WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCzy ktoras z Was miala spokojniejsze chwile u malucha? Bo nie wiem co robic. Serduszko bije, to dopiero kilka godzin wiec nie chce wyjsc na wariata ktory w 19 tygodniu przyjezdza do szpitala bo przez 3 godziny nie czuje ruchow/ albo kilka bardzo slabych(prawdopodobnie). A wiecie, że ja mam sklonnosc do paniki na darmo
-
nick nieaktualny
-
Ja swoją czuję od 14 tyg z kawałkiem. Mój gin ostatnio wyśmiał mnie gdy mu to powiedziałam, mówił że to moja wyobraźnia. Są dni, że nie czułam dziecka wcale, ani razu, są też takie, jak wczoraj, kiedy mały robal kiełbasił mi się po całym brzuchu od wczesnego ranka do nocy
Opuchlizna nóg w nocy ustępuje, dopiero dziś rano przyjrzałam się.
jatoszka lubi tę wiadomość
-
krasnalowa wrote:No wlasnie wszedzie czytam zeby nie uzywac detektora jako uspokajacza i jeśli nie czuje sie ruchow to isc sprawdzic. Tylko zazwyczaj dotyczy to pozniejszej ciazy.
-
nick nieaktualnyMam nadzieje ze dzidz tylko sie obrocil i dlatego nie czujen ja czuje ruchy dopiero od 2 tygodni i wlasciwie tylko wtedy, gdy poloze sie na plasko, no ale do tej pory zawsze czulam najpozniej kilka minut po tym jak sie polozylam. A dzisiaj nie dziala nic. Ani kolysanie ani slodycze. Wydaje mi sie ze chyba kilka pukniec czulam, ale nie jestem pewna czy to nie moja wyobraznia, bo na pewno nie były to mocne ruchy jak zawsze. Postaram sie uspokoic i czekac
-
nick nieaktualnyNatalia1984 wrote:Ja swoją czuję od 14 tyg z kawałkiem. Mój gin ostatnio wyśmiał mnie gdy mu to powiedziałam, mówił że to moja wyobraźnia. Są dni, że nie czułam dziecka wcale, ani razu, są też takie, jak wczoraj, kiedy mały robal kiełbasił mi się po całym brzuchu od wczesnego ranka do nocy
Opuchlizna nóg w nocy ustępuje, dopiero dziś rano przyjrzałam się.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny86Monia wrote:Z tego co wiem to ruchy regularne to dopiero w 3 trymestrze trzeba liczyć. Ja mam łożysko na tylnej narazie nie czuję.
-
Ja jeszcze nie czuje ale gin mi mówiła że u pierworódki to raczej później ok 20tc albo nawet do 22tc, więc póki co spokojnie czekam. Też zaznaczyła że ruchy nie będą regularne i żeby się nie przejmować także Krasnalowa spokojnie - bez panikikasia1518
-
Szczerze, to ja tez się trochę denrwuję jak Mała dłuższy czas nie daje znać
Niby wiem,że może kręcić się teraz jak fryga,to jakis tam niepokój jest jak za długo siedzi cicho. Moze dlatego, ze czuję ją regularnie i wyraźnie.
Także akurat w tym przypadku Krasnalowa masz moją pełną wyrozumiałośćWiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2018, 13:24
-
nick nieaktualnyNo mnie to forum tak nakręcilo na te ruchy. Zawsze mi sie wydawalo ze w pierwszej ciąży to od 20tc. A tu dziewczyny zaczęły pisac w 14,15,16 tc i sie zaczelam zastanawiac czemu ja nic nie czuje. A ostatnio rozmawialam z kolezanka to ona mowila ze normalnie dopiero od 20tc czula, wiec byla zaskoczona ze ja juz mniej wiecej od 17t4d
-
Osobiście myślę, że wiele dziewczyn zwłaszcza w pierwszej ciąży mówiących o ruchach w tym 14, 15 tyg. itd.wcale ich nie czuło a raczej jelita i wyobraźnia robiły swoje bo w końcu wszystkie bardzo na pierwsze ruchy czekamy
Tez zamartwialam się, że długo nic...w końcu pierwsze musniecia 18w5d. Do tej pory najwyraźniej czuje je gdy leze, czasami na siedząco a nigdy gdy stoję. Dziecko też ma prawo spać, mieć swój czas odpoczynku wiec nie zawsze gdy się kładę "do nasluchu" je wyczuwam. Po prostu próbuje za kilka h, na spokojnie.
JustynaG lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja czuję już maluszka od 17 tygodnia, nawet lekarz pytał się ostatnio na wizycie czy już czuję. Czasami są to dość mocne puknięcia, wtedy są wyczuwalne nawet dla mojego M., gdy przykłada ręce do brzuszka:D (albo ucho:P) jest radość!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2018, 16:36
-
nick nieaktualny