X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    A ja zaczelam 6 miesiac i brzucha typowego nie mam:(
    A w ogóle to miała któraś z Was mierzone dno macicy? Mi żaden lekarz ani polozna niczego takiego nie mierzyli
    Jeszcze kiedys bedziesz sie cieszyć ze nie musisz dzwigac:-) mi tez nikt nie mierzyl. Kiedyś czytalam ze to jest przestarzała metoda, ktora stosuje sie glownie w uk i juz sie odchodzi powoli. Gdzie u mamy ginekolog to widzialam. Wrzuce zaraz

• Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    A ja zaczelam 6 miesiac i brzucha typowego nie mam:(
    A w ogóle to miała któraś z Was mierzone dno macicy? Mi żaden lekarz ani polozna niczego takiego nie mierzyli
    Kochana jak z dzidzią jest wszystko w porządku to tylko się ciesz że nie masz jeszcze brzucha :) Przyjdzie czas i zobaczysz że będziesz miała arbuza a wtedy nic nie jest już takie proste :) ciesz się teraz nawet tym że możesz zawiązać sznurówki czy ubrać skarpetki bo potem to już będzie wyczyn ;)

f2w33e3k8kpk8877.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny my już po połówkowych. Wszystko bardzo ładnie rozwinięte a kości udowe to już w ogóle... na 22 tc ;)
    Mała była tak bardzo aktywna że ciężko było cokolwiek złapać, Co chwilę się obracała. A jak chcieliśmy już na koniec buzie zobaczyć i czy nie ma zajeczej wargi to zasłoniła twarz rękami :) ale udało się wszystko :)

Jedyne co to mam nisko łożysko 14 mm. Jak to się ma do codziennego życia?? Bo doktor powiedziała tylko że musimy to sprawdzić przed 30tc a ja zapomniałam spytać co w przypadku ćwiczeń fizycznych, chodzeniu na basen itp. Któras coś wie? Z góry dziękuję za info ;)

kasia1518, JustynaG, Izabelle, arya12 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://mamaginekolog.pl/metody-oceny-wzrastania-plodu/ tutaj bardziej o wielkosci brzucha ale o tym pomiarze tez jest wspomniane :-)

Mum2b lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    Hej dziewczyny my już po połówkowych. Wszystko bardzo ładnie rozwinięte a kości udowe to już w ogóle... na 22 tc ;)
    Mała była tak bardzo aktywna że ciężko było cokolwiek złapać, Co chwilę się obracała. A jak chcieliśmy już na koniec buzie zobaczyć i czy nie ma zajeczej wargi to zasłoniła twarz rękami :) ale udało się wszystko :)

Jedyne co to mam nisko łożysko 14 mm. Jak to się ma do codziennego życia?? Bo doktor powiedziała tylko że musimy to sprawdzić przed 30tc a ja zapomniałam spytać co w przypadku ćwiczeń fizycznych, chodzeniu na basen itp. Któras coś wie? Z góry dziękuję za info ;)
    14mm tzn 14mm od ujscia wewnętrznego?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    14mm tzn 14mm od ujscia wewnętrznego?
    tak

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    tak
    No to rozni lekarze maja rozne podejscia. Nie jest to lozysko przodujace, bo nie nachodzi na szyjke wiec na pewno nie ma az tak wielkich restrykcji jak w jego przypadku. Spotkalam sie z roznymi podejciami. Jedni zalecaja mimo wszystko sie oszczedzac i sporty zabronione, inni nie nakazuja zadnego oszczedzanian wiec ciezko stwierdzic co powiedzialby Twoj lekarz:-) ja tez mam nisko i sama sobie narzucilam oszczędzanie tzn nie dzwigam, nie schylam sie nadmiernie, spokojne spacerki. Ale to ja po prostu lepiej sie z tym czuje:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    No to rozni lekarze maja rozne podejscia. Nie jest to lozysko przodujace, bo nie nachodzi na szyjke wiec na pewno nie ma az tak wielkich restrykcji jak w jego przypadku. Spotkalam sie z roznymi podejciami. Jedni zalecaja mimo wszystko sie oszczedzac i sporty zabronione, inni nie nakazuja zadnego oszczedzanian wiec ciezko stwierdzic co powiedzialby Twoj lekarz:-) ja tez mam nisko i sama sobie narzucilam oszczędzanie tzn nie dzwigam, nie schylam sie nadmiernie, spokojne spacerki. Ale to ja po prostu lepiej sie z tym czuje:-)
    no tak, ja w sumie nie dzwigam, ale cwiczyc zamierzam nadal, własnie szykuje sie na basen :)
    zobaczymy gdyby to było cos strasznego to by mi chyba powiedziała że czegos mi nie wolno ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszcie się dziewczyny tym brakiem tycia. Ja nigdy kruszynką nie byłam, ale też nie gruba, ale tendencje do tycia/chudnięcia mam. W ciąży nie jem ani więcej ani mniej, tzn. w 1 trymestrze to dużo mniej jadłam, teraz trochę chyba więcej, ale pewnie dlatego, że siedzę w domu ale ograniczam puste kalorie. A tyję i rosnę na potęgę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaafabka ja też mam łożysko nisko i w 30 tygodniu będą sprawdzać jak bedzie tak samo go bede miala cesarke ciecie , ale też bez żadnych zakazów więc jest okej

agaafabka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    no tak, ja w sumie nie dzwigam, ale cwiczyc zamierzam nadal, własnie szykuje sie na basen :)
    zobaczymy gdyby to było cos strasznego to by mi chyba powiedziała że czegos mi nie wolno ;)
    No pewnie by powiedziała. Ja juz ma blokade psychiczna. Zostalo mi po pierwszym trymestrze jak lezalam 2miesiace w łóżku i wstawalam tylko do kibelka, a co wstałam to leciala krew. Teraz stalam sie mega ostrozna i chodze na spacerki albo leze na lezaczku nad jeziorkiem:-)

agaafabka, Katarzyna89op lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna89op wrote:
    Agaafabka ja też mam łożysko nisko i w 30 tygodniu będą sprawdzać jak bedzie tak samo go bede miala cesarke ciecie , ale też bez żadnych zakazów więc jest okej
    No mi tez beda sprawdzac. A ja nie chce cc wiec modle sie o podniesienie. Mam juz dosc zabiegow na moim brzuchu. Jeszcze mi sie do blizny po laparoskopii nie zagoily, nie chce kolejnych dziur w brzuchu :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje blizny też jeszcze nie zagojone.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    No mi tez beda sprawdzac. A ja nie chce cc wiec modle sie o podniesienie. Mam juz dosc zabiegow na moim brzuchu. Jeszcze mi sie do blizny po laparoskopii nie zagoily, nie chce kolejnych dziur w brzuchu :-(
    moje po laparo już zagojone,ale malutkie ślady są i też bym wolała urodzić sn

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna89op wrote:
    i też Ci nic nie powiedzieli, hmm no mam nadzieję ze mozna normalnie sie ruszac..

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic kompletnie nie powiedzieli zadnych zakazów, no chyba że masz plamienia .
    Mi nie jest straszne cesarskie cięcie ważne żeby dzidzia wyszła cała i zdrowa

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiadomo, dla dzidziusia wszystko.ale kurcze nie chcialabym miec cc tylko dlateg,że glupiemu lozysku nie chcialo sie podniesc:P

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny łożysko jest w stanie się podnieść jeszcze do 30 tyg mamy czas zobaczymy . Czas szybko leci zaraz będziemy pisać jak wyglądały nasze porody
    A jak tam kopniaczki dzidziusia ?
    U mnie już się rozkrecilo na maksa . A jak i was

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak, jest jeszcze czas. W 90% sie podnosi:-) u mnie dzisiaj aktywna mała. juz powoli zaczynam czuc na siedzaco ruchy tez:-)no ale moja to jest mała myszka:-) wiec pewnie ma malutkie nozki :D

Katarzyna89op lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna89op wrote:
    Dziewczyny łożysko jest w stanie się podnieść jeszcze do 30 tyg mamy czas zobaczymy . Czas szybko leci zaraz będziemy pisać jak wyglądały nasze porody
    A jak tam kopniaczki dzidziusia ?
    U mnie już się rozkrecilo na maksa . A jak i was
    u nas też juz na maxa :) w jednej chwili jestem w stanie z 17 ruchów wyczuć :) dzisiaj lekarka powiedziała że nasza mała to baaardzo ruchliwe dziecko :)
    pięknie się gibała w każdą strronę :) a no i cudnie jest już to wszystko czuc :D

Katarzyna89op lubi tę wiadomość

‹‹ 662 663 664 665 666 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ