X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to moze dokupie jeszcze troche tych malutkich. Bo gigant mi sie nie zapowiada na razie:-) a tak to praktycznie prawie wszystko mam. Niedługo zaczne sie zabierac za rzeczy apteczno-kosmetyczne i inne drobiazgi. No i nic dla siebie nie mam. Jakos tak ludze sie ze cala ciaze obskocze w swoich ciuchach:-) no ale do karmienia i do szpitala cos trzeba miec.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Ja juz mam tyle ciuszkow, ze nie kupuje:P stwierdzilam, ze musze sobie zrobic jakas liste tego co juz mam, bo trochę sie pogubilam, a mysle ze spokojnie mam ze 100sztuk ubranek:P
    Haha To tak samo jak ja już teraz mam listę i rozpisuję sobie ile sztuk czego mam w jakich rozmiarach. generalnie kupuje 3 rozmiary 50 56 a potem 62 i 68 jak się okaże że mała jest mniejsza to wtedy dokupię więcej na 50 a na razie póki co to starczy. Naprawdę mam już chyba wszystko Jedyne co będę musiała jeszcze dokupić to dodatki do pokoju i pampersy hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam jeszcze nic. Tzn ciuszkow mam od kogoś trochę. Polecam listę wyprawkowa w aptece gemini. Zaczęłam orientacyjnie wrzucać potrzebne rzeczy i wyszło 800 zł. Ale to pewnie poniosło mnie i do weryfikacji.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Ja nie mam jeszcze nic. Tzn ciuszkow mam od kogoś trochę. Polecam listę wyprawkowa w aptece gemini. Zaczęłam orientacyjnie wrzucać potrzebne rzeczy i wyszło 800 zł. Ale to pewnie poniosło mnie i do weryfikacji.
    Ja mieszkam w holandii i tutaj dostajemy od położnej taką listę z koniecznymi rzeczami które trzeba kupić a także ciuszkami. Generalnie jest mowa Żeby kupić tylko 2 rozmiary ciuszków Ale widzę po koleżankach że kupiły od razu 3 i fajnie to poszło bo już miały zawsze coś na start

kasia1518 lubi tę wiadomość

• mitaka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    800?

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dla syna kupiłam głównie 62 i kilka 56 a urodził się 54cm i topił się e tych najmniejszych 56 jakie miałam, więc na gwalt rodzina mi dokupowała mniejsze... W 62 zaczął chodzić dopiero po koniec 3miesiąca.
    Ubranka z lidla są super jakościowo. Ale ich biustonosze to porażka, rozmiarówka za przeproszeniem z dupy. Milion razy się można nimi opasać. A jakieś spodenki krótkie ciążowe były?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jako że większość naszych maluchów urodzi się we wrześniu musimy kupić śpiworki i bardzo ładny kupiłam w 5 10 15. Warto zobaczyć na stronę bo mają duże wyprzedaże i kupiłam kombinezon Ala śpiworek na zimę z przeceny ze 170 zł na 65 zł więc naprawdę super cena no i też piękne uszycie i fajny cieplutki śpiworek

Hedgehog lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Ja też dla syna kupiłam głównie 62 i kilka 56 a urodził się 54cm i topił się e tych najmniejszych 56 jakie miałam, więc na gwalt rodzina mi dokupowała mniejsze... W 62 zaczął chodzić dopiero po koniec 3miesiąca.
    Ubranka z lidla są super jakościowo. Ale ich biustonosze to porażka, rozmiarówka za przeproszeniem z dupy. Milion razy się można nimi opasać. A jakieś spodenki krótkie ciążowe były?
    H&m są super spodenki ciążowe i jest bardzo duży wybór ja akurat mam tutaj h&m Outlet i jest chyba z 15 rodzai spodenek krótkich Więc polecam zobaczyć sobie

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie też mam listę na kompie, ile sztuk w jakich rozmiarach mam. Inaczej bez szans :D kupuję kilka sztuk 56cm, większość na 62cm. Ale mamy taką fantastyczną sytuację, że dużo ciuszków dostaniemy od znajomych. Oni mieli malutkie dzieci, więc większość ciuchów będzie tam na 50-56cm. Także cudownie <3
    Ogólnie dużo kupiłam w DolceSonno i polecam! Są tanie, piękne i gatunkowo dobre :)

agaafabka lubi tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    H&m są super spodenki ciążowe i jest bardzo duży wybór ja akurat mam tutaj h&m Outlet i jest chyba z 15 rodzai spodenek krótkich Więc polecam zobaczyć sobie
    Ciuszki z h&m poleca bardzo dużo mam. :) tylko podobno rozmiarówka wypada większa, także warto kupić kilka sztuk tych mniejszych rozmiarów. Ogólnie jestem fanką h&m, więc moja córa od małego będzie musiała to udźwignąć :D poza tym, na studiach tam pracowałam właśnie na dziale dziecięcym i kochałam te ubranka. Także teraz dam upust swoim fantazjom :D

a co do swoich ubrań to też się łudziłam, że całą ciążę dam radę w swoich, ale nie. Wszystko, co kupiłam to h&m mama. Jest o wieeeele wygodniej w ciążowych :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2018, 14:30

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas sie spiworek nie sprawdzil, kocyk zreszta tez nie, spal tylko w pajacu bo wiecznie mu sie glowa pocila, do tej pory zreszta spi w pizamie i gdzies tam obok kocyk

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie jestem bardzo zadowolona z 5 10 15. W ich outlecie mozna wyhaczyc fajne rzeczy za atrakcyjne ceny. No i poluje na olx. Juz ostatnio pisalam ze kupilam od jednej babki chyba z 7 kombinezonow, kazdy po 5zl i sa jak nowe! Mała bedzie miala juz na cala zimę:-)

agaafabka, ola_g89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogole nie planuje uzywac kocykow do spania, bo sie naczytalam o smierci lozeczkowej jak dzieci sobie je na buzke kładą. Tylko spiworki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na razie jest bardzo dobrze w moich ubraniach. Koszulki sa tylko bardziej obcisłe,ale na razie nic mi nie wystaje. a na dol zakladam dzinsy na gumce, legginsy, spodniczki na gumce.

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Mi na razie jest bardzo dobrze w moich ubraniach. Koszulki sa tylko bardziej obcisłe,ale na razie nic mi nie wystaje. a na dol zakladam dzinsy na gumce, legginsy, spodniczki na gumce.
    Wczoraj robiłam właśnie przegląd szafy i pakuję to, w co się nie mieszczę do worków próżniowych. Zostało mi dużo swoich ciuchów, bo lubię ogólnie luźniejsze koszulki i koszule oversize, więc naprawdę sporo jeszcze swoich mogę nosić. Dokupiłam jedynie jeansy ciążowe i 2 ciążowe kiecki na lato :) trochę szkoda kasy żeby całą garderobę wymieniać :)

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    800?

Tak ale tam było dużo nie- kosmetyków. Np. Termometr, butelki, smoczki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja kupiłam sukienki maxi z lidla za 33 zł bardzo ładne i ładnie brzuszek eksponują a nie są ciążowe. Co do kocyka to mowia3 żeby podwijac pod nóżki. A że rożek do dupy do spania bo sie dziecko poci.

agaafabka, kasia1518, jatoszka, Camilla13 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A myślicie że taki śpiworek do spania bez rękawów powinnam też kupić w rozmiarze 56 czy 62 będzie OK troszkę większy ale się nada na pierwsze miesiące

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2018, 15:07

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śpiworki mają inną rozmiarowke. Albo są oznaczone miesiącami 0-6 6-12 albo rozmiarami 70- do pół roku 90 - do roku 110 - półtora roku i więcej.

• kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże ja to jestem w ciemnej d**** :D Mam kilka ubranek, ale na przykład na temat wózków to jeszcze nawet nie zaczęłam czytać :(
    Jakoś gorąco i już się czuję jak kwoka, a co dopiero będzie w lipcu/sierpniu.

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
‹‹ 691 692 693 694 695 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ