X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Połówkowe zaliczone. Lekarz trochę małomówny ale konkretny, pokazał i opisał wszystko co się dało bez zbędnego pieszczenia się. Usg przez powłoki brzuszne i pochwe, mąż się trochę speszył :P Lekarz ma też asystentke ktora na bierzaco sporządza raport z badania i kontroluje czy wszystko zostało zbadane, 25 minut i po wizycie. Synek waży 520 gram kawał chłopa, mam się zapoznać z wszystkim o CC bo może osiągnąć wagę która na moje gabaryty i uszkodzony kręgosłup będzie za duza. Synek przez całe badanie wyglądał jakby chciał złapać głowice usg :P Łożysko przesunelo się w całości na tylną ścianę, jest niskoschodzące ale nie ma cech przodujacego, co martwiło mnie najbardziej na wcześniejszym etapie ciąży. Waga +4,5.

Jeśli chodzi o detektor używam go teraz raz dziennie albo raz na dwa dni, głównie wtedy gdy się źle poczuje, bóle uszkodzonego dysku na odcinku ledzwiowym są okropne i wywołują ucisk w koło całej miednicy.

Zaszalelismy też wreszcie na zakupach, ciuszki, reczniki, kocyki, posciel, smoczki, pieluchy tetrowe i flanelowe oraz komplecik na wielkie wyjście ze szpitala kupione, wszystko na pierwsze tygodnie jest ;)

krasnalowa, Angel1988, kasia1518, ola_g89, agaafabka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Nie wiem jaki masz model. Ja mam angel sounds, szukałam informacji na stronach zagranicznych glownie z USA i tam właśnie była informacja, żeby max 2 razy w tygodniu.
    Tez używam tego samego detektora, kupiłam na stronie producenta i jest informacja że dwa razy dziennie po Max 10 minut.

ola_g89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam ten ze strony producenta, bo bałam sie tych tanich chinskich podrobek z allegro i tez cos kojarzę z tymi 10minutami. No ja mimo, ze 2 razy dziennie to myślę że nie przekraczam lacznie minuty, bo jak tylko znajduje tetno to wyłączam, a znajduje prawie od razu

• kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny która z Was jeszcze pracuje normalnie po 8 h dziennie? :)

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja detektora używam raz na tydzień, moja lekarka z tych, co uważają, że co za dużo to niezdrowo....

• Asiaf Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuwejtonka wrote:
    Dziewczyny która z Was jeszcze pracuje normalnie po 8 h dziennie? :)

ja pracuje, ale mam pozwolenie, zeby wychodzic juz wczesniej, od poczatku czerwca chce zwolnienie :)

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaf wrote:
    ja pracuje, ale mam pozwolenie, zeby wychodzic juz wczesniej, od poczatku czerwca chce zwolnienie :)

Też chyba bym już chciała. A pracę masz biurową?

Mum2b lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Ja tez mam ten ze strony producenta, bo bałam sie tych tanich chinskich podrobek z allegro i tez cos kojarzę z tymi 10minutami. No ja mimo, ze 2 razy dziennie to myślę że nie przekraczam lacznie minuty, bo jak tylko znajduje tetno to wyłączam, a znajduje prawie od razu
    Mój lekarz mówi że byłoby trzeba pewnie przez całą ciążę doręczyć dziecko detektorem po kilka razy na dobę żeby miało mieć jakiś wpływ ja jego rozwój. A odradza korzystanie tym przyszłym matkom które od razu wpadają w panikę. Mówi, że to sprzęt dla kobiet o silnym charakterze :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Mój lekarz mówi że byłoby trzeba pewnie przez całą ciążę doręczyć dziecko detektorem po kilka razy na dobę żeby miało mieć jakiś wpływ ja jego rozwój. A odradza korzystanie tym przyszłym matkom które od razu wpadają w panikę. Mówi, że to sprzęt dla kobiet o silnym charakterze :P
    Oj to prawda. Mi sie udalo znaleźć dosc szybko, bo w 9t4d, a potem kilka dni pozniej nie moglam znalezc. Plakalam i mowilam do męża ze jade do szpitala:P potem tez kilka razy "bladlam" jak przez 2 minuty nie moglam znalezc a normalnie juz znajduje w kilka sekund. Ale jednak mysle ze ma dla mnie wiecej korzysci niz wad:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 14:14

• Angel1988 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    O wow, 4 razy dzienne:-) ja wlasnie kiedys uzywalam rzadziej. Na początku to w ogole tylko 2 razy w tygodniu- w poniedzialki i piatki, potem co dwa dni, a teraz jestem bardziej ześwirowana przez te ruchy, jak ich za dlugo nie czuje:-)
    Tylko że ja używałam go po max 10 sek... Tylko usłyszałam serduszko i koniec :)

bl9c8ribv6acupjv.png
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Oj to prawda. Mi sie udalo znaleźć dosc szybko, bo w 9t4d, a potem kilka dni pozniej nie moglam znalezc. Plakalam i mowilam do męża ze jade do szpitala:P potem tez kilka razy "bladlam" jak przez 2 minuty nie moglam znalezc a normalnie juz znajduje w kilka sekund. Ale jednak mysle ze ma dla mnie wiecej korzysci niz wad:-)
    Problem z takim sprzętem jest tego typu, że nie wiadomo ile szkodzi dziecku bo nie ma badań na kobietach ciężarnych w tym zakresie. Więc korzyści przynosi matce a na dziecko nie wiadomo jak wpływa, jak zresztą prawie wszystko. Po prostu korzystając z takiego sprzętu trzeba być tego świadomym.

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Problem z takim sprzętem jest tego typu, że nie wiadomo ile szkodzi dziecku bo nie ma badań na kobietach ciężarnych w tym zakresie. Więc korzyści przynosi matce a na dziecko nie wiadomo jak wpływa, jak zresztą prawie wszystko. Po prostu korzystając z takiego sprzętu trzeba być tego świadomym.
    Jak nie ma badan? Jest mnostwo. Czytalam ich wiele. Na zagranicznych stronach jest dużo badan dotyczacych usg, dopplerow itd. Nawet w instrukcji detektora jest napisane, że przez 25 lat ich uzywania nie wykryto żadnych skutkow ubocznych

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 14:48

Camilla13 lubi tę wiadomość

• evitkagg85 Koleżanka

Wysłany: 9 maja 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Zaintrygowal mnie wpis Camilli o "maluszku" ponad 500g. To chyba masz polowkowy rekord forum :-) mozna wiedziec jaki to był dzień ciąży?

Pozdrawiam,
    Ewa

Amy333 lubi tę wiadomość

7u22sek2ss7p1b9p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Ej, a mnie juz kilka razy bolalo po obu stronach, tak jakby wiezadla. To grozne :o ?
    więzadła to normalne, też mam często ten ból :)
    teraz jeszcze dojdą nam bóle w pachwinach.. więc spokojnie :)

• Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evitkagg85 wrote:
    Hej dziewczyny,

Zaintrygowal mnie wpis Camilli o "maluszku" ponad 500g. To chyba masz polowkowy rekord forum :-) mozna wiedziec jaki to był dzień ciąży?

Pozdrawiam,
    Ewa
    Ja mam w przyszłą środę drugie połówkowe i coś czuje że pobije rekord jak ostatnio :)

f2w33e3k8kpk8877.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam powiem jutro ile moja wazy i pewnie pobije rekord, ale w druga strone. Jedynie Marrgoo może mnie przegonic:P

• OctAngel Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą wagą jest różnie. Mój wczoraj ważył 560g, wg doktora idealnie a kalkulator belly pokazuje mi dolną granicę zawsze.
    Najgorsze, że łożysko się nie podnosi i nadal brzeżnie przodujące.

3jvzwn15td2p4lbx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evitkagg85 wrote:
    Hej dziewczyny,

Zaintrygowal mnie wpis Camilli o "maluszku" ponad 500g. To chyba masz polowkowy rekord forum :-) mozna wiedziec jaki to był dzień ciąży? Jestem drobnej postury jak cała moja rodzina, ale mąż i jego rodzina to giganci :P Synek chyba idzie w ich ślady.

Pozdrawiam,
    Ewa
    Oj chyba tak :P Dziś 22+4. Chociaż lekarz mówił, że jego rekordzista ważył prawie 600 gram w tym samym tygodniu.

• evitkagg85 Koleżanka

Wysłany: 9 maja 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha,

Mocno się interesuje bo mój okruszek z kolei w 20w1d miał 406g a np.wg mojej aplikacji z telefonu na caly tydzień 21 przewidywali 300g... wiem ze kilka dziewczyn miało ok 400g w podobnym czasie ale trochę strach się w oczach pojawia po opowieści znajomej która w lutym szczęśliwie urodziła urocze 4400g naturalnie :-P
    Podziel się jutro wynikiem i ciekawa jestem tego dnia pomiaru u Camilli

7u22sek2ss7p1b9p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi pomiarami i normami to co strona to inne. Wg usg jestem idealnie co do dnia w normie, wg czesci stron tez. Wg niektorych w dolnej granicy normy, a w porownaniu z Waszymi wagami to malutka. Belly w ogole jest dziwny. Widze na suwaczku u Mum2be, że w 22tygodniu ( wg Waszego liczenia 23) dziecko powinno wazyc 400g. Na niektorych stronach jest, że 500. Duże rozbieżności.

‹‹ 687 688 689 690 691 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ