X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Asiaf Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, jesteśmy po usg polowkowym, wyniki ok, dr powiedzial, ze wrecz perfekcyjne i ze gdyby nie znal naszej "historii" to by sie nie domyslil. Zastanawia mnie tylko, ze nie zmierzyl długości kosci nosowej tylko stwierdzil, ze jest obecna i wygląda bardzo bardzo dobrze. Miedniczki w normie, dl. Kości udowej odpowieada 19,6 tc czyli dokladnie temu w ktorym jestem, fald karkowy 4,84. Pozostale wyniki dzieki Bogu tez ok.

krasnalowa, agaafabka, Izabelle, ola_g89, Camilla13, Angel1988, promyczek 39 lubią tę wiadomość

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to samo pisalam po polowkowych. Ze tez w ogole nie zmierzyla kosci nosowej, a nawet nie wiem czy na nia patrzyla bo mała lezala przodem ( w ogole nigdy nie miala mierzonej tylko stwierdzoną obecnosc) i nawet karku nie miala mierzonego, tylko w opisie mam ze brak obrzeku.

Przepraszam, ale nie pamiętam, jaka jest Wasza "historia", cos wcześniej bylo nie tak?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2018, 18:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    Jeszcze chwilę i też będziesz czuła :) ja dopiero od kilku dni czuję "kulki". Nie widać ich, ale czuję, że to nasza mała, bo w jednym miejscu wyraźnie napręża mi się brzuszek. A dodam, że jestem chudzielcem plus mam łożysko na tylnej ścianie. Więc czułam się dziwnie, że u mnie nic, a u dziewczyn z łożyskiem z przodu takie harce. :) także cierpliwości :)
    No ja tez chudzielec, wiec rano gdy mam puste jelita to odstaje mi jedynie macica i widze idealnie kształty jakie przybiera dziecko i czesto mam krzywy brzuch:-)

• mitaka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mierzyla fald i kosc nosowa, ale nie mowila ile i nie zapisala, tylko ze jest ok. To moze i u Was tez tak bylo, ze zerknieto.

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kości nosowej nie mierzył doktorek,sptawdzał tylko dokładnie i tak blisko,ze Małej wargi było widać. Fałdu nie pamiętam z połówkowego....

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    Duzo czujecie ruchow w ciagu dnia? Moj ze spokojnego i delikatnego robi sie niezly buszmen, wierci sie caly dzien praktycznie :D
    Eh przeziebilam sie, csuje sie strasznie. Ktoras ze mna cierpi?
    Co raz więcej z każdym dniem i intensywniej, od dziś również jak siedzę i co raz wyżej, w okolicy pępka. Dziś 22+3, jutro polowkowe :) A od wczoraj mam katar, w gardle krater i ból głowy. Wychodzi bokiem klima w aucie i zimne napoje :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Nie? Ja widze jak leze na plecach i tylko odstaje mi ksztalt macicy. Robi mi sie wtedy cos takiego ( to nie moj brzuch, musze kiedys zrobic swojemu zdjecie:-))

sghbvt.jpg
    Mam tak samo, pierwszy raz aż się wystraszyłam jak zobaczyłam co się dzieje z moim brzuchem :P

• asese Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Byla ktoras z Was kiedys na warsztatach "Mamo, to ja"? Zapisalam sie teraz na 15.05, bo darmowe, a potem przeczytalam że na jakims blogu babka pisala, że beznadziejne są.

Ja z kolei polecam te warsztaty. Byłam na nich w Lublinie i poza niewybredną reklamą produktów marki Besafe, tulików, leków homeopatycznych dla mamy i dziecka oraz bankowania krwi pępowinowej- dowiedziałam się troszkę np. na temat radzenia sobie z kolką niemowlęcą i o zasadach przystawiania dziecka do piersi. Być może moje zadowolenie wynika z tego, że moja wiedza na temat niemowląt i całej ich otoczki jest znikoma, a na myśl o darmowych drobiazgach zacieram kiece i lece;D, ale sądzę, że dla większości kobitek, którym w domu dzieci nie płaczą, obiektywnie to nie będzie stracony czas i wyjdą zadowolone. Wśród uczestników, którzy uzupełnią otrzymane od organizatorów wraz z ulotkami ankiety(chodzi o pozyskanie danych osobowych w celach marketingowych), losowane są prezenty, takie jak: otulacz, detektor tętna, butelka antykolkowa. Zbierane były również prace na temat tego, z czym kojarzy nam się "Mamo to Ja" i nagrodzone zostały 3 osoby, których prace wg organizatorów były najciekawsze. Te osoby mogły sobie wybrać nagrodę spośród rzeczy wystawionych na stoliku, najwięcej było opakowań pieluch, ale także zestaw do karmienia (butelki) i najlepsze - leżaczek bujaczek Fisher Price(zgarnęła go pierwsza osoba-wiadomo) Ja nie miałam szczęścia w losowaniu, ale nikt nie wychodzi stamtąd z pustymi rękami-wszyscy otrzymali przy wyjściu reklamówkę pełną materiałów informacyjnych-broszur, małą paczkę Pampersów, pieluszkę flanelową, małą sztywną książeczkę dla dziecka, 2 czasopisma-"Mamo to ja" i "Uroda" oraz materiałową torbę (raczej tylko na zakupy). Jeśli masz wolny czas, to nie wahaj się, tylko korzystaj:) Pozdrawiam.

rg50flw1ig1o65jx.png
  • Asiaf Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Ja to samo pisalam po polowkowych. Ze tez w ogole nie zmierzyla kosci nosowej, a nawet nie wiem czy na nia patrzyla bo mała lezala przodem ( w ogole nigdy nie miala mierzonej tylko stwierdzoną obecnosc) i nawet karku nie miala mierzonego, tylko w opisie mam ze brak obrzeku.

Przepraszam, ale nie pamiętam, jaka jest Wasza "historia", cos wcześniej bylo nie tak?
    Przeziernosc 3,5 w koljnym badaniu 3,8. Skierowanie na amnio, ale zdecydowalismy sie na Nifty, wynik prawidlowy, ale genetyk przyczepil sie , ze moze byc obarczony ryzykiem bledu , bo bylo malo krwi dziecka w mojej. Z drugiej strony laboratorium powiedzialo, ze ta ilosc wystarcza. Genetyk sugerowal przyspieszone amnio gdyby w polowkowym wyszlo jeszcze cos nie tak.

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • Bizonka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez miewam taki brzuch, choc na tym etapie juz to ciut inaczej wyglada. Za pierwszym razem tez sie balam, bo skora na maxa sie napina i to boli

31 lat // starania od 2014 // pierwsza ciaza TP-- OM 29.09.2018-- USG 22.09.2018
    w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaf wrote:
    Przeziernosc 3,5 w koljnym badaniu 3,8. Skierowanie na amnio, ale zdecydowalismy sie na Nifty, wynik prawidlowy, ale genetyk przyczepil sie , ze moze byc obarczony ryzykiem bledu , bo bylo malo krwi dziecka w mojej. Z drugiej strony laboratorium powiedzialo, ze ta ilosc wystarcza. Genetyk sugerowal przyspieszone amnio gdyby w polowkowym wyszlo jeszcze cos nie tak.
    To tym większe gratulacje, że wszystko było w porządku na połówkowym! :)

Asiaf lubi tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asese wrote:
    Ja z kolei polecam te warsztaty. Byłam na nich w Lublinie i poza niewybredną reklamą produktów marki Besafe, tulików, leków homeopatycznych dla mamy i dziecka oraz bankowania krwi pępowinowej- dowiedziałam się troszkę np. na temat radzenia sobie z kolką niemowlęcą i o zasadach przystawiania dziecka do piersi. Być może moje zadowolenie wynika z tego, że moja wiedza na temat niemowląt i całej ich otoczki jest znikoma, a na myśl o darmowych drobiazgach zacieram kiece i lece;D, ale sądzę, że dla większości kobitek, którym w domu dzieci nie płaczą, obiektywnie to nie będzie stracony czas i wyjdą zadowolone. Wśród uczestników, którzy uzupełnią otrzymane od organizatorów wraz z ulotkami ankiety(chodzi o pozyskanie danych osobowych w celach marketingowych), losowane są prezenty, takie jak: otulacz, detektor tętna, butelka antykolkowa. Zbierane były również prace na temat tego, z czym kojarzy nam się "Mamo to Ja" i nagrodzone zostały 3 osoby, których prace wg organizatorów były najciekawsze. Te osoby mogły sobie wybrać nagrodę spośród rzeczy wystawionych na stoliku, najwięcej było opakowań pieluch, ale także zestaw do karmienia (butelki) i najlepsze - leżaczek bujaczek Fisher Price(zgarnęła go pierwsza osoba-wiadomo) Ja nie miałam szczęścia w losowaniu, ale nikt nie wychodzi stamtąd z pustymi rękami-wszyscy otrzymali przy wyjściu reklamówkę pełną materiałów informacyjnych-broszur, małą paczkę Pampersów, pieluszkę flanelową, małą sztywną książeczkę dla dziecka, 2 czasopisma-"Mamo to ja" i "Uroda" oraz materiałową torbę (raczej tylko na zakupy). Jeśli masz wolny czas, to nie wahaj się, tylko korzystaj:) Pozdrawiam.
    Ooo, no to ide :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 05:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj miałam wizytę kontrolną u gine. Bez usg. Dostałam badanie na cmv i morfologie mocz. Wyszły mi szczawiany wapnia w moczu to mam pić wodę Jana, aby zapobiec kamicy popularnej w ciąży. Pewnie za 3 tyg na wizycie dostane krzywą cukrowa akurat bedzie 24 tydzień. Mam początki zgagi więc pewnie trzeba zmodyfikować dietę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 05:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Ja wczoraj miałam wizytę kontrolną u gine. Bez usg. Dostałam badanie na cmv i morfologie mocz. Wyszły mi szczawiany wapnia w moczu to mam pić wodę Jana, aby zapobiec kamicy popularnej w ciąży. Pewnie za 3 tyg na wizycie dostane krzywą cukrowa akurat bedzie 24 tydzień. Mam początki zgagi więc pewnie trzeba zmodyfikować dietę.
    Kolejny raz robi sie cmv? Bo to bylo w pierwszym trymestrze. Ja jutro poprosze o skierowanie na krzywa, juz sie zacznę przymierzac do tego badania, bo boje sie ze albo na nim zemdleje albo zwymiotuje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam tego badania w 1 trymestrze. Krzywą robi się niby między 24 a 28 tyg dlatego teraz mi nie dał.

• Asiaf Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez na cmv dostalam na ostatniej wizycie u gina pierwszy raz. I tez mam miec cukier na kolejnej.

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę laski że macie spanie jak Ja.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak cale zycie wstaje 4-5:-)

• Bizonka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak fazami, raz mam dni ze wstaje rano, a raz, ze spie po 10 godz i nie moge sie dobudzic

31 lat // starania od 2014 // pierwsza ciaza TP-- OM 29.09.2018-- USG 22.09.2018
    w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed ciążą miałam spanie jak dziecko, chyba że coś złego mi siedziało w głowie to nie spałam. Budziłam się na styk, żeby dojechać do roboty. A odkąd jestem w ciąży, myślałam, że będę spała jak szalona a tu klops. Wybudzanie na siku nawet kilka razy, od 3 zazwyczaj oczy zapałki.

Bizonka lubi tę wiadomość

‹‹ 684 685 686 687 688 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ