WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyarya12 wrote:U mnie od początku nie nachodzilo, ale bylo blisko ujscia na prenatalnych, a teraz juz jest daleko, kilka cm.
A jeśli chodzi o ruchy, to dr w trakcie badania pyta mnie czy czuje ruchy bo maluszek sie właśnie obrócił o 180st. I w ogole w cZasie badania wiercil sie bardzo, a ja akurat wtedy nie czułam, choc w trakcie badania czułam kilka kopniakow. Wiec napewno nie jest tak ze na tym etapie czujemy wszystkie ruchy.
Dziewczyny, a macie juz upatrzone wózki/leżaczki/łózeczka i inne gadżety? Kupujecie już?
Lozeczko nam sie podoba chicco next to me, to jest taka jakby dostawka do naszego lozka bo chcemy zeby dzidzius spal obok nasagaafabka lubi tę wiadomość
-
arya12 wrote:U mnie od początku nie nachodzilo, ale bylo blisko ujscia na prenatalnych, a teraz juz jest daleko, kilka cm.
A jeśli chodzi o ruchy, to dr w trakcie badania pyta mnie czy czuje ruchy bo maluszek sie właśnie obrócił o 180st. I w ogole w cZasie badania wiercil sie bardzo, a ja akurat wtedy nie czułam, choc w trakcie badania czułam kilka kopniakow. Wiec napewno nie jest tak ze na tym etapie czujemy wszystkie ruchy.
Dziewczyny, a macie juz upatrzone wózki/leżaczki/łózeczka i inne gadżety? Kupujecie już?Wózek mam po synku,łóżeczko też
-
krasnalowa wrote:Ja juz mam wszystko upatrzone:-) no moze wózek jeszcze tak do konca, ale lozeczko i lezaczek juz tak
Lozeczko nam sie podoba chicco next to me, to jest taka jakby dostawka do naszego lozka bo chcemy zeby dzidzius spal obok naskrasnalowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMy teraz na majówkę planujemy malowanie pokoju dzieciecego. Meble mam juz upatrzone, to potem zaczne zamawiac. Bo juz chcialabym te ubranka zaczac ukladac w szufladkach a nie trzymac po kątach:-) ja ogolnie uwielbiam urzadzac wnetrza. Wiec strasznie mnie kreci jak moge cos w domu pozmieniac:-)
-
Niepohamowana M wrote:Czesc dziewczyny
jestem w drugiej ciąży 11 tc dziś zaczeliśmy a w domu mamy już prawie 10 miesięcznego syna o niego staraliśmy się prawie 2 lata o drugie się nie staraliśmy 'samo wyszło'
Hej kochana!! wlasnie zobaczylam komentarz pod wykresem ovufriend!! Serdeczne gratulacje!!!!!mam nadzieje, ze czujecie sie dobrze i wszystko przebiega tak jak powinno!!
Wiecie juz czy chlopiec czy dziewczynka?
U nas pannica rosnie. nawet nie pannica a osmiornica bo ostatnio tak kopie, ze zastanawiam sie czy faktycznie ma tylko 2 nogi i 2 rece:)
Buziaki i sciskam!! -
Jestem po wizycie. Bejbi i ja wsio wspaniale. Lozysko mam na przedniej scianie Wysoko! Wiec sie podnioslo w 5 tyg
ola_g89, Angel1988, linka220, arya12, Izabelle lubią tę wiadomość
17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod..
06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm -
krasnalowa wrote:My teraz na majówkę planujemy malowanie pokoju dzieciecego. Meble mam juz upatrzone, to potem zaczne zamawiac. Bo juz chcialabym te ubranka zaczac ukladac w szufladkach a nie trzymac po kątach:-) ja ogolnie uwielbiam urzadzac wnetrza. Wiec strasznie mnie kreci jak moge cos w domu pozmieniac:-)
my będziemy robić remont maj/czerwiec i już nie mogę się doczekać! Urządzanie mieszkania jest super, ale urządzanie pokoju dla dziecka to już zupełny kosmos
-
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt
zazdroszczę
ja czekam do 8 maja więc jeszcze trochę ... Poza tym tylko zerkam tutaj chwilkę bo mój synek dostał zapalenia oskrzeli i ja też nie za dobrze się czuje, mam kaszel i spuchnięte migdały i taki oto szpital w domu
Pozdrawiam gorąco :*
-
linka220 wrote:Dziewczyny gratuluję udanych wizyt
zazdroszczę
ja czekam do 8 maja więc jeszcze trochę ... Poza tym tylko zerkam tutaj chwilkę bo mój synek dostał zapalenia oskrzeli i ja też nie za dobrze się czuje, mam kaszel i spuchnięte migdały i taki oto szpital w domu
dużo zdrówka dla Was! -
nick nieaktualnyHej my już po wizycie! Na 100% będzie dziewczynka. Nie robiliśmy dokładnych pomiarów, lekarz powiedział, ze zrobimy za 2 tyg kiedy narządy będą większe. Ale mówi, ze póki co wszystko jest ok. Mała nadrobiła i ma wymiary prawie dokładne z OM, ba nawet kości udowe o 1 dzień większe! Szyjka 4 cm a ostatnio była 4,81 a wcześniej 4,2 więc traktuje to jako błąd pomiaru
Gratuluje innym udanych wizyt
A i Krasnalowa! moja mała też spała na głowieAngel1988, Mum2b, ola_g89, arya12, Izabelle, Natalia1984, promyczek 39, GuBo, zuza88, Paulla89, Amy333 lubią tę wiadomość
-
Lili90 wrote:Hej SmoczycA znasz może bliżej dr. Krzysztofa Wiktora?? Możesz wypowiedzieć się na jego temat??
wypowiadaly sie korzystnie choc jak bratoea zaczela rodzic to ja olał - napidał smsa ale w szpitalu sie przez 4 dni nie pojawił i nawet do niej nie zajrzał
-
Karincia wrote:Dziewczyny a czy macie w drugim trym bóle miesiączkowe ? BO nie wiem czy mam się martwić w czwartek byłam u lekarza i było wszystko ok
Ja np. Dzisiaj miałam ból brzucha ale czy mieiączkowy? Hmmm może trochę podobny - takie bardziej naciąganie/ rozciąganie czuje i kłucie lewego jajnikakasia1518
-
nick nieaktualnyMarrgoo wrote:Hej my już po wizycie! Na 100% będzie dziewczynka. Nie robiliśmy dokładnych pomiarów, lekarz powiedział, ze zrobimy za 2 tyg kiedy narządy będą większe. Ale mówi, ze póki co wszystko jest ok. Mała nadrobiła i ma wymiary prawie dokładne z OM, ba nawet kości udowe o 1 dzień większe! Szyjka 4 cm a ostatnio była 4,81 a wcześniej 4,2 więc traktuje to jako błąd pomiaru
Gratuluje innym udanych wizyt
A i Krasnalowa! moja mała też spała na głowie -
nick nieaktualnyMi Pani Doktor powiedziala: "giganta to Wy nie macie" i nie wiedzialam o co jej chodzi, bo wszystkie pomiary mam prawie idelanie na srodku tego wykresu i z ogólnych pomiarow wyszło nawet dzien do przodu, a jak porównuje wagę (280g) do Waszych to faktycznie leciutka. Wiec nie wiem jak to możliwe. Wy wszystkie macie wyniary w 95centylu
?
-
U nas waga wyszla ok 380g ale my jestesmy tydzień do przodu, wczoraj bylo 20+6. I to jest mniej wiecej 50centyl.
Tez myslalam pierw o chicco next to me ale ostatnio znalazlam podobne dostawki firmy Kinderkraft, a jednak prawie połowę tańsze niż chicco. Macie jakies info o nich? -
linka220 wrote:Dziewczyny gratuluję udanych wizyt
zazdroszczę
linka220 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyarya12 wrote:U nas waga wyszla ok 380g ale my jestesmy tydzień do przodu, wczoraj bylo 20+6. I to jest mniej wiecej 50centyl.
Tez myslalam pierw o chicco next to me ale ostatnio znalazlam podobne dostawki firmy Kinderkraft, a jednak prawie połowę tańsze niż chicco. Macie jakies info o nich? -
Dziewczyny, a zaczynacie rozglądać się już za wózkami? Mi ostatnio ojciec i babcia powiedzieli, żeby nic nie kupować przed urodzeniem dziecka, nic się nie kupuje. Wszystko kupić po narodzinach! Ta, jasne, całą wyprawkę, łóżeczko, wózek, ubranka kupię jak dziecko się urodzi. Ah te zabobony.