X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny witam po powrocie z polski :)
    byłam w piątek na usg w Lublinie u dr. chołubka i powiem wam szczerze ze jestem srednio zadowolona z wizyty...
    ten lekarz to typowy POMIAROWY, w ogólnie nie było szans żeby zobaczyć małą, bo on co tylko nie zobaczył to już mierzył, najwazniejsze ze mała sie dobrze rozwija i wymiary wszystkie są idealne co do długosci ciązy ale pierwszy raz spotkałam sie z takim zachowaniem podczas usg. nie wiem,,, dobrze że mam drugie połówkowe za tydzien. tutaj w Holandii zupełnie inaczej wygląda usg..

kasia1518, Izabelle lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak w ogóle to te suwaczki kłamią ;) na moim pisze że dziecko waży już 200g podczas gdy moja waży już ponad 300g <3

Natalia1984, Camilla13, ola_g89, Izabelle lubią tę wiadomość

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    hej dziewczyny witam po powrocie z polski :)
    byłam w piątek na usg w Lublinie u dr. chołubka i powiem wam szczerze ze jestem srednio zadowolona z wizyty...
    ten lekarz to typowy POMIAROWY, w ogólnie nie było szans żeby zobaczyć małą, bo on co tylko nie zobaczył to już mierzył, najwazniejsze ze mała sie dobrze rozwija i wymiary wszystkie są idealne co do długosci ciązy ale pierwszy raz spotkałam sie z takim zachowaniem podczas usg. nie wiem,,, dobrze że mam drugie połówkowe za tydzien. tutaj w Holandii zupełnie inaczej wygląda usg..

agaafabka A to dziwne że tak podszedł do badania ... u mnie na prenatalnych sam mówił np. "zobaczy Pani tutaj jakie ma długie nogi i chyba będzie jakis piłkarz bo tak wierzga ". Na połówkowe też się do niego wybieram choć mam jeszcze drugie u swojej prowadzącej ciążę. Dobrze że z mala wszystko ok - to najważniejsze :)

agaafabka lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    a tak w ogóle to te suwaczki kłamią ;) na moim pisze że dziecko waży już 200g podczas gdy moja waży już ponad 300g <3
    Ja nie mialam jak go zrobić, na telefonie się nie da, a dostępu do kompa nadal nie mam. Nasz chłopczyk prawie 400g waży :)

• mitaka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    agaafabka A to dziwne że tak podszedł do badania ... u mnie na prenatalnych sam mówił np. "zobaczy Pani tutaj jakie ma długie nogi i chyba będzie jakis piłkarz bo tak wierzga ". Na połówkowe też się do niego wybieram choć mam jeszcze drugie u swojej prowadzącej ciążę. Dobrze że z mala wszystko ok - to najważniejsze :)
    W Lublinie to chyba najlepiej usg tlumaczy Kondracka, mierzy co swoje, a rodzicom tlumaczy po naszemu ;) ( przez 3 ciaze bylam chyba u 9 roznych lekarzy w sumie).

agaafabka, kasia1518 lubią tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • evitkagg85 Koleżanka

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze wiedzieć, że to ogólna tendencja suwaczkowa i nie tylko, u nas było 400g 20w1d a w aplikacji na telefonie mam 300g:-P z drugiej strony myślę sobie, że on będzie wysoki po rodzicach bo juz ma pomiary FL w górnej normie.

Niektórzy lekarze tacy juz są, prowadząca potrafi ze mną roztkliwiac się nad wkladaniem paluszków do buzi czy mała stopka a lekarz od usg stricte pomiarowy i nie ma szans na mamusiowe oglądanie z podziwianiem. Taki typ, który na pewno nie dyskutowalby z ciężarna o medycznych detalach tylko przekazuje to, o czym faktycznie powinna wiedzieć.

agaafabka, kasia1518 lubią tę wiadomość

7u22sek2ss7p1b9p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duze macie dzieci:P moja mała w 19t0d wg OM, ale 18t4d wg owulacji wazyla okolo 250g i wszedzie gdzie sprawdzalam to idelanie pasowalo. Pytanie z ostatniej chwili. Mialyscie pelny pecherz na badaniu polowkowym? Bo nie wiem czy trzymać:P u mojego lekarza nigdy nie mam, ale nie wiem jakie inni maja preferencje :-)

• *SmoczycA* Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej;) przepraszam że się wtrące,ale podczytuję Was na bierząco bo termin mam na 2 października,a przeczucie mówi mi że będzie wrzesień;) ja w Lublinie od usg polecam Krzysztofa Wiktora w gabinecie na zana. Bardzo dobry sprzęt i on też się przyklada do usg;)

km5szbmh5pl1vtix.png
    2nn3gywlmnvu4555.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krasnalova sprawdzanie przepływów to standard na dobrym sprzęcie, ale robi się to po 20tc. Na jakim sprzęcie pracuje Twój gin? Nie o wszystkim musi Ci mówić co robi, więc nie panikuj :) ogólnie przepływy ja miałam co wizytę po 30 tc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej mieć pełny pęcherz, bo w razie co łatwiej się pozbyć balastu niż na szybko go uzupełnić :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Krasnalova sprawdzanie przepływów to standard na dobrym sprzęcie, ale robi się to po 20tc. Na jakim sprzęcie pracuje Twój gin? Nie o wszystkim musi Ci mówić co robi, więc nie panikuj :) ogólnie przepływy ja miałam co wizytę po 30 tc.
    Nie wiem czy na pewno mówimy o tym samym badaniu, bo wiem ze jest cos takiego jak badanie przepływów i mialam to robione nawet na prenatalnych. Ale tu lekarz musi specjalnie "pokolorowac" naczynia wychodzace z lozyska czy aby na pewno nie ma dodatkowych. Sprobuje dzisiaj podpytac tą babeczke. Wychodze na polowkowe. Mam pelne gacie:P

• Angel1988 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krasnalowa powodzenia :)

bl9c8ribv6acupjv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krasnalova u mnie zawsze jest na kolorowo ;) i w pierwszej ciąży jak pytałam po co to (bo u innevo lekarza tego nie miałam jak byłam na kontrolnej wizycie jal spadłam ze schodów) to mi gin mówiła, że w ten sposób sprawdza naczynia wszystkie, czy jest ich tyle ile powinno i czy dobry przepływ

• Nika312 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:

Ja przepływy mam badane począwszy od 12 tyg, bo pamiętam jak gin mówiła, że przepływy ok :)

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko przepływy przez pępowinę a przepływy te naczyniowe to trochę co innego. Ale bądź co bądź lekarz może to robić a nawet o tym nie informować jeśli wszystko jest ok

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Duze macie dzieci:P moja mała w 19t0d wg OM, ale 18t4d wg owulacji wazyla okolo 250g i wszedzie gdzie sprawdzalam to idelanie pasowalo. Pytanie z ostatniej chwili. Mialyscie pelny pecherz na badaniu polowkowym? Bo nie wiem czy trzymać:P u mojego lekarza nigdy nie mam, ale nie wiem jakie inni maja preferencje :-)
    Ja miałam badanie w 19t1d i mała wartka 307g :)

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    W Lublinie to chyba najlepiej usg tlumaczy Kondracka, mierzy co swoje, a rodzicom tlumaczy po naszemu ;) ( przez 3 ciaze bylam chyba u 9 roznych lekarzy w sumie).

Mitaka dr Kondracka to mój lekarz prowadzący- jestem z niej bardzo zadowolona, tylko jak otworzyła swój gabinet to wszystko jest płatne i żeby zaoszczędzić to chodzę w ramach abonamentu do drugiego lekarza w Luxmed i przynajmniej wszystkie skierowania na badania mam i za badania nie płacę ( A ta dr z Luxmedu zleca mi te same badania Ci dr Kondracka). A w kwestii usg to robię 2 razy- raz u Dr Kondrackiej i drugi raz u kogoś z Luxmedu- jak już mam za darmo to korzystam.

A dr Kondracka to złota kobieta

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Tylko przepływy przez pępowinę a przepływy te naczyniowe to trochę co innego. Ale bądź co bądź lekarz może to robić a nawet o tym nie informować jeśli wszystko jest ok
    A przepływ np. przez zastawkę trójdzielną to chyba naczyniowy prawda?
    nie znam się na tym, ale kojarze jak o tej zastawce była mowa i na monitorze było czerwono-niebiesko

kuwejtonka lubi tę wiadomość

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Mitaka dr Kondracka to mój lekarz prowadzący- jestem z niej bardzo zadowolona, tylko jak otworzyła swój gabinet to wszystko jest płatne i żeby zaoszczędzić to chodzę w ramach abonamentu do drugiego lekarza w Luxmed i przynajmniej wszystkie skierowania na badania mam i za badania nie płacę ( A ta dr z Luxmedu zleca mi te same badania Ci dr Kondracka). A w kwestii usg to robię 2 razy- raz u Dr Kondrackiej i drugi raz u kogoś z Luxmedu- jak już mam za darmo to korzystam.

A dr Kondracka to złota kobieta

pewnie że rób :) ja za tydzien mam kolejne połowkowe i powiem Ci szczerze ze po tym teraz badaniu juz jestem bardzo spokojna bo wiem że z moja malutką wszystko ok :) więc jak jest okazja to dlaczego by nie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po. Wszystko ok. Tylko powiem Wam, ze nie jestem przekonana czy nie za ubogie bylo to badanie ( tak wiem, zaraz powiecie że wymyslam.) Zrobila wszystkie pomiary, obejrzala glowke, mozdek i inne, kregoslup, stopki, sprawdziła serce 4 jamowe, sprawdzila pepowine. Ale nie pomierzyla faldu karkowego, kości nosowej i nie zrobila mi badania żadnych przeplywow.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2018, 14:30

Izabelle, arya12, linka220 lubią tę wiadomość

‹‹ 635 636 637 638 639 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ