X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Od kilku dni całe dnie spędzamy na wsi, bo mój A jest na urlopie więc ruszyliśmy z budową. Ja mu towarzyszę i min. zajmuję obsługą grilla :D Moja maleńka dziś przez cały dzień była bardzo aktywna, czuję ją co chwila dosłownie przez cały dzień. To dziecko chyba wcale nie śpi :O Stopy puchną mi jak banie, nie mam wcale kostek :(
    Szybko zaczelas puchnac. Te opuchniecia masz tylko na stopach? I ustępują po odpoczynku?

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opuchnięte mam stopy i powyżej, tak do połowy łydki. Opuchliznę zauważyłam już dwa tyg temu :/ Niestety to nie mija.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2018, 20:41

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Opuchnięte mam stopy i powyżej, tak do połowy łydki. Opuchliznę zauważyłam już dwa tyg temu :/ Niestety to nie mija.
    Konsultowałas to z kims? Bo to troche niepokojace, ze ta opuchlizna Ci nie schodzi. Wiem,ze to jest jeden z objawow gestozy. Ale nie wiem, moze to normalne i ja juz sie wszedzie doszukuje problemow.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2018, 20:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gestoza albo predyspozycje genetyczne. Mojej mamie puchły w ciazy potwornie była badana ale tak jej się woda zbierala. Ale na pewno na wizycie warto zapytać.

Natalka szybko czujesz malutka.

• Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:

Mi tez od jakis 2 tyg puchna ale same kostki. Po nocy schodzi i rano mam dalej szczuple niestety kolo 14 zaczynaja znoe nabierac. Robilam mocz brak bialka wiec tak reagowalam na upaly bobteraz od 3 dni chłodniej juz kostki nie puchna.
    1. Czy schodzi Ci po nocy?
    2. Robilas w ciagu tego czasu mocz i bylo bialko?
    3. To za wczesnie na zatrucie ciazowe. Jak już wystepuje to po 20tc. U mnie w 1 ciazy wystapilo w 37tc z wszystkimi objawami na raz

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia mój pierworodny był taki wierciel! Ciągle go czułam, nie było godziny żeby nie hasał w brzuchu, w nocy, w dzień, jak chodziłam, jak leżałam, no non stop! I tak mu zostało do dziś :D
    A teraz muszę się mega zrelaksować i wsłuchać żeby dziecko poczuć, niby druga ciąża to i ruchy powinny być wyczuwalne bardziej i wcześniej, a u mnie zupełnie na odwrót!

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj pierwszy raz poczułam kopniaczka i zobaczyłam jak brzuch delikatnie podskoczył w jednym punkcie. Czy to nie za szybko?

Izabelle, Camilla13 lubią tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też już czuję naszego szkraba :) Mąż też chciałby poczuć bo jak mówiłam, że kopie to dotykał brzucha ale to są kopniaczki dla mamusi :) Tatuś na swoje musi jeszcze trochę poczekać.

Izabelle, zuza88 lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margo oczywiście, że nie za szybko!

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie a u mnie już je czuć pod rękom i widać delikatnie a czytam, ze tak od 25 tyg ruchy są widoczne :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeee ja w ciąży z pierworodnym już w 18tc nagrywałam filmiki ruszającego brzucha ;) wszystko zależy jaki dziecko ma temperament i ile mama ma tkanki tłuszczowej :)

• Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    No właśnie a u mnie już je czuć pod rękom i widać delikatnie a czytam, ze tak od 25 tyg ruchy są widoczne :)

Ja wczoraj widzialam na brzuchu i czulam pod reka juz :)

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem czy sie martwic. Zawsze jak leze plasko na plecach to czuje ruchy dziecka. A dzisiaj od rana nic nie czuje. Najpierw lezalam pol godziny w bezruchu i nic nie czulam. Potem zjadlam sniadanie, wzielam prysznic, polozylam sie i nadal nic nie czuje. Na detektorze znajduje tętno i slysze jakby ruchy, ale nie czuje nic. Nie wiem czy to powod do zmartwien? Wiem, ze na tym etapie nie ma jeszcze regularnych ruchow, ale zawsze czulam :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falszywy alarm, czuje uff. Ale mialam pietra, bo ZAWSZE czulam ruchy lezac plasko na plecach a tu przez ponad godzine nic, mimo jedzenia,picia, kapieli i kolysania brzucha.

• Mum2b Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    Ja wczoraj widzialam na brzuchu i czulam pod reka juz :)
    A gdzie czujecie ruchy? Ja najczesniej bardzo nisko, a dziś np tak w polowie między pepkiem a spojeniem lonowym.

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czyli wszystko w porządku :) Pierwszy raz czuję takie kopniaczki :) Ja różnie czuję ruchy, ale najczęściej właśnie z lewej strony z 2-3 cm pod pępkiem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2018, 08:21

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja narazie nic nie czuje eh a tak nie mogę się doczekać.

• Nika312 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety jeszcze nie czuje ruchów:/ może jakieś delikatne łaskotanie czasem ale nie wiem czy to nie bąbelki w jelitach

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja roznie. Czasen czuje jakby waz przechodzil przez moje jelita, a czasem pukniecia, najczesciej z lewej strony. Jestem zaniepokojona mala aktywnoscia dzidzi dzisiaj. Czulam juz kilka pukniec i słyszałam serduszko, ale kurcze bardzo malo. Nie wiem kiedy nalezy sie martwic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2018, 08:34

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martwcie sie ze nie czujecie. Moj ginekolog mowil, ze spokojnie do 20tygodnia czekac. A jak widzicie te ruchy czasem moga powodowac stres jak sie ich nagle nie czuje.

‹‹ 630 631 632 633 634 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ