X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to moze dokupie jeszcze troche tych malutkich. Bo gigant mi sie nie zapowiada na razie:-) a tak to praktycznie prawie wszystko mam. Niedługo zaczne sie zabierac za rzeczy apteczno-kosmetyczne i inne drobiazgi. No i nic dla siebie nie mam. Jakos tak ludze sie ze cala ciaze obskocze w swoich ciuchach:-) no ale do karmienia i do szpitala cos trzeba miec.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Ja juz mam tyle ciuszkow, ze nie kupuje:P stwierdzilam, ze musze sobie zrobic jakas liste tego co juz mam, bo trochę sie pogubilam, a mysle ze spokojnie mam ze 100sztuk ubranek:P
    Haha To tak samo jak ja już teraz mam listę i rozpisuję sobie ile sztuk czego mam w jakich rozmiarach. generalnie kupuje 3 rozmiary 50 56 a potem 62 i 68 jak się okaże że mała jest mniejsza to wtedy dokupię więcej na 50 a na razie póki co to starczy. Naprawdę mam już chyba wszystko Jedyne co będę musiała jeszcze dokupić to dodatki do pokoju i pampersy hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam jeszcze nic. Tzn ciuszkow mam od kogoś trochę. Polecam listę wyprawkowa w aptece gemini. Zaczęłam orientacyjnie wrzucać potrzebne rzeczy i wyszło 800 zł. Ale to pewnie poniosło mnie i do weryfikacji.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Ja nie mam jeszcze nic. Tzn ciuszkow mam od kogoś trochę. Polecam listę wyprawkowa w aptece gemini. Zaczęłam orientacyjnie wrzucać potrzebne rzeczy i wyszło 800 zł. Ale to pewnie poniosło mnie i do weryfikacji.
    Ja mieszkam w holandii i tutaj dostajemy od położnej taką listę z koniecznymi rzeczami które trzeba kupić a także ciuszkami. Generalnie jest mowa Żeby kupić tylko 2 rozmiary ciuszków Ale widzę po koleżankach że kupiły od razu 3 i fajnie to poszło bo już miały zawsze coś na start

kasia1518 lubi tę wiadomość

• mitaka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    800?

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dla syna kupiłam głównie 62 i kilka 56 a urodził się 54cm i topił się e tych najmniejszych 56 jakie miałam, więc na gwalt rodzina mi dokupowała mniejsze... W 62 zaczął chodzić dopiero po koniec 3miesiąca.
    Ubranka z lidla są super jakościowo. Ale ich biustonosze to porażka, rozmiarówka za przeproszeniem z dupy. Milion razy się można nimi opasać. A jakieś spodenki krótkie ciążowe były?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jako że większość naszych maluchów urodzi się we wrześniu musimy kupić śpiworki i bardzo ładny kupiłam w 5 10 15. Warto zobaczyć na stronę bo mają duże wyprzedaże i kupiłam kombinezon Ala śpiworek na zimę z przeceny ze 170 zł na 65 zł więc naprawdę super cena no i też piękne uszycie i fajny cieplutki śpiworek

Hedgehog lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Ja też dla syna kupiłam głównie 62 i kilka 56 a urodził się 54cm i topił się e tych najmniejszych 56 jakie miałam, więc na gwalt rodzina mi dokupowała mniejsze... W 62 zaczął chodzić dopiero po koniec 3miesiąca.
    Ubranka z lidla są super jakościowo. Ale ich biustonosze to porażka, rozmiarówka za przeproszeniem z dupy. Milion razy się można nimi opasać. A jakieś spodenki krótkie ciążowe były?
    H&m są super spodenki ciążowe i jest bardzo duży wybór ja akurat mam tutaj h&m Outlet i jest chyba z 15 rodzai spodenek krótkich Więc polecam zobaczyć sobie

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie też mam listę na kompie, ile sztuk w jakich rozmiarach mam. Inaczej bez szans :D kupuję kilka sztuk 56cm, większość na 62cm. Ale mamy taką fantastyczną sytuację, że dużo ciuszków dostaniemy od znajomych. Oni mieli malutkie dzieci, więc większość ciuchów będzie tam na 50-56cm. Także cudownie <3
    Ogólnie dużo kupiłam w DolceSonno i polecam! Są tanie, piękne i gatunkowo dobre :)

agaafabka lubi tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    H&m są super spodenki ciążowe i jest bardzo duży wybór ja akurat mam tutaj h&m Outlet i jest chyba z 15 rodzai spodenek krótkich Więc polecam zobaczyć sobie
    Ciuszki z h&m poleca bardzo dużo mam. :) tylko podobno rozmiarówka wypada większa, także warto kupić kilka sztuk tych mniejszych rozmiarów. Ogólnie jestem fanką h&m, więc moja córa od małego będzie musiała to udźwignąć :D poza tym, na studiach tam pracowałam właśnie na dziale dziecięcym i kochałam te ubranka. Także teraz dam upust swoim fantazjom :D

a co do swoich ubrań to też się łudziłam, że całą ciążę dam radę w swoich, ale nie. Wszystko, co kupiłam to h&m mama. Jest o wieeeele wygodniej w ciążowych :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2018, 14:30

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas sie spiworek nie sprawdzil, kocyk zreszta tez nie, spal tylko w pajacu bo wiecznie mu sie glowa pocila, do tej pory zreszta spi w pizamie i gdzies tam obok kocyk

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie jestem bardzo zadowolona z 5 10 15. W ich outlecie mozna wyhaczyc fajne rzeczy za atrakcyjne ceny. No i poluje na olx. Juz ostatnio pisalam ze kupilam od jednej babki chyba z 7 kombinezonow, kazdy po 5zl i sa jak nowe! Mała bedzie miala juz na cala zimę:-)

agaafabka, ola_g89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogole nie planuje uzywac kocykow do spania, bo sie naczytalam o smierci lozeczkowej jak dzieci sobie je na buzke kładą. Tylko spiworki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na razie jest bardzo dobrze w moich ubraniach. Koszulki sa tylko bardziej obcisłe,ale na razie nic mi nie wystaje. a na dol zakladam dzinsy na gumce, legginsy, spodniczki na gumce.

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Mi na razie jest bardzo dobrze w moich ubraniach. Koszulki sa tylko bardziej obcisłe,ale na razie nic mi nie wystaje. a na dol zakladam dzinsy na gumce, legginsy, spodniczki na gumce.
    Wczoraj robiłam właśnie przegląd szafy i pakuję to, w co się nie mieszczę do worków próżniowych. Zostało mi dużo swoich ciuchów, bo lubię ogólnie luźniejsze koszulki i koszule oversize, więc naprawdę sporo jeszcze swoich mogę nosić. Dokupiłam jedynie jeansy ciążowe i 2 ciążowe kiecki na lato :) trochę szkoda kasy żeby całą garderobę wymieniać :)

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    800?

Tak ale tam było dużo nie- kosmetyków. Np. Termometr, butelki, smoczki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja kupiłam sukienki maxi z lidla za 33 zł bardzo ładne i ładnie brzuszek eksponują a nie są ciążowe. Co do kocyka to mowia3 żeby podwijac pod nóżki. A że rożek do dupy do spania bo sie dziecko poci.

agaafabka, kasia1518, jatoszka, Camilla13 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A myślicie że taki śpiworek do spania bez rękawów powinnam też kupić w rozmiarze 56 czy 62 będzie OK troszkę większy ale się nada na pierwsze miesiące

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2018, 15:07

• Hedgehog Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śpiworki mają inną rozmiarowke. Albo są oznaczone miesiącami 0-6 6-12 albo rozmiarami 70- do pół roku 90 - do roku 110 - półtora roku i więcej.

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże ja to jestem w ciemnej d**** :D Mam kilka ubranek, ale na przykład na temat wózków to jeszcze nawet nie zaczęłam czytać :(
    Jakoś gorąco i już się czuję jak kwoka, a co dopiero będzie w lipcu/sierpniu.

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
‹‹ 691 692 693 694 695 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ