WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
linka220 wrote:Hej dziewczyny Melduję się po połówkowym Więc Antosia zostaje Antosią
Ma 367 g wszystko dobrze tylko...muszę jechać na dodatkowe badania seruszka echo itp bo coś mu się nie podobało
nie wiem dokładnie o co chodzi ale mówił żeby się nie denerwować bo on tylko chce to sprawdzić Jakieś dodatkowe otwory czy coś...ehh no
linka220 lubi tę wiadomość
-
krasnalowa wrote:Dziewczyny, a miewacie nadal kłucia w szyjce? Mnie kilka razy dziennie srednio kluje, tak jakby pulsuje. Nie lubie tego, bo sie boje że mi sie cos tam skraca albo rozwiera. Nie lubie jak musze dlugo stac, bo już swiruje ze za duzy nacisk na szyjke bedzie dlatego staram sie jak najwiecej lezec, siedziec z nogami wyzej. Na szczęście pojutrze mam wizyte to sprawdzimy znowu jak ma sie szyjka
Tak, ale u mnie to jest ukłucie i od razu puszcza. Mówiłam mu o tym wczoraj. Powiedział, ze to normalne na tym etapie ciąży i mam się nie martwić. Szyjkę sprawdził, wszystko z nią w porządkukrasnalowa lubi tę wiadomość
-
linka220 wrote:Hej dziewczyny Melduję się po połówkowym Więc Antosia zostaje Antosią
Ma 367 g wszystko dobrze tylko...muszę jechać na dodatkowe badania seruszka echo itp bo coś mu się nie podobało
nie wiem dokładnie o co chodzi ale mówił żeby się nie denerwować bo on tylko chce to sprawdzić Jakieś dodatkowe otwory czy coś...ehh no
i Ty będziesz spokojniejsza i lekarz będzie miał czyste sumienie
a kiedy macie te dodatkowe badania?
linka220 lubi tę wiadomość
-
ola_g89 wrote:Tak, ale u mnie to jest ukłucie i od razu puszcza. Mówiłam mu o tym wczoraj. Powiedział, ze to normalne na tym etapie ciąży i mam się nie martwić. Szyjkę sprawdził, wszystko z nią w porządkuCorka - 2018
Syn - 2021 -
ola_g89 wrote:Niech sprawdza. Lepiej za dużo niż za mało
i Ty będziesz spokojniejsza i lekarz będzie miał czyste sumienie
a kiedy macie te dodatkowe badania?
-
nick nieaktualny
-
Duzo czujecie ruchow w ciagu dnia? Moj ze spokojnego i delikatnego robi sie niezly buszmen, wierci sie caly dzien praktycznie
Eh przeziebilam sie, csuje sie strasznie. Ktoras ze mna cierpi?17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod..
06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm -
krasnalowa wrote:W lidlu zycie można stracic:P juz nawet tam nie chodze jak są promocje. Kiedys raz bylam jak byla wyprzedaz i chcialam kupic blender. Ludzie stali godzine przed otwarciem chyba, bo jak przyszlam 5minut przed to kolejka przed drzwiami na 40osob, a jak otworzyli to wszyscy sie tratowali wózkami. Dramat.
A ja myślałam że tak jest tylko jak są produkty Witchena- torebki, portfele- to tam się cyrki dzieją- jakoś w innych przypadkach nie trafiłam na takie zjawisko - ogólnie w Lidlu to często są promocje na fajne rzeczy.kasia1518
-
Ciemnowlosa wrote:Duzo czujecie ruchow w ciagu dnia? Moj ze spokojnego i delikatnego robi sie niezly buszmen, wierci sie caly dzien praktycznie
Eh przeziebilam sie, csuje sie strasznie. Ktoras ze mna cierpi?co chwilę czuje jakieś kopniaki:)
-
nick nieaktualnyJa mam roznie. Ma spokojniejsze i bardziej aktywne dni/chwile. Czasem kopie jak szalona, potem ma kilka godzin spokoju i czuje tylko pojedyncze ruchy. Jednego dnia jest bardzo aktywna, a drugiego leniuchuje i mnie doprowadza do nerwicy:-)
Ale ogolnie jest dosc spokojna.na polowkowycj lekarka tez mowila ze bardzo grzeczne dziecko. Najpierw sobie spala na glowce, a potem sie obrocila na bok i trzymala za glowe:-)Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2018, 15:10
-
nick nieaktualnyAle wydaje mi sie ze u mnie to tez jest kwestia lozyska nisko na przedniej scianie bo widze po kształcie brzucha jak mala jest polozona. Jak mam dużą wypukla kulke to dobrze czuje ruchy, a czasem mam bardziej plaski brzuch i wtedy wiem, że leży w poprzek brzucha, za lozyskiem i ruchy sa stlumione.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny86Monia wrote:Ja na brzuchu nie widzę żadnych kulek wybrzuszen a juz nie mówię o stwierdzeniu jak jest ułożony. Nie wiem jak Wy to robicie
Amy333 lubi tę wiadomość
-
krasnalowa wrote:Dziewczyny, a miewacie nadal kłucia w szyjce? Mnie kilka razy dziennie srednio kluje, tak jakby pulsuje. Nie lubie tego, bo sie boje że mi sie cos tam skraca albo rozwiera. Nie lubie jak musze dlugo stac, bo już swiruje ze za duzy nacisk na szyjke bedzie dlatego staram sie jak najwiecej lezec, siedziec z nogami wyzej. Na szczęście pojutrze mam wizyte to sprawdzimy znowu jak ma sie szyjka
Ja miałam takie kłóci i lekarz na wizycie jak już skontrolował że szyjka długa i wszystko ok to stwierdził że pewnie mała jak sie rusza to gdzieś tam na dole mnie tyka i czuje to jak kłucia w szyjce. Więc nie zawsze to oznaka czegoś strasznego -
krasnalowa wrote:Nie? Ja widze jak leze na plecach i tylko odstaje mi ksztalt macicy. Robi mi sie wtedy cos takiego ( to nie moj brzuch, musze kiedys zrobic swojemu zdjecie:-))
Mnie robiło się coś takiego parę tyg temu, przeważnie w nocy jak długo nie byłam siku ale nie wiem czy to ma coś do rzeczy ;P w każdym razie lekarz mówił że to były jakieś jelita czy inne bebechy w brzuchu. Ale wtedy też macica była niżej to tak mogło się coś uwidocznić.
-
A ja mam dziś jakiś gorszy dzień, w ogóle mam jakiś spadek formy i chyba wiosenną depresje zaliczam. Córka mi jeszcze urządziła scenę przy zasypianiu i w pewnym momencie był jej szloch, moje nerwy i kupa niepotrzebnych smutnych chwil. Czasem nerwy mi puszczają i nie wiem co z tym robić
-
nick nieaktualnyMarlena wrote:Mnie robiło się coś takiego parę tyg temu, przeważnie w nocy jak długo nie byłam siku ale nie wiem czy to ma coś do rzeczy ;P w każdym razie lekarz mówił że to były jakieś jelita czy inne bebechy w brzuchu. Ale wtedy też macica była niżej to tak mogło się coś uwidocznić.
Marlena lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mum2b wrote:U mnie mam czasem wrażenie jakby mi ktoś szpilki wbijal ale mam wrazenie ze to zalezy od polozenia dziecka. Jak jest nisko to mnie kluje bardziej, a jak teraz sie przestawilo trochę to jest o wiele lepiej.
linka220 szpital nic fajnego, ale dasz radę! Przynajmniej do końca ciąży nie będziesz się zadręczać pytaniami, o co chodziło temu lekarzowi.sprawdzisz, uspokoisz się
niby powinni kobiety w ciąży przyjmować w pierwszej kolejności, więc może jest szansa, że szybko Ci zorganizują pobyt
krasnalowa moją małą też czuję nisko, ale wczoraj mi zrobiła niezły numer. Przed wizytą sprawdzałam serduszko i było na dole po lewej stronie. Po czym na wizycie - czyli ok. 30 minut później w tym samym miejscu lekarz znalazł pipkę. KURTYNAlinka220 lubi tę wiadomość
-
86Monia wrote:To fajne macie odczucia. Ja nie mam nic takiego.
ja dopiero od kilku dni czuję "kulki". Nie widać ich, ale czuję, że to nasza mała, bo w jednym miejscu wyraźnie napręża mi się brzuszek. A dodam, że jestem chudzielcem plus mam łożysko na tylnej ścianie. Więc czułam się dziwnie, że u mnie nic, a u dziewczyn z łożyskiem z przodu takie harce.
także cierpliwości