WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Mi właśnie wszystkie pomiary wykonuje mój lekarz, bo on ma ten certyfikat... No ale powoli zaczynam się stresować. Oby wszystko było dobrze :)

Ja właśnie też nie współżyję z mężem odkąd dowiedziałam się, że jestem w ciąży. Na początku dlatego, że lekarz zabronił bo plamiłam. A teraz dlatego, że boję się, że coś się stanie, dostane skurczy itp. :P
    No ja tez bym sie bala i nie bylaby to żadna przyjemnosc tylko "uważaj, co robisz, przestan" :D jestem tak zafiksowana i zdesperowana żeby tą ciaze donosic, że gdyby trzeba bylo to bym 10lat nie wspolzyla :P

jatoszka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Dzięki dziewczyny! Właśnie delikatnie swędzi mnie całe ciało ale nie jestem już pewna, czy to nie jest siła autosugestii.

O proszę ja nawet nie pofatygowałam się żeby przeczytać ulotkę heparyny, a to faktycznie może być od tego. No nic pozostaje mi czekać na wyniki kwasów.

Krasnalowa bardzo się cieszę z udanej wizyty, bo może nasza mała też podgoniła z udkami ;)

Przy cholestazie swędziec zaczynają stopy i dłonie. Mnie też troszkę swędzi ciało może to od słońca skóra sie rozciąga itp.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Przy cholestazie swędziec zaczynają stopy i dłonie. Mnie też troszkę swędzi ciało może to od słońca skóra sie rozciąga itp.
    No ja tez sie wlasnie ostatnio przestraszylam, ze to mam bo wyczytalam ze swedza stopy i dlonie a mi wyskoczyla jakas wysypka na stopach. Ale sprawdzilam, ze przy choleostazie wlasnie nie ma wysypki i to ja odroznia od alergii, że tylko swedzi. A lekarze Wam zalecaja badac te proby watrobowe czy same z siebie je robicie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj znowu szaleje z zakupami. Nie wiem czy kiedys bylyscie na stronie outletu 5 10 15, ale sa tam wyprzedaze do -70% i bodziaki po 10zl, bluzeczki po 9zl, 3paki skarpet po 6zl :-) juz raz stamtąd zamawialam i jestem zadowolona https://www.51015kids.eu/product_advanced_searcher/from_category/9?s%5B17%5D%5B0%5D=195&order=score+desc%2C+priority&direction=desc&page=2

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sama sobie zrobiłam, bo nie chciałam znowu dzwonić do mojego ginekologa bo i tak ma mnie za wariatkę. Pomyślałam, że dam mu znać jeśli już wyjdzie coś konkretnego :P

o jest sweterek, który sobie zapisałam za 24 zł :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Ja sama sobie zrobiłam, bo nie chciałam znowu dzwonić do mojego ginekologa bo i tak ma mnie za wariatkę. Pomyślałam, że dam mu znać jeśli już wyjdzie coś konkretnego :P

o jest sweterek, który sobie zapisałam za 24 zł :D
    Ja tez zamówiłam kilka sweterkow bo body mam juz duzo, wiec teraz pora na "grubsze" rzeczy typu sweterku, polarki, kurteczki:-)
    Moj tez juz patrzy na mnie jak na wariata i mowi zebym przestała czytac ten internet i wymyslac :D

Amy333 lubi tę wiadomość

• lena86 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Ja dzisiaj znowu szaleje z zakupami. Nie wiem czy kiedys bylyscie na stronie outletu 5 10 15, ale sa tam wyprzedaze do -70% i bodziaki po 10zl, bluzeczki po 9zl, 3paki skarpet po 6zl :-) juz raz stamtąd zamawialam i jestem zadowolona https://www.51015kids.eu/product_advanced_searcher/from_category/9?s%5B17%5D%5B0%5D=195&order=score+desc%2C+priority&direction=desc&page=2

5-10-15 jest super sklepem:) świetne jakościowo ciuszki (kupowałam dla mojego chrześniaka, więc znam opinię od siostry:) szkoda, że na razie muszę się wstrzymać z zakupami, do czasu, aż poznamy płeć:Da potem zakupy pełną parą!

kasia1518 lubi tę wiadomość

w4sq43r85k8egy8f.png
  • lena86 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krasnalowa a tak z ciekawości jaki rozmiar zamawiasz tych ubranek? nie wydaje ci się, że te rozmiary są trochę jakby zaniżone? np. ja kilka rzeczy kupiłam 62 i mi się wydaje to wszystko takie malutkie;)

w4sq43r85k8egy8f.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek weszlam zobaczyc co u Ciebie. Strasznie mi przykro, chyba wiem co przechodzisz i to jest straszne :( Czy genetyce wypowiadali sie co "moga" oznaczac te zmiany kariotypu? I co moze oznaczac taki brzuszek i serce? (Tak wiem genetykow mamy w Polsce strasznych :/). Powiem Ci, ze ja nie mialam wyboru, bo u mnie wszystko wyszlo w 30 tc, a i tak z "wodoglowiem da sie zyc" tyle, ze przez 10 miesiecy zycia mojego dziecka, byly dni gdzie codziennie modlilam sie o smierc, bo tylko ona byla w stanie zakonczyc to cierpienie. Nie ma dobrej decyzji... Ktoras z dziewczyn pisala tu o swojej cicioci, ktora miala ta sama sytuacje, moze porozmawiajcie na priv lub porozmawiaj z ta ciocia byc moze dostala wiecej wyjasnien od lekarzy (tez sie konsultowalam z rodzicami dzieci z wodoglowiem,agenezja, ale u nas bylo tez 1000 innych rzeczy suma sumarum). Co byscie nie postanowili, jestem z Wami myslami <przytulam>

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena86 wrote:
    Krasnalowa a tak z ciekawości jaki rozmiar zamawiasz tych ubranek? nie wydaje ci się, że te rozmiary są trochę jakby zaniżone? np. ja kilka rzeczy kupiłam 62 i mi się wydaje to wszystko takie malutkie;)
    Tez slyszalam ze dobra jakosc. A ostatnio od wszystkich kolezanek slysze bardzo złe opinie o pepco. Że ciuszki faktycznie tanie, ale po praniu wygladaja jak szmatki i nie warto. No ja zamawiam wiekszosc 62, kilka kupilam 56. Jak jest okazja to i 68kupuje:-) nie mam jeszcze wyczucia czy coś jest male czy duze bo nie miałam za duzo do czynienia z noworodkami:-)

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po wizycie.
    Córeczka zostaje córeczką,wszystko ok,zdrowa,ładna i żywa.
    Łożysko nadal dość nisko,ale nie przoduje.
    Nie ćwiczyc,nie przemęczać się,nie dźwigać,nie seksic,cieszyć się ciążą i wypoczywać.
    Mogę zacząć chodzić na małe spacery i ogólnie wracać do życia :) :) :)
    Tak bardzo się cieszę :)
    W nagrodę zjadłam tortillę i lody,bylo mmmmmmmm. Teraz dogorywam na kanapie,a lody chyba dotarły do Małej,bo szaleje w brzuchu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2018, 13:56

krasnalowa, Marrgoo, linka220, lena86, Amy333, ola_g89, Angel1988, Camilla13, GuBo, Paulla89, zuza88 lubią tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    O dr Stupak to kojarzę. Ja chodzę do dr Kondrackiej i jestem z niej zadowolona. Teraz to ogólnie nastąpił wzrost porodów. Słyszałam też że czasami jeszcze na Patologii ciąży kładą jak nie ma łóżek. No cóż zobaczymy jak będzie we wrześniu ;)
    Dokopalam sie do postu :) Kasia Kondracka Ci wywrozyla na prenatalnym inna plec, a wyszla inna? Pytam, bo tez chodze do niej na usg i z przymrozeniem oka traktuje te wyrostki, polowkowe mam 7 w imedice to zobaczymy ;)
    Widzialam tez, ze pisalyscie o Staszicu (ona tam nadal pracuje?) Tez sie tam wybieram, chodze do Barczynskiego, z tym ze bede miala cc to mnie moze nie odesla ;) A i w tym szpitalu niestety musimy sie liczyc z obecnoscia studentow, bo to szpital akademicki.

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu dzisiaj cisza:-) wiecie co, dopadl mnie jakis lek i stres przed porodem ( wiem, juz za pozno :D). Strasznie sie boje wszelkich operacji, zabiegow, znieczulen, bólu. Na wszytskie moje zeszloroczne zabiegi ( lyzeczkowanie, histero, hsg, laparoskopie) szlam z placzem, z wizja smierci i komplikacji. No po prostu w szpitalach zachowuje sie jak wariat i ciagle placze ze strachu. I nagle sobie zdalam sprawę ze za kilka miesięcy czeka mnie porod! Teraz jeszcze przez to głupie lozysko mam wizję krwotokow. Czy ktoras z Was tez sie boi?

• kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Ale tu dzisiaj cisza:-) wiecie co, dopadl mnie jakis lek i stres przed porodem ( wiem, juz za pozno :D). Strasznie sie boje wszelkich operacji, zabiegow, znieczulen, bólu. Na wszytskie moje zeszloroczne zabiegi ( lyzeczkowanie, histero, hsg, laparoskopie) szlam z placzem, z wizja smierci i komplikacji. No po prostu w szpitalach zachowuje sie jak wariat i ciagle placze ze strachu. I nagle sobie zdalam sprawę ze za kilka miesięcy czeka mnie porod! Teraz jeszcze przez to głupie lozysko mam wizję krwotokow. Czy ktoras z Was tez sie boi?
    Staram się myśleć pozytywnie, z takim nastawieniem wylądowałabym w wariatkowie :-)

OctAngel, Wesoła89, Paulla89 lubią tę wiadomość

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktora mieszka najblizej Krasnalowej? Chyba musisz lanie dostac za takie pesymistyczne nastawienie! Zobacz jak jest ladnie, wyjdz na dwor i przestan myslec o tym co zlego moze Cie spotkac. Pomysl o kazdym usmiechu swojego maluszka, ktory zobaczysz juz we wrzesniu, ciesz sie wiosna, ciaza, zrelaksuj sie i porozmawiaj z brzuszkiem - tylko nie opowoadaj tych horrorow, a powiedz jak bardzo czekacie na narodziny itd. :)

Camilla13 lubi tę wiadomość

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas_ia wrote:
    Ktora mieszka najblizej Krasnalowej? Chyba musisz lanie dostac za takie pesymistyczne nastawienie! Zobacz jak jest ladnie, wyjdz na dwor i przestan myslec o tym co zlego moze Cie spotkac. Pomysl o kazdym usmiechu swojego maluszka, ktory zobaczysz juz we wrzesniu, ciesz sie wiosna, ciaza, zrelaksuj sie i porozmawiaj z brzuszkiem - tylko nie opowoadaj tych horrorow, a powiedz jak bardzo czekacie na narodziny itd. :)
    Haha. Na szczescie chyba nikt nie wie skąd jestem:P no wlasnie chetnie bym wyszla tylko teraz przez to lozysko nie wiem nawet czy moge sobie na takie spacery chodzic!

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    20 tygodni drżałam o dziecko i ciążę. Kilka operacji mam na koncie i jeden poród sn. Weszło Krasnalowa,to i wyjść musi ;) Teraz wreszcie można trochę odetchnąc,martwić się będziemy bliżej porodu ;)

Wesoła89 lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    20 tygodni drżałam o dziecko i ciążę. Kilka operacji mam na koncie i jeden poród sn. Weszło Krasnalowa,to i wyjść musi ;) Teraz wreszcie można trochę odetchnąc,martwić się będziemy bliżej porodu ;)
    To wchodzenie bylo przyjemniejsze:P ja mam juz takie poczucie bliskosci porodu, ze to juz niedługo. Wcale nie wydaje mi sie to odległe.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krasnalova wrócę do pytania o zalecenia orzy tym łożysku, ja nie miałam absolutnie żadnych poleceń, żyłam jak wcześniej jedynie staralam się nie dźwigać, jeździłam na rowerze, pływałam, robiłam w polu, wspołżylismy jak zawsze, nawet częściej bo moje libido w ciazy sxyyyyybuuuuje wysoko :D przestań czytać ten internet i zacznij wierzyć w swoje dziecko. Jak nie ufasz lekarzowi to go Zmień! Skoro nie dał konkretnych ograniczeń to uważa, że sytuacja jest na tyle stabilna i ok, że ograniczenia są bez sensu! Nawet mamaginekolog kiedyś pisała, że leżenie nic nie daje!

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się całkiem położysz do łóżka to jeszcze gorzej, wszystkie mięśnie rozleniwisz, jak chcesz wtedy urodzić? Kobito! Weź wyjdź na słońce idź na basen, na lody, a nie! Mąż powinien odciąć Ci internet

‹‹ 626 627 628 629 630 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ