X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Krasnalova wrócę do pytania o zalecenia orzy tym łożysku, ja nie miałam absolutnie żadnych poleceń, żyłam jak wcześniej jedynie staralam się nie dźwigać, jeździłam na rowerze, pływałam, robiłam w polu, wspołżylismy jak zawsze, nawet częściej bo moje libido w ciazy sxyyyyybuuuuje wysoko :D przestań czytać ten internet i zacznij wierzyć w swoje dziecko. Jak nie ufasz lekarzowi to go Zmień! Skoro nie dał konkretnych ograniczeń to uważa, że sytuacja jest na tyle stabilna i ok, że ograniczenia są bez sensu! Nawet mamaginekolog kiedyś pisała, że leżenie nic nie daje!
    No o lezeniu faktycznie nic nie pisze, ale o braku wspolzycia i cwiczen owszem. Wiec bede prowadzic spokojny tryb zycia i ewentualne spacerki.

• Amy333 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Ja mam o 16,20 ale w innej miejscowości więc dla nas to wypad na pół dnia bo przy okazji zakupy, kolacja itp :D A ty o której masz?

w poniedzialek masz połówkowe? to juz trzymam mocno kciuki:) my w piątek sie badamy:)

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    No ja tez bym sie bala i nie bylaby to żadna przyjemnosc tylko "uważaj, co robisz, przestan" :D jestem tak zafiksowana i zdesperowana żeby tą ciaze donosic, że gdyby trzeba bylo to bym 10lat nie wspolzyla :P
    A ja ostatnio mam takie chętki, ze hoho;-) Molestuje męza, ale to on ostatnio jakies teksty rzuca w stylu, kurcze jakas inna jestes tam na dole;-) Albo jakos tak dziwnie z dzieckiem, hehehe. Ale koniec konców przynajmniej raz na kilka dni udaje mi sie go dopasc;-)

3i49hdgeac44oma5.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Ja dzisiaj znowu szaleje z zakupami. Nie wiem czy kiedys bylyscie na stronie outletu 5 10 15, ale sa tam wyprzedaze do -70% i bodziaki po 10zl, bluzeczki po 9zl, 3paki skarpet po 6zl :-) juz raz stamtąd zamawialam i jestem zadowolona https://www.51015kids.eu/product_advanced_searcher/from_category/9?s%5B17%5D%5B0%5D=195&order=score+desc%2C+priority&direction=desc&page=2

Ja tez ostatnio tam poszalałam, sliczne te rzeczy:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2018, 18:34

3i49hdgeac44oma5.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Haha. Na szczescie chyba nikt nie wie skąd jestem:P no wlasnie chetnie bym wyszla tylko teraz przez to lozysko nie wiem nawet czy moge sobie na takie spacery chodzic!
    A tam Kochana, bez paniki. Moja sąsiadka mówi, że poród to tak jakbyś większą kupe miala zrobić;-))) I ja sie tej wersji trzymam, hahaha:)

Camilla13, kasia1518 lubią tę wiadomość

3i49hdgeac44oma5.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja króciutko , miałam dac znać

Mamy całe 3.5mm człowieka z bijącym idealnie serduszkiem 109 i wysoko umiejscowiony wszystko dobrze co do dnia ♡ Słuchaliśmy coś pięknego... niech to szczęscie trwa
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b918adac3a08.jpg

Angel1988, Marrgoo, Camilla13, Ithildin, 86Monia, JustynaG, ola_g89, GuBo, Asiek1214, Hedgehog, Paulla89, Paulla89, arya12, zuza88 lubią tę wiadomość

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    w poniedzialek masz połówkowe? to juz trzymam mocno kciuki:) my w piątek sie badamy:)

Tak mamy :) Koniecznie daj znać po wizycie jak dzidziuś! Trzymamy kciuki :) Wiesz już czy chłopak czy dziewczyna?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Jestem zła jak osa! Nie wiem czy pamiętacie jak pisałam wam ostatnio, że moja teściowa zalewa mnie ciuchami z lumpeksu... dzisiaj dostałam kolejną torbę wręczoną z tekstem, że już nie będę musiała nic kupować... i nie wytrzymałam. Powiedziałam jej, że ja dopiero mam zamiar zacząć kupować, że to moje pierwsze dziecko i chce sama zrobić mu wyprawkę, że nasze gusta się nie pokrywają i nie przyjmę kolejnych rzeczy. Oczywiście teściowa obrażona i mąż też. Dodam, że chciała już ściągać ze strychu pozytywkę do łóżeczka po swoim najmłodszym dziecku, które ma 18 lat! Trzymajcie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Pisałam, że mój lekarz prowadzący nastraszyl mnie na całego. Nagadal o łożysku takich rzeczy, że cała noc nie spałam. Dziś poszłam na wizyte do lekarza z 35 letnim stażem, mimo że miał komplet pacjentek przyjął mnie bez problemu. Sama wizyta trwała prawie 50 minut. Najpierw wywiad, później badanie ginekologiczne, na koniec usg i tu pełna jasność sytuacji. Mój lekarz co wizyte zmieniał zdanie co do łożyska. Dziś lekarz na usg tłumaczył nam wszystko jak dzieciom, każdy by zrozumiał. Łożyska wcale nie mam na przedniej ścianie i bardzo nisko, a na tylnej wystarczająco wysoko i tylko w małej części na przedniej. Zmierzył naszego synka z każdej strony, ciągle mówiąc co dokładnie robi, pierwszy raz ktoś zmierzył maluchowi kości udowe. Synek po pomiarach jest straszy o tydzień czyli 20+6. Lekarz uważa, ze urodzi sie jeszcze w sierpniu. Tylko się upewnilam w tym, że warto skorzystać z konsultacji u innego lekarza :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Dziewczyny! Jestem zła jak osa! Nie wiem czy pamiętacie jak pisałam wam ostatnio, że moja teściowa zalewa mnie ciuchami z lumpeksu... dzisiaj dostałam kolejną torbę wręczoną z tekstem, że już nie będę musiała nic kupować... i nie wytrzymałam. Powiedziałam jej, że ja dopiero mam zamiar zacząć kupować, że to moje pierwsze dziecko i chce sama zrobić mu wyprawkę, że nasze gusta się nie pokrywają i nie przyjmę kolejnych rzeczy. Oczywiście teściowa obrażona i mąż też. Dodam, że chciała już ściągać ze strychu pozytywkę do łóżeczka po swoim najmłodszym dziecku, które ma 18 lat! Trzymajcie...
    Uważam, że postapilas bardzo dobrze. Ona miała czas na wychowanie swoich dzieci itp Teraz Twoja kolej. Męża nie bój się ustawić do pionu, żeby się waliło i paliło powinien stać murem za swoją żoną. W końcu wyszedł spód spódnicy mamusi i ma swoją rodzinę i obowiązek chronienia jej. Mi teściowa wciska co jakiś czas jakieś rzeczy dla mnie, od razu mówię że wezmę po to żeby u niej nie leżało kolejnych lat i oddam potrzebującym.

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Gratuluję! Wiadomo, pewnie chce dobrze, dlatego tym lepiej jej zakomunikować, że dla Ciebie to wcale nie jest "lepiej". Musimy mieć w tym trochę frajdy, że SAME coś kupimy dla NASZEGO dziecka :) mam nadzieję, że teściowa zacznie brać Twoje zdanie pod uwagę i konsultować z Tobą pewne rzeczy. A mąż pewnie ochłonie i zrozumie, że masz rację :)

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • evitkagg85 Koleżanka

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Dawno się już nie odzywałam, ale chciałabym się pochwalić wczorajszym usg polowkowym i podnieść na duchu w temacie łożyska :-)
    Wg badania czekamy na synka, parametry w normie. Na chwilę obecna nasz "maluszek" waży 400kg i jest już całkiem wyczuwalny w brzuchu, podczas usg korzystał z pęcherza mamy jako poduszki.
    Podczas badania w 12tyg.moje łożysko było położone centralnie przodujaco, minimalnie ruszyło w 18 tyg.a teraz zupełnie się naprawiło wiec bądźcie dobrej myśli! Mnie już ginekolog stopniowo nastawiala psychicznie, mówiła ze na tylnej ścianie trudniej o zmianę położenia ale się udało :-) chwila moment, taki pozytywny przełom może zdarzyć się każdej równie zmartwionej jak ja i tego Wam życzę z całego serca

Izabelle, zuza88 lubią tę wiadomość

7u22sek2ss7p1b9p.png
  • evitkagg85 Koleżanka

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście waga synka to 400 gram ;-)

P.S. dzięki Wam dziewczyny doceniam swoją mame oraz teściowa, przy niektórych opisach włos się jeży na głowie!

Marrgo, szkoda ze to Ty musiałaś przejść to ostateczne starcie z teściową...w zastepstwie małżonka.

7u22sek2ss7p1b9p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Ja króciutko , miałam dac znać

Mamy całe 3.5mm człowieka z bijącym idealnie serduszkiem 109 i wysoko umiejscowiony wszystko dobrze co do dnia ♡ Słuchaliśmy coś pięknego... niech to szczęscie trwa
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b918adac3a08.jpg

Gratulacje

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamę mam na szczęście wspaniałą, nigdy się nie wtrąca. Powiedziała, że w ramach prezentu da nam pieniądze żebyśmy kupili to co nam się będzie najbardziej podobać. Niestety teściowa lubi rządzić i daje to odczuć na każdym kroku. No ale od dzisiaj ja mam zamiar się stawić. W końcu robię to dla swojego dziecka. :)

• Kas_ia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo moja tesciowa tez sie rzadzi aleeee wychowalam ja sobie i teraz nawet pyta czy moze mi kwiatki kupic ;p do dziecka tez sie nie wciska ale w tym wszystkim mam wsparcie meza. On zawsze mnie popiera

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i ogolem to bardzo dobrze zrobilas!

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • monika_86 Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo bardzo dobrze zrobiłaś!

zrz6qtkfujjdexc2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 01:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Hej :) Pisałam, że mój lekarz prowadzący nastraszyl mnie na całego. Nagadal o łożysku takich rzeczy, że cała noc nie spałam. Dziś poszłam na wizyte do lekarza z 35 letnim stażem, mimo że miał komplet pacjentek przyjął mnie bez problemu. Sama wizyta trwała prawie 50 minut. Najpierw wywiad, później badanie ginekologiczne, na koniec usg i tu pełna jasność sytuacji. Mój lekarz co wizyte zmieniał zdanie co do łożyska. Dziś lekarz na usg tłumaczył nam wszystko jak dzieciom, każdy by zrozumiał. Łożyska wcale nie mam na przedniej ścianie i bardzo nisko, a na tylnej wystarczająco wysoko i tylko w małej części na przedniej. Zmierzył naszego synka z każdej strony, ciągle mówiąc co dokładnie robi, pierwszy raz ktoś zmierzył maluchowi kości udowe. Synek po pomiarach jest straszy o tydzień czyli 20+6. Lekarz uważa, ze urodzi sie jeszcze w sierpniu. Tylko się upewnilam w tym, że warto skorzystać z konsultacji u innego lekarza :)
    Ja w poniedzialek na polowkowym u innego lekarza tez zamierzam go zapytac o dokladne polozenie mojego lozyska. Bo ja w sumie nie wiem czy mam calkowicie przodujace, czy ono tylko nisko schodzi. Bo jak robil usg przez pochwe to mówił że nachodzi, a jak przez brzuch to że twraz juz troche inaczej wyglada i że jest nisko. A widzialam że inne dziewczyny maja konkretnie pomierzone ile cm nachodzi na szyjke albo ile cm od szyjki sie znajduje. Wiec nie wiem czy moj lekarz nie potrafi tego zmierzyc czy co.

Mi to lozysko jakos odebralo radosc. Czuje sie jak na tykajacej bombie i boje sie krwawien. Strasznie nie chce cc i modle sie o podniesie :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2018, 01:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 01:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Dobrze,ze jej powiedzialas, bo to by sie nigdy nie skończyło. Wiadomo, tesciowa chciala dobrze, ale wciskanie bubli potrafi doprowadzic do szalu. Na pewno jej przejdzie po jakims czasie i mezowi tez:-)

‹‹ 627 628 629 630 631 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ