X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja też miałam takie skurcze w odbycie i nie wiem czym były spowodowane ....

agaafabka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również chce rodzić naturalnie bez znieczulenia o ile synek nie postanowi ważyć więcej niż 4 kg bo wtedy przy moich rozmiarach zostaje tylko cc. Miałam już raz podawane zewnatrzoponowe i źle reagowalam, mega poty, serce oszalało a mam zdrowe i silne, pamiętam że myślałam że umrę z zimna tak mna trzeslo. Bratowa rodziła 2 razy wspomagając się tylko gazem i mówi że więcej nie trzeba nic, a to totalny mięczak :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi kolezanka bardzo polecala znieczulenie. Że umierala z bólu zanim jej nie podali, a pp znieczuleniu to luzik.

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kumpela oba porody tylko na gazie przechodziła i poleca :) jej opowieści o porodzie są takie jakby opowiadała historie z najlepszej wycieczki albo imprezy w swoim zyciu :D także na pewno nie bolało :D

Za to przyjaciółka w Anglii miała Epidural, ale tam jest możliwość samodzielnego dawkowania leku. Jak boli naciskasz guziczek i leci kolejna dawka. Mówiła, ze dużo nie użyła, ale sama świadomość tego guziczka i kontroli nad tym sprawiło, ze mniej ja bolało :)

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Widzę Dziewczyny, ze poruszacie temat wagi. Moje dziecię wczoraj ważyło 748g. Oczywiście biorę pod uwagę błąd pomiaru, ale jak to stwierdził mój lekarz "dobrze go pani upasła" :)
    Ja przy urodzeniu miałam 3650g i 59 cm a emek miał 3500g i 55 cm, więc mimo aktualnej wagi spodziewam się takiego 3,5 kilogramowca :)
    Co do znieczuleń to w moim szpitalu znieczulenie to standard, tzw znieczulenie na żądanie i jeśli będzie mi dane rodzić naturalnie, to zamierzam z niego skorzystać :)

Ciężko będzie pobić Twój rekord :D chociaż tak naprawdę na tym etapie ciąży każdy dzień różnicy w wieku ciąży moze robić ogromna różnice w wadze.

Ja miałam badanie u mojego lekarza w poniedziałek, połówkowe w szpitalu mam w piątek, wiec zobaczę, ile mała przybiera przez kilka dni :) jestem ciekawa, jak to szybko idzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 18:36

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    Ciężko będzie pobić Twój rekord :D chociaż tak naprawdę na tym etapie ciąży każdy dzień różnicy w wieku ciąży moze robić ogromna różnice w wadze.

Ja miałam badanie u mojego lekarza w poniedziałek, połówkowe w szpitalu mam w piątek, wiec zobaczę, ile mała przybiera przez kilka dni :) jestem ciekawa, jak to szybko idzie.
    Ja u mojego byłam w czwartek a połówkowe w poniedziałek i przybrala 30g. Ale w późniejszych tygodniach to szybciej idzie:-) zreszta rozni lekarze roznie mierzą. W te 4dni bpd wzrosło jej o 5mm, czyli jak na 11dni. I takie sa te pomiary.

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Ja u mojego byłam w czwartek a połówkowe w poniedziałek i przybrala 30g. Ale w późniejszych tygodniach to szybciej idzie:-) zreszta rozni lekarze roznie mierzą. W te 4dni bpd wzrosło jej o 5mm, czyli jak na 11dni. I takie sa te pomiary.
    To prawda. Każdy mm to już duża różnica na tym etapie, wiec czasami to zwykły ludzki błąd :) ale ciekawość i tak jest. A waga najbardziej idzie w ostatnich miesiącach, wiec teraz to możemy tylko porównywać, a i tak o niczym szczególnym nie będzie to pewnie świadczyło. Ale jakoś lubię patrzeć, jakie postępy robi nasza gwiazda :) jestem dumna wtedy, ze tak rośnie :D

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • OctAngel Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Widzę Dziewczyny, ze poruszacie temat wagi. Moje dziecię wczoraj ważyło 748g. Oczywiście biorę pod uwagę błąd pomiaru, ale jak to stwierdził mój lekarz "dobrze go pani upasła" :)
    Ja przy urodzeniu miałam 3650g i 59 cm a emek miał 3500g i 55 cm, więc mimo aktualnej wagi spodziewam się takiego 3,5 kilogramowca :)
    Co do znieczuleń to w moim szpitalu znieczulenie to standard, tzw znieczulenie na żądanie i jeśli będzie mi dane rodzić naturalnie, to zamierzam z niego skorzystać :)

OMG, to mój jakiś chudzielec, też miałam wczoraj usg i 560g a ten sam tydzień u nas. Za dwa tygodnie spytam doktora czy nie jest za mały.

3jvzwn15td2p4lbx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    Moja kumpela oba porody tylko na gazie przechodziła i poleca :) jej opowieści o porodzie są takie jakby opowiadała historie z najlepszej wycieczki albo imprezy w swoim zyciu :D także na pewno nie bolało :D

Za to przyjaciółka w Anglii miała Epidural, ale tam jest możliwość samodzielnego dawkowania leku. Jak boli naciskasz guziczek i leci kolejna dawka. Mówiła, ze dużo nie użyła, ale sama świadomość tego guziczka i kontroli nad tym sprawiło, ze mniej ja bolało :)
    U nas w Holandii tak jest- guziczkek z morfiną :)
    A co do tych bóli w tyłku :) to faktycznie straszna to sprawa.. dobrze że nie jestem z tym sama hehe mam nadzieję że jak naj rzadziej bedzie się to pojawiać ..

kasia1518, Katarzyna89op lubią tę wiadomość

• mitaka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tym gazem na porodowce to cisnelam w kat, jak mnie siepalo w krzyzu to tylko darcie sie przynosilo jakakolwiek ulge, ale porod to kwestia bardzo indywidualna. Znajoma pierwsze dziecko rodzila 4 godziny, drugie ledwo zlapali na lezance na izbie, z trzecim myslala ze w samochodzie urodzi, poczym pisala ze sklada reklamacje bo nie dosc,ze cholernie bolalo w porownaniu do poprzednich, to jeszcze trwalo z 16 godzin

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OctAngel wrote:
    OMG, to mój jakiś chudzielec, też miałam wczoraj usg i 560g a ten sam tydzień u nas. Za dwa tygodnie spytam doktora czy nie jest za mały.
    Waga jest dobra, idelnie w srodku siatki centylowej:-) ja tez sie juz zaczelam przejmowac, bo w porownaniu do innych moja jest malutka, ale kurcze, do wszystkich norm "ksiazkowych" pasuje idealnie. Tu chyba wszyscy po prostu maja duze dzieci :P zresztą rozpietosc normy jest naprawde szeroka od 10 do 90 centyla.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja już po wizycie. Mam mieszane uczucia... mała jak zwykle malutka waży tylko 450 g, ale lekarz mówi, że normalna waga bez odchyleń. Główka mniejsza od reszty o 2 tyg ale tym już się nie przejmuję bo doświadczenie nauczyło mnie, że wymiary co chwialę się zmieniają. Ułożenie dziecka jest strasznie dziwne bo jest skierowana główką na dół i zasłaniała twarz... stópkami! Mam nadzieje, że szybko zmieni tą dziwaczną pozycję :P

Niepokoi mnie natomiast stan mojej szyjki, co prawda nie skraca się ale jest delikatnie rozwarta od strony zewnętrznej. Lekarz to zlał i powiedział, że dobrze, że nie od strony wewnętrznej i nie ma się czym martwić, ale oczywiście ja nie mogę przestać o tym myśleć. Mam brać magnez i nospę. Mam nadzieję, że to wystarczy.

kasia1518 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Hej ja już po wizycie. Mam mieszane uczucia... mała jak zwykle malutka waży tylko 450 g, ale lekarz mówi, że normalna waga bez odchyleń. Główka mniejsza od reszty o 2 tyg ale tym już się nie przejmuję bo doświadczenie nauczyło mnie, że wymiary co chwialę się zmieniają. Ułożenie dziecka jest strasznie dziwne bo jest skierowana główką na dół i zasłaniała twarz... stópkami! Mam nadzieje, że szybko zmieni tą dziwaczną pozycję :P

Niepokoi mnie natomiast stan mojej szyjki, co prawda nie skraca się ale jest delikatnie rozwarta od strony zewnętrznej. Lekarz to zlał i powiedział, że dobrze, że nie od strony wewnętrznej i nie ma się czym martwić, ale oczywiście ja nie mogę przestać o tym myśleć. Mam brać magnez i nospę. Mam nadzieję, że to wystarczy.
    Marrgoo a nie myslalas zeby zacząć brac luteine dopochwowa? W niektórych badaniach jej skutecznosc jest nawet porownywana ze szwem. Ja jestem na niej od początku ciazy i jakos czuje sie bezpieczniej. W ogole ja bym pewnie poszla jeszcze na konsultacje do drugiego lekarza, chyba że masz duze zaufanie do swojego. A pozycja to na pewno jeszcze 100razy sie zmieni, jeszcze ma duzo miejsca:-)

P.S. waga Twojej malej poprawia mi humor, bo czuje sie tu jakbym miala karzelka :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 23:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2018, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie boje co sie dzisiaj okaze z moją szyjka. Od poczatku mam mega dluga, ponad 5cm i 3 tygodnie temu wszystko z nia bylo ok, ale ostatnio mialam jakos duzo dziwnych kluc, troche mialam wrazenie ze mi sie macica stawiala, ale przeciez w sumie to normalne, bo cwiczy. Wiec nie wiem. Od początku ciazy sie boje ciągle o szyjke, bo tyle zabiegow mialam, wada macicy. Odliczam tygodnie zeby dociagnac jak najdalej, chyba takim przełomem psychicznym bedzie dla mnie przejscie z II do III trynestru.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2018, 05:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie już trzech lekarzy powiedziało, że kłucie nie ma nic wspólnego ze skracaniem. Wielogodzinne twardnienie tak ale ogólnie jest to bezobjawowe.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2018, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie. To jest najgorsze, że mozna nic nie czuc. Dlatego tak czesto nawiedzam mojego lekarza i ciągle każe mu mierzyc i oglądać :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2018, 06:04

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też miałam dziwne kłucia w szyjce i też się naczytałam a tymczasem szyjka 4cm i sie nie skraca więc te kłucia trzeba po prostu przypisac do uroków ciąży :)

• Angel1988 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej... dziewczyny powiedzcie mi czy któraś ma tak że praktycznie cały czas czuje ruchy?? Wczoraj w nocy nie mogłam zasnąć bo mała tak się wiercila i dzisiaj od rana to samo... cały czas czuje jak się rusza... już się zaczynam zastanawiać czy to normalne

bl9c8ribv6acupjv.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel1988 wrote:
    Hej... dziewczyny powiedzcie mi czy któraś ma tak że praktycznie cały czas czuje ruchy?? Wczoraj w nocy nie mogłam zasnąć bo mała tak się wiercila i dzisiaj od rana to samo... cały czas czuje jak się rusza... już się zaczynam zastanawiać czy to normalne
    Tak,zdarzają się takie dni :)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel1988 wrote:
    Ale cały czas to znaczy ciągle np. Przez kilka godzin? Ja mam cichsze/ bardziej aktywne momenty. Czasem kopnie mnie kilkadziesiąt razy na raz, a potem idzie spac i przez kilka godzin czuje slabsze pojedyncze ruchy. I wtedy sie martwię, że za malo sie rusza:-)

‹‹ 689 690 691 692 693 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ