obecne jedne z wazniejszych problem z zagnieżdżeniem zarodka , i niewydolność ciałka żółtego ...
Mam teraz specjalne leki , które maja zastąpić te receptory
Do tego zbijałam prolaktyne po obciążeniu , i mam lekką hiperinsulinemię biore metformax , i jazdy z tarczycą ale jest na razie ok
napiszę Wam jutro , mam nadzieje , że uda nam się przebrnąć" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
nick nieaktualnyKarmelkovaa wrote:U mnie gentyka wylazła , immunologia jest wszystko ok ... wyszedł mi deficyt KIR mam nieobecne te co maja byc obecne jedne z wazniejszych problem z zagnieżdżeniem zarodka , i niewydolność ciałka żółtego ...
Mam teraz specjalne leki , które maja zastąpić te receptory
Do tego zbijałam prolaktyne po obciążeniu , i mam lekką hiperinsulinemię biore metformax , i jazdy z tarczycą ale jest na razie ok
napiszę Wam jutro , mam nadzieje , że uda nam się przebrnąć -
Wśród poronień nawykowych i lekarzy z mózgiem to nic nowego
ale wiesz , że wydaje się kosmos
badaliśmy kariotypy prawidłowe , wgl zrobilismy wszystkie możliwe badania juz nie mam co badać ... i wyszło w końcu to , ale trudne to wszystko szczególnie teraz... martwię się , żeby tym razem jednak los się odwrócił" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
nick nieaktualnyKarmelkovaa wrote:Wśród poronień nawykowych i lekarzy z mózgiem to nic nowego
ale wiesz , że wydaje się kosmos
badaliśmy kariotypy prawidłowe , wgl zrobilismy wszystkie możliwe badania juz nie mam co badać ... i wyszło w końcu to , ale trudne to wszystko szczególnie teraz... martwię się , żeby tym razem jednak los się odwrócił
Karmelkovaa czas od czasu zagląda na ten wątek, też miałam być wrześniową mamusią ( też jestem z okolic Rzeszowa) , jednak los chciał inaczej serduszko przestało bić w 12 tc .....obecnie czekam na wyniki badań genetycznych po poronieniu i zastanawiam się co dalej wracać do Dębicy do obecnego lekarza ( swoją drogą do tej pory byłam z niego bardzo zadowolona bardzo pomógł mi przy staraniach o dzieciątko ) czy szukać dalej ?
Jakie badania zlecił ci przybycień po poronieniach ? -
nick nieaktualnyJestem po wizycie kontrolnej, dziś 19+5 tc. Nie wiem co myśleć, na usg w 11 tygodniu łożysko wysoko na przedniej ścianie, w 14 albo 15 okazało się że przechodzi w połowie na tylną ścianę, a dziś się dowiaduję, że jest dość nisko. Mam odpoczywać, nie nosić nic ciężkiego itp. Nie wiem co o tym myśleć?
Karmelkovaa lubi tę wiadomość
-
Asiek bardzo mi przykro :< jeździsz może do Gawlika do Dębicy ? On taki popularny tam ...
Wiesz co ja Ci mogę wstawić tutaj listę badań , które zrobiłam przez 1,5 roku i te , które też zalecił dr P ;* tylko daj mi momencik może komuś też sie przyda
A badałaś zarodki czy miały wady ?
Powiem Ci , że przy takich wyższych stratach to bardziej immunologia obstawiam u Ciebie allo mrl komórki NK
Badania :
anty-TG, - ok zbite encortonem o dziwo
anty-TPO , -ok
TSH , + usg tarczycy - niedoczynność ale ok
FT3 i FT4 - ok
ANA I , i ANA II - ujemne
P/c. p. kardiolipinie - ujemne
P/c. p. plemnikowe - ujemne
P/c. p. antygenom jajnika - ujemne
P/c. p. antygenom łożyska- ujemne
Białko C i S - ok
Antykoagulant toczniowy - ujemny
Czynnika V-Leiden - ujemny
Gen MTHFR A i C - stwierdzono MTHFR A1298 C
Mutacja protrombiny 20210 - ujemny
Kariotyp ja i mąż - prawidłowe
Histeroskopia diagnostyczna - ok wszystko drożne, budowa dobra
Wymazy z dróg rodnych: chlamydia, mycoplasma, ureaplasma, bakterie, grzyby tlenowe/beztlenowe - wszystkie ok
Cytomegalia, toxoplazmoza, rozyczka - ok
Badanie ogólne moczu - ok
Kwas moczowy - ok
Morfologia z rozmazem - ok
Elektrolity (Na, K, Cl) - ok
Wapń całkowity - ok
Fosfor nieorganiczny - ok
Magnez - ok
Wit B12 - troszke ponad normę po metylkach
Wit D - w normie
Kwas Foliowy - ok
Żelazo - ok
Ferrytyna - ok
GGTP - ok
Amylaza - ok
Kreatynina - ok
Lipidogram (CHOL, HDL, nie-HDL, LDL, TG) - ok
IgG , IgM , IgE całkowite - ok
PT (INR) - ok
Fibrynogen - ok
Antytrombina III, aktywność - ok
CRP , ASO ilościowo - ok
CK , CK-MB, aktywność - ok
Troponina - ok
FSH, LH, - Ok
estradiol, - ok
testosteron -ok
potas -ok
magnez-ok
prolaktyna -
WYNIK PROLAKTYNY PO OBCIĄŻENIU I : 513,2 norma do 637,0
PROLAKTYNA PO OBCIĄŻENIU MTC PO 1H : 7554,0 15x wyższa a powinna być max 5x wyższa
Wyszła hiperprolaktynemia zbijałam dostinexem
progesteron - za niski mimo ze w 2 fazie zawsze ok , to przy ciąży mało
ROMA (Ca125+HE4+ROMA) - ok
Kortyzol - ok
CA 19-9 - ok
CA 15-3 - ok
CEA - ok
Krzywa cukrowa
i krzywa insulinowa po 1h i po 2h -
Wyszła lekka hiperinsulinemia dostałam metformax xr 500
Aktywność komórek NK - ok
KIR - skopane - problem z zagnieżdżeniem zarodka
Allo Mrl - 42% ok
test cytotoksyczny - ok
monitoring cyklu - cykle owulacyjne zazwyczaj 2 jajeczka przy owulacji bez stymulacji , ze stymulacją duużo
AMH - 2,40 ok nie stwierdzono pcos
SHGB - ok
Glukoza - ok
Endometrium - zawsze ok
Małż - p.c p. plemnikowe , badanie nasienia , posiew nasienia - ok
Nie wiem czy coś pominęłam czy niete badania związane z cholesterolem to miałam robione czy nie mam bakterii tez bo mnie często skręcało wtedy w żołądku ale jest ok to chyba były nerwy po drugiej stracie wtedy
Stwierdzono mutację genu MTHFR A1298C w układzie heterozygotycznym
Niedoczynność tarczycy unormowana TSH do ok.1 przy planowaniu musi być max 2.5
Homocysteina wyszła 10,5 obecnie zbita metylkami do między 4/5
Także sporo ale wybadałam
U P już tylko miałam nk , kir , test cytotoskyczny , allo mrl , bo reszte miałam przebadaneIthildin lubi tę wiadomość
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
nick nieaktualnyCamilla13 wrote:Jestem po wizycie kontrolnej, dziś 19+5 tc. Nie wiem co myśleć, na usg w 11 tygodniu łożysko wysoko na przedniej ścianie, w 14 albo 15 okazało się że przechodzi w połowie na tylną ścianę, a dziś się dowiaduję, że jest dość nisko. Mam odpoczywać, nie nosić nic ciężkiego itp. Nie wiem co o tym myśleć?
-
Camilla13 wrote:Jestem po wizycie kontrolnej, dziś 19+5 tc. Nie wiem co myśleć, na usg w 11 tygodniu łożysko wysoko na przedniej ścianie, w 14 albo 15 okazało się że przechodzi w połowie na tylną ścianę, a dziś się dowiaduję, że jest dość nisko. Mam odpoczywać, nie nosić nic ciężkiego itp. Nie wiem co o tym myśleć?
Myślę , że się podniesie ... dziewczyny często piszą o takich sytuacjach a potem jest okale wypoczywaj dużo
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Camilla13 wrote:Jestem po wizycie kontrolnej, dziś 19+5 tc. Nie wiem co myśleć, na usg w 11 tygodniu łożysko wysoko na przedniej ścianie, w 14 albo 15 okazało się że przechodzi w połowie na tylną ścianę, a dziś się dowiaduję, że jest dość nisko. Mam odpoczywać, nie nosić nic ciężkiego itp. Nie wiem co o tym myśleć?
jutro dowiem się co i jak
-
nick nieaktualny
-
Nika312 wrote:Z tego co doczytałam to właśnie brązowe się robia po kontakcie ze słońcem, a ja narazie w domu przesiaduje i mam zamiar jak najmniej wystawiać się na słońce ( nie chce przebarwień)
Ja miałam luteine podjezykowa dawka 3x1 teraz mam zejść na 2x1 A po tygodniu 1x1 i koniec
Ja mam duzy problm z przebarwieniami. Jeszcze przed ciążą w kazde lato wyglądałam jak lampard. W to lato to juz nie wiem co bedzie. Jedyna poprawa jest jak stosuje apteczne kremy z filtrami/fluidy. Ale i tak mam mase piegów i plamek. W ciązy to sie pewnie nasili, pierwsze już mi sie pojawiły. No ale, trudno najwyżej bede rodzić jako ciemnoskóra;-) -
Przy krzepliwości robi sie skrzep , który nie pozwala na dobry przepływ krwi między mama a bobasem blokuje po prostu , temu przeciwzakrzepowe zastrzyki , ale nie odrzuca zarodka... zarodek odrzucamy kiedy wychodza allo mrl komórki nk one zabijają
Dobrze ze wybadałas dużo dziewczyn ma problemy z krzepliwością , i trzeba pilnowac w ciazy ddimeryWiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 13:34
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
zuza88 wrote:Ja mam jutro połówkowe i to będzie 20 + 0
My mamy za tydzień połókowe, 27go, to bedzie 20t+3Juz sie doczekac nie moge. Ostatnio moja gin potwierdzila, ze bedzie dziewczynka, strasznie sie cieszymy:)
OctAngel, Angel1988, ola_g89, Izabelle lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarmelkovaa wrote:Przy krzepliwości robi sie skrzep , który nie pozwala na dobry przepływ krwi między mama a bobasem blokuje po prostu , temu przeciwzakrzepowe zastrzyki , ale nie odrzuca zarodka... zarodek odrzucamy kiedy wychodza allo mrl komórki nk one zabijają
Dobrze ze wybadałas dużo dziewczyn ma problemy z krzepliwością , i trzeba pilnowac w ciazy ddimeryKarmelkovaa lubi tę wiadomość
-
Marrgoo wrote:A ja własnie coś tam czuję ale nie powiedziałabym, że to są mocne ruchy co też zaczyna mnie martwić... Sama sobie problemów szukam
A z tymi ciuchami, to tez bym z mezem porozmawiala, bo utoniecie w morzu takich "futerek" -
nick nieaktualnyIzabelle wrote:Musisz się oszczędzać. Łożysko ma jeszcze szansę powędrować wyżej. Też na to liczę
jutro dowiem się co i jak
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 13:50
-
Dziewczyny macie już wieksze doświadczenie może pomożecie ...
W ciągu dnia mimo ze jest ciepło jest mi chłodno ;p A jak zasypiam i rano się budzę szczególnie mam takie jakby zimne dreszcze od środka przy czym jak sie nakryje czym sie da plus gruba piżama to jestem cała spocona i tak źle i tak nie dobrze... czy to normalny objaw ?" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...