WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Izabelle, ale kebab był własnej roboty czy z budki?

Myślę, że to nie imbir bo wstrząs anafilaktyczny występuje dość szybko po kontakcie z alergenem... a skoro piłaś go od kilku dni to dziwne byłoby gdyby dopiero teraz coś zaczęło się dziać.
    Poszlismy di restauracji. Kurcze, jak trzeba uważać,ale kto mógł przypuszczać ?

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktasnalova większosc z nas ma łożyska jeszcze nisko.
    Momo to uważam,że należy sprawdzić czy nie jest przodujące. Dobrze, ze idziesz do innego lekarza,sprawdź to dokładnie.
    Dziewczyny, ja sama przecież jestem przykładem,ze gdy kosmówka nachodziła na kanał szyjki,to odklejała się,robiły się krwiaki. Jednej nic nie będzie,druga będzie miała pecha.

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Ktasnalova większosc z nas ma łożyska jeszcze nisko.
    Momo to uważam,że należy sprawdzić czy nie jest przodujące. Dobrze, ze idziesz do innego lekarza,sprawdź to dokładnie.
    Dziewczyny, ja sama przecież jestem przykładem,ze gdy kosmówka nachodziła na kanał szyjki,to odklejała się,robiły się krwiaki. Jednej nic nie będzie,druga będzie miała pecha.
    No wlasnie o to mi chodzi, ze chce wiedziec dokladnie czy jest przodujace czy tylko nisko i nachodzi na szyjke, bo moj lekarz nie byl pewien ( nie wiem czy to normalne). Mi sie na razie odpukac nie daje ono we znaki. Nic mi sie nie odkleja, nie krwawi i mam nadzieje ze tak zostanie

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli nachodzi na szyjkę,to przoduje wtedy.
    Mi trochę się odsunęło i liczę,że powędruje jeszcze wyżej ;)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Jeśli nachodzi na szyjkę,to przoduje wtedy.
    Mi trochę się odsunęło i liczę,że powędruje jeszcze wyżej ;)
    Chodzilo mi o to ze moze byc calkowicie przodujace, brzeznie. itp.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziś pięknie, co? :) Kocham takie słoneczko ❤ https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8f4389fbdb7a.jpg

JustynaG, Izabelle, ola_g89, zuza88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj nasza koleżanka z forum matkapatka pożegnała swoją córeczkę....
    Ja też szukam problemów cały ogrom ich mam, ale w takie dni cieszę się, że póki co wszystko jest w porządku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Dzisiaj nasza koleżanka z forum matkapatka pożegnała swoją córeczkę....
    Ja też szukam problemów cały ogrom ich mam, ale w takie dni cieszę się, że póki co wszystko jest w porządku.
    Ojej, a co sie stalo? Nie znam nikogo o takim nicku...

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Była na belly potem przeniosła się na to zamknięte. Pękł jej szew i nie wstrzymano porodu.....

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Łykaj olej z wiesiołka! Superancko działa na nawilżenie ;)
    Kochana, olej z wiesiołka zakazany jest w ciąży bo powoduje skurcze macicy :P Po oleju pierwszy raz w życiu miałam śluz płodny i wtedy zaszłam w ciążę ale bierze się go tylko do owulacji, że względu właśnie na jego działanie na skurcze macicy.

krasnalowa, jatoszka lubią tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Kochana, olej z wiesiołka zakazany jest w ciąży bo powoduje skurcze macicy :P Po oleju pierwszy raz w życiu miałam śluz płodny i wtedy zaszłam w ciążę ale bierze się go tylko do owulacji, że względu właśnie na jego działanie na skurcze macicy.
    Dokładnie. Tak samo jak herbata z lisci malin, ktora pije sie przed porodem. Wiesiolek jest zakazany. Ja tez sobie kupilam bo czytalam ze wspomaga plodnosc i nawet nie zdazylam go wziac:P teraz lezy w szufladzie

jatoszka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Była na belly potem przeniosła się na to zamknięte. Pękł jej szew i nie wstrzymano porodu.....
    Straszne:-( dlatego wiem jak wazne jest sprawdzanie szyjki, bo moze sie wydarzyc tragedia. A tu widac, ze mimo prewencji sie wydarzylo cos takiego:-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej serio z tym olejem? Brałam w pierwszej ciąży normalnie a poród miałam wywoływany, z szyjką 5cm długą....

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Ej serio z tym olejem? Brałam w pierwszej ciąży normalnie a poród miałam wywoływany, z szyjką 5cm długą....
    Wiesiołek w ciąży
    Olej z wiesiołka warto przyjmować także w ciąży – przyjmowany przed porodem, począwszy od 36. tygodnia ciąży działa zmiękczająca na szyjkę macicy. Dzięki temu podczas porodu będzie ona bardziej elastyczna i podatna na rozwieranie. Od 37. tygodnia ciąży można używać oleju bezpośrednio do masażu krocza – dzięki temu dodatkowo można uelastycznić ten obszar przed porodem.

• jatoszka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Łykaj olej z wiesiołka! Superancko działa na nawilżenie ;)
    W ciazy nie mozna oleju z wiesiolka chyba ze na przyspieszenie porodu :-)

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie do bujda na resorach, bo brałam całą ciążę i dupa nic nie zdziałał oprócz fajnego śluzu

• jatoszka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wolę nie sprawdzać :-)

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo, na jednego zadziala na drugiego nie. Tak to jest z naturalnymi wspomagaczami i ziolkami. Ja np. Zaczelam kilka miesiecy przed zajsciem w ciążę brac niepokalanek, bo od poronienia mialam kilkudniowe plamienia przed okresem. Niepokalanek tak zadzialal ze nie mialam zadnych plamien a faza lutealna wydluzyla mi sie z 13 do 16/17 dni! Gdzie wszedzie pisza ze jak juz faza lutealna ma 18dni to mozna byc prawie pewnym ciazy. A niektórzy pisali ze na nich w ogóle nie działa.

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Olej lniany tez pomaga. Chociaż jak birzesz duphaston czy luteine to może być susza. Jak i u mnie ;) Olej lniany dawał radę przy staraniach,teraz nic.

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od kilku dni całe dnie spędzamy na wsi, bo mój A jest na urlopie więc ruszyliśmy z budową. Ja mu towarzyszę i min. zajmuję obsługą grilla :D Moja maleńka dziś przez cały dzień była bardzo aktywna, czuję ją co chwila dosłownie przez cały dzień. To dziecko chyba wcale nie śpi :O Stopy puchną mi jak banie, nie mam wcale kostek :(

klz9df9hvltz8vcc.png
‹‹ 629 630 631 632 633 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ