WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMarrgoo wrote:Mi właśnie wszystkie pomiary wykonuje mój lekarz, bo on ma ten certyfikat... No ale powoli zaczynam się stresować. Oby wszystko było dobrze
Ja właśnie też nie współżyję z mężem odkąd dowiedziałam się, że jestem w ciąży. Na początku dlatego, że lekarz zabronił bo plamiłam. A teraz dlatego, że boję się, że coś się stanie, dostane skurczy itp.jestem tak zafiksowana i zdesperowana żeby tą ciaze donosic, że gdyby trzeba bylo to bym 10lat nie wspolzyla
jatoszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMarrgoo wrote:Dzięki dziewczyny! Właśnie delikatnie swędzi mnie całe ciało ale nie jestem już pewna, czy to nie jest siła autosugestii.
O proszę ja nawet nie pofatygowałam się żeby przeczytać ulotkę heparyny, a to faktycznie może być od tego. No nic pozostaje mi czekać na wyniki kwasów.
Krasnalowa bardzo się cieszę z udanej wizyty, bo może nasza mała też podgoniła z udkami
Przy cholestazie swędziec zaczynają stopy i dłonie. Mnie też troszkę swędzi ciało może to od słońca skóra sie rozciąga itp. -
nick nieaktualny86Monia wrote:Przy cholestazie swędziec zaczynają stopy i dłonie. Mnie też troszkę swędzi ciało może to od słońca skóra sie rozciąga itp.
-
nick nieaktualnyJa dzisiaj znowu szaleje z zakupami. Nie wiem czy kiedys bylyscie na stronie outletu 5 10 15, ale sa tam wyprzedaze do -70% i bodziaki po 10zl, bluzeczki po 9zl, 3paki skarpet po 6zl
juz raz stamtąd zamawialam i jestem zadowolona https://www.51015kids.eu/product_advanced_searcher/from_category/9?s%5B17%5D%5B0%5D=195&order=score+desc%2C+priority&direction=desc&page=2
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMarrgoo wrote:Ja sama sobie zrobiłam, bo nie chciałam znowu dzwonić do mojego ginekologa bo i tak ma mnie za wariatkę. Pomyślałam, że dam mu znać jeśli już wyjdzie coś konkretnego
o jest sweterek, który sobie zapisałam za 24 zł
Moj tez juz patrzy na mnie jak na wariata i mowi zebym przestała czytac ten internet i wymyslacAmy333 lubi tę wiadomość
-
krasnalowa wrote:Ja dzisiaj znowu szaleje z zakupami. Nie wiem czy kiedys bylyscie na stronie outletu 5 10 15, ale sa tam wyprzedaze do -70% i bodziaki po 10zl, bluzeczki po 9zl, 3paki skarpet po 6zl
juz raz stamtąd zamawialam i jestem zadowolona https://www.51015kids.eu/product_advanced_searcher/from_category/9?s%5B17%5D%5B0%5D=195&order=score+desc%2C+priority&direction=desc&page=2
5-10-15 jest super sklepem:) świetne jakościowo ciuszki (kupowałam dla mojego chrześniaka, więc znam opinię od siostry:) szkoda, że na razie muszę się wstrzymać z zakupami, do czasu, aż poznamy płeć:Da potem zakupy pełną parą!kasia1518 lubi tę wiadomość
-
Nadulek weszlam zobaczyc co u Ciebie. Strasznie mi przykro, chyba wiem co przechodzisz i to jest straszne
Czy genetyce wypowiadali sie co "moga" oznaczac te zmiany kariotypu? I co moze oznaczac taki brzuszek i serce? (Tak wiem genetykow mamy w Polsce strasznych
). Powiem Ci, ze ja nie mialam wyboru, bo u mnie wszystko wyszlo w 30 tc, a i tak z "wodoglowiem da sie zyc" tyle, ze przez 10 miesiecy zycia mojego dziecka, byly dni gdzie codziennie modlilam sie o smierc, bo tylko ona byla w stanie zakonczyc to cierpienie. Nie ma dobrej decyzji... Ktoras z dziewczyn pisala tu o swojej cicioci, ktora miala ta sama sytuacje, moze porozmawiajcie na priv lub porozmawiaj z ta ciocia byc moze dostala wiecej wyjasnien od lekarzy (tez sie konsultowalam z rodzicami dzieci z wodoglowiem,agenezja, ale u nas bylo tez 1000 innych rzeczy suma sumarum). Co byscie nie postanowili, jestem z Wami myslami <przytulam>
-
nick nieaktualnylena86 wrote:Krasnalowa a tak z ciekawości jaki rozmiar zamawiasz tych ubranek? nie wydaje ci się, że te rozmiary są trochę jakby zaniżone? np. ja kilka rzeczy kupiłam 62 i mi się wydaje to wszystko takie malutkie;)
-
My juz po wizycie.
Córeczka zostaje córeczką,wszystko ok,zdrowa,ładna i żywa.
Łożysko nadal dość nisko,ale nie przoduje.
Nie ćwiczyc,nie przemęczać się,nie dźwigać,nie seksic,cieszyć się ciążą i wypoczywać.
Mogę zacząć chodzić na małe spacery i ogólnie wracać do życia
Tak bardzo się cieszę
W nagrodę zjadłam tortillę i lody,bylo mmmmmmmm. Teraz dogorywam na kanapie,a lody chyba dotarły do Małej,bo szaleje w brzuchuWiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2018, 13:56
krasnalowa, Marrgoo, linka220, lena86, Amy333, ola_g89, Angel1988, Camilla13, GuBo, Paulla89, zuza88 lubią tę wiadomość
-
kasia1518 wrote:O dr Stupak to kojarzę. Ja chodzę do dr Kondrackiej i jestem z niej zadowolona. Teraz to ogólnie nastąpił wzrost porodów. Słyszałam też że czasami jeszcze na Patologii ciąży kładą jak nie ma łóżek. No cóż zobaczymy jak będzie we wrześniu
Kasia Kondracka Ci wywrozyla na prenatalnym inna plec, a wyszla inna? Pytam, bo tez chodze do niej na usg i z przymrozeniem oka traktuje te wyrostki, polowkowe mam 7 w imedice to zobaczymy
Widzialam tez, ze pisalyscie o Staszicu (ona tam nadal pracuje?) Tez sie tam wybieram, chodze do Barczynskiego, z tym ze bede miala cc to mnie moze nie odeslaA i w tym szpitalu niestety musimy sie liczyc z obecnoscia studentow, bo to szpital akademicki.
-
nick nieaktualnyAle tu dzisiaj cisza:-) wiecie co, dopadl mnie jakis lek i stres przed porodem ( wiem, juz za pozno
). Strasznie sie boje wszelkich operacji, zabiegow, znieczulen, bólu. Na wszytskie moje zeszloroczne zabiegi ( lyzeczkowanie, histero, hsg, laparoskopie) szlam z placzem, z wizja smierci i komplikacji. No po prostu w szpitalach zachowuje sie jak wariat i ciagle placze ze strachu. I nagle sobie zdalam sprawę ze za kilka miesięcy czeka mnie porod! Teraz jeszcze przez to głupie lozysko mam wizję krwotokow. Czy ktoras z Was tez sie boi?
-
krasnalowa wrote:Ale tu dzisiaj cisza:-) wiecie co, dopadl mnie jakis lek i stres przed porodem ( wiem, juz za pozno
). Strasznie sie boje wszelkich operacji, zabiegow, znieczulen, bólu. Na wszytskie moje zeszloroczne zabiegi ( lyzeczkowanie, histero, hsg, laparoskopie) szlam z placzem, z wizja smierci i komplikacji. No po prostu w szpitalach zachowuje sie jak wariat i ciagle placze ze strachu. I nagle sobie zdalam sprawę ze za kilka miesięcy czeka mnie porod! Teraz jeszcze przez to głupie lozysko mam wizję krwotokow. Czy ktoras z Was tez sie boi?
OctAngel, Wesoła89, Paulla89 lubią tę wiadomość
Pierwsze szczęście wrzesień 2018
Drugie szczęście marzec 2021 -
Ktora mieszka najblizej Krasnalowej? Chyba musisz lanie dostac za takie pesymistyczne nastawienie! Zobacz jak jest ladnie, wyjdz na dwor i przestan myslec o tym co zlego moze Cie spotkac. Pomysl o kazdym usmiechu swojego maluszka, ktory zobaczysz juz we wrzesniu, ciesz sie wiosna, ciaza, zrelaksuj sie i porozmawiaj z brzuszkiem - tylko nie opowoadaj tych horrorow, a powiedz jak bardzo czekacie na narodziny itd.
Camilla13 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKas_ia wrote:Ktora mieszka najblizej Krasnalowej? Chyba musisz lanie dostac za takie pesymistyczne nastawienie! Zobacz jak jest ladnie, wyjdz na dwor i przestan myslec o tym co zlego moze Cie spotkac. Pomysl o kazdym usmiechu swojego maluszka, ktory zobaczysz juz we wrzesniu, ciesz sie wiosna, ciaza, zrelaksuj sie i porozmawiaj z brzuszkiem - tylko nie opowoadaj tych horrorow, a powiedz jak bardzo czekacie na narodziny itd.
-
krasnalowa wrote:Ale tu dzisiaj cisza:-) wiecie co, dopadl mnie jakis lek i stres przed porodem ( wiem, juz za pozno
Teraz wreszcie można trochę odetchnąc,martwić się będziemy bliżej porodu
Wesoła89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIzabelle wrote:20 tygodni drżałam o dziecko i ciążę. Kilka operacji mam na koncie i jeden poród sn. Weszło Krasnalowa,to i wyjść musi
Teraz wreszcie można trochę odetchnąc,martwić się będziemy bliżej porodu
-
nick nieaktualnyKrasnalova wrócę do pytania o zalecenia orzy tym łożysku, ja nie miałam absolutnie żadnych poleceń, żyłam jak wcześniej jedynie staralam się nie dźwigać, jeździłam na rowerze, pływałam, robiłam w polu, wspołżylismy jak zawsze, nawet częściej bo moje libido w ciazy sxyyyyybuuuuje wysoko
przestań czytać ten internet i zacznij wierzyć w swoje dziecko. Jak nie ufasz lekarzowi to go Zmień! Skoro nie dał konkretnych ograniczeń to uważa, że sytuacja jest na tyle stabilna i ok, że ograniczenia są bez sensu! Nawet mamaginekolog kiedyś pisała, że leżenie nic nie daje!
-
nick nieaktualny