WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej
Połówkowe zaliczone. Lekarz trochę małomówny ale konkretny, pokazał i opisał wszystko co się dało bez zbędnego pieszczenia się. Usg przez powłoki brzuszne i pochwe, mąż się trochę speszył
Lekarz ma też asystentke ktora na bierzaco sporządza raport z badania i kontroluje czy wszystko zostało zbadane, 25 minut i po wizycie. Synek waży 520 gram kawał chłopa, mam się zapoznać z wszystkim o CC bo może osiągnąć wagę która na moje gabaryty i uszkodzony kręgosłup będzie za duza. Synek przez całe badanie wyglądał jakby chciał złapać głowice usg
Łożysko przesunelo się w całości na tylną ścianę, jest niskoschodzące ale nie ma cech przodujacego, co martwiło mnie najbardziej na wcześniejszym etapie ciąży. Waga +4,5.
Jeśli chodzi o detektor używam go teraz raz dziennie albo raz na dwa dni, głównie wtedy gdy się źle poczuje, bóle uszkodzonego dysku na odcinku ledzwiowym są okropne i wywołują ucisk w koło całej miednicy.
Zaszalelismy też wreszcie na zakupach, ciuszki, reczniki, kocyki, posciel, smoczki, pieluchy tetrowe i flanelowe oraz komplecik na wielkie wyjście ze szpitala kupione, wszystko na pierwsze tygodnie jestkrasnalowa, Angel1988, kasia1518, ola_g89, agaafabka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMum2b wrote:Nie wiem jaki masz model. Ja mam angel sounds, szukałam informacji na stronach zagranicznych glownie z USA i tam właśnie była informacja, żeby max 2 razy w tygodniu.
ola_g89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa tez mam ten ze strony producenta, bo bałam sie tych tanich chinskich podrobek z allegro i tez cos kojarzę z tymi 10minutami. No ja mimo, ze 2 razy dziennie to myślę że nie przekraczam lacznie minuty, bo jak tylko znajduje tetno to wyłączam, a znajduje prawie od razu
-
nick nieaktualnykrasnalowa wrote:Ja tez mam ten ze strony producenta, bo bałam sie tych tanich chinskich podrobek z allegro i tez cos kojarzę z tymi 10minutami. No ja mimo, ze 2 razy dziennie to myślę że nie przekraczam lacznie minuty, bo jak tylko znajduje tetno to wyłączam, a znajduje prawie od razu
-
nick nieaktualnyCamilla13 wrote:Mój lekarz mówi że byłoby trzeba pewnie przez całą ciążę doręczyć dziecko detektorem po kilka razy na dobę żeby miało mieć jakiś wpływ ja jego rozwój. A odradza korzystanie tym przyszłym matkom które od razu wpadają w panikę. Mówi, że to sprzęt dla kobiet o silnym charakterze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 14:14
-
krasnalowa wrote:O wow, 4 razy dzienne:-) ja wlasnie kiedys uzywalam rzadziej. Na początku to w ogole tylko 2 razy w tygodniu- w poniedzialki i piatki, potem co dwa dni, a teraz jestem bardziej ześwirowana przez te ruchy, jak ich za dlugo nie czuje:-)
-
krasnalowa wrote:Oj to prawda. Mi sie udalo znaleźć dosc szybko, bo w 9t4d, a potem kilka dni pozniej nie moglam znalezc. Plakalam i mowilam do męża ze jade do szpitala:P potem tez kilka razy "bladlam" jak przez 2 minuty nie moglam znalezc a normalnie juz znajduje w kilka sekund. Ale jednak mysle ze ma dla mnie wiecej korzysci niz wad:-)Corka - 2018
Syn - 2021 -
nick nieaktualnyMum2b wrote:Problem z takim sprzętem jest tego typu, że nie wiadomo ile szkodzi dziecku bo nie ma badań na kobietach ciężarnych w tym zakresie. Więc korzyści przynosi matce a na dziecko nie wiadomo jak wpływa, jak zresztą prawie wszystko. Po prostu korzystając z takiego sprzętu trzeba być tego świadomym.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 14:48
Camilla13 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
evitkagg85 wrote:Hej dziewczyny,
Zaintrygowal mnie wpis Camilli o "maluszku" ponad 500g. To chyba masz polowkowy rekord forummozna wiedziec jaki to był dzień ciąży?
Pozdrawiam,
Ewa -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyevitkagg85 wrote:Hej dziewczyny,
Zaintrygowal mnie wpis Camilli o "maluszku" ponad 500g. To chyba masz polowkowy rekord forummozna wiedziec jaki to był dzień ciąży? Jestem drobnej postury jak cała moja rodzina, ale mąż i jego rodzina to giganci
Synek chyba idzie w ich ślady.
Pozdrawiam,
EwaDziś 22+4. Chociaż lekarz mówił, że jego rekordzista ważył prawie 600 gram w tym samym tygodniu.
-
Mycha,
Mocno się interesuje bo mój okruszek z kolei w 20w1d miał 406g a np.wg mojej aplikacji z telefonu na caly tydzień 21 przewidywali 300g... wiem ze kilka dziewczyn miało ok 400g w podobnym czasie ale trochę strach się w oczach pojawia po opowieści znajomej która w lutym szczęśliwie urodziła urocze 4400g naturalnie
Podziel się jutro wynikiem i ciekawa jestem tego dnia pomiaru u Camilli -
nick nieaktualnyZ tymi pomiarami i normami to co strona to inne. Wg usg jestem idealnie co do dnia w normie, wg czesci stron tez. Wg niektorych w dolnej granicy normy, a w porownaniu z Waszymi wagami to malutka. Belly w ogole jest dziwny. Widze na suwaczku u Mum2be, że w 22tygodniu ( wg Waszego liczenia 23) dziecko powinno wazyc 400g. Na niektorych stronach jest, że 500. Duże rozbieżności.