X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    A ja zaczelam 6 miesiac i brzucha typowego nie mam:(
    A w ogóle to miała któraś z Was mierzone dno macicy? Mi żaden lekarz ani polozna niczego takiego nie mierzyli
    Jeszcze kiedys bedziesz sie cieszyć ze nie musisz dzwigac:-) mi tez nikt nie mierzyl. Kiedyś czytalam ze to jest przestarzała metoda, ktora stosuje sie glownie w uk i juz sie odchodzi powoli. Gdzie u mamy ginekolog to widzialam. Wrzuce zaraz

• Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    A ja zaczelam 6 miesiac i brzucha typowego nie mam:(
    A w ogóle to miała któraś z Was mierzone dno macicy? Mi żaden lekarz ani polozna niczego takiego nie mierzyli
    Kochana jak z dzidzią jest wszystko w porządku to tylko się ciesz że nie masz jeszcze brzucha :) Przyjdzie czas i zobaczysz że będziesz miała arbuza a wtedy nic nie jest już takie proste :) ciesz się teraz nawet tym że możesz zawiązać sznurówki czy ubrać skarpetki bo potem to już będzie wyczyn ;)

f2w33e3k8kpk8877.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny my już po połówkowych. Wszystko bardzo ładnie rozwinięte a kości udowe to już w ogóle... na 22 tc ;)
    Mała była tak bardzo aktywna że ciężko było cokolwiek złapać, Co chwilę się obracała. A jak chcieliśmy już na koniec buzie zobaczyć i czy nie ma zajeczej wargi to zasłoniła twarz rękami :) ale udało się wszystko :)

Jedyne co to mam nisko łożysko 14 mm. Jak to się ma do codziennego życia?? Bo doktor powiedziała tylko że musimy to sprawdzić przed 30tc a ja zapomniałam spytać co w przypadku ćwiczeń fizycznych, chodzeniu na basen itp. Któras coś wie? Z góry dziękuję za info ;)

kasia1518, JustynaG, Izabelle, arya12 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://mamaginekolog.pl/metody-oceny-wzrastania-plodu/ tutaj bardziej o wielkosci brzucha ale o tym pomiarze tez jest wspomniane :-)

Mum2b lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    Hej dziewczyny my już po połówkowych. Wszystko bardzo ładnie rozwinięte a kości udowe to już w ogóle... na 22 tc ;)
    Mała była tak bardzo aktywna że ciężko było cokolwiek złapać, Co chwilę się obracała. A jak chcieliśmy już na koniec buzie zobaczyć i czy nie ma zajeczej wargi to zasłoniła twarz rękami :) ale udało się wszystko :)

Jedyne co to mam nisko łożysko 14 mm. Jak to się ma do codziennego życia?? Bo doktor powiedziała tylko że musimy to sprawdzić przed 30tc a ja zapomniałam spytać co w przypadku ćwiczeń fizycznych, chodzeniu na basen itp. Któras coś wie? Z góry dziękuję za info ;)
    14mm tzn 14mm od ujscia wewnętrznego?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    14mm tzn 14mm od ujscia wewnętrznego?
    tak

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    tak
    No to rozni lekarze maja rozne podejscia. Nie jest to lozysko przodujace, bo nie nachodzi na szyjke wiec na pewno nie ma az tak wielkich restrykcji jak w jego przypadku. Spotkalam sie z roznymi podejciami. Jedni zalecaja mimo wszystko sie oszczedzac i sporty zabronione, inni nie nakazuja zadnego oszczedzanian wiec ciezko stwierdzic co powiedzialby Twoj lekarz:-) ja tez mam nisko i sama sobie narzucilam oszczędzanie tzn nie dzwigam, nie schylam sie nadmiernie, spokojne spacerki. Ale to ja po prostu lepiej sie z tym czuje:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    No to rozni lekarze maja rozne podejscia. Nie jest to lozysko przodujace, bo nie nachodzi na szyjke wiec na pewno nie ma az tak wielkich restrykcji jak w jego przypadku. Spotkalam sie z roznymi podejciami. Jedni zalecaja mimo wszystko sie oszczedzac i sporty zabronione, inni nie nakazuja zadnego oszczedzanian wiec ciezko stwierdzic co powiedzialby Twoj lekarz:-) ja tez mam nisko i sama sobie narzucilam oszczędzanie tzn nie dzwigam, nie schylam sie nadmiernie, spokojne spacerki. Ale to ja po prostu lepiej sie z tym czuje:-)
    no tak, ja w sumie nie dzwigam, ale cwiczyc zamierzam nadal, własnie szykuje sie na basen :)
    zobaczymy gdyby to było cos strasznego to by mi chyba powiedziała że czegos mi nie wolno ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszcie się dziewczyny tym brakiem tycia. Ja nigdy kruszynką nie byłam, ale też nie gruba, ale tendencje do tycia/chudnięcia mam. W ciąży nie jem ani więcej ani mniej, tzn. w 1 trymestrze to dużo mniej jadłam, teraz trochę chyba więcej, ale pewnie dlatego, że siedzę w domu ale ograniczam puste kalorie. A tyję i rosnę na potęgę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaafabka ja też mam łożysko nisko i w 30 tygodniu będą sprawdzać jak bedzie tak samo go bede miala cesarke ciecie , ale też bez żadnych zakazów więc jest okej

agaafabka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    no tak, ja w sumie nie dzwigam, ale cwiczyc zamierzam nadal, własnie szykuje sie na basen :)
    zobaczymy gdyby to było cos strasznego to by mi chyba powiedziała że czegos mi nie wolno ;)
    No pewnie by powiedziała. Ja juz ma blokade psychiczna. Zostalo mi po pierwszym trymestrze jak lezalam 2miesiace w łóżku i wstawalam tylko do kibelka, a co wstałam to leciala krew. Teraz stalam sie mega ostrozna i chodze na spacerki albo leze na lezaczku nad jeziorkiem:-)

agaafabka, Katarzyna89op lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna89op wrote:
    Agaafabka ja też mam łożysko nisko i w 30 tygodniu będą sprawdzać jak bedzie tak samo go bede miala cesarke ciecie , ale też bez żadnych zakazów więc jest okej
    No mi tez beda sprawdzac. A ja nie chce cc wiec modle sie o podniesienie. Mam juz dosc zabiegow na moim brzuchu. Jeszcze mi sie do blizny po laparoskopii nie zagoily, nie chce kolejnych dziur w brzuchu :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje blizny też jeszcze nie zagojone.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    No mi tez beda sprawdzac. A ja nie chce cc wiec modle sie o podniesienie. Mam juz dosc zabiegow na moim brzuchu. Jeszcze mi sie do blizny po laparoskopii nie zagoily, nie chce kolejnych dziur w brzuchu :-(
    moje po laparo już zagojone,ale malutkie ślady są i też bym wolała urodzić sn

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna89op wrote:
    i też Ci nic nie powiedzieli, hmm no mam nadzieję ze mozna normalnie sie ruszac..

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic kompletnie nie powiedzieli zadnych zakazów, no chyba że masz plamienia .
    Mi nie jest straszne cesarskie cięcie ważne żeby dzidzia wyszła cała i zdrowa

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiadomo, dla dzidziusia wszystko.ale kurcze nie chcialabym miec cc tylko dlateg,że glupiemu lozysku nie chcialo sie podniesc:P

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny łożysko jest w stanie się podnieść jeszcze do 30 tyg mamy czas zobaczymy . Czas szybko leci zaraz będziemy pisać jak wyglądały nasze porody
    A jak tam kopniaczki dzidziusia ?
    U mnie już się rozkrecilo na maksa . A jak i was

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak, jest jeszcze czas. W 90% sie podnosi:-) u mnie dzisiaj aktywna mała. juz powoli zaczynam czuc na siedzaco ruchy tez:-)no ale moja to jest mała myszka:-) wiec pewnie ma malutkie nozki :D

Katarzyna89op lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna89op wrote:
    Dziewczyny łożysko jest w stanie się podnieść jeszcze do 30 tyg mamy czas zobaczymy . Czas szybko leci zaraz będziemy pisać jak wyglądały nasze porody
    A jak tam kopniaczki dzidziusia ?
    U mnie już się rozkrecilo na maksa . A jak i was
    u nas też juz na maxa :) w jednej chwili jestem w stanie z 17 ruchów wyczuć :) dzisiaj lekarka powiedziała że nasza mała to baaardzo ruchliwe dziecko :)
    pięknie się gibała w każdą strronę :) a no i cudnie jest już to wszystko czuc :D

Katarzyna89op lubi tę wiadomość

‹‹ 662 663 664 665 666 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ