WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz być może mają pewne punkty , których muszą się 3mać :)

Ja na razie mam dobre nastawienie :) i wiele czasu na namysły .
    Póki co jutro jade na serduszkową i trzęsę portkami :p

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Kochana wiem własnie :) a ja miesięcznie wydaję po 2 tys na leki bo biorę obecnie takie co ludzie po chemii ... i temu tak kombinuję aby co mogę to taniej , ale jak nie da rady to się wykopie z pod ziemi :)
    Neoparin wiem ,a le nie zmieniam juz , 3mam się clexanu bo to jednak oryginał i ma potwierdzenie medyczne we wskazaniach po poroneniach nawykowych , nie chcę mieszać bo zamiennik to jednak zamiennik , a ja na razie jestem jak bańka mydlana
    To u Ciebie chyba immunologia, skoro tyle poronien na wczesnym etapie?

Karmelkovaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Wiesz być może mają pewne punkty , których muszą się 3mać :)

Ja na razie mam dobre nastawienie :) i wiele czasu na namysły .
    Póki co jutro jade na serduszkową i trzęsę portkami :p

Wierzę Ci. Ja teraz trzęse sie przed połówkowymi. Napisz jutro koniecznie że serduszko pięknie bije.

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    To u Ciebie chyba immunologia, skoro tyle poronien na wczesnym etapie?

U mnie gentyka wylazła , immunologia jest wszystko ok ... wyszedł mi deficyt KIR mam nieobecne te co maja byc obecne jedne z wazniejszych problem z zagnieżdżeniem zarodka , i niewydolność ciałka żółtego ...
    Mam teraz specjalne leki , które maja zastąpić te receptory
    Do tego zbijałam prolaktyne po obciążeniu , i mam lekką hiperinsulinemię biore metformax , i jazdy z tarczycą ale jest na razie ok :)

napiszę Wam jutro , mam nadzieje , że uda nam się przebrnąć

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    U mnie gentyka wylazła , immunologia jest wszystko ok ... wyszedł mi deficyt KIR mam nieobecne te co maja byc obecne jedne z wazniejszych problem z zagnieżdżeniem zarodka , i niewydolność ciałka żółtego ...
    Mam teraz specjalne leki , które maja zastąpić te receptory
    Do tego zbijałam prolaktyne po obciążeniu , i mam lekką hiperinsulinemię biore metformax , i jazdy z tarczycą ale jest na razie ok :)

napiszę Wam jutro , mam nadzieje , że uda nam się przebrnąć
    O kurcze, to chyba malo popularne badanie, nie slyszalam o nim nigdy nawet. Mam nadzieje, ze lekarstwa pomoga i usłyszysz serduszko:-)

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wśród poronień nawykowych i lekarzy z mózgiem to nic nowego :) ale wiesz , że wydaje się kosmos :)
    badaliśmy kariotypy prawidłowe , wgl zrobilismy wszystkie możliwe badania juz nie mam co badać ... i wyszło w końcu to , ale trudne to wszystko szczególnie teraz... martwię się , żeby tym razem jednak los się odwrócił

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Wśród poronień nawykowych i lekarzy z mózgiem to nic nowego :) ale wiesz , że wydaje się kosmos :)
    badaliśmy kariotypy prawidłowe , wgl zrobilismy wszystkie możliwe badania juz nie mam co badać ... i wyszło w końcu to , ale trudne to wszystko szczególnie teraz... martwię się , żeby tym razem jednak los się odwrócił

Karmelkovaa czas od czasu zagląda na ten wątek, też miałam być wrześniową mamusią ( też jestem z okolic Rzeszowa) , jednak los chciał inaczej serduszko przestało bić w 12 tc .....obecnie czekam na wyniki badań genetycznych po poronieniu i zastanawiam się co dalej wracać do Dębicy do obecnego lekarza ( swoją drogą do tej pory byłam z niego bardzo zadowolona bardzo pomógł mi przy staraniach o dzieciątko ) czy szukać dalej ?
    Jakie badania zlecił ci przybycień po poronieniach ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie kontrolnej, dziś 19+5 tc. Nie wiem co myśleć, na usg w 11 tygodniu łożysko wysoko na przedniej ścianie, w 14 albo 15 okazało się że przechodzi w połowie na tylną ścianę, a dziś się dowiaduję, że jest dość nisko. Mam odpoczywać, nie nosić nic ciężkiego itp. Nie wiem co o tym myśleć?

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek bardzo mi przykro :< jeździsz może do Gawlika do Dębicy ? On taki popularny tam ...
    Wiesz co ja Ci mogę wstawić tutaj listę badań , które zrobiłam przez 1,5 roku i te , które też zalecił dr P ;* tylko daj mi momencik może komuś też sie przyda
    A badałaś zarodki czy miały wady ?
    Powiem Ci , że przy takich wyższych stratach to bardziej immunologia obstawiam u Ciebie allo mrl komórki NK

Badania :

anty-TG, - ok zbite encortonem o dziwo
    anty-TPO , -ok
    TSH , + usg tarczycy - niedoczynność ale ok
    FT3 i FT4 - ok
    ANA I , i ANA II - ujemne
    P/c. p. kardiolipinie - ujemne
    P/c. p. plemnikowe - ujemne
    P/c. p. antygenom jajnika - ujemne
    P/c. p. antygenom łożyska- ujemne
    Białko C i S - ok
    Antykoagulant toczniowy - ujemny
    Czynnika V-Leiden - ujemny
    Gen MTHFR A i C - stwierdzono MTHFR A1298 C
    Mutacja protrombiny 20210 - ujemny
    Kariotyp ja i mąż - prawidłowe
    Histeroskopia diagnostyczna - ok wszystko drożne, budowa dobra
    Wymazy z dróg rodnych: chlamydia, mycoplasma, ureaplasma, bakterie, grzyby tlenowe/beztlenowe - wszystkie ok
    Cytomegalia, toxoplazmoza, rozyczka - ok
    Badanie ogólne moczu - ok
    Kwas moczowy - ok
    Morfologia z rozmazem - ok
    Elektrolity (Na, K, Cl) - ok
    Wapń całkowity - ok
    Fosfor nieorganiczny - ok
    Magnez - ok
    Wit B12 - troszke ponad normę po metylkach
    Wit D - w normie
    Kwas Foliowy - ok
    Żelazo - ok
    Ferrytyna - ok
    GGTP - ok
    Amylaza - ok
    Kreatynina - ok
    Lipidogram (CHOL, HDL, nie-HDL, LDL, TG) - ok
    IgG , IgM , IgE całkowite - ok
    PT (INR) - ok
    Fibrynogen - ok
    Antytrombina III, aktywność - ok
    CRP , ASO ilościowo - ok
    CK , CK-MB, aktywność - ok
    Troponina - ok
    FSH, LH, - Ok
    estradiol, - ok
    testosteron -ok
    potas -ok
    magnez-ok
    prolaktyna -
    WYNIK PROLAKTYNY PO OBCIĄŻENIU I : 513,2 norma do 637,0
    PROLAKTYNA PO OBCIĄŻENIU MTC PO 1H : 7554,0 15x wyższa a powinna być max 5x wyższa
    Wyszła hiperprolaktynemia zbijałam dostinexem

progesteron - za niski mimo ze w 2 fazie zawsze ok , to przy ciąży mało
    ROMA (Ca125+HE4+ROMA) - ok
    Kortyzol - ok
    CA 19-9 - ok
    CA 15-3 - ok
    CEA - ok
    Krzywa cukrowa
    i krzywa insulinowa po 1h i po 2h -
    Wyszła lekka hiperinsulinemia dostałam metformax xr 500

Aktywność komórek NK - ok
    KIR - skopane - problem z zagnieżdżeniem zarodka
    Allo Mrl - 42% ok
    test cytotoksyczny - ok
    monitoring cyklu - cykle owulacyjne zazwyczaj 2 jajeczka przy owulacji bez stymulacji , ze stymulacją duużo
    AMH - 2,40 ok nie stwierdzono pcos
    SHGB - ok
    Glukoza - ok
    Endometrium - zawsze ok
    Małż - p.c p. plemnikowe , badanie nasienia , posiew nasienia - ok

Nie wiem czy coś pominęłam czy nie :) te badania związane z cholesterolem to miałam robione czy nie mam bakterii tez bo mnie często skręcało wtedy w żołądku ale jest ok to chyba były nerwy po drugiej stracie wtedy

Stwierdzono mutację genu MTHFR A1298C w układzie heterozygotycznym
    Niedoczynność tarczycy unormowana TSH do ok.1 przy planowaniu musi być max 2.5
    Homocysteina wyszła 10,5 obecnie zbita metylkami do między 4/5

Także sporo ale wybadałam :)

U P już tylko miałam nk , kir , test cytotoskyczny , allo mrl , bo reszte miałam przebadane

Ithildin lubi tę wiadomość

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Jestem po wizycie kontrolnej, dziś 19+5 tc. Nie wiem co myśleć, na usg w 11 tygodniu łożysko wysoko na przedniej ścianie, w 14 albo 15 okazało się że przechodzi w połowie na tylną ścianę, a dziś się dowiaduję, że jest dość nisko. Mam odpoczywać, nie nosić nic ciężkiego itp. Nie wiem co o tym myśleć?
    Hmmm dziwne. Zawsze myslalam. Ze ono tylko moze sie podnoscic wyzej, a nie opadac. Ja tez jeszcze w 14tc mialam nisko i dzisiaj bede pytać czy sie podniesie. Ale podobno ponad 90% do końca ciazy sie podnosi:-)

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:

Myślę , że się podniesie ... dziewczyny często piszą o takich sytuacjach a potem jest ok :) ale wypoczywaj dużo

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Musisz się oszczędzać. Łożysko ma jeszcze szansę powędrować wyżej. Też na to liczę ;) jutro dowiem się co i jak :)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie przy zatrzymaniu serca w 11 tygodniu wyszly wlasnie problemy z krzepliwoscia-mthfr, v leiden i pai-1. Immunologia to zazwyczaj słyszałam, ze wlansie przy wczesniejszych stratach organizm odrzuca zarodek.

• Amy333 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika312 wrote:
    Z tego co doczytałam to właśnie brązowe się robia po kontakcie ze słońcem, a ja narazie w domu przesiaduje i mam zamiar jak najmniej wystawiać się na słońce ( nie chce przebarwień) :/

Ja miałam luteine podjezykowa dawka 3x1 teraz mam zejść na 2x1 A po tygodniu 1x1 i koniec :)

Ja mam duzy problm z przebarwieniami. Jeszcze przed ciążą w kazde lato wyglądałam jak lampard. W to lato to juz nie wiem co bedzie. Jedyna poprawa jest jak stosuje apteczne kremy z filtrami/fluidy. Ale i tak mam mase piegów i plamek. W ciązy to sie pewnie nasili, pierwsze już mi sie pojawiły. No ale, trudno najwyżej bede rodzić jako ciemnoskóra;-)

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy krzepliwości robi sie skrzep , który nie pozwala na dobry przepływ krwi między mama a bobasem blokuje po prostu , temu przeciwzakrzepowe zastrzyki , ale nie odrzuca zarodka... zarodek odrzucamy kiedy wychodza allo mrl komórki nk one zabijają :/

Dobrze ze wybadałas dużo dziewczyn ma problemy z krzepliwością , i trzeba pilnowac w ciazy ddimery :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 13:34

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Amy333 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuza88 wrote:
    Ja mam jutro połówkowe i to będzie 20 + 0 ;)
    Widze, ze temat połówkowych juz mamy:) Mnie troszke tu nei bylo,w yjechalismy na pare dni, a potem wpadłam w jakis szał porządków w domu, ale juz sie uspokajam;-)
    My mamy za tydzień połókowe, 27go, to bedzie 20t+3 :) Juz sie doczekac nie moge. Ostatnio moja gin potwierdzila, ze bedzie dziewczynka, strasznie sie cieszymy:)

OctAngel, Angel1988, ola_g89, Izabelle lubią tę wiadomość

3i49hdgeac44oma5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Przy krzepliwości robi sie skrzep , który nie pozwala na dobry przepływ krwi między mama a bobasem blokuje po prostu , temu przeciwzakrzepowe zastrzyki , ale nie odrzuca zarodka... zarodek odrzucamy kiedy wychodza allo mrl komórki nk one zabijają :/

Dobrze ze wybadałas dużo dziewczyn ma problemy z krzepliwością , i trzeba pilnowac w ciazy ddimery :)
    Wiem. Wiem. Wlasnie o tym mowie. Ze przy stracie w 12 tygodniu gdy juz bilo serduszko to właśnie bardziej obstawialabym krzepliwosc niz immunologie

• Amy333 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    A ja własnie coś tam czuję ale nie powiedziałabym, że to są mocne ruchy co też zaczyna mnie martwić... Sama sobie problemów szukam :P
    Ja tez jeszcze nie czuje nic wyraznego, od kilk dni takie jakby bulgotki delikatne.
    A z tymi ciuchami, to tez bym z mezem porozmawiala, bo utoniecie w morzu takich "futerek" ;-)

3i49hdgeac44oma5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Musisz się oszczędzać. Łożysko ma jeszcze szansę powędrować wyżej. Też na to liczę ;) jutro dowiem się co i jak :)
    Do tej pory też nie szalałam, nie wiem czy to faktycznie tak się zmienilo czy lekarz się myli. Zaczynam się zastanawiać nad wizyta u innego lekarza bo polowkowe mam dopiero 9 maja czyli 22+4 tc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 13:50

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie już wieksze doświadczenie może pomożecie ...
    W ciągu dnia mimo ze jest ciepło jest mi chłodno ;p A jak zasypiam i rano się budzę szczególnie mam takie jakby zimne dreszcze od środka przy czym jak sie nakryje czym sie da plus gruba piżama to jestem cała spocona i tak źle i tak nie dobrze... czy to normalny objaw ?

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

‹‹ 622 623 624 625 626 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ