X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Asiaf Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, jesteśmy po usg polowkowym, wyniki ok, dr powiedzial, ze wrecz perfekcyjne i ze gdyby nie znal naszej "historii" to by sie nie domyslil. Zastanawia mnie tylko, ze nie zmierzyl długości kosci nosowej tylko stwierdzil, ze jest obecna i wygląda bardzo bardzo dobrze. Miedniczki w normie, dl. Kości udowej odpowieada 19,6 tc czyli dokladnie temu w ktorym jestem, fald karkowy 4,84. Pozostale wyniki dzieki Bogu tez ok.

krasnalowa, agaafabka, Izabelle, ola_g89, Camilla13, Angel1988, promyczek 39 lubią tę wiadomość

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to samo pisalam po polowkowych. Ze tez w ogole nie zmierzyla kosci nosowej, a nawet nie wiem czy na nia patrzyla bo mała lezala przodem ( w ogole nigdy nie miala mierzonej tylko stwierdzoną obecnosc) i nawet karku nie miala mierzonego, tylko w opisie mam ze brak obrzeku.

Przepraszam, ale nie pamiętam, jaka jest Wasza "historia", cos wcześniej bylo nie tak?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2018, 18:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    Jeszcze chwilę i też będziesz czuła :) ja dopiero od kilku dni czuję "kulki". Nie widać ich, ale czuję, że to nasza mała, bo w jednym miejscu wyraźnie napręża mi się brzuszek. A dodam, że jestem chudzielcem plus mam łożysko na tylnej ścianie. Więc czułam się dziwnie, że u mnie nic, a u dziewczyn z łożyskiem z przodu takie harce. :) także cierpliwości :)
    No ja tez chudzielec, wiec rano gdy mam puste jelita to odstaje mi jedynie macica i widze idealnie kształty jakie przybiera dziecko i czesto mam krzywy brzuch:-)

• mitaka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mierzyla fald i kosc nosowa, ale nie mowila ile i nie zapisala, tylko ze jest ok. To moze i u Was tez tak bylo, ze zerknieto.

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kości nosowej nie mierzył doktorek,sptawdzał tylko dokładnie i tak blisko,ze Małej wargi było widać. Fałdu nie pamiętam z połówkowego....

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    Duzo czujecie ruchow w ciagu dnia? Moj ze spokojnego i delikatnego robi sie niezly buszmen, wierci sie caly dzien praktycznie :D
    Eh przeziebilam sie, csuje sie strasznie. Ktoras ze mna cierpi?
    Co raz więcej z każdym dniem i intensywniej, od dziś również jak siedzę i co raz wyżej, w okolicy pępka. Dziś 22+3, jutro polowkowe :) A od wczoraj mam katar, w gardle krater i ból głowy. Wychodzi bokiem klima w aucie i zimne napoje :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Nie? Ja widze jak leze na plecach i tylko odstaje mi ksztalt macicy. Robi mi sie wtedy cos takiego ( to nie moj brzuch, musze kiedys zrobic swojemu zdjecie:-))

sghbvt.jpg
    Mam tak samo, pierwszy raz aż się wystraszyłam jak zobaczyłam co się dzieje z moim brzuchem :P

• asese Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Byla ktoras z Was kiedys na warsztatach "Mamo, to ja"? Zapisalam sie teraz na 15.05, bo darmowe, a potem przeczytalam że na jakims blogu babka pisala, że beznadziejne są.

Ja z kolei polecam te warsztaty. Byłam na nich w Lublinie i poza niewybredną reklamą produktów marki Besafe, tulików, leków homeopatycznych dla mamy i dziecka oraz bankowania krwi pępowinowej- dowiedziałam się troszkę np. na temat radzenia sobie z kolką niemowlęcą i o zasadach przystawiania dziecka do piersi. Być może moje zadowolenie wynika z tego, że moja wiedza na temat niemowląt i całej ich otoczki jest znikoma, a na myśl o darmowych drobiazgach zacieram kiece i lece;D, ale sądzę, że dla większości kobitek, którym w domu dzieci nie płaczą, obiektywnie to nie będzie stracony czas i wyjdą zadowolone. Wśród uczestników, którzy uzupełnią otrzymane od organizatorów wraz z ulotkami ankiety(chodzi o pozyskanie danych osobowych w celach marketingowych), losowane są prezenty, takie jak: otulacz, detektor tętna, butelka antykolkowa. Zbierane były również prace na temat tego, z czym kojarzy nam się "Mamo to Ja" i nagrodzone zostały 3 osoby, których prace wg organizatorów były najciekawsze. Te osoby mogły sobie wybrać nagrodę spośród rzeczy wystawionych na stoliku, najwięcej było opakowań pieluch, ale także zestaw do karmienia (butelki) i najlepsze - leżaczek bujaczek Fisher Price(zgarnęła go pierwsza osoba-wiadomo) Ja nie miałam szczęścia w losowaniu, ale nikt nie wychodzi stamtąd z pustymi rękami-wszyscy otrzymali przy wyjściu reklamówkę pełną materiałów informacyjnych-broszur, małą paczkę Pampersów, pieluszkę flanelową, małą sztywną książeczkę dla dziecka, 2 czasopisma-"Mamo to ja" i "Uroda" oraz materiałową torbę (raczej tylko na zakupy). Jeśli masz wolny czas, to nie wahaj się, tylko korzystaj:) Pozdrawiam.

rg50flw1ig1o65jx.png
  • Asiaf Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Ja to samo pisalam po polowkowych. Ze tez w ogole nie zmierzyla kosci nosowej, a nawet nie wiem czy na nia patrzyla bo mała lezala przodem ( w ogole nigdy nie miala mierzonej tylko stwierdzoną obecnosc) i nawet karku nie miala mierzonego, tylko w opisie mam ze brak obrzeku.

Przepraszam, ale nie pamiętam, jaka jest Wasza "historia", cos wcześniej bylo nie tak?
    Przeziernosc 3,5 w koljnym badaniu 3,8. Skierowanie na amnio, ale zdecydowalismy sie na Nifty, wynik prawidlowy, ale genetyk przyczepil sie , ze moze byc obarczony ryzykiem bledu , bo bylo malo krwi dziecka w mojej. Z drugiej strony laboratorium powiedzialo, ze ta ilosc wystarcza. Genetyk sugerowal przyspieszone amnio gdyby w polowkowym wyszlo jeszcze cos nie tak.

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • Bizonka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez miewam taki brzuch, choc na tym etapie juz to ciut inaczej wyglada. Za pierwszym razem tez sie balam, bo skora na maxa sie napina i to boli

31 lat // starania od 2014 // pierwsza ciaza TP-- OM 29.09.2018-- USG 22.09.2018
    w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaf wrote:
    Przeziernosc 3,5 w koljnym badaniu 3,8. Skierowanie na amnio, ale zdecydowalismy sie na Nifty, wynik prawidlowy, ale genetyk przyczepil sie , ze moze byc obarczony ryzykiem bledu , bo bylo malo krwi dziecka w mojej. Z drugiej strony laboratorium powiedzialo, ze ta ilosc wystarcza. Genetyk sugerowal przyspieszone amnio gdyby w polowkowym wyszlo jeszcze cos nie tak.
    To tym większe gratulacje, że wszystko było w porządku na połówkowym! :)

Asiaf lubi tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asese wrote:
    Ja z kolei polecam te warsztaty. Byłam na nich w Lublinie i poza niewybredną reklamą produktów marki Besafe, tulików, leków homeopatycznych dla mamy i dziecka oraz bankowania krwi pępowinowej- dowiedziałam się troszkę np. na temat radzenia sobie z kolką niemowlęcą i o zasadach przystawiania dziecka do piersi. Być może moje zadowolenie wynika z tego, że moja wiedza na temat niemowląt i całej ich otoczki jest znikoma, a na myśl o darmowych drobiazgach zacieram kiece i lece;D, ale sądzę, że dla większości kobitek, którym w domu dzieci nie płaczą, obiektywnie to nie będzie stracony czas i wyjdą zadowolone. Wśród uczestników, którzy uzupełnią otrzymane od organizatorów wraz z ulotkami ankiety(chodzi o pozyskanie danych osobowych w celach marketingowych), losowane są prezenty, takie jak: otulacz, detektor tętna, butelka antykolkowa. Zbierane były również prace na temat tego, z czym kojarzy nam się "Mamo to Ja" i nagrodzone zostały 3 osoby, których prace wg organizatorów były najciekawsze. Te osoby mogły sobie wybrać nagrodę spośród rzeczy wystawionych na stoliku, najwięcej było opakowań pieluch, ale także zestaw do karmienia (butelki) i najlepsze - leżaczek bujaczek Fisher Price(zgarnęła go pierwsza osoba-wiadomo) Ja nie miałam szczęścia w losowaniu, ale nikt nie wychodzi stamtąd z pustymi rękami-wszyscy otrzymali przy wyjściu reklamówkę pełną materiałów informacyjnych-broszur, małą paczkę Pampersów, pieluszkę flanelową, małą sztywną książeczkę dla dziecka, 2 czasopisma-"Mamo to ja" i "Uroda" oraz materiałową torbę (raczej tylko na zakupy). Jeśli masz wolny czas, to nie wahaj się, tylko korzystaj:) Pozdrawiam.
    Ooo, no to ide :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 05:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj miałam wizytę kontrolną u gine. Bez usg. Dostałam badanie na cmv i morfologie mocz. Wyszły mi szczawiany wapnia w moczu to mam pić wodę Jana, aby zapobiec kamicy popularnej w ciąży. Pewnie za 3 tyg na wizycie dostane krzywą cukrowa akurat bedzie 24 tydzień. Mam początki zgagi więc pewnie trzeba zmodyfikować dietę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 05:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Ja wczoraj miałam wizytę kontrolną u gine. Bez usg. Dostałam badanie na cmv i morfologie mocz. Wyszły mi szczawiany wapnia w moczu to mam pić wodę Jana, aby zapobiec kamicy popularnej w ciąży. Pewnie za 3 tyg na wizycie dostane krzywą cukrowa akurat bedzie 24 tydzień. Mam początki zgagi więc pewnie trzeba zmodyfikować dietę.
    Kolejny raz robi sie cmv? Bo to bylo w pierwszym trymestrze. Ja jutro poprosze o skierowanie na krzywa, juz sie zacznę przymierzac do tego badania, bo boje sie ze albo na nim zemdleje albo zwymiotuje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam tego badania w 1 trymestrze. Krzywą robi się niby między 24 a 28 tyg dlatego teraz mi nie dał.

• Asiaf Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez na cmv dostalam na ostatniej wizycie u gina pierwszy raz. I tez mam miec cukier na kolejnej.

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę laski że macie spanie jak Ja.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak cale zycie wstaje 4-5:-)

• Bizonka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak fazami, raz mam dni ze wstaje rano, a raz, ze spie po 10 godz i nie moge sie dobudzic

31 lat // starania od 2014 // pierwsza ciaza TP-- OM 29.09.2018-- USG 22.09.2018
    w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed ciążą miałam spanie jak dziecko, chyba że coś złego mi siedziało w głowie to nie spałam. Budziłam się na styk, żeby dojechać do roboty. A odkąd jestem w ciąży, myślałam, że będę spała jak szalona a tu klops. Wybudzanie na siku nawet kilka razy, od 3 zazwyczaj oczy zapałki.

Bizonka lubi tę wiadomość

‹‹ 684 685 686 687 688 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ