X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia spokojnie takie uroki. Ja rowniez puchne już od kilku tyg podczas upalow mam kostki jak baloniki. Zglaszalam lekarzowi posprawdzal i ppwoedzial ze sa to nievrozne obrzeki ciazowe. U mnie wystepuja jak jest na dworze wiecej niz 20 syopni. Na razie 5 dzien mam spokoj bo jest w miare pogoda.

Nie straszcie dziewczyny. Wszedzie gdzie nie wejdziesz na 20,21,22.... tc walkuja w opisach ze moze wystepowac opuchlizna nog, czasem.nawet dloni. Jesli rano stopki sa jak przed ciąża a w ciagu dnia znow puchna nic sie nie dzieje :) oczywiscie warto zwracac uwage na np bialko w moczu i cisnienie.

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do butow mi rowniez juz urosla stopa o 1 rozmiar. I to tez normalne w ciąży, w 1 tez tak mialam interaz znow. Nosze juz rozmiar 40 a w liceum 38

• Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wózka to my kupujemy bebetto vulcano tez :)

asese lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opuchlizna w ciąży to normalka, szczególnie na wieczór. Moja psiapsi pod koniec ciąży od 7msc to jedyne buty jakie mogła włożyć to były klapki na rzepy, zaczepione tak, że ledwo nachodzily na siebie. Stopa dwa rozmiary większa. Teraz rok po porodzie ma już swoje normalne stopy :D

• Bizonka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz mam pletwy, choc mega waskie, jak mi sie powieksza stopy to juz zadbych butow na siebie nie znajde

31 lat // starania od 2014 // pierwsza ciaza TP-- OM 29.09.2018-- USG 22.09.2018
    w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Ja w ogole nie mam tego slynnego ciazowego sikania. Nie wstaje w nocy ani razu. W ogole nic nie mam. Ani zgagi ani wzdec ani puchniec. Morfologia, mocz idealne. Gdyby nie ten moj glupi łeb to ciąża nudna i idealna:-)
    JA tez nie wstaje na siku i od początku nie wstawałam, ale pewnie wszysko przed nami;-)
    Morfologie odebrałam i mam hemoglobine 11, czyli jeszcze w normie:) No i jakosjuz tak tą stópką małej sie mocno nie przejmuję, postanowilam sie tylko i wyłącznie cieszyc ze wzrostu malucha i dobrego samopoczucia:)

Izabelle lubi tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Hej dziewczyny! własnie odebrałam wyniki badań...hematokryt spadł mi z 40% na 33 :O Mam nadzieję, że to jakiś błąd w labo.

Krasnalowa ja właśnie wykupiłam sobie konto premium na bbf i wpisałam wymiary mojej małej i ciągle jest na dolnej granicy :D Będzie nam łatwiej rodzić nasze maluszaki :P

Ja starałam się 7 miesięcy byłam w ogóle w ogromnym szoku, że nie udało się za pierwszym razem, bo całe życie myślałam, że to pyk i już :D

Decyzję o dziecku podjęłam naglę... spóźniał mi się okres dosyć długo i byłam na 100% pewna, że jestem w ciąży bo nigdy nie miałam tego problemu ;p I jak zrobiłam test i okazało się, że jednak nie, to czułam taki zawód, że powiedziałam, że w następnym miesiącu na pewno będę w ciąży :P

Ja wlasnie tez powprowadzalam dane Malej i jestesmy tak raczej na 50 centylu. Wazymy juz ponad 0,5kg;-)
    A zajciem w ciaze mialam podobnie, bylam w szoku ze nie pykło za pierwszym razem, hehe;-)

3i49hdgeac44oma5.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evitkagg85 wrote:
    Hej dziewczyny,

Zaintrygowal mnie wpis Camilli o "maluszku" ponad 500g. To chyba masz polowkowy rekord forum :-) mozna wiedziec jaki to był dzień ciąży?

Pozdrawiam,
    Ewa

To ja sie tez pochwale wagą dzidzi- 520g (22t+2)
    :-)

Izabelle, evitkagg85, asese, JustynaG lubią tę wiadomość

3i49hdgeac44oma5.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jatoszka wrote:
    Ktora byla dzis na zakupach w lidlu ?
    Kupilam 2 biustonosze do karmienia body i spodenki :-)
    Ja kupilam tez biustonosz, ten biało pomarańczowy i jeansy- ale jestem z nich zadowolona! Wzielam te szare, maja duzo lycry, fajnie sie pociągają;-)

jatoszka lubi tę wiadomość

3i49hdgeac44oma5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2018, 04:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    JA tez nie wstaje na siku i od początku nie wstawałam, ale pewnie wszysko przed nami;-)
    Morfologie odebrałam i mam hemoglobine 11, czyli jeszcze w normie:) No i jakosjuz tak tą stópką małej sie mocno nie przejmuję, postanowilam sie tylko i wyłącznie cieszyc ze wzrostu malucha i dobrego samopoczucia:)
    Ja mam hemoglobine 11,5 i juz doktorek mi wczoraj powiedział zebym brala dodatkowe żelazo, bo zaczyna spadac, mimoze ze jeszcze w normie. Na poczatku ciąży miałam wiecej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2018, 05:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2018, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ponad 14. Ale u mnie kiedyś podejrzewano hemochromatoze i groziło mi upuszczanie krwi. Teraz chociaż to "punktuje".

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, mi też hemoglobina zaczęła lecieć. Ciekawe co dziś na to lejarz powie. Chciałabym najpierw dietą powalczyć.
    Mi w pierwszej ciąży stopa urosła o jeden rozmiar ;)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2018, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wakacjach to stopy raczej w większości nie będziemy mieć Kopciuszka.eh.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2018, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asese wrote:
    Veritaserum, gdzie Ty byłaś, jak Ciebie nie było??;) Miło, że się odezwałaś.

Miło mi że o mnie pamiętasz ;)

3 tyg przed świetami dowiedzieliśmy się o nowotworze złośliwym u mojej mamy. Wszystko stanęło na głowie i nie miałam czasu ani sił żeby w ogóle pisać coś na forum.
    W tym momencie mama już jest po pierwszym leczeniu a ja powoli wracam do myślenia że jestem w ciąży i zajmowania się tym tematem oprócz mamy.
    Sciskam mocno :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2018, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie chce wiekszych stop. Lubie moje 36 :D mam nadzieje, że da sie przejsc ciążę bez opuchniec (?). Jak na razie nic a nic. W ogole nigdy w zyciu nic mi nie puchlo.

• milka87 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Ja na razie jestem bardzo zadowolona z 5 10 15. W ich outlecie mozna wyhaczyc fajne rzeczy za atrakcyjne ceny. No i poluje na olx. Juz ostatnio pisalam ze kupilam od jednej babki chyba z 7 kombinezonow, kazdy po 5zl i sa jak nowe! Mała bedzie miala juz na cala zimę:-)

Krasnalova czy ty na prawdę chcesz użyć 7 kombinezonów zimą? Na krótkich za pewne spacerach bo nie wiadomo jak pogoda dopisze? Z doświadczenia mogę podpowiedzieć że serio dziewczyny zapas pampersów bardziej wam się przyda niż całe szafy ciuszków, wiem że są piękne i trudno się oprzeć ale ja nie mając ich wiele i tak połowy nie użyłam, siostra też mi to kiedyś mówiła a ja swoje wiadomo hehe potem sama się przekonałam. Aaa co do ciuszków z Lidla to są super ale jak na moje to rozmiarówka zawyżona.

agaafabka lubi tę wiadomość

1usaanliq3y1w40k.png

nzjdk0s3aly9bpvj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2018, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milka87 wrote:
    Krasnalova czy ty na prawdę chcesz użyć 7 kombinezonów zimą? Na krótkich za pewne spacerach bo nie wiadomo jak pogoda dopisze? Z doświadczenia mogę podpowiedzieć że serio dziewczyny zapas pampersów bardziej wam się przyda niż całe szafy ciuszków, wiem że są piękne i trudno się oprzeć ale ja nie mając ich wiele i tak połowy nie użyłam, siostra też mi to kiedyś mówiła a ja swoje wiadomo hehe potem sama się przekonałam. Aaa co do ciuszków z Lidla to są super ale jak na moje to rozmiarówka zawyżona.
    Ja lubie ladne ubranka, to czemu nie. Moze nawet co tydzien chodzić w innym. A jak juz place za przesyłkę 15- 20zl to biore więcej rzeczy, a nie jedną, tym bardziej gdy to kombinezon za 5zl. Planuje wiecej dzieci, wiec mogą sie przydac, a jak nie będzie kolejna dziewczynka to zawsze mogę odsprzedac/ oddac dalej:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2018, 07:42

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, trzymajcie kciuki. Jestem w drodze na połówkowe i jestem okichana! :)

86Monia, Angel1988, krasnalowa, Natalia1984, Marrgoo, kasia1518, Izabelle lubią tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2018, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola będzie dobrze.

ola_g89 lubi tę wiadomość

• jatoszka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ktore byly juz na krzywej cukrowej ? To sie samo wykupuje czy idzie normalnie do labu :-) 10 lat temu nic nie kupowalam :-)

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
‹‹ 693 694 695 696 697 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ