WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMum2b wrote:A ja zaczelam 6 miesiac i brzucha typowego nie mam:(
A w ogóle to miała któraś z Was mierzone dno macicy? Mi żaden lekarz ani polozna niczego takiego nie mierzyli -
Mum2b wrote:A ja zaczelam 6 miesiac i brzucha typowego nie mam:(
A w ogóle to miała któraś z Was mierzone dno macicy? Mi żaden lekarz ani polozna niczego takiego nie mierzyliPrzyjdzie czas i zobaczysz że będziesz miała arbuza a wtedy nic nie jest już takie proste
ciesz się teraz nawet tym że możesz zawiązać sznurówki czy ubrać skarpetki bo potem to już będzie wyczyn
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny my już po połówkowych. Wszystko bardzo ładnie rozwinięte a kości udowe to już w ogóle... na 22 tc
Mała była tak bardzo aktywna że ciężko było cokolwiek złapać, Co chwilę się obracała. A jak chcieliśmy już na koniec buzie zobaczyć i czy nie ma zajeczej wargi to zasłoniła twarz rękamiale udało się wszystko
Jedyne co to mam nisko łożysko 14 mm. Jak to się ma do codziennego życia?? Bo doktor powiedziała tylko że musimy to sprawdzić przed 30tc a ja zapomniałam spytać co w przypadku ćwiczeń fizycznych, chodzeniu na basen itp. Któras coś wie? Z góry dziękuję za infokasia1518, JustynaG, Izabelle, arya12 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyagaafabka wrote:Hej dziewczyny my już po połówkowych. Wszystko bardzo ładnie rozwinięte a kości udowe to już w ogóle... na 22 tc
Mała była tak bardzo aktywna że ciężko było cokolwiek złapać, Co chwilę się obracała. A jak chcieliśmy już na koniec buzie zobaczyć i czy nie ma zajeczej wargi to zasłoniła twarz rękamiale udało się wszystko
Jedyne co to mam nisko łożysko 14 mm. Jak to się ma do codziennego życia?? Bo doktor powiedziała tylko że musimy to sprawdzić przed 30tc a ja zapomniałam spytać co w przypadku ćwiczeń fizycznych, chodzeniu na basen itp. Któras coś wie? Z góry dziękuję za info -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyagaafabka wrote:tak
-
nick nieaktualnykrasnalowa wrote:No to rozni lekarze maja rozne podejscia. Nie jest to lozysko przodujace, bo nie nachodzi na szyjke wiec na pewno nie ma az tak wielkich restrykcji jak w jego przypadku. Spotkalam sie z roznymi podejciami. Jedni zalecaja mimo wszystko sie oszczedzac i sporty zabronione, inni nie nakazuja zadnego oszczedzanian wiec ciezko stwierdzic co powiedzialby Twoj lekarz:-) ja tez mam nisko i sama sobie narzucilam oszczędzanie tzn nie dzwigam, nie schylam sie nadmiernie, spokojne spacerki. Ale to ja po prostu lepiej sie z tym czuje:-)
zobaczymy gdyby to było cos strasznego to by mi chyba powiedziała że czegos mi nie wolno -
nick nieaktualnyCieszcie się dziewczyny tym brakiem tycia. Ja nigdy kruszynką nie byłam, ale też nie gruba, ale tendencje do tycia/chudnięcia mam. W ciąży nie jem ani więcej ani mniej, tzn. w 1 trymestrze to dużo mniej jadłam, teraz trochę chyba więcej, ale pewnie dlatego, że siedzę w domu ale ograniczam puste kalorie. A tyję i rosnę na potęgę.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyagaafabka wrote:no tak, ja w sumie nie dzwigam, ale cwiczyc zamierzam nadal, własnie szykuje sie na basen
zobaczymy gdyby to było cos strasznego to by mi chyba powiedziała że czegos mi nie wolnoagaafabka, Katarzyna89op lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKatarzyna89op wrote:Agaafabka ja też mam łożysko nisko i w 30 tygodniu będą sprawdzać jak bedzie tak samo go bede miala cesarke ciecie , ale też bez żadnych zakazów więc jest okej
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykrasnalowa wrote:No mi tez beda sprawdzac. A ja nie chce cc wiec modle sie o podniesienie. Mam juz dosc zabiegow na moim brzuchu. Jeszcze mi sie do blizny po laparoskopii nie zagoily, nie chce kolejnych dziur w brzuchu
-
nick nieaktualnyKatarzyna89op wrote:Agaafabka ja też mam łożysko nisko i w 30 tygodniu będą sprawdzać jak bedzie tak samo go bede miala cesarke ciecie , ale też bez żadnych zakazów więc jest okej
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKatarzyna89op wrote:Dziewczyny łożysko jest w stanie się podnieść jeszcze do 30 tyg mamy czas zobaczymy . Czas szybko leci zaraz będziemy pisać jak wyglądały nasze porody
A jak tam kopniaczki dzidziusia ?
U mnie już się rozkrecilo na maksa . A jak i wasw jednej chwili jestem w stanie z 17 ruchów wyczuć
dzisiaj lekarka powiedziała że nasza mała to baaardzo ruchliwe dziecko
pięknie się gibała w każdą strronęa no i cudnie jest już to wszystko czuc
Katarzyna89op lubi tę wiadomość