X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny własnie przeczytałam to stanowisko ekspertów i tak się zastanawiam, czy lekarz może mi teraz np przestać wypisywać heparynę?

• Angel1988 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski... gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :) powiem Wam że czasami to już wydaje mi się że ta ciaza mi na głowę siadla... jak nie czuje ruchów to się martwię jak czuje ich za dużo to też się martwię że coś się dzieje złego:( czy ten strach kiedyś minie... jak tam u Was z zachciankami?? U mnie nr jeden to lody! Mogła bym je jeść cały czas :) właśnie zjadłam jednego i siedzę sobie na słoneczku i łapie promienie :) miłego dnia :*

bl9c8ribv6acupjv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Asiek bardzo mi przykro :< jeździsz może do Gawlika do Dębicy ? On taki popularny tam ...
    Wiesz co ja Ci mogę wstawić tutaj listę badań , które zrobiłam przez 1,5 roku i te , które też zalecił dr P ;* tylko daj mi momencik może komuś też sie przyda
    A badałaś zarodki czy miały wady ?
    Powiem Ci , że przy takich wyższych stratach to bardziej immunologia obstawiam u Ciebie allo mrl komórki NK

Badania :

anty-TG, - ok zbite encortonem o dziwo
    anty-TPO , -ok
    TSH , + usg tarczycy - niedoczynność ale ok
    FT3 i FT4 - ok
    ANA I , i ANA II - ujemne
    P/c. p. kardiolipinie - ujemne
    P/c. p. plemnikowe - ujemne
    P/c. p. antygenom jajnika - ujemne
    P/c. p. antygenom łożyska- ujemne
    Białko C i S - ok
    Antykoagulant toczniowy - ujemny
    Czynnika V-Leiden - ujemny
    Gen MTHFR A i C - stwierdzono MTHFR A1298 C
    Mutacja protrombiny 20210 - ujemny
    Kariotyp ja i mąż - prawidłowe
    Histeroskopia diagnostyczna - ok wszystko drożne, budowa dobra
    Wymazy z dróg rodnych: chlamydia, mycoplasma, ureaplasma, bakterie, grzyby tlenowe/beztlenowe - wszystkie ok
    Cytomegalia, toxoplazmoza, rozyczka - ok
    Badanie ogólne moczu - ok
    Kwas moczowy - ok
    Morfologia z rozmazem - ok
    Elektrolity (Na, K, Cl) - ok
    Wapń całkowity - ok
    Fosfor nieorganiczny - ok
    Magnez - ok
    Wit B12 - troszke ponad normę po metylkach
    Wit D - w normie
    Kwas Foliowy - ok
    Żelazo - ok
    Ferrytyna - ok
    GGTP - ok
    Amylaza - ok
    Kreatynina - ok
    Lipidogram (CHOL, HDL, nie-HDL, LDL, TG) - ok
    IgG , IgM , IgE całkowite - ok
    PT (INR) - ok
    Fibrynogen - ok
    Antytrombina III, aktywność - ok
    CRP , ASO ilościowo - ok
    CK , CK-MB, aktywność - ok
    Troponina - ok
    FSH, LH, - Ok
    estradiol, - ok
    testosteron -ok
    potas -ok
    magnez-ok
    prolaktyna -
    WYNIK PROLAKTYNY PO OBCIĄŻENIU I : 513,2 norma do 637,0
    PROLAKTYNA PO OBCIĄŻENIU MTC PO 1H : 7554,0 15x wyższa a powinna być max 5x wyższa
    Wyszła hiperprolaktynemia zbijałam dostinexem

progesteron - za niski mimo ze w 2 fazie zawsze ok , to przy ciąży mało
    ROMA (Ca125+HE4+ROMA) - ok
    Kortyzol - ok
    CA 19-9 - ok
    CA 15-3 - ok
    CEA - ok
    Krzywa cukrowa
    i krzywa insulinowa po 1h i po 2h -
    Wyszła lekka hiperinsulinemia dostałam metformax xr 500

Aktywność komórek NK - ok
    KIR - skopane - problem z zagnieżdżeniem zarodka
    Allo Mrl - 42% ok
    test cytotoksyczny - ok
    monitoring cyklu - cykle owulacyjne zazwyczaj 2 jajeczka przy owulacji bez stymulacji , ze stymulacją duużo
    AMH - 2,40 ok nie stwierdzono pcos
    SHGB - ok
    Glukoza - ok
    Endometrium - zawsze ok
    Małż - p.c p. plemnikowe , badanie nasienia , posiew nasienia - ok

Nie wiem czy coś pominęłam czy nie :) te badania związane z cholesterolem to miałam robione czy nie mam bakterii tez bo mnie często skręcało wtedy w żołądku ale jest ok to chyba były nerwy po drugiej stracie wtedy

Stwierdzono mutację genu MTHFR A1298C w układzie heterozygotycznym
    Niedoczynność tarczycy unormowana TSH do ok.1 przy planowaniu musi być max 2.5
    Homocysteina wyszła 10,5 obecnie zbita metylkami do między 4/5

Także sporo ale wybadałam :)

U P już tylko miałam nk , kir , test cytotoskyczny , allo mrl , bo reszte miałam przebadane

Tak do dr Gawlika , po pierwszym poronieniu nic nie badałam przyjęłam z założenia tak jak lekarze twierdzą ze to się zdarza, natomiast teraz po 4 latach starań zdecydowałam się na pełne badanie genetyczne zarodka , obecnie czekam jeszcze na wyniki... Dr dla mnie super ale obawiam się że przy większych problemach typu imuunologia lub genetyka trzeba będzie udać się gdzieś dalej

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Dziewczyny własnie przeczytałam to stanowisko ekspertów i tak się zastanawiam, czy lekarz może mi teraz np przestać wypisywać heparynę?
    Nie mam pojecia. A przypomnij, Ty masz "tylko" mthfr?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mthfr + PAI I

• Kas_ia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel1988 wrote:
    Hej laski... gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :) powiem Wam że czasami to już wydaje mi się że ta ciaza mi na głowę siadla... jak nie czuje ruchów to się martwię jak czuje ich za dużo to też się martwię że coś się dzieje złego:( czy ten strach kiedyś minie... jak tam u Was z zachciankami?? U mnie nr jeden to lody! Mogła bym je jeść cały czas :) właśnie zjadłam jednego i siedzę sobie na słoneczku i łapie promienie :) miłego dnia :*

U mnie sie pojawily zachcianki... wlasciwie to na wszystko.. wczoraj chcialam na obiad pierogi owocowe, sledzie w smietanie i burgera ;p ostatnio mialam 3 dni kaszanki z grilla ;p

Angel1988 lubi tę wiadomość

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Mthfr + PAI I
    Nie wiem jak to teraz bedzie z tym przepisywaniem. Ja juz sie nie martwie, bo nie podejrzewam mojego ginka zeby przestak mi przepisywac, zreszta mam zapas na 3 miesiace to przodu wiec prawie do porodu:P a masz jakas kartke od genetyka, ze zaleca branie heparyny?

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek dr P wysyla do Gawlika na tylko , no i Gawlik fakt nie jest konikiem w tych sprawach ... jedynie Przybycień , Malinowski , Paśnik to takich 3 guru od tych problemów

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• Asiaf Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Dziewczyny macie już wieksze doświadczenie może pomożecie ...
    W ciągu dnia mimo ze jest ciepło jest mi chłodno ;p A jak zasypiam i rano się budzę szczególnie mam takie jakby zimne dreszcze od środka przy czym jak sie nakryje czym sie da plus gruba piżama to jestem cała spocona i tak źle i tak nie dobrze... czy to normalny objaw ?

Ja mam na odwtot, caly czas mi duszno. Dzis zrobilo mi sie mega slabo i zwolnilam sie z pracy. Zmierzyalam sobie cisnienie i jest ok, ale tetno bardzo wysokie... Pewnie dlatego, ze sie zdenerwowalam, serce mi bardzo kolatalo. Na szczescie juz leze i jest ok, mam nadzieje ze nie będzie sie to przytrafialo wiecej. Prace mam spokojna, ale mimo wdzystko czas isc jednak na l4

Karmelkovaa lubi tę wiadomość

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel1988 wrote:
    Ostatnio top of the top - dżem malinowy :D ale ogólnie jem jak świnka, wiec właściwie wychodzi na to, ze moja zachcianka to jedzenie wszystkiego :D

Angel1988, Amy333 lubią tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2024, 12:08

Karmelkovaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2024, 12:49

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za porady i odp :)

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2024, 12:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam zadnych zachcianek. Moze tez dlatego w ogole nie przybieram na wadze :-/

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hedgehog wrote:
    A mozesz napisac - z ciekawosc - z jakimi chorobami nie chcą przyjac??
    Wydaje mi sie tez ze juz nie odsylaja do innego szpitala w razie problemow. Zdaje sie ze zakupili juz jakis czas temu potrzebny sprzet ratunkowy itp.

Ja wybralam ten szpital bo zaden inny nie daje gwarancji znieczulenia - byc moze to juz niekatualna informacja. nie sprawdzam na biezaco, przyznaje ze spfawdzalam to jeszcze jakis czas przed ciaza.

Podobno Lwowska daje znieczulenie. Moja kuzynka miała częstoskurcz i wskazanie do ablacji które nie zdążyła zrobić przed ciążą i jej odmówiono grudzień 2015.

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Widze, ze temat połówkowych juz mamy:) Mnie troszke tu nei bylo,w yjechalismy na pare dni, a potem wpadłam w jakis szał porządków w domu, ale juz sie uspokajam;-)
    My mamy za tydzień połókowe, 27go, to bedzie 20t+3 :) Juz sie doczekac nie moge. Ostatnio moja gin potwierdzila, ze bedzie dziewczynka, strasznie sie cieszymy:)
    To mamy kolejną laskę :)
    Dziewczyny we wrześniu będą rządzić :)

Amy333 lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Do tej pory też nie szalałam, nie wiem czy to faktycznie tak się zmienilo czy lekarz się myli. Zaczynam się zastanawiać nad wizyta u innego lekarza bo polowkowe mam dopiero 9 maja czyli 22+4 tc.
    Łożysko nisko nie oznacza przodującego. Na tym etapie nasze dzieciaki są jeszcze nisko, ja czuję od dwóch dni jak Mała kopie w pęcherz. Okropne to jest ;)
    Może rzeczywiście sprawdź u innego lekarza.

Camilla13 lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Też się zastanawiam jak to będzie. Jutro poproszę o receptę na dłużej razie co

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wysłałąm zaproszenie do przyjaciółek czy mogłabyś je zaakceptować ? Chciałabym podpytać na priv o leczenie w Tarnowie :)

‹‹ 623 624 625 626 627 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ