WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel1988 wrote:
    Hej laski... gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :) powiem Wam że czasami to już wydaje mi się że ta ciaza mi na głowę siadla... jak nie czuje ruchów to się martwię jak czuje ich za dużo to też się martwię że coś się dzieje złego:( czy ten strach kiedyś minie... jak tam u Was z zachciankami?? U mnie nr jeden to lody! Mogła bym je jeść cały czas :) właśnie zjadłam jednego i siedzę sobie na słoneczku i łapie promienie :) miłego dnia :*

o lody to ja tez wciągam, ostatnio upatrzyłam takie Oreo na patyku, mmmhmmm:-)))

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) ktora w pon ze mna wizytuje?

arya12 lubi tę wiadomość

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie:-)
    Z dobrych rzeczy to tyle:
    Szyjka dluga, ponad 5cm
    Nadal jest dziewczynka:-)
    Kosc udowa urosla w 2 tygodnie prawie o 3 tygodnie i teraz jest praktycznie wieksza niz glowa:-)

Ze zlych rzeczy:
    Lozysko nadal nisko. Jak ginek patrzyl dopochwowo to mowil ze nachodzi na szyjke, a potem jak spojrzal przez brzuch to juz nie byl pewien, ale w kazdym razie bardzo nisko. Mamy nadzieje ze sie podniesie.

A co do nieprzybierania na wadze to powiedzial, ze nie ma sie czym martwici bardziej by sie martwil gdybym juz na tym etapie tyla na potege.

To chyba tyle :-)

ola_g89, Angel1988, arya12, nadulek, kasia1518, Natalia1984, GuBo, zuza88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Krasnalowa!

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Szyjka dluga, ponad 5cm
    Kosc udowa urosla w 2 tygodnie prawie o 3 tygodnie i teraz jest praktycznie wieksza niz glowa:-)

Ze zlych rzeczy:
    Lozysko nadal nisko. Jak ginek patrzyl dopochwowo to mowil ze nachodzi na szyjke, a potem jak spojrzal przez brzuch to juz nie byl pewien, ale w kazdym razie bardzo nisko. Mamy nadzieje ze sie podniesie.

A co do nieprzybierania na wadze to powiedzial, ze nie ma sie czym martwici bardziej by sie martwil gdybym juz na tym etapie tyla na potege.

Super, że z dzieckiem wszystko dobrze :)
    Oby łożysko ładnie się podniosło.

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudne wieści :)

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No powiem Wam, ze zla jestem ze przez te 2 tygodnie tak swirowalam z tymi wymiarami i za krótką koscia udowa. A to w 2 tygodnie potrafi sie diametralnie zmienic. 2 tygodnie temu glowka byla o tydzien starsza od nogi, a dzisiaj noga o dzien starsza od glowy! Teraz moglabym sie zas zaczac stresowac czemu ta glowa taka mala. Ale juz nie zamierzam. Znowu dostalam wydruki z pomiarami glowki, brzucha, kosci i 3 razy mierzył brzuch i różnica miedzy najwiekszym a najmniejszym pomiarem wynosi tydzien! Takze te pomiary usg to naprawde są mocno orientacyjne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 19:45

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krasnalowa super cieszę się bardzo tak jak pisałam ci wcześniej myśl pozytywnie i nie doszukuj się na siłę niczego 30 lat temu nie było usg i jakoś dzieci się rodziły a matki nie były niczego świadome i nie szukały sobie nie potrzebnych rzeczy
    Także krasnalowa oby tak dalej dobre wiadomości od lekarza słyszeć i nie załatwiać się na zapas

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Szyjka dluga, ponad 5cm

Ze zlych rzeczy:

Super, gratulacje! Widzisz jak malutka nadrobiła pięknie :) z tym łożyskiem mogłoby się jeszcze poprawić, wiec się oszczędzaj i dbaj o siebie :)

Ja się dzisiaj ważyłam i mam już 3kg od wagi wyjściowej. Mama się śmiała, ze jeszcze 4kg i będę ważyła tyle, co ona idąc do porodu. Tak, mama była jeszcze „większa” niż ja - idąc do porodu ważyła 55kg :D

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    Super, gratulacje! Widzisz jak malutka nadrobiła pięknie :) z tym łożyskiem mogłoby się jeszcze poprawić, wiec się oszczędzaj i dbaj o siebie :)

Ja się dzisiaj ważyłam i mam już 3kg od wagi wyjściowej. Mama się śmiała, ze jeszcze 4kg i będę ważyła tyle, co ona idąc do porodu. Tak, mama była jeszcze „większa” niż ja - idąc do porodu ważyła 55kg :D
    No kiepsko z tym lozyskiem bo jak na razie od kilku tygodni w ogole sie nie podnosi:-/ a jak sie nie podniesie to czeka mnie cc:-/ i w ogole groza jakieś krwotoki, plamienia i inne historie. A co najdziwniejsze to gin nic mi nie powiedzial, ze mam sie jakos oszczędzać szczegolnie

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Dziewczyny macie już wieksze doświadczenie może pomożecie ...
    W ciągu dnia mimo ze jest ciepło jest mi chłodno ;p A jak zasypiam i rano się budzę szczególnie mam takie jakby zimne dreszcze od środka przy czym jak sie nakryje czym sie da plus gruba piżama to jestem cała spocona i tak źle i tak nie dobrze... czy to normalny objaw ?

Karmelkova, miałam podobne objawy jak Ty. Poszlam do lekarza i okazało się, że to nie choroba tylko organizm tak reagował na ciążę. Było mi ciągle zimno, miałam dreszcze, budziłam się spocona. Myślałam, że jakieś grypsko mnie rozkłada. :)
    a to tylko mały czlowieczek robił zamieszanie...

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moze nie jest z tym łożyskiem aż tak zle skoro nic nie mówił :) jeszcze ma czas się podnieść, bądźmy dobrej myśli :)

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • arya12 Znajoma

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Znalezienie lekarza, ktory przepisije heparyne z refundacja to cud;-) neoparin jest duzo tanszyn kosztuje ok. 3zl z refundacja:-)

Bo niestety, jeśli nie ma udokumentowanych wskazań do heparyny, a lekarz będzie pisał na zniżkę to zazwyczaj po kilku latach nfz sie upomni o reszte pieniążków, i slyszalam o przypadkach, ze lekarze musieli płacić po kilkadziesiat tysięcy za błędne refundacje, więc nic dziwnego.

Dziewczyny gratuluję udanych wizyt!:)
    Ja mam polowkowe już w poniedziałek:)
    I jak będzie ok to będziemy myśleć o jakimś urlopie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 21:44

f2w33e3k6433919c.png
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ciesze sie ze u was wszystko dobrze.
    Dwa tygodnie zostaly mi do usg i 3 tygodnie do podjecia decyzji.
    Z kazdym dniem jestem glupsza, a najgorsze jest to ze zaczely mnie meczyc koszmary w nocy. Chyba nie radze sobie z ta sytuacja.
    Jutro jestem umuwiona z moim neurochirurgiem po zaswiadczenie o cc. On i genetyk sa zdania ze nie wazne jaka decyzje podejme porod sn czy terminacja bez cc moga sie skonczyc katastrofalnie dla mojego swiezozoperowanego kregoslupa.
    Mam nadzieje ze jakos to bedzie. Ale najgorsze jest to ze moja psychika nie jest w stanie zaakceptowac zadnego ze scenariuszy.
    Troche wam sie tu wyplakalam, ale nie mam za bardzo gdzie bo moj maz po wyjsciu od genetyka jeszcze ze mna o tym nie rozmawial choc minol tydzien.
    Spokoju wam zyczymy i samych super wiesci

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek, jesteśmy z Tobą duchem!
    Za 2 tygodnie masz usg połówkowe?

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krasnalova i na co było tak analizować? Mówiłam? Ciesz się ciążą a nie! Co do łożyska to się podniesie spokojnie! W pierwszej ciąży dopiero po 30tc mk się podniosło ;) a jeśli chodzi o wagę to ja jestem 1kg na plusie, a tak na prawdę to nadal na minusie, bo jak dowiedziałam się o ciąży to ważyłam 57/8kg, potem spadłam do 53, a teraz ważyłam 54 kg. I wszystko jest ok z dzieckiem. Choć nie dało dziś zrobić usg, bo ciągle spało kręgosłupem w nasza stronę, tylko rękę na chwilę wystawiło. W związku z tym we wtorek kolejne podejście do połówkowego.
    Nadulek pomodl się o światło Ducha Świętego,niech Ci pomoże podjąć decyzję... Pomyśl też nad jakąś terapią albo chociaż jednym, dwóch spotkaniach z psychologiem razem z mężem... Może to pomoże mu się otworzyć trochę, a Tobie ulży na głowie i sercu....

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Krasnalova i na co było tak analizować? Mówiłam? Ciesz się ciążą a nie! Co do łożyska to się podniesie spokojnie! W pierwszej ciąży dopiero po 30tc mk się podniosło ;) a jeśli chodzi o wagę to ja jestem 1kg na plusie, a tak na prawdę to nadal na minusie, bo jak dowiedziałam się o ciąży to ważyłam 57/8kg, potem spadłam do 53, a teraz ważyłam 54 kg. I wszystko jest ok z dzieckiem. Choć nie dało dziś zrobić usg, bo ciągle spało kręgosłupem w nasza stronę, tylko rękę na chwilę wystawiło. W związku z tym we wtorek kolejne podejście do połówkowego.
    Nadulek pomodl się o światło Ducha Świętego,niech Ci pomoże podjąć decyzję... Pomyśl też nad jakąś terapią albo chociaż jednym, dwóch spotkaniach z psychologiem razem z mężem... Może to pomoże mu się otworzyć trochę, a Tobie ulży na głowie i sercu....
    No tak kiedys przyeczytalam u mamyginekolog, ze jest ponad 90%szans na podniesienie i na to licze. Bo szczerze mowiac niektóre opisy tego to masakra. Ja na dodatek mam je jeszcze na przedniej scianie wiec w razie cc musieliby ciac przez lozysko a wyczytalam, ze to moze doprowadzic do strasznego krwotoku, bo musza szybko wyciagac dziecko, a dopiero potem tamowac krwotok. No i ogolnie dziewczyny juz duzo wczesniej lądują w szpitalu w razie problemow. Ech, do tej pory bardziej bagatelizowalam to lozysko, a dopiero teraz zdalam aobie sprawę że to powazne i ze juz prawie 20 tydzien a u mnie ono ani drgnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frezyjciada dostałam wyniki prób wątrobowych:

ALT - 38/ Norma 10-31
    AST - 26/ Norma 0-32
    Fosfataza zasadowa 63/ Norma 35-105
    Bilirubina 0,65/ Norma 0,20 - 1,20

Czy podwyższone ALT jest już powodem do paniki i interwencji? Wyniki Kwasów żółciowych dopiero za dwa tygodnie :(

• Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam łożysko na przedniej scianie bardzo nisko. Ale na razie kompletnie sie tym nie przejmuje bo pewnie i tak sie podniesie

krasnalowa, JustynaG, JustynaG lubią tę wiadomość

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    Ja mam łożysko na przedniej scianie bardzo nisko. Ale na razie kompletnie sie tym nie przejmuje bo pewnie i tak sie podniesie
    Tez musze miec takie podejscie. I przestać czytac internet. Bo juz sie naczytalam o krwotokach, transfuzjach i innych:-/ a ja to jestem panikarz i teraz sie boje ze dostane krwotoku a ja jestem prawie caly dzien sama w domu, maz wraca dopiero pozni popoludniu, wiec nieciekawie by bylo.

‹‹ 624 625 626 627 628 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ