X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogole nie mam tego slynnego ciazowego sikania. Nie wstaje w nocy ani razu. W ogole nic nie mam. Ani zgagi ani wzdec ani puchniec. Morfologia, mocz idealne. Gdyby nie ten moj glupi łeb to ciąża nudna i idealna:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może dlatego, że narazie nie przytyłaś i nie uciska ci nic na pęcherz. Chociaż to macica uciska a macice masz też dużą bo w końcu jakby nie patrzeć rośnie w środku. Ja wzdęcia mam od dziecka, a sikanie doprowadza mnie do szału:)

Tylko ciesz się Krasnalowa, no głupi łeb przeszkadza coś wiem na ten temat :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczęłam tyc, 1kg 300g :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ja coś koło 7 kilo. Moja kuzynka zaczęła dopiero po 20 tyg i przytyła 11 kg. Ja mam nadzieję, że nie pobije rekordu mamy 27 kg ze mną :D

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wszystko w tej ciąży,sikanie,wzdęcia, alergie,omdlenia itp ;) Zaraz jadę ns badania podstawowe,na czczo,zatem trochę jest stres ;) Ze spaniem różnie,raz śpię jak suseł,a dziś od 4 oczy na zapałki.

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Bizonka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wzdecia i z ucisku zaparcia, bo boli. Ja nadal -2kg

31 lat // starania od 2014 // pierwsza ciaza TP-- OM 29.09.2018-- USG 22.09.2018
    w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    A to ja coś koło 7 kilo. Moja kuzynka zaczęła dopiero po 20 tyg i przytyła 11 kg. Ja mam nadzieję, że nie pobije rekordu mamy 27 kg ze mną :D
    O wow, duzo :-) no ja tak bym chciala kolo 10kg. Zeby jak najwiecej szlo faktycznie w dziecko, a nie we mnie. Zeby potem sie miesiacami nie meczyc z kilogramami.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z doświadczenia koleżanek i obserwacji to chudzielce przed ciążą szybko wracają do bycia chudzielcem. Bez rozstępów i cellulitu. Tyle że Ty jesteś bardzo młoda i metabolizm masz niezły to szybko powinnaś się uporać.

Bizonka ja też mam bóle z zaparcia i wzdęcia. Pomagaja mi czopki bezpieczne w ciazy evaquu. Spróbowałam to laktuloza ale to byl koszmar. Jezdzilo mi po zoladku i mdlilo a efektu zero.

Moja mama dużo utyla ale miala bardzo duzo wód plodowych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 07:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Z doświadczenia koleżanek i obserwacji to chudzielce przed ciążą szybko wracają do bycia chudzielcem. Bez rozstępów i cellulitu. Tyle że Ty jesteś bardzo młoda i metabolizm masz niezły to szybko powinnaś się uporać.

Bizonka ja też mam bóle z zaparcia i wzdęcia. Pomagaja mi czopki bezpieczne w ciazy evaquu. Spróbowałam to laktuloza ale to byl koszmar. Jezdzilo mi po zoladku i mdlilo a efektu zero.

Rozstepy to niestety juz sprzed ciąży mam z wieku nastoletniego. Na tyłku glownie. Teraz tez mi sie zrobilo kilka nowych na. Nie wiem czemu akurat tam. Ale to dobrze. Wole tylek niz brzuch, bo mojego tylka nikt nie ogląda poza mezem:P

Gdzie tam, ja juz taka mloda sie nie czuje. Szybciej chciałam miec pierwsze dziecko. Do 30 to juz chcialam miec trojke :P no ale nie poszlo tak latwo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe. Młoda jesteś. Podziwiam dziewczyny, które tak mają rozbudzony instynkt macierzyński. Ja do 30 nie planowałam dziecka. Potem poczułam taką potrzebę. Mój mąż ma 38 lat i w ogóle nie miał potrzeby posiadania dziecka. Tzn miał nie miał. Powiedział że jak będzie to super jak nie to też ok. Ale myślałam kiedyś że będę się długo starać a jak już będę to już spokój. A jest na odwrót. Ciąża wykańcza mnie psychicznie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Hehe. Młoda jesteś. Podziwiam dziewczyny, które tak mają rozbudzony instynkt macierzyński. Ja do 30 nie planowałam dziecka. Potem poczułam taką potrzebę. Mój mąż ma 38 lat i w ogóle nie miał potrzeby posiadania dziecka. Tzn miał nie miał. Powiedział że jak będzie to super jak nie to też ok. Ale myślałam kiedyś że będę się długo starać a jak już będę to już spokój. A jest na odwrót. Ciąża wykańcza mnie psychicznie.
    Mój maz ma 31, jest 5lat starszy ode mnie. Dlatego chcialam jeszcze szybciej, bo wydawalo mi sie to juz dosc duzo jak na pierwsze dziecko. Kiedys tez nie wiedziałam czy chce miec dziecko. Ale po 20 bardzo. Dlatego takim ciosem bulo dla mnie to poronienie i potem dlugie strania. Chyba dlatego teraz tak swiruje bo nie moge uwierzyć, ze moze sie udać. Ciagle sie boje, ze znowu mi cos odbierze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój jest 6 lat:) Mnie od 18 roku z powodu nieregularnych miesiączek/jej braku wmawiano i to wielu lekarzy: policystyczne jajniki, zespół policystycznych jajników, brak owulacji- potwierdzone monitoringiem. Była partnerka mojego męża miała korbę żeby mieć dzieci i podobno się starali 1,5 roku i mu oświadczyła, że jest bezpłodny. Los tak sprawił, że zakładaliśmy długie starania, on rzekomo bezpłodny ja niepłodna a 1sza ciąża za 1 cyklem tyle że niestety pozamaciczna. Teraz też 1 cykl starań. Los lubi być przewrotny.

Natalia1984, JustynaG lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to jakas zagadka medyczna, bo pierwsza ciąża w 2cs. Myslalam, ale super jesteśmy mega plodni, tym bardziej ze moj maz przechodzil raka jadra 7miesięcy wcześniej, a czesto tacy mezczyzni nie moga moec dzieci. A po poronieniu nie moglismy zajść przez rok! Owulacje mialam bo robilam testy owu i mialam monitoringi i nic. Zaszlam dopiero jak stwierdziłam że mam to gdzies i zapisuje sie na siłownię. I na silowni zdazylam byc 2 razy :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja znajoma 8 mc się starała całkowicie zdrowa on też.podobno w głowie jej to siedzialo bo bardzo chciała.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! własnie odebrałam wyniki badań...hematokryt spadł mi z 40% na 33 :O Mam nadzieję, że to jakiś błąd w labo.

Krasnalowa ja właśnie wykupiłam sobie konto premium na bbf i wpisałam wymiary mojej małej i ciągle jest na dolnej granicy :D Będzie nam łatwiej rodzić nasze maluszaki :P

Ja starałam się 7 miesięcy byłam w ogóle w ogromnym szoku, że nie udało się za pierwszym razem, bo całe życie myślałam, że to pyk i już :D

Decyzję o dziecku podjęłam naglę... spóźniał mi się okres dosyć długo i byłam na 100% pewna, że jestem w ciąży bo nigdy nie miałam tego problemu ;p I jak zrobiłam test i okazało się, że jednak nie, to czułam taki zawód, że powiedziałam, że w następnym miesiącu na pewno będę w ciąży :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z detektorem tetna, jak czesto/ dlugo uzywacie swoich? Bo ja sie zastanawiam czy nie mecze malej za czesto:P uzywam z 2razy dziennie. Rano i wieczorem. Wlaczam doslownie na 20sekund, bo serce znajduje prawie od razu i tylko chwile slucham:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

Krasnalowa ja właśnie wykupiłam sobie konto premium na bbf i wpisałam wymiary mojej małej i ciągle jest na dolnej granicy :D Będzie nam łatwiej rodzić nasze maluszaki:P

Ja na tym raporcie z badan mam idealnie po srodku wymiary, zaraz wstawie zdjecie. Dlatego mnie tak dziwilo ze niby jest myszką:P

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko prawie ze posrodku, jedynie mozdek troche wiekszy i ten "zbiorniczek" na płyn mozgowy mniejszy, ale to akurat dobrze, bo tego płynu nie powinno byc za duzo.no ale to co sie bierze do kalkulacji wagi, czyli glowa, brzuch i noga idealnie w srodku.30vysyb.jpg

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz a bbf ma jakiś swój własny i potem dziewczyny panikują, że dziecko nie mieści się w centylach.

Co do detektora ja już nie używam prawie. Odkąd czuję ruchy to leży na szafce :D chyba, że mała nie rusza się parę godzin to sprawdzam czy wszystko jest ok :)

ola_g89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam raz dziennie też na kilka sekund. Ale jak cały dzień czuję ruchy to w ogóle. A nie czuje codziennie.

‹‹ 685 686 687 688 689 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ