X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Połówkowe zaliczone. Lekarz trochę małomówny ale konkretny, pokazał i opisał wszystko co się dało bez zbędnego pieszczenia się. Usg przez powłoki brzuszne i pochwe, mąż się trochę speszył :P Lekarz ma też asystentke ktora na bierzaco sporządza raport z badania i kontroluje czy wszystko zostało zbadane, 25 minut i po wizycie. Synek waży 520 gram kawał chłopa, mam się zapoznać z wszystkim o CC bo może osiągnąć wagę która na moje gabaryty i uszkodzony kręgosłup będzie za duza. Synek przez całe badanie wyglądał jakby chciał złapać głowice usg :P Łożysko przesunelo się w całości na tylną ścianę, jest niskoschodzące ale nie ma cech przodujacego, co martwiło mnie najbardziej na wcześniejszym etapie ciąży. Waga +4,5.

Jeśli chodzi o detektor używam go teraz raz dziennie albo raz na dwa dni, głównie wtedy gdy się źle poczuje, bóle uszkodzonego dysku na odcinku ledzwiowym są okropne i wywołują ucisk w koło całej miednicy.

Zaszalelismy też wreszcie na zakupach, ciuszki, reczniki, kocyki, posciel, smoczki, pieluchy tetrowe i flanelowe oraz komplecik na wielkie wyjście ze szpitala kupione, wszystko na pierwsze tygodnie jest ;)

krasnalowa, Angel1988, kasia1518, ola_g89, agaafabka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Nie wiem jaki masz model. Ja mam angel sounds, szukałam informacji na stronach zagranicznych glownie z USA i tam właśnie była informacja, żeby max 2 razy w tygodniu.
    Tez używam tego samego detektora, kupiłam na stronie producenta i jest informacja że dwa razy dziennie po Max 10 minut.

ola_g89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam ten ze strony producenta, bo bałam sie tych tanich chinskich podrobek z allegro i tez cos kojarzę z tymi 10minutami. No ja mimo, ze 2 razy dziennie to myślę że nie przekraczam lacznie minuty, bo jak tylko znajduje tetno to wyłączam, a znajduje prawie od razu

• kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny która z Was jeszcze pracuje normalnie po 8 h dziennie? :)

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja detektora używam raz na tydzień, moja lekarka z tych, co uważają, że co za dużo to niezdrowo....

• Asiaf Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuwejtonka wrote:
    Dziewczyny która z Was jeszcze pracuje normalnie po 8 h dziennie? :)

ja pracuje, ale mam pozwolenie, zeby wychodzic juz wczesniej, od poczatku czerwca chce zwolnienie :)

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaf wrote:
    ja pracuje, ale mam pozwolenie, zeby wychodzic juz wczesniej, od poczatku czerwca chce zwolnienie :)

Też chyba bym już chciała. A pracę masz biurową?

Mum2b lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Ja tez mam ten ze strony producenta, bo bałam sie tych tanich chinskich podrobek z allegro i tez cos kojarzę z tymi 10minutami. No ja mimo, ze 2 razy dziennie to myślę że nie przekraczam lacznie minuty, bo jak tylko znajduje tetno to wyłączam, a znajduje prawie od razu
    Mój lekarz mówi że byłoby trzeba pewnie przez całą ciążę doręczyć dziecko detektorem po kilka razy na dobę żeby miało mieć jakiś wpływ ja jego rozwój. A odradza korzystanie tym przyszłym matkom które od razu wpadają w panikę. Mówi, że to sprzęt dla kobiet o silnym charakterze :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Mój lekarz mówi że byłoby trzeba pewnie przez całą ciążę doręczyć dziecko detektorem po kilka razy na dobę żeby miało mieć jakiś wpływ ja jego rozwój. A odradza korzystanie tym przyszłym matkom które od razu wpadają w panikę. Mówi, że to sprzęt dla kobiet o silnym charakterze :P
    Oj to prawda. Mi sie udalo znaleźć dosc szybko, bo w 9t4d, a potem kilka dni pozniej nie moglam znalezc. Plakalam i mowilam do męża ze jade do szpitala:P potem tez kilka razy "bladlam" jak przez 2 minuty nie moglam znalezc a normalnie juz znajduje w kilka sekund. Ale jednak mysle ze ma dla mnie wiecej korzysci niz wad:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 14:14

• Angel1988 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    O wow, 4 razy dzienne:-) ja wlasnie kiedys uzywalam rzadziej. Na początku to w ogole tylko 2 razy w tygodniu- w poniedzialki i piatki, potem co dwa dni, a teraz jestem bardziej ześwirowana przez te ruchy, jak ich za dlugo nie czuje:-)
    Tylko że ja używałam go po max 10 sek... Tylko usłyszałam serduszko i koniec :)

bl9c8ribv6acupjv.png
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Oj to prawda. Mi sie udalo znaleźć dosc szybko, bo w 9t4d, a potem kilka dni pozniej nie moglam znalezc. Plakalam i mowilam do męża ze jade do szpitala:P potem tez kilka razy "bladlam" jak przez 2 minuty nie moglam znalezc a normalnie juz znajduje w kilka sekund. Ale jednak mysle ze ma dla mnie wiecej korzysci niz wad:-)
    Problem z takim sprzętem jest tego typu, że nie wiadomo ile szkodzi dziecku bo nie ma badań na kobietach ciężarnych w tym zakresie. Więc korzyści przynosi matce a na dziecko nie wiadomo jak wpływa, jak zresztą prawie wszystko. Po prostu korzystając z takiego sprzętu trzeba być tego świadomym.

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Problem z takim sprzętem jest tego typu, że nie wiadomo ile szkodzi dziecku bo nie ma badań na kobietach ciężarnych w tym zakresie. Więc korzyści przynosi matce a na dziecko nie wiadomo jak wpływa, jak zresztą prawie wszystko. Po prostu korzystając z takiego sprzętu trzeba być tego świadomym.
    Jak nie ma badan? Jest mnostwo. Czytalam ich wiele. Na zagranicznych stronach jest dużo badan dotyczacych usg, dopplerow itd. Nawet w instrukcji detektora jest napisane, że przez 25 lat ich uzywania nie wykryto żadnych skutkow ubocznych

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 14:48

Camilla13 lubi tę wiadomość

• evitkagg85 Koleżanka

Wysłany: 9 maja 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Zaintrygowal mnie wpis Camilli o "maluszku" ponad 500g. To chyba masz polowkowy rekord forum :-) mozna wiedziec jaki to był dzień ciąży?

Pozdrawiam,
    Ewa

Amy333 lubi tę wiadomość

7u22sek2ss7p1b9p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Ej, a mnie juz kilka razy bolalo po obu stronach, tak jakby wiezadla. To grozne :o ?
    więzadła to normalne, też mam często ten ból :)
    teraz jeszcze dojdą nam bóle w pachwinach.. więc spokojnie :)

• Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evitkagg85 wrote:
    Hej dziewczyny,

Zaintrygowal mnie wpis Camilli o "maluszku" ponad 500g. To chyba masz polowkowy rekord forum :-) mozna wiedziec jaki to był dzień ciąży?

Pozdrawiam,
    Ewa
    Ja mam w przyszłą środę drugie połówkowe i coś czuje że pobije rekord jak ostatnio :)

f2w33e3k8kpk8877.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam powiem jutro ile moja wazy i pewnie pobije rekord, ale w druga strone. Jedynie Marrgoo może mnie przegonic:P

• OctAngel Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą wagą jest różnie. Mój wczoraj ważył 560g, wg doktora idealnie a kalkulator belly pokazuje mi dolną granicę zawsze.
    Najgorsze, że łożysko się nie podnosi i nadal brzeżnie przodujące.

3jvzwn15td2p4lbx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evitkagg85 wrote:
    Hej dziewczyny,

Zaintrygowal mnie wpis Camilli o "maluszku" ponad 500g. To chyba masz polowkowy rekord forum :-) mozna wiedziec jaki to był dzień ciąży? Jestem drobnej postury jak cała moja rodzina, ale mąż i jego rodzina to giganci :P Synek chyba idzie w ich ślady.

Pozdrawiam,
    Ewa
    Oj chyba tak :P Dziś 22+4. Chociaż lekarz mówił, że jego rekordzista ważył prawie 600 gram w tym samym tygodniu.

• evitkagg85 Koleżanka

Wysłany: 9 maja 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha,

Mocno się interesuje bo mój okruszek z kolei w 20w1d miał 406g a np.wg mojej aplikacji z telefonu na caly tydzień 21 przewidywali 300g... wiem ze kilka dziewczyn miało ok 400g w podobnym czasie ale trochę strach się w oczach pojawia po opowieści znajomej która w lutym szczęśliwie urodziła urocze 4400g naturalnie :-P
    Podziel się jutro wynikiem i ciekawa jestem tego dnia pomiaru u Camilli

7u22sek2ss7p1b9p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi pomiarami i normami to co strona to inne. Wg usg jestem idealnie co do dnia w normie, wg czesci stron tez. Wg niektorych w dolnej granicy normy, a w porownaniu z Waszymi wagami to malutka. Belly w ogole jest dziwny. Widze na suwaczku u Mum2be, że w 22tygodniu ( wg Waszego liczenia 23) dziecko powinno wazyc 400g. Na niektorych stronach jest, że 500. Duże rozbieżności.

‹‹ 687 688 689 690 691 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ