X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie pisałam ale ja jako że mam problemy z układem pokarmowym polecam verdin a w ciąży czerwoną herbatę.

Izabelle lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Ja miałam iść byłam zapisana ale zrezygnowałam. Tematyka taka że doczytam. Jakby to było praktyczne jak kąpiel chustowanie itp to super a tak o żywieniu czy reklamie produktów nudziło by mnie.
    No wlasnie w teorii tematy wydaja sie dosc fajne, szczegolnie wazne jest dla mnie o pierwszej pomocy. Ale zastanawiam czy moze ktos byl i moze cos o nich powiedziec. W sumie nic nie trace, bo bezplatne wiec pójdziemy:-) a o chustowaniu i kapieli ponoc ma byc na dniach otwartych mojego szpitala, na ktore sie tez zapisalam. Moze obskocze bez szkoły rodzenia:P

Tematyka taka:

Pierwsza pomoc w nagłych wypadkach
    Żywienie małych dzieci
    Zdrowie malucha i kobiety w ciąży
    Rola szczepień
    Nauka przez zabawę
    Bezpieczeństwo w podróży

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2018, 08:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szkołę rodzenia jestem chętna ale problem że mój mąż ma taki charakter pracy że w każdej chwili zmieniają mu plan pracy. Są u nas weekendowe kursy też i chyba taki wybierzemy.

• Kas_ia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Któraś z Was pisała o herbatce na trawienie.
    Co to jest za herbata, mogłabyś napisać dokładnie nazwę?
    Ja pisalam :) profilaktycznie mietowa rano i rumianek na wieczor. Jak masz akurat "problemy" to wypij 2 mietowe w ciagu dnia i rumianek na wieczor. Polecam herbaty z zielarskiego zamiast tego pylku w saszetkach :)

Aaa i unikaj mieszanek ziolowych w ciazy bo teraz nie wszystkie ziola sa dla nas bezpieczne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2018, 08:57

Izabelle lubi tę wiadomość

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie. Zgadzam się że lepsze sypkie zaparzane niż herbatki w saszetkach które sprawdzaja sie na wyjazdach itp. Mieszanek też teraz unikam oprócz verdin bo ma bezpieczny skład. Z miętą trzeba uważać bo wysusza sluzowke.A napar z rumianka jest cudownym również tonikiem do buzi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2018, 09:02

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Ja mam cały czas leukocyty około 14 i podwyższone neutrofile.

86Monia i lekarz nic nie mówił odnośnie przyczyny podwyższenia?

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Ja nie pisałam ale ja jako że mam problemy z układem pokarmowym polecam verdin a w ciąży czerwoną herbatę.
    Dziękuję :)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas_ia wrote:
    Ja pisalam :) profilaktycznie mietowa rano i rumianek na wieczor. Jak masz akurat "problemy" to wypij 2 mietowe w ciagu dnia i rumianek na wieczor. Polecam herbaty z zielarskiego zamiast tego pylku w saszetkach :)

Aaa i unikaj mieszanek ziolowych w ciazy bo teraz nie wszystkie ziola sa dla nas bezpieczne
    :) dzięki

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    86Monia i lekarz nic nie mówił odnośnie przyczyny podwyższenia?

Nie. Że to w granicach normy. Normy ciążowej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2018, 09:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gdzies czytalam, ze leukocyty sa fizjologicznie podwyzszone w ciazy, ale za wartosc graniczna przyjmuje sie 14-15. Wiec moze tez zalezy ile podwyzszone.

Ja akurat mam niziutko, ok. 6

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2018, 09:31

• Amy333 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Amy kochanie. Moja przyjaciółka urodziła syna ze szpotawością. Tylko to było 12 lat temu. Miała 20 lat a lekarz nic nie zauważył. Nie mogła wcześniej się przygotować nie tyle psychicznie bo to nie było jakieś straszne wizualnie- byłam w szpitalu i widziałam po porodzie ale o ścieżkę leczenia. Zaskoczona jestem że to zobaczył mój chyba na stopy nawet nie patrzył. Co do syna psiapsóły to miał operacje jak zaczął chodzić potem jak miał około 10 lat. Wizualnie nic nie widać, coś tam ta noga jest ciut chudsza.

Czemu echo? Czy wyszło coś na serduszku?

Ja bym poszła do innego na połówkowe.

przepraszam, ze dopiero teraz sie oddzywam, ale jakis taki zjazd mialam i nie wchodzilam na forum. Ale poczytalam duzo o tych stópkach i ta wiedza mnie troche uspokoila. Nawet jak sie potiwerdzi diagnoza, to szybko nózki podleczymy.
    Echo serca robi sie zawsze, jak wyjdzie jakas wada roz0owjowa w badaniach, jest to zawsze wskazaniem to przebadania serca dzecka.
    Tak jak piszesz, umowilam sie na drugie połówkowe w innej klinice, jutro jedziemy. A pare dni pozniej pojedziemy sprawdzic serduszko, oby tutak bylo wszystko dobrze.

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze dopytałam mojej przyjaciółki i akurat jej syn miał najgorsza wersje szpotawosci stąd ta liczba operacji a większość podobno gipsem mozna2 wyprostować.

Amy333 lubi tę wiadomość

• jatoszka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    przepraszam, ze dopiero teraz sie oddzywam, ale jakis taki zjazd mialam i nie wchodzilam na forum. Ale poczytalam duzo o tych stópkach i ta wiedza mnie troche uspokoila. Nawet jak sie potiwerdzi diagnoza, to szybko nózki podleczymy.
    Echo serca robi sie zawsze, jak wyjdzie jakas wada roz0owjowa w badaniach, jest to zawsze wskazaniem to przebadania serca dzecka.
    Tak jak piszesz, umowilam sie na drugie połówkowe w innej klinice, jutro jedziemy. A pare dni pozniej pojedziemy sprawdzic serduszko, oby tutak bylo wszystko dobrze.
    Ja nie mialam jeszcze polowkowego a lekarz kazala sie na echo zapisac z racji moich 2 poronien i wieku :-)

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po polowkowych, będzie dziewczynka. I wszystkie parametry w normie.
    Nie czuję jeszcze ruchów, tylko jakby ktoś mnie dotykał palcem od wewnątrz.

Nadulek trzymaj się :(

Izabelle, Angel1988, kasia1518, Camilla13, promyczek 39 lubią tę wiadomość

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za Wasze spostrzeżenia. Trochę panikuje jak coś mam w krwi odbiegające od normy bo jeszcze choruje na czerniaka i muszę mieć tutaj wszystko dwa razy pod kontrolą- choć nie ukrywam że jak to nie badania kontrolne na czerniaka to wyniki mam tak dobre w ciąży jak nigdy... A każdy straszył że hormony mogą nawrót spowodować i niektórzy się dziwili że jak przy takim nowotworze zdecydowałam się na ciążę... Ale póki co wszystko ok i oby tak zostało.

Miłego dnia Dziewczyny :) :) :)

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a miewacie nadal kłucia w szyjce? Mnie kilka razy dziennie srednio kluje, tak jakby pulsuje. Nie lubie tego, bo sie boje że mi sie cos tam skraca albo rozwiera. Nie lubie jak musze dlugo stac, bo już swiruje ze za duzy nacisk na szyjke bedzie dlatego staram sie jak najwiecej lezec, siedziec z nogami wyzej. Na szczęście pojutrze mam wizyte to sprawdzimy znowu jak ma sie szyjka

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od czwartku w Lidlu będą dostępne body, bluzeczki, spodenki, rampersy, śliniaki - wszystko w dwupakach i ceny 12.99 do 24.99 i też jakieś ubrania ciążowe.

Mum2b, linka220, Natalia1984 lubią tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny Melduję się po połówkowym Więc Antosia zostaje Antosią :) Ma 367 g wszystko dobrze tylko...muszę jechać na dodatkowe badania seruszka echo itp bo coś mu się nie podobało :( nie wiem dokładnie o co chodzi ale mówił żeby się nie denerwować bo on tylko chce to sprawdzić Jakieś dodatkowe otwory czy coś...ehh no

ola_g89, kasia1518, promyczek 39 lubią tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Dziewczyny od czwartku w Lidlu będą dostępne body, bluzeczki, spodenki, rampersy, śliniaki - wszystko w dwupakach i ceny 12.99 do 24.99 i też jakieś ubrania ciążowe.
    W lidlu zycie można stracic:P juz nawet tam nie chodze jak są promocje. Kiedys raz bylam jak byla wyprzedaz i chcialam kupic blender. Ludzie stali godzine przed otwarciem chyba, bo jak przyszlam 5minut przed to kolejka przed drzwiami na 40osob, a jak otworzyli to wszyscy sie tratowali wózkami. Dramat.

kasia1518 lubi tę wiadomość

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Dziewczyny, a miewacie nadal kłucia w szyjce? Mnie kilka razy dziennie srednio kluje, tak jakby pulsuje. Nie lubie tego, bo sie boje że mi sie cos tam skraca albo rozwiera. Nie lubie jak musze dlugo stac, bo już swiruje ze za duzy nacisk na szyjke bedzie dlatego staram sie jak najwiecej lezec, siedziec z nogami wyzej. Na szczęście pojutrze mam wizyte to sprawdzimy znowu jak ma sie szyjka
    Mnie się zdarzają. Staram się wmawiać,że to fizjologia ;)

l22ne6yd1cgn4wml.png
‹‹ 682 683 684 685 686 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ