WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyhej dziewczyny witam po powrocie z polski
byłam w piątek na usg w Lublinie u dr. chołubka i powiem wam szczerze ze jestem srednio zadowolona z wizyty...
ten lekarz to typowy POMIAROWY, w ogólnie nie było szans żeby zobaczyć małą, bo on co tylko nie zobaczył to już mierzył, najwazniejsze ze mała sie dobrze rozwija i wymiary wszystkie są idealne co do długosci ciązy ale pierwszy raz spotkałam sie z takim zachowaniem podczas usg. nie wiem,,, dobrze że mam drugie połówkowe za tydzien. tutaj w Holandii zupełnie inaczej wygląda usg..kasia1518, Izabelle lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
agaafabka wrote:hej dziewczyny witam po powrocie z polski
byłam w piątek na usg w Lublinie u dr. chołubka i powiem wam szczerze ze jestem srednio zadowolona z wizyty...
ten lekarz to typowy POMIAROWY, w ogólnie nie było szans żeby zobaczyć małą, bo on co tylko nie zobaczył to już mierzył, najwazniejsze ze mała sie dobrze rozwija i wymiary wszystkie są idealne co do długosci ciązy ale pierwszy raz spotkałam sie z takim zachowaniem podczas usg. nie wiem,,, dobrze że mam drugie połówkowe za tydzien. tutaj w Holandii zupełnie inaczej wygląda usg..
agaafabka A to dziwne że tak podszedł do badania ... u mnie na prenatalnych sam mówił np. "zobaczy Pani tutaj jakie ma długie nogi i chyba będzie jakis piłkarz bo tak wierzga ". Na połówkowe też się do niego wybieram choć mam jeszcze drugie u swojej prowadzącej ciążę. Dobrze że z mala wszystko ok - to najważniejszeagaafabka lubi tę wiadomość
kasia1518
-
nick nieaktualnyagaafabka wrote:a tak w ogóle to te suwaczki kłamią
na moim pisze że dziecko waży już 200g podczas gdy moja waży już ponad 300g
-
kasia1518 wrote:agaafabka A to dziwne że tak podszedł do badania ... u mnie na prenatalnych sam mówił np. "zobaczy Pani tutaj jakie ma długie nogi i chyba będzie jakis piłkarz bo tak wierzga ". Na połówkowe też się do niego wybieram choć mam jeszcze drugie u swojej prowadzącej ciążę. Dobrze że z mala wszystko ok - to najważniejsze
( przez 3 ciaze bylam chyba u 9 roznych lekarzy w sumie).
agaafabka, kasia1518 lubią tę wiadomość
-
Dobrze wiedzieć, że to ogólna tendencja suwaczkowa i nie tylko, u nas było 400g 20w1d a w aplikacji na telefonie mam 300g:-P z drugiej strony myślę sobie, że on będzie wysoki po rodzicach bo juz ma pomiary FL w górnej normie.
Niektórzy lekarze tacy juz są, prowadząca potrafi ze mną roztkliwiac się nad wkladaniem paluszków do buzi czy mała stopka a lekarz od usg stricte pomiarowy i nie ma szans na mamusiowe oglądanie z podziwianiem. Taki typ, który na pewno nie dyskutowalby z ciężarna o medycznych detalach tylko przekazuje to, o czym faktycznie powinna wiedzieć.agaafabka, kasia1518 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDuze macie dzieci:P moja mała w 19t0d wg OM, ale 18t4d wg owulacji wazyla okolo 250g i wszedzie gdzie sprawdzalam to idelanie pasowalo. Pytanie z ostatniej chwili. Mialyscie pelny pecherz na badaniu polowkowym? Bo nie wiem czy trzymać
u mojego lekarza nigdy nie mam, ale nie wiem jakie inni maja preferencje
agaafabka lubi tę wiadomość
-
Hej;) przepraszam że się wtrące,ale podczytuję Was na bierząco bo termin mam na 2 października,a przeczucie mówi mi że będzie wrzesień
ja w Lublinie od usg polecam Krzysztofa Wiktora w gabinecie na zana. Bardzo dobry sprzęt i on też się przyklada do usg;)
agaafabka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyfrezyjciada wrote:Krasnalova sprawdzanie przepływów to standard na dobrym sprzęcie, ale robi się to po 20tc. Na jakim sprzęcie pracuje Twój gin? Nie o wszystkim musi Ci mówić co robi, więc nie panikuj
ogólnie przepływy ja miałam co wizytę po 30 tc.
-
nick nieaktualnyKrasnalova u mnie zawsze jest na kolorowo
i w pierwszej ciąży jak pytałam po co to (bo u innevo lekarza tego nie miałam jak byłam na kontrolnej wizycie jal spadłam ze schodów) to mi gin mówiła, że w ten sposób sprawdza naczynia wszystkie, czy jest ich tyle ile powinno i czy dobry przepływ
-
frezyjciada wrote:Krasnalova sprawdzanie przepływów to standard na dobrym sprzęcie, ale robi się to po 20tc. Na jakim sprzęcie pracuje Twój gin? Nie o wszystkim musi Ci mówić co robi, więc nie panikuj
ogólnie przepływy ja miałam co wizytę po 30 tc.
Ja przepływy mam badane począwszy od 12 tyg, bo pamiętam jak gin mówiła, że przepływy ok
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykrasnalowa wrote:Duze macie dzieci:P moja mała w 19t0d wg OM, ale 18t4d wg owulacji wazyla okolo 250g i wszedzie gdzie sprawdzalam to idelanie pasowalo. Pytanie z ostatniej chwili. Mialyscie pelny pecherz na badaniu polowkowym? Bo nie wiem czy trzymać
u mojego lekarza nigdy nie mam, ale nie wiem jakie inni maja preferencje
-
mitaka wrote:W Lublinie to chyba najlepiej usg tlumaczy Kondracka, mierzy co swoje, a rodzicom tlumaczy po naszemu
( przez 3 ciaze bylam chyba u 9 roznych lekarzy w sumie).
Mitaka dr Kondracka to mój lekarz prowadzący- jestem z niej bardzo zadowolona, tylko jak otworzyła swój gabinet to wszystko jest płatne i żeby zaoszczędzić to chodzę w ramach abonamentu do drugiego lekarza w Luxmed i przynajmniej wszystkie skierowania na badania mam i za badania nie płacę ( A ta dr z Luxmedu zleca mi te same badania Ci dr Kondracka). A w kwestii usg to robię 2 razy- raz u Dr Kondrackiej i drugi raz u kogoś z Luxmedu- jak już mam za darmo to korzystam.
A dr Kondracka to złota kobietakasia1518
-
frezyjciada wrote:Tylko przepływy przez pępowinę a przepływy te naczyniowe to trochę co innego. Ale bądź co bądź lekarz może to robić a nawet o tym nie informować jeśli wszystko jest ok
nie znam się na tym, ale kojarze jak o tej zastawce była mowa i na monitorze było czerwono-niebieskokuwejtonka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykasia1518 wrote:Mitaka dr Kondracka to mój lekarz prowadzący- jestem z niej bardzo zadowolona, tylko jak otworzyła swój gabinet to wszystko jest płatne i żeby zaoszczędzić to chodzę w ramach abonamentu do drugiego lekarza w Luxmed i przynajmniej wszystkie skierowania na badania mam i za badania nie płacę ( A ta dr z Luxmedu zleca mi te same badania Ci dr Kondracka). A w kwestii usg to robię 2 razy- raz u Dr Kondrackiej i drugi raz u kogoś z Luxmedu- jak już mam za darmo to korzystam.
A dr Kondracka to złota kobieta
pewnie że róbja za tydzien mam kolejne połowkowe i powiem Ci szczerze ze po tym teraz badaniu juz jestem bardzo spokojna bo wiem że z moja malutką wszystko ok
więc jak jest okazja to dlaczego by nie
-
nick nieaktualnyJa po. Wszystko ok. Tylko powiem Wam, ze nie jestem przekonana czy nie za ubogie bylo to badanie ( tak wiem, zaraz powiecie że wymyslam.) Zrobila wszystkie pomiary, obejrzala glowke, mozdek i inne, kregoslup, stopki, sprawdziła serce 4 jamowe, sprawdzila pepowine. Ale nie pomierzyla faldu karkowego, kości nosowej i nie zrobila mi badania żadnych przeplywow.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2018, 14:30
Izabelle, arya12, linka220 lubią tę wiadomość