WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny witam po powrocie z polski :)
    byłam w piątek na usg w Lublinie u dr. chołubka i powiem wam szczerze ze jestem srednio zadowolona z wizyty...
    ten lekarz to typowy POMIAROWY, w ogólnie nie było szans żeby zobaczyć małą, bo on co tylko nie zobaczył to już mierzył, najwazniejsze ze mała sie dobrze rozwija i wymiary wszystkie są idealne co do długosci ciązy ale pierwszy raz spotkałam sie z takim zachowaniem podczas usg. nie wiem,,, dobrze że mam drugie połówkowe za tydzien. tutaj w Holandii zupełnie inaczej wygląda usg..

kasia1518, Izabelle lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak w ogóle to te suwaczki kłamią ;) na moim pisze że dziecko waży już 200g podczas gdy moja waży już ponad 300g <3

Natalia1984, Camilla13, ola_g89, Izabelle lubią tę wiadomość

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    hej dziewczyny witam po powrocie z polski :)
    byłam w piątek na usg w Lublinie u dr. chołubka i powiem wam szczerze ze jestem srednio zadowolona z wizyty...
    ten lekarz to typowy POMIAROWY, w ogólnie nie było szans żeby zobaczyć małą, bo on co tylko nie zobaczył to już mierzył, najwazniejsze ze mała sie dobrze rozwija i wymiary wszystkie są idealne co do długosci ciązy ale pierwszy raz spotkałam sie z takim zachowaniem podczas usg. nie wiem,,, dobrze że mam drugie połówkowe za tydzien. tutaj w Holandii zupełnie inaczej wygląda usg..

agaafabka A to dziwne że tak podszedł do badania ... u mnie na prenatalnych sam mówił np. "zobaczy Pani tutaj jakie ma długie nogi i chyba będzie jakis piłkarz bo tak wierzga ". Na połówkowe też się do niego wybieram choć mam jeszcze drugie u swojej prowadzącej ciążę. Dobrze że z mala wszystko ok - to najważniejsze :)

agaafabka lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    a tak w ogóle to te suwaczki kłamią ;) na moim pisze że dziecko waży już 200g podczas gdy moja waży już ponad 300g <3
    Ja nie mialam jak go zrobić, na telefonie się nie da, a dostępu do kompa nadal nie mam. Nasz chłopczyk prawie 400g waży :)

• mitaka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    agaafabka A to dziwne że tak podszedł do badania ... u mnie na prenatalnych sam mówił np. "zobaczy Pani tutaj jakie ma długie nogi i chyba będzie jakis piłkarz bo tak wierzga ". Na połówkowe też się do niego wybieram choć mam jeszcze drugie u swojej prowadzącej ciążę. Dobrze że z mala wszystko ok - to najważniejsze :)
    W Lublinie to chyba najlepiej usg tlumaczy Kondracka, mierzy co swoje, a rodzicom tlumaczy po naszemu ;) ( przez 3 ciaze bylam chyba u 9 roznych lekarzy w sumie).

agaafabka, kasia1518 lubią tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • evitkagg85 Koleżanka

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze wiedzieć, że to ogólna tendencja suwaczkowa i nie tylko, u nas było 400g 20w1d a w aplikacji na telefonie mam 300g:-P z drugiej strony myślę sobie, że on będzie wysoki po rodzicach bo juz ma pomiary FL w górnej normie.

Niektórzy lekarze tacy juz są, prowadząca potrafi ze mną roztkliwiac się nad wkladaniem paluszków do buzi czy mała stopka a lekarz od usg stricte pomiarowy i nie ma szans na mamusiowe oglądanie z podziwianiem. Taki typ, który na pewno nie dyskutowalby z ciężarna o medycznych detalach tylko przekazuje to, o czym faktycznie powinna wiedzieć.

agaafabka, kasia1518 lubią tę wiadomość

7u22sek2ss7p1b9p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duze macie dzieci:P moja mała w 19t0d wg OM, ale 18t4d wg owulacji wazyla okolo 250g i wszedzie gdzie sprawdzalam to idelanie pasowalo. Pytanie z ostatniej chwili. Mialyscie pelny pecherz na badaniu polowkowym? Bo nie wiem czy trzymać:P u mojego lekarza nigdy nie mam, ale nie wiem jakie inni maja preferencje :-)

• *SmoczycA* Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej;) przepraszam że się wtrące,ale podczytuję Was na bierząco bo termin mam na 2 października,a przeczucie mówi mi że będzie wrzesień;) ja w Lublinie od usg polecam Krzysztofa Wiktora w gabinecie na zana. Bardzo dobry sprzęt i on też się przyklada do usg;)

km5szbmh5pl1vtix.png
    2nn3gywlmnvu4555.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krasnalova sprawdzanie przepływów to standard na dobrym sprzęcie, ale robi się to po 20tc. Na jakim sprzęcie pracuje Twój gin? Nie o wszystkim musi Ci mówić co robi, więc nie panikuj :) ogólnie przepływy ja miałam co wizytę po 30 tc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej mieć pełny pęcherz, bo w razie co łatwiej się pozbyć balastu niż na szybko go uzupełnić :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Krasnalova sprawdzanie przepływów to standard na dobrym sprzęcie, ale robi się to po 20tc. Na jakim sprzęcie pracuje Twój gin? Nie o wszystkim musi Ci mówić co robi, więc nie panikuj :) ogólnie przepływy ja miałam co wizytę po 30 tc.
    Nie wiem czy na pewno mówimy o tym samym badaniu, bo wiem ze jest cos takiego jak badanie przepływów i mialam to robione nawet na prenatalnych. Ale tu lekarz musi specjalnie "pokolorowac" naczynia wychodzace z lozyska czy aby na pewno nie ma dodatkowych. Sprobuje dzisiaj podpytac tą babeczke. Wychodze na polowkowe. Mam pelne gacie:P

• Angel1988 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krasnalowa powodzenia :)

bl9c8ribv6acupjv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krasnalova u mnie zawsze jest na kolorowo ;) i w pierwszej ciąży jak pytałam po co to (bo u innevo lekarza tego nie miałam jak byłam na kontrolnej wizycie jal spadłam ze schodów) to mi gin mówiła, że w ten sposób sprawdza naczynia wszystkie, czy jest ich tyle ile powinno i czy dobry przepływ

• Nika312 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:

Ja przepływy mam badane począwszy od 12 tyg, bo pamiętam jak gin mówiła, że przepływy ok :)

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko przepływy przez pępowinę a przepływy te naczyniowe to trochę co innego. Ale bądź co bądź lekarz może to robić a nawet o tym nie informować jeśli wszystko jest ok

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Duze macie dzieci:P moja mała w 19t0d wg OM, ale 18t4d wg owulacji wazyla okolo 250g i wszedzie gdzie sprawdzalam to idelanie pasowalo. Pytanie z ostatniej chwili. Mialyscie pelny pecherz na badaniu polowkowym? Bo nie wiem czy trzymać:P u mojego lekarza nigdy nie mam, ale nie wiem jakie inni maja preferencje :-)
    Ja miałam badanie w 19t1d i mała wartka 307g :)

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    W Lublinie to chyba najlepiej usg tlumaczy Kondracka, mierzy co swoje, a rodzicom tlumaczy po naszemu ;) ( przez 3 ciaze bylam chyba u 9 roznych lekarzy w sumie).

Mitaka dr Kondracka to mój lekarz prowadzący- jestem z niej bardzo zadowolona, tylko jak otworzyła swój gabinet to wszystko jest płatne i żeby zaoszczędzić to chodzę w ramach abonamentu do drugiego lekarza w Luxmed i przynajmniej wszystkie skierowania na badania mam i za badania nie płacę ( A ta dr z Luxmedu zleca mi te same badania Ci dr Kondracka). A w kwestii usg to robię 2 razy- raz u Dr Kondrackiej i drugi raz u kogoś z Luxmedu- jak już mam za darmo to korzystam.

A dr Kondracka to złota kobieta

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Tylko przepływy przez pępowinę a przepływy te naczyniowe to trochę co innego. Ale bądź co bądź lekarz może to robić a nawet o tym nie informować jeśli wszystko jest ok
    A przepływ np. przez zastawkę trójdzielną to chyba naczyniowy prawda?
    nie znam się na tym, ale kojarze jak o tej zastawce była mowa i na monitorze było czerwono-niebiesko

kuwejtonka lubi tę wiadomość

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Mitaka dr Kondracka to mój lekarz prowadzący- jestem z niej bardzo zadowolona, tylko jak otworzyła swój gabinet to wszystko jest płatne i żeby zaoszczędzić to chodzę w ramach abonamentu do drugiego lekarza w Luxmed i przynajmniej wszystkie skierowania na badania mam i za badania nie płacę ( A ta dr z Luxmedu zleca mi te same badania Ci dr Kondracka). A w kwestii usg to robię 2 razy- raz u Dr Kondrackiej i drugi raz u kogoś z Luxmedu- jak już mam za darmo to korzystam.

A dr Kondracka to złota kobieta

pewnie że rób :) ja za tydzien mam kolejne połowkowe i powiem Ci szczerze ze po tym teraz badaniu juz jestem bardzo spokojna bo wiem że z moja malutką wszystko ok :) więc jak jest okazja to dlaczego by nie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po. Wszystko ok. Tylko powiem Wam, ze nie jestem przekonana czy nie za ubogie bylo to badanie ( tak wiem, zaraz powiecie że wymyslam.) Zrobila wszystkie pomiary, obejrzala glowke, mozdek i inne, kregoslup, stopki, sprawdziła serce 4 jamowe, sprawdzila pepowine. Ale nie pomierzyla faldu karkowego, kości nosowej i nie zrobila mi badania żadnych przeplywow.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2018, 14:30

Izabelle, arya12, linka220 lubią tę wiadomość

‹‹ 635 636 637 638 639 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ