X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie teraz używam częściej:-/ dopoki nie czulam ruchow to uzywalam raz dziennie/ co 2 dni, a teraz zaczynam panikowac jak mała sie za dlugo nie rusza i najchetniej podpielabym sie na stale do detektora:P

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Ja używam raz dziennie też na kilka sekund. Ale jak cały dzień czuję ruchy to w ogóle. A nie czuje codziennie.
    Jezu, gdybym ja caly dzień nie czuła to juz bym w szpitalu chyba wyladowala:P ja sie martwie jak przez godzine ani razu nie czuje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dzisiaj 2 połówkowe i znowu dopadł mnie stersik... Zajmuję sobie czas żeby nie oszaleć. Uciekam i napiszę wieczorem czy wszystko jest ok :)

kasia1518 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    A ja mam dzisiaj 2 połówkowe i znowu dopadł mnie stersik... Zajmuję sobie czas żeby nie oszaleć. Uciekam i napiszę wieczorem czy wszystko jest ok :)
    Powodzenia:-) ja tez wizyta jutro i trochę stresik, to juz chyba tak zostanie. Ja przed kazdym usg mam stres i patrze na minę lekarza kiedy przyklada usg i jeszce nic nie mówi. Ostatnio sie chyba z minute nie odzywal i zrobil dziwna mine i juz nie wytzrymalam i powiedzialam " cos jest Pan zmartwiony" haha. A on powiedzial, ze dziecko ułożone tylkiem i nic nie widac :P Zoabczymy jak tam nasze myszki rosną:-)

• Left_ie Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    U mnie to jakas zagadka medyczna, bo pierwsza ciąża w 2cs. Myslalam, ale super jesteśmy mega plodni, tym bardziej ze moj maz przechodzil raka jadra 7miesięcy wcześniej, a czesto tacy mezczyzni nie moga moec dzieci. A po poronieniu nie moglismy zajść przez rok! Owulacje mialam bo robilam testy owu i mialam monitoringi i nic. Zaszlam dopiero jak stwierdziłam że mam to gdzies i zapisuje sie na siłownię. I na silowni zdazylam byc 2 razy :P

Krasnalowa, chciałabym z tobą na priv pogadać chwilę w tym temacie. Da radę? :)

k0kdcwa1ru5loe1v.png
    mhsv20mma8j8n7kc.png
    ——————————
    Piotruś [*] 08.2017, 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Left_ie wrote:
    Krasnalowa, chciałabym z tobą na priv pogadać chwilę w tym temacie. Da radę? :)
    Pewnie:-) zaakceptowalam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 10:28

• Mum2b Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Dziewczyny z detektorem tetna, jak czesto/ dlugo uzywacie swoich? Bo ja sie zastanawiam czy nie mecze malej za czesto:P uzywam z 2razy dziennie. Rano i wieczorem. Wlaczam doslownie na 20sekund, bo serce znajduje prawie od razu i tylko chwile slucham:-)
    Krasnalowa a to bezpieczne? Gdzies czytalam na forach ze tak z 2 razy w tygodniu zeby uzywac takich detektorow. To jednak sa jakies tam fale...

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Krasnalowa a to bezpieczne? Gdzies czytalam na forach ze tak z 2 razy w tygodniu zeby uzywac takich detektorow. To jednak sa jakies tam fale...
    Szukalam roznych info, glownie na forach zagranicznych i nie znalazlam zżadnych konkretnych danych czemu mialoby nie byc bezpieczne. Jedynie zeby nie uzywac zbyt dlugo za jednym razem np. Godzinę. Ale jak przykładać na minutke to ponoć nic nie szkodzi. Moj lekarz nie ma nic przeciwko. Ale wiadomo, sa rozne teorie. Niektórzy twierdza, ze usg szkodzi i nie robia:-)

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o detektor to w instrukcji mojego jest napisane, że używanie codziennie max. 10 minut nie szkodzi dziecku :) używam rano, ale tylko czasami no i oczywiście przed wizytą. :)

Też wykupiłam sobie abonament na belly żeby sprawdzić wymiary dziecka. Mój lekarz mówi, że dziecko jest w połowie normy i takie "standardowe". Wg belly i ich siatek mała jest w niektórych parametrach na najniższym szczebelku. Już żałuję, że kupiłam - to nas tylko stresuje :D

Marrgoo trzymam kciuki! Czekamy na info po badaniu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 10:43

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • jatoszka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj przezyłam stres :-( tak mnie zaczelo kuc w lewym boku ze nie mogłam wytrzymac :-( nospa magnez nic nie pomagalo :-( i ogromne wzdecia :-( czulam caly czas malucha ale pomagalo mi tylko chodzenie ;-( nie mogla usiasc ani lezec bo bol sie nasilal napilam sie miety i to chyba pomoglo :-( juz mialam jechac na ip :-( na obiad jadla bigosik z mlodej kapusty i to chyba byla przyczyna :-( mam nadzieje ze to jednorazowe bylo :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 10:50

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny. Meldujemy się po polówkowym- potwierdzone że będzie dziewczynka :) wszystkie wymiary ok - idealnie w środkowy pkt na wykresach na bbf- mała rozwija się prawidłowo. Mała waży 346g. Łożysko na ścianie przedniej wysoko, a szyjka 30mm więc też ok.

Jak czytam ile Wy się staralyscie to nie tak długo- u nas prawie 2 lata , no jakieś 1.5 bo były przerwy- A udało się jak przestaliśmy się starać i skupilismy się na przeprowadzce.

Angel1988, Asiaf, ola_g89, agaafabka, Izabelle, Camilla13, Amy333 lubią tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Dziewczyny z detektorem tetna, jak czesto/ dlugo uzywacie swoich? Bo ja sie zastanawiam czy nie mecze malej za czesto:P uzywam z 2razy dziennie. Rano i wieczorem. Wlaczam doslownie na 20sekund, bo serce znajduje prawie od razu i tylko chwile slucham:-)
    Ja też swego czasu używałam często nawet po 4 razy dziennie... teraz używam bardzo rzadko bo już czuje często ruchy... Ale czytałam kiedyś że to nie może zaszkodzić dziecku :) tak że spokojnie możesz używać:)

bl9c8ribv6acupjv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jatoszka wrote:
    Ja wczoraj przezyłam stres :-( tak mnie zaczelo kuc w lewym boku ze nie mogłam wytrzymac :-( nospa magnez nic nie pomagalo :-( i ogromne wzdecia :-( czulam caly czas malucha ale pomagalo mi tylko chodzenie ;-( nie mogla usiasc ani lezec bo bol sie nasilal napilam sie miety i to chyba pomoglo :-( juz mialam jechac na ip :-( na obiad jadla bigosik z mlodej kapusty i to chyba byla przyczyna :-( mam nadzieje ze to jednorazowe bylo :-)
    Ja dokładnie wczoraj to samo tylko po prawej stronie.. taki tępy ból nie widziałam co to ale akurat położna zadzwoniła żeby przełożyć godzinę wizyty i się zapytałam to powiedziala że mała tak harcuje I że gdyby się coś działo niebezpiecznego to miałabym te bóle po dwóch stronach a do tego skurcze. No i musiałam małej przemówić do rozsądku ;) na wieczór już odpusciła i kopala w innych miejscach :D

jatoszka lubi tę wiadomość

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jatoszka wrote:
    Młoda kapucha tez mnie tak wzdęła jak ciotkę Marge z Harrego ;) Niestety wzdęcia są okropne,fakt,ze najlepiej pomaga chodzenie + espumisan

jatoszka lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel1988 wrote:
    Ja też swego czasu używałam często nawet po 4 razy dziennie... teraz używam bardzo rzadko bo już czuje często ruchy... Ale czytałam kiedyś że to nie może zaszkodzić dziecku :) tak że spokojnie możesz używać:)
    O wow, 4 razy dzienne:-) ja wlasnie kiedys uzywalam rzadziej. Na początku to w ogole tylko 2 razy w tygodniu- w poniedzialki i piatki, potem co dwa dni, a teraz jestem bardziej ześwirowana przez te ruchy, jak ich za dlugo nie czuje:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    Ja dokładnie wczoraj to samo tylko po prawej stronie.. taki tępy ból nie widziałam co to ale akurat położna zadzwoniła żeby przełożyć godzinę wizyty i się zapytałam to powiedziala że mała tak harcuje I że gdyby się coś działo niebezpiecznego to miałabym te bóle po dwóch stronach a do tego skurcze. No i musiałam małej przemówić do rozsądku ;) na wieczór już odpusciła i kopala w innych miejscach :D
    Ej, a mnie juz kilka razy bolalo po obu stronach, tak jakby wiezadla. To grozne :o ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie. Ja tak miałam na przełomie trymestrów.

• Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoo to mnie wiezadla bola bardzo czesto i potrafia nawet 3 dni z rzedu meczyc. Poboli i kilka dni spokoju

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizytuje ktoras z Was ze mna 21 maja? Ja sie jaram juz bo nie dosc ze polowkowe, 3d to i pierwszy raz z moim kochanym mezem :)

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Szukalam roznych info, glownie na forach zagranicznych i nie znalazlam zżadnych konkretnych danych czemu mialoby nie byc bezpieczne. Jedynie zeby nie uzywac zbyt dlugo za jednym razem np. Godzinę. Ale jak przykładać na minutke to ponoć nic nie szkodzi. Moj lekarz nie ma nic przeciwko. Ale wiadomo, sa rozne teorie. Niektórzy twierdza, ze usg szkodzi i nie robia:-)
    Nie wiem jaki masz model. Ja mam angel sounds, szukałam informacji na stronach zagranicznych glownie z USA i tam właśnie była informacja, żeby max 2 razy w tygodniu.

Corka - 2018
    Syn - 2021
‹‹ 686 687 688 689 690 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ