WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny86Monia wrote:Ja używam raz dziennie też na kilka sekund. Ale jak cały dzień czuję ruchy to w ogóle. A nie czuje codziennie.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMarrgoo wrote:A ja mam dzisiaj 2 połówkowe i znowu dopadł mnie stersik... Zajmuję sobie czas żeby nie oszaleć. Uciekam i napiszę wieczorem czy wszystko jest ok
Zoabczymy jak tam nasze myszki rosną
-
krasnalowa wrote:U mnie to jakas zagadka medyczna, bo pierwsza ciąża w 2cs. Myslalam, ale super jesteśmy mega plodni, tym bardziej ze moj maz przechodzil raka jadra 7miesięcy wcześniej, a czesto tacy mezczyzni nie moga moec dzieci. A po poronieniu nie moglismy zajść przez rok! Owulacje mialam bo robilam testy owu i mialam monitoringi i nic. Zaszlam dopiero jak stwierdziłam że mam to gdzies i zapisuje sie na siłownię. I na silowni zdazylam byc 2 razy
Krasnalowa, chciałabym z tobą na priv pogadać chwilę w tym temacie. Da radę?
——————————
Piotruś [*] 08.2017, 9tc -
nick nieaktualny
-
krasnalowa wrote:Dziewczyny z detektorem tetna, jak czesto/ dlugo uzywacie swoich? Bo ja sie zastanawiam czy nie mecze malej za czesto:P uzywam z 2razy dziennie. Rano i wieczorem. Wlaczam doslownie na 20sekund, bo serce znajduje prawie od razu i tylko chwile slucham:-)Corka - 2018
Syn - 2021 -
nick nieaktualnyMum2b wrote:Krasnalowa a to bezpieczne? Gdzies czytalam na forach ze tak z 2 razy w tygodniu zeby uzywac takich detektorow. To jednak sa jakies tam fale...
-
Jeśli chodzi o detektor to w instrukcji mojego jest napisane, że używanie codziennie max. 10 minut nie szkodzi dziecku
używam rano, ale tylko czasami no i oczywiście przed wizytą.
Też wykupiłam sobie abonament na belly żeby sprawdzić wymiary dziecka. Mój lekarz mówi, że dziecko jest w połowie normy i takie "standardowe". Wg belly i ich siatek mała jest w niektórych parametrach na najniższym szczebelku. Już żałuję, że kupiłam - to nas tylko stresuje
Marrgoo trzymam kciuki! Czekamy na info po badaniuWiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 10:43
-
Ja wczoraj przezyłam stres
tak mnie zaczelo kuc w lewym boku ze nie mogłam wytrzymac
nospa magnez nic nie pomagalo
i ogromne wzdecia
czulam caly czas malucha ale pomagalo mi tylko chodzenie ;-( nie mogla usiasc ani lezec bo bol sie nasilal napilam sie miety i to chyba pomoglo
juz mialam jechac na ip
na obiad jadla bigosik z mlodej kapusty i to chyba byla przyczyna
mam nadzieje ze to jednorazowe bylo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 10:50
-
Hej Dziewczyny. Meldujemy się po polówkowym- potwierdzone że będzie dziewczynka
wszystkie wymiary ok - idealnie w środkowy pkt na wykresach na bbf- mała rozwija się prawidłowo. Mała waży 346g. Łożysko na ścianie przedniej wysoko, a szyjka 30mm więc też ok.
Jak czytam ile Wy się staralyscie to nie tak długo- u nas prawie 2 lata , no jakieś 1.5 bo były przerwy- A udało się jak przestaliśmy się starać i skupilismy się na przeprowadzce.Angel1988, Asiaf, ola_g89, agaafabka, Izabelle, Camilla13, Amy333 lubią tę wiadomość
kasia1518
-
krasnalowa wrote:Dziewczyny z detektorem tetna, jak czesto/ dlugo uzywacie swoich? Bo ja sie zastanawiam czy nie mecze malej za czesto:P uzywam z 2razy dziennie. Rano i wieczorem. Wlaczam doslownie na 20sekund, bo serce znajduje prawie od razu i tylko chwile slucham:-)
tak że spokojnie możesz używać
-
nick nieaktualnyjatoszka wrote:Ja wczoraj przezyłam stres
i ogromne wzdecia
czulam caly czas malucha ale pomagalo mi tylko chodzenie ;-( nie mogla usiasc ani lezec bo bol sie nasilal napilam sie miety i to chyba pomoglo
juz mialam jechac na ip
na wieczór już odpusciła i kopala w innych miejscach
jatoszka lubi tę wiadomość
-
jatoszka wrote:Ja wczoraj przezyłam stres
i ogromne wzdecia
juz mialam jechac na ip
Niestety wzdęcia są okropne,fakt,ze najlepiej pomaga chodzenie + espumisan
jatoszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAngel1988 wrote:Ja też swego czasu używałam często nawet po 4 razy dziennie... teraz używam bardzo rzadko bo już czuje często ruchy... Ale czytałam kiedyś że to nie może zaszkodzić dziecku
tak że spokojnie możesz używać
-
nick nieaktualnyagaafabka wrote:Ja dokładnie wczoraj to samo tylko po prawej stronie.. taki tępy ból nie widziałam co to ale akurat położna zadzwoniła żeby przełożyć godzinę wizyty i się zapytałam to powiedziala że mała tak harcuje I że gdyby się coś działo niebezpiecznego to miałabym te bóle po dwóch stronach a do tego skurcze. No i musiałam małej przemówić do rozsądku
na wieczór już odpusciła i kopala w innych miejscach
-
nick nieaktualny
-
krasnalowa wrote:Szukalam roznych info, glownie na forach zagranicznych i nie znalazlam zżadnych konkretnych danych czemu mialoby nie byc bezpieczne. Jedynie zeby nie uzywac zbyt dlugo za jednym razem np. Godzinę. Ale jak przykładać na minutke to ponoć nic nie szkodzi. Moj lekarz nie ma nic przeciwko. Ale wiadomo, sa rozne teorie. Niektórzy twierdza, ze usg szkodzi i nie robia:-)Corka - 2018
Syn - 2021