WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • evitkagg85 Koleżanka

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie kojarzę skad jesteś ale dziewczyny wymienialy wielu lekarzy godnych polecenia. Poza tym śmiało spytaj swoją lekarke który lekarz wg niej ma najlepszy sprzęt i specjalizuje się w usg właśnie. Odpowie - punkt dla Ciebie, jeśli nie to chyba sama się obawia konkurencji. To środowisko lekarskie i się orientują kto jest guru w danym temacie, zresztą myślę że taki double-check gdzie indziej to tez dla lekarza prowadzącego pewna ulga.

Znajoma 10lat temu sama wymyśliła ze pójdą z mężem na innowacyjne 3d tak całkiem prywatnie, wtedy to była droga nowość. Sek w tym ze drugi lekarz zobaczył problem z 1 plucem, miała cesarke w Matce Polce a dziecko natychmiast operacje. Jej lekarz prowadzący (lokalny, pracuje u nas w szpitalu) nawet przy zdjęciach pomylił które to płuco... a dziecko urodzone na miejscu naturalnie nie miałoby szans :-/ nie chce absolutnie straszyć ale inne spojrzenie na konsultacji ma sens

7u22sek2ss7p1b9p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evitkagg85 wrote:
    Nie kojarzę skad jesteś ale dziewczyny wymienialy wielu lekarzy godnych polecenia. Poza tym śmiało spytaj swoją lekarke który lekarz wg niej ma najlepszy sprzęt i specjalizuje się w usg właśnie. Odpowie - punkt dla Ciebie, jeśli nie to chyba sama się obawia konkurencji. To środowisko lekarskie i się orientują kto jest guru w danym temacie, zresztą myślę że taki double-check gdzie indziej to tez dla lekarza prowadzącego pewna ulga.

Znajoma 10lat temu sama wymyśliła ze pójdą z mężem na innowacyjne 3d tak całkiem prywatnie, wtedy to była droga nowość. Sek w tym ze drugi lekarz zobaczył problem z 1 plucem, miała cesarke w Matce Polce a dziecko natychmiast operacje. Jej lekarz prowadzący (lokalny, pracuje u nas w szpitalu) nawet przy zdjęciach pomylił które to płuco... a dziecko urodzone na miejscu naturalnie nie miałoby szans :-/ nie chce absolutnie straszyć ale inne spojrzenie na konsultacji ma sens
    Ja jestem ze slaska- Katowice. Gliwice. Nie.kojarze zeby ktoras dziewczyna stad byla. Ja prenatalne mialam u innej lekarki, na codzien chodze do innego lekarza i polowkowe mam u jeszcze innego :-) wiec to juz trzeci moj lekarz będzie.

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, trzymamy kciuki za dzisiejsze wizyty! :) dajcie znać po, co i jak :)

PS: Nasza mała się rozszalała i od wczorajszego wieczora czuje kopniaki <3 na tyle mocne, ze nawet tata poczuł! Cudowne uczucie :)

krasnalowa, JustynaG, lena86, Mum2b, promyczek 39, Izabelle, Natalia1984, arya12 lubią tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • evitkagg85 Koleżanka

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę krasnalova, że przy takim układzie jesteś naprawdę bezpieczna. Czas odciąć w internecie strony z chorobami, zajść się balkonem lub działka :-)

Gratuluję Olu i jestem pod wrażeniem, że mała od razu ma taki power!

ola_g89 lubi tę wiadomość

7u22sek2ss7p1b9p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evitkagg85 wrote:
    Myślę krasnalova, że przy takim układzie jesteś naprawdę bezpieczna. Czas odciąć w internecie strony z chorobami, zajść się balkonem lub działka :-)

O nie nie. Ja nigdy sie nie odetne:P-nie wyobrazam sobie nie miec wiedzy i sie niczym nie interesowac. Zreszta mnie to naprawde interesuje. Kiedys chcialam nawet studiowac medycyne i czasem zaluje ze nie poszlam w ta strone. A balkonu i działki nie mam:P

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evitkagg85 wrote:

Tez się zdziwiłam! Widocznie od jakiegoś czasu się ruszała, a matka miała problemy z czuciem chyba, wiec musiała się Pola przyłożyć :D

JustynaG lubi tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakiś czas temu mamaginekolog pisała o połówkowych, że najlepszym momentem na wykonanie tego badania jest okres pomiędzy 20t0d a 21t6d.
    Gdy zapisywałam się na to badanie to zalecono 21 tydzień. Tym sposobem zapisałam się na 21t0d.

Ale muszę przyznać, że miałam nieco ponad tydzień temu wizytę u gina więc było mi łatwiej wytrzymać do tego zalecanego terminu. :)

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Ja jestem ze slaska- Katowice. Gliwice. Nie.kojarze zeby ktoras dziewczyna stad byla. Ja prenatalne mialam u innej lekarki, na codzien chodze do innego lekarza i polowkowe mam u jeszcze innego :-) wiec to juz trzeci moj lekarz będzie.

No i juz wiemy gdzie Cie szukac! Wiesz ze Twoje ciagle zamartwianie sie wplywa na psychike dziecka? Poczytaj sobie jak wplywa psychika matki na rozwijajace sie dziecko
    I tutaj cytuje:
    Liczne badania wykazały, że wśród potomstwa matek narażonych na silny stres psychiczny, przewlekły lęk lub depresję w czasie ciąży wyższy jest odsetek dzieci wykazujących trudności lub opóźnienia na wczesnym etapie rozwoju psychoruchowego oraz problemy w zakresie socjalizacji i kształtowania charakteru w późniejszym czasie.

Trzymam kciuki za Wasze wizyty:)

frezyjciada, JustynaG lubią tę wiadomość

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas_ia wrote:
    No i juz wiemy gdzie Cie szukac! Wiesz ze Twoje ciagle zamartwianie sie wplywa na psychike dziecka? Poczytaj sobie jak wplywa psychika matki na rozwijajace sie dziecko
    I tutaj cytuje:
    Liczne badania wykazały, że wśród potomstwa matek narażonych na silny stres psychiczny, przewlekły lęk lub depresję w czasie ciąży wyższy jest odsetek dzieci wykazujących trudności lub opóźnienia na wczesnym etapie rozwoju psychoruchowego oraz problemy w zakresie socjalizacji i kształtowania charakteru w późniejszym czasie.

Trzymam kciuki za Wasze wizyty:)
    Ale czemu wszytskie moje pytania sa odbierane jako zamartwianie? Napisalam ze nie wmawiam sobie tego ani sie nie martwie tylko pytam czy ktoras z dziewczyn miala to sprawdzane, bo ja chyba nie i chce sie wybrac do jakiegos specjalisty. No i sie okazuje że np. Evitka miala sprawdzane. Ja sobie nie wyobrazam przechodzic ciazy nic nie wiedząc, niczym sie nie interesując, bagatelizujac wszystko. Moze ktos czuje sie z tym dobrze, ale nie ja. Ja lubie wiedzieć co sie dzieje u dzidziusia i jak sie rozwija i zaplanować jak najbezpieczniejszy porod.

Wiem, że czasem wkrecam sie za bardzo i martwie, ale kurcze, tez nie chce przechodzic ciazy nie majac zadnej wiedzy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2018, 08:31

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krasnalowa - powiem Ci, ze ja już i tak widzę u Ciebie ogromny postęp :) zapytaj na tych połówkowych, czy robią takie badanie. Będziesz spokojniejsza. A jeśli nie robią to tak jak któraś z dziewczyn pisała, zapytaj czy mogą polecić kogoś, kto robi to badanie i ma odpowiedni sprzęt. O której masz wizytę? :)

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarze czesto cos sprawdzaja, a nam o tym nie mowia tylko podsumuja to - wszystko jest ok. Moj lekarz sprawdzal przeplywy krwi podczas usg ale tez nie robil przy tym wykladu jak dla studenta medycyny. Powiedzial ze bedzie to sprawdzal i dlatego teraz bedzie kolorowo na monitorze. Mowil ze sprawdza pierw Maluszka, a nastepnie pepowine i lozysko.

Nie chodzi o to, ze masz niczego nie wiedziec. Tylko musisz miec w tym zdrowy umiar... ja wole spotkac sie z rodzina albo kolezanka niz przeszukiwac otchlanie internetu. Najchetniej tez bym zamontowala sobie kamere w brzuchu i obserwowala co tam sie dzieje - ale nie ma takiej mozliwosci :) wiec pozostaje mi dbanie o siebie fizycznie i psychicznie.

ola_g89, Katarzyna89op, Paulla89 lubią tę wiadomość

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Ja dzisiaj całą noc zmagałam się z koszmarami... To wszystko przez stres przed dzisiejszą wizytą. Oby wszystko było dobrze. Na bank dam znać co i jak ale pewnie w okolicach 22. Powodzenia dla innych wizytujących :)

• Angel1988 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej... powodzenia na dzisiejszych wizytach... miłego dnia :)

bl9c8ribv6acupjv.png
  • OctAngel Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krasnalova, skoro jesteś ze śląska to jest tylko jeden lekarz od trudnych ciąż po stratach - Jacek Magnucki. Sprzęt rewelacja i wiedza ogromna, nie wiem czemu jeszcze do niego nie trafiłaś. Wizyty są szybkie, ale jak widzi coś niepokojącego to bardzo dokładnie bada, można śmiało pytać o wszystko. Jeżeli Cię niepokoi wiedza Twojego lekarza to przejdź się do niego. Ewentualnie na połówkowe do Łukasza Szwaczki.

3jvzwn15td2p4lbx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OctAngel wrote:
    Krasnalova, skoro jesteś ze śląska to jest tylko jeden lekarz od trudnych ciąż po stratach - Jacek Magnucki. Sprzęt rewelacja i wiedza ogromna, nie wiem czemu jeszcze do niego nie trafiłaś. Wizyty są szybkie, ale jak widzi coś niepokojącego to bardzo dokładnie bada, można śmiało pytać o wszystko. Jeżeli Cię niepokoi wiedza Twojego lekarza to przejdź się do niego. Ewentualnie na połówkowe do Łukasza Szwaczki.
    Haha, wydaje mi sie że kiedyś wpadlam z tym Panem w konflikt. Bylam w klinice Magnuckich w zeszlym roku w sierpniu. Nie u niego tylko u dr Sarnik. Lekarka bardzo mila, nie wiem jak z kompetnecjami no bylam u niej zaledwie na dwoch wizytach. No i zrobilam sobie tam cytologie na początku sierpnia bo w pazdzierniku miałam miec laparo i musialam miec swieza. Powiedzieli mi ze na wyniki bede czekac max 3tygodnie i.beda dzwonić. Dzwonię po 4 tygodniach, wynikow nie ma, oni w ogole nie kojarza, ale sie dowiedza i mi dadza znac do tygodnia. Nie dali znac. Dzwonie znowu, to oni znowu nie wiedza o co chodzi. Zblizal sie juz koniec września, wiec bylam w lekkiej panicrle ze nie zdaze do laparoskopii i przepadnie mi termin na ktory czekalam 4miesiace. W koncu chyba 4 dni przed terminem laparo dzwonię znowu i polaczyli mnie z samym Magnuckim, ktory byl strasznie niemily, ze o co mi w ogole chodzi, ze on wreszcie ma wyniki moje na komputerze,ale ja musze sie umowic na wizyte do nich bo mi wyniki nie wydadzą. Wiec powiedzialam mu ze za 3dni mam zabieg i nie zdaze sie juz umowic na wizyte, poza tym nie spotkalam sie zeby ktos nie wydawal wynikow( zawsze mialam wydawane w rejestracji). W koncu po wielkiej awanturze przeslal mi wyniki. Wiec do niego raczej juz nie pojde:P zobacze jak dzisiaj ta babeczka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Cześć dziewczyny! Ja dzisiaj całą noc zmagałam się z koszmarami... To wszystko przez stres przed dzisiejszą wizytą. Oby wszystko było dobrze. Na bank dam znać co i jak ale pewnie w okolicach 22. Powodzenia dla innych wizytujących :)
    Ja tez mialam dzisiaj koszmary cala noc! Powodzenia dla nas! Za dlugie kosci udowe :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Ale czemu wszytskie moje pytania sa odbierane jako zamartwianie? Napisalam ze nie wmawiam sobie tego ani sie nie martwie tylko pytam czy ktoras z dziewczyn miala to sprawdzane, bo ja chyba nie i chce sie wybrac do jakiegos specjalisty. No i sie okazuje że np. Evitka miala sprawdzane. Ja sobie nie wyobrazam przechodzic ciazy nic nie wiedząc, niczym sie nie interesując, bagatelizujac wszystko. Moze ktos czuje sie z tym dobrze, ale nie ja. Ja lubie wiedzieć co sie dzieje u dzidziusia i jak sie rozwija i zaplanować jak najbezpieczniejszy porod.

Wiem, że czasem wkrecam sie za bardzo i martwie, ale kurcze, tez nie chce przechodzic ciazy nie majac zadnej wiedzy.
    Uważaj żeby ta chęć kontrolowania wszystkiego w stu procentach nie doprowadziło do tego, że Wasze dziecko będzie spędzać dzieciństwo u różnych lekarzy bo będziesz miała obawy albo będzie Ci się wydawać. Znam taki przykład, chłopak z mojego roku został w ten sposób doprowadzony do nerwicy i depresji, zamknięty w sobie. Dopiero gdy po latach zabrała go starsza siostra wyszedł w miarę na prostą.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Uważaj żeby ta chęć kontrolowania wszystkiego w stu procentach nie doprowadziło do tego, że Wasze dziecko będzie spędzać dzieciństwo u różnych lekarzy bo będziesz miała obawy albo będzie Ci się wydawać. Znam taki przykład, chłopak z mojego roku został w ten sposób doprowadzony do nerwicy i depresji, zamknięty w sobie. Dopiero gdy po latach zabrała go starsza siostra wyszedł w miarę na prostą.
    Spoko, kazdy robi jak lubi. Ja nie biore niczego na slowo. Gdyby tak bylo to nie byłabym tu gdzie jestem. Lekarze doprowadzili do tego,ze tak mnie wyskrobali ze zrobily mi sie zrosty w macicy i musialam miec je usuwane. A inna lekarka prawie nie doprowadziłaby do "wybuchu" moich jajnikow ciagla checia zwiekszania dawki lekow stymulujacych. Wiec nie uwazam zeby chec posiadania wiedzy była czyms zlym. Ale kazdy ma prawo wyboru.

• OctAngel Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Haha, wydaje mi sie że kiedyś wpadlam z tym Panem w konflikt. Bylam w klinice Magnuckich w zeszlym roku w sierpniu. Nie u niego tylko u dr Sarnik. Lekarka bardzo mila, nie wiem jak z kompetnecjami no bylam u niej zaledwie na dwoch wizytach. No i zrobilam sobie tam cytologie na początku sierpnia bo w pazdzierniku miałam miec laparo i musialam miec swieza. Powiedzieli mi ze na wyniki bede czekac max 3tygodnie i.beda dzwonić. Dzwonię po 4 tygodniach, wynikow nie ma, oni w ogole nie kojarza, ale sie dowiedza i mi dadza znac do tygodnia. Nie dali znac. Dzwonie znowu, to oni znowu nie wiedza o co chodzi. Zblizal sie juz koniec września, wiec bylam w lekkiej panicrle ze nie zdaze do laparoskopii i przepadnie mi termin na ktory czekalam 4miesiace. W koncu chyba 4 dni przed terminem laparo dzwonię znowu i polaczyli mnie z samym Magnuckim, ktory byl strasznie niemily, ze o co mi w ogole chodzi, ze on wreszcie ma wyniki moje na komputerze,ale ja musze sie umowic na wizyte do nich bo mi wyniki nie wydadzą. Wiec powiedzialam mu ze za 3dni mam zabieg i nie zdaze sie juz umowic na wizyte, poza tym nie spotkalam sie zeby ktos nie wydawal wynikow( zawsze mialam wydawane w rejestracji). W koncu po wielkiej awanturze przeslal mi wyniki. Wiec do niego raczej juz nie pojde:P zobacze jak dzisiaj ta babeczka.

To szkoda i trochę dziwne, ja zawsze mam wyniki online u nich. Straciłaś możliwość kontaktu z naprawdę dobrym specjalistą, który nie olewa takich zestresowanych osób.

Gdzieś Ty miała łyżeczkowanie? Ja miałam 4, w tym jedno przy rzucawce i w stanie krytycznym, lekarze z csk uratowali mi życie, zrostów nie mam, a mam macicę, czego już bym nie miała w innym szpitalu. Poszukaj może jakiegoś lekarza z porządnego szpitala, szczególnie jak masz widmo cesarki, niech robi to ktoś kto się na tym zna.

3jvzwn15td2p4lbx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OctAngel wrote:
    To szkoda i trochę dziwne, ja zawsze mam wyniki online u nich. Straciłaś możliwość kontaktu z naprawdę dobrym specjalistą, który nie olewa takich zestresowanych osób.

Gdzieś Ty miała łyżeczkowanie? Ja miałam 4, w tym jedno przy rzucawce i w stanie krytycznym, lekarze z csk uratowali mi życie, zrostów nie mam, a mam macicę, czego już bym nie miała w innym szpitalu. Poszukaj może jakiegoś lekarza z porządnego szpitala, szczególnie jak masz widmo cesarki, niech robi to ktoś kto się na tym zna.
    Moj obecny lekarz wlasnie pracuje w
    Uniwersyteckim szpitalu w Katowicach na ligocie i on chce mi robic cc jakbym musiala miec. Ja jestem z Gliwic wiec to lyzeczkowanie mialam w Gliwicach. A ten szpital ma zaskakująco dobre opinie na portalu gdzierodzic.pl i sie ciagle zastanawiam gdzie rodzic. Bo jesli to bedzie porod sn to moge po prostu nie trafic na swojego lekarza. A nikogo w Kato nie znam w tym szpitalu innego.

‹‹ 634 635 636 637 638 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ