X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No można powiedzieć że prawie cały czas czuje jak się tam wierci...

bl9c8ribv6acupjv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kłucia od wielu tygodni i serio nie ma to nic wspólnego ze skracaniem się szyjki. Podczas mierzenia na początku kwietnia miała 2,92 a wczoraj 3,88 czyli się wydluzyla.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel1988 wrote:
    No można powiedzieć że prawie cały czas czuje jak się tam wierci...
    Ja juz nie wiem jak to.jest z tymi ruchami. Jedne zrodla podaja, że 10 ruchow na godzinę, inne 10 na dzien. Za malo źle, za duzo źle. Wydaje mi sie, że nie masz powodu do zmartwien. Ale rozumiem, bo sama sie martwie tylko akurat u mnie w druga stronę- moja lubi sobie pospac :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj wizyta o 18. Juz stresik jest. Moje 3 marzenia na dzisiaj to: długa zamknieta szyjka, podniesione lozysko i dziecko wazace co najmniej 400g. Bylabym zadowolona :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Marrgoo a nie myslalas zeby zacząć brac luteine dopochwowa? W niektórych badaniach jej skutecznosc jest nawet porownywana ze szwem. Ja jestem na niej od początku ciazy i jakos czuje sie bezpieczniej. W ogole ja bym pewnie poszla jeszcze na konsultacje do drugiego lekarza, chyba że masz duze zaufanie do swojego. A pozycja to na pewno jeszcze 100razy sie zmieni, jeszcze ma duzo miejsca:-)

P.S. waga Twojej malej poprawia mi humor, bo czuje sie tu jakbym miala karzelka :P

Myślałam o konsultacji z innym lekarzem ale mąż już na mnie krzyczy, że wymyślam. Przecież chodzę do lekarza, który jest ponoć specem od ciąż powikłanych i płace mu dużo za wizytę a teraz kiedy on powiedział, że wszystko jest ok to mu nie wierzę.

Z jednej strony ma rację, ale z drugiej myślę sobie, że to dopiero 23 tydz. mała jest lekka a tu już jakieś rozwarcie... co będzie potem?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Myślałam o konsultacji z innym lekarzem ale mąż już na mnie krzyczy, że wymyślam. Przecież chodzę do lekarza, który jest ponoć specem od ciąż powikłanych i płace mu dużo za wizytę a teraz kiedy on powiedział, że wszystko jest ok to mu nie wierzę.

Z jednej strony ma rację, ale z drugiej myślę sobie, że to dopiero 23 tydz. mała jest lekka a tu już jakieś rozwarcie... co będzie potem?
    Znam to. Moj tez czesto ma takie podejscie, ze wymyślam i po co, że tyle kasy. Ale pewnie tu bym nie popuscila, no jednak rozwarcie to nie brzmi dobrze. Ja bym sie chyba za bardzo martwila żeby to zostawic.

• Angel1988 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Ja dzisiaj wizyta o 18. Juz stresik jest. Moje 3 marzenia na dzisiaj to: długa zamknieta szyjka, podniesione lozysko i dziecko wazace co najmniej 400g. Bylabym zadowolona :-)
    Powodzenia na wizycie... I spełnienia marzeń:)

krasnalowa lubi tę wiadomość

bl9c8ribv6acupjv.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Trzymam kciuki żeby marzenia się spełniły :)

krasnalowa lubi tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś was kupuje wózek bebetto vulcano?

kasia1518, jatoszka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Ja go rozwazam. Tzn wybiore pomiedzy nim a bebetto holland

jatoszka lubi tę wiadomość

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:

Ja się zastanawiam nad Bebetto Vulcano albo Murano, ale muszę oba zobaczyć na żywo- bo póki co to tylko w necie oglądałam ☺

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:

Marrgoo myślę że mąż ma wiele racji. Pamiętam, że jesteś z Wrocławia i wiem że chodzisz do bardzo dobrego lekarza. Ufaj lekarzowi.

Ja też mam schizy z szyjką tym bardziej że lekarz mi odstawił luteinę dopochwową która dawała mi poczucie bezpieczeństwa. Lekarz jednak mi powiedział, że biorąc tak długo luteinę w końcu nabawię się infekcji i też będziemy mieć problem. Brać magnez i nospę i myśleć pozytywnie.

Sciskam Cię i wszystkie wrześniówki!

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie czytalam opinie ze holland niewiele się różni od vulcano a droższe. Do vulcano pasuje fotelik cybex aton 4*adac jest za 299 na allegro.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dla mnie to ogolnie te wszystkie modele bebetto wygladaja ppodobnie, tylko roznia sie kolorystyka. Ten murano tez podobny. Wiec u nas pewnie będzie sie rozchodzilo o wyglad, zadne inne opcje nie sa nam potrzebne.

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z kolei myślimy o Bebetto Tito albo Torino. Zobaczymy, jak wyglądają na żywo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2018, 12:05

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • jatoszka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktora byla dzis na zakupach w lidlu ?
    Kupilam 2 biustonosze do karmienia body i spodenki :-)

Amy333 lubi tę wiadomość

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz mam tyle ciuszkow, ze nie kupuje:P stwierdzilam, ze musze sobie zrobic jakas liste tego co juz mam, bo trochę sie pogubilam, a mysle ze spokojnie mam ze 100sztuk ubranek:P

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jatoszka wrote:
    Ktora byla dzis na zakupach w lidlu ?
    Kupilam 2 biustonosze do karmienia body i spodenki :-)
    Ja właśnie byłam po wodę i w ciul było ciuszkow. Kupilam spodenki i body w rozmiarze 50 na 56 dla dzidziusia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja praktycznie nie kupowalam rozmiaru 50. Ale moze powinnam jak Wy na Wasze gigagnty kupujecie, to tym bardziej ja :P ale kurcze naczytalam sie, ze niektore to pisaly ze ich dzieci sie w 56 nie mieściły albo 2 tygodnie pochodzily. Dlatego najwiecej mam 62.

• mitaka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mialam 56 i 62, bo szybko rosna niby, syn sie urodzil 55 i 3500 i w 56 plywal wiec u mnie kilka mniumnich na sam poczatek sie sprawdzilo, bo nie wygladal jak w workach ;)

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
‹‹ 690 691 692 693 694 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ