WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
JustynaG wrote:Izabelle, ale kebab był własnej roboty czy z budki?
Myślę, że to nie imbir bo wstrząs anafilaktyczny występuje dość szybko po kontakcie z alergenem... a skoro piłaś go od kilku dni to dziwne byłoby gdyby dopiero teraz coś zaczęło się dziać.
-
Ktasnalova większosc z nas ma łożyska jeszcze nisko.
Momo to uważam,że należy sprawdzić czy nie jest przodujące. Dobrze, ze idziesz do innego lekarza,sprawdź to dokładnie.
Dziewczyny, ja sama przecież jestem przykładem,ze gdy kosmówka nachodziła na kanał szyjki,to odklejała się,robiły się krwiaki. Jednej nic nie będzie,druga będzie miała pecha. -
nick nieaktualnyIzabelle wrote:Ktasnalova większosc z nas ma łożyska jeszcze nisko.
Momo to uważam,że należy sprawdzić czy nie jest przodujące. Dobrze, ze idziesz do innego lekarza,sprawdź to dokładnie.
Dziewczyny, ja sama przecież jestem przykładem,ze gdy kosmówka nachodziła na kanał szyjki,to odklejała się,robiły się krwiaki. Jednej nic nie będzie,druga będzie miała pecha. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny86Monia wrote:Dzisiaj nasza koleżanka z forum matkapatka pożegnała swoją córeczkę....
Ja też szukam problemów cały ogrom ich mam, ale w takie dni cieszę się, że póki co wszystko jest w porządku. -
nick nieaktualny
-
frezyjciada wrote:Łykaj olej z wiesiołka! Superancko działa na nawilżenie
Po oleju pierwszy raz w życiu miałam śluz płodny i wtedy zaszłam w ciążę ale bierze się go tylko do owulacji, że względu właśnie na jego działanie na skurcze macicy.
krasnalowa, jatoszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNatalia1984 wrote:Kochana, olej z wiesiołka zakazany jest w ciąży bo powoduje skurcze macicy
Po oleju pierwszy raz w życiu miałam śluz płodny i wtedy zaszłam w ciążę ale bierze się go tylko do owulacji, że względu właśnie na jego działanie na skurcze macicy.
jatoszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny86Monia wrote:Była na belly potem przeniosła się na to zamknięte. Pękł jej szew i nie wstrzymano porodu.....
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyfrezyjciada wrote:Ej serio z tym olejem? Brałam w pierwszej ciąży normalnie a poród miałam wywoływany, z szyjką 5cm długą....
Olej z wiesiołka warto przyjmować także w ciąży – przyjmowany przed porodem, począwszy od 36. tygodnia ciąży działa zmiękczająca na szyjkę macicy. Dzięki temu podczas porodu będzie ona bardziej elastyczna i podatna na rozwieranie. Od 37. tygodnia ciąży można używać oleju bezpośrednio do masażu krocza – dzięki temu dodatkowo można uelastycznić ten obszar przed porodem. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWiadomo, na jednego zadziala na drugiego nie. Tak to jest z naturalnymi wspomagaczami i ziolkami. Ja np. Zaczelam kilka miesiecy przed zajsciem w ciążę brac niepokalanek, bo od poronienia mialam kilkudniowe plamienia przed okresem. Niepokalanek tak zadzialal ze nie mialam zadnych plamien a faza lutealna wydluzyla mi sie z 13 do 16/17 dni! Gdzie wszedzie pisza ze jak juz faza lutealna ma 18dni to mozna byc prawie pewnym ciazy. A niektórzy pisali ze na nich w ogóle nie działa.
-
Natalia1984 wrote:Kochana, olej z wiesiołka zakazany jest w ciąży bo powoduje skurcze macicy
Olej lniany dawał radę przy staraniach,teraz nic.
-
Od kilku dni całe dnie spędzamy na wsi, bo mój A jest na urlopie więc ruszyliśmy z budową. Ja mu towarzyszę i min. zajmuję obsługą grilla
Moja maleńka dziś przez cały dzień była bardzo aktywna, czuję ją co chwila dosłownie przez cały dzień. To dziecko chyba wcale nie śpi
Stopy puchną mi jak banie, nie mam wcale kostek